Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους παρακαλώ την πολύτιμη βοήθειά σας!!!!

Είμαι συνδρομητής vodafone εδώ και πολλά χρόνια και εδώ και περίπου 1,5 χρόνο αντικατέστησα ένα πανάρχαιο ρούτερ που μου είχαν δώσει προ ετών δωρεάν, με ένα TP-LINK VR900 V2 το οποίο πάει σφαίρα, μέρα με τη νύχτα με αυτό που μου είχαν δώσει δωρεάν.

Πρόσφατα με πήρανε τηλέφωνο και μου είπανε ότι σύντομα θα αναβαθμιστούν οι γραμμές και ότι το τηλέφωνο θα μπαίνει πάνω στο ρουτερ (voip) αλλιώς δεν θα δουλεύει. Υποθέτω ότι θα μου δώσουν και καινούργιο ρούτερ αλλά το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό.

Εγώ θέλω πάση θυσία να κρατήσω το tp-link με το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δεν βλέπω από πίσω να έχει θύρα για phone, line ή κάτι τέτοιο. Μήπως δεν υποστηρίζει voip? Και σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να αγοράσω μια συσκευή τηλεφώνου voip και να την κουμπώσω στο tp-link με utp;

Η λύση να κουμπώσω το εργοστασιακό ρούτερ στη γραμμή και πάνω σε αυτό το tp-link δεν με ενθουσιάζει γιατί αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω τα "κολλήματα" κλπ που είχα και με το παλιό μου που ήταν εργοστασιακό.

Παρακαλώ τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ

Δημοσ.

για voip θα σου δώσουν λογικά το zte zxhn h267a το tp-link δυστηχώς μπορεί να μπεί στη γραμμή αλλά δεν θα έχεις τηλεφωνία

τους είπες οτι αρνήσε να πάρεις voip για αυτό  το λόγο;

Δημοσ.

για voip θα σου δώσουν λογικά το zte zxhn h267a το tp-link δυστηχώς μπορεί να μπεί στη γραμμή αλλά δεν θα έχεις τηλεφωνία

τους είπες οτι αρνήσε να πάρεις voip για αυτό  το λόγο;

Ναι τους το είπα και μου είπαν ότι όλες οι γραμμές θα γίνουν έτσι από εδώ και πέρα οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δημοσ.

εγώ ακόμα είμαι τυχερός λόγω οτι είμαι μακρια απο το αστικό κεντρο και εχω vdsl πάιρνω απο καφαο οτε οπότε ουτε τηλεόραση ούτε voip μπορώ να πάρω 

βεβαι το καλό που έχει είναι ότι πάιζει και 2,4 και 5 ghz wifi βέβαια θα το δεις και οταν θα το παραλάβεις 

Δημοσ.

εγώ ακόμα είμαι τυχερός λόγω οτι είμαι μακρια απο το αστικό κεντρο και εχω vdsl πάιρνω απο καφαο οτε οπότε ουτε τηλεόραση ούτε voip μπορώ να πάρω 

βεβαι το καλό που έχει είναι ότι πάιζει και 2,4 και 5 ghz wifi βέβαια θα το δεις και οταν θα το παραλάβεις 

Ναι dual band έχω και τώρα με το tp-link και πάει σφαίρα, σταθερό χωρίς αποσυνδέσεις κλπ. Δεν θέλω να γυρίσω σε κάτι "εργοστασιακό" αλλά δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν θα δουλέψει κατευθείαν πάνω στο tp-link μια τηλεφωνική συσκευή voip με ethernet.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπ, αρχίζει κι η Vodafone τις αλλαγές σε VoIP? Άντε με το καλό κι η Wind...

Αν τελικά δεν μπορείς να το γλυτώσεις τότε θα βολευτείς μόνο με bridge mode...

• Like 1
Δημοσ.

Όπ, αρχίζει κι η Vodafone τις αλλαγές σε VoIP? Άντε με το καλό κι η Wind...

Αν τελικά δεν μπορείς να το γλυτώσεις τότε θα βολευτείς μόνο με bridge mode...

Φίλε thresh μου εξηγείς λίγο τι ακριβώς είναι το bridge mode;

Π.χ κλειδώνει το εργοστασιακό ρουτερ με τους κωδικούς στην γραμμή, και πάνω σε αυτό κουμπώνω το tp-link ώστε να έχει από εκεί το wi-fi κλπ;

Το θεωρώ ότι είναι "άδικος κόπος" γιατί αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω τους αποσυγχρονισμούς και τις αποσυνδέσεις και τα κολλήματα των εργοστασιακών ρουτερ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ουσιαστικά βάζεις την συσκευή της Voda να λειτουργεί μόνο ως modem κι από πίσω το δικό σου κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλειές (routing, wifi, firewall, qos κτλπ κτλπ).

• Like 1
Δημοσ.

Ουσιαστικά βάζεις την συσκευή της Voda να λειτουργεί μόνο ως modem κι από πίσω το δικό σου κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλειές (routing, wifi, firewall, qos κτλπ κτλπ).

Οκ σε ευχαριστώ πολύ. Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά γυρνάμε 10 πίσω δηλαδή.  :mellow:  :mellow:

• Super Moderators
Δημοσ.

Αργά ή γρήγορα όλοι προς τα εκεί θα πάνε για λόγους κόστους κι ευκολίας στην διαχείριση. Υπάρχουν κάποια αρνητικά αλλά υπάρχουν και μερικά οφέλη ακόμα και για μας.

• Like 1
Δημοσ.

η vodafone εδω και χρόνια δίνει στα επαγγελματικά πακέτα voip 

η cyta πάντα 

η nova αν ζητήσεις δευτερο νουμερο 

και ο οτε και τα οικιακα vodafone που μπαίνουν στο voip

για τη wind ακομά δεν ακούσαμε κάτι και τα ρουτερ που έχει δεν υποστηρίζουν voip 

Δημοσ.

Πάντως είναι τραγικό να υποχρεώνεσαι ουσιαστικά να χρησιμοποιήσεις εξοπλισμό που δεν θέλεις αλλιώς δεν γίνεται η δουλειά σου!

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από την στιγμή που το γυρνάνε όλοι σε VoIP σιγά σιγά, καλύτερη επιλογή είναι πλέον το σκέτο δικού μας router (με wifi ή χωρίς) πίσω από το modem του παρόχου παρά αγορά modem/router. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...