Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή Custom PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε παλαιότερο θρεντ παρουσίασα μια custom κατασκευή ενός υπολογιστή από κουτί πυρομαχικών εδώ. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα καινούριο πρότζεκτ που ξεκινάω χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένα μεταλλικό βαλιτσάκι στρατιωτικών προδιαγραφών.

Στο παρόν θρεντ θα σας δείχνω βήμα προς βήμα τη πρόοδο που σημειώνω με σκοπό και να μοιραστώ το έργο μου μαζί σας, αλλά και για να προχωρήσετε εσείς σε τυχόν βελτιωμένες προτάσεις και παρατηρήσεις ως προς την όλη διαδικασία μετατροπής και συναρμολόγησης.

Η διάρκεια ολοκλήρωσης του εγχειρήματος θα είναι μακρά μιας και θα προχωρώ στην αγορά των κομματιών όταν θα μου δίνεται η οικονομική ευκαιρία. Προς το παρόν έχω εξασφαλισμένο μόνο το τροφοδοτικό.

Ως προς το κομμάτι της εμφάνισης έχω αποφασίσει ήδη πως θα βαφτεί. Τα χρώματα που θα φέρει (παραλλαγή για την ακρίβεια) είναι στα χρώματα του Terminator 2 BMPT ενός ρώσικου καταστροφέα αρμάτων μάχης. Φώτο πιο κάτω.

Εσωτερικά και με τη βοήθεια φίλων, αποφάσισα για μητρική να χρησιμοποιήσω αυτήν εδώ

επεξεργαστή αυτόν εδώ

RAM αυτήν εδώ

SSD έναν 120αρη για αρχή

και ένα intake fan της Noctua μάλλον αυτόν εδώ

Παρακάτω στις φωτογραφίες φαίνονται κάποια απ τα πρώτα στάδια όπως επίσης και η διάταξη στο εσωτερικό του.

post-251528-0-24142600-1505759198_thumb.jpg

post-251528-0-69442200-1505759214_thumb.jpg

post-251528-0-29663400-1505759229_thumb.jpg

post-251528-0-54971500-1505759250_thumb.jpg

post-251528-0-36888700-1505759264_thumb.jpg

post-251528-0-60255400-1505759285_thumb.jpg

post-251528-0-46751100-1505759301_thumb.jpg

post-251528-0-53049300-1505759435_thumb.jpg

post-251528-0-90270700-1505759453_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλή αρχή φίλος και καλή επιτυχία!

Πολύ ενδιαφέρον!

Δύο επισημάνσεις αν επιτρέπεις,

ενδεχομένως το νήμα να έχει καλύτερη ανταπόκριση στο section του oc & case modding

και τo terminator2 δεν είναι tank destroyer :P

• Like 1
Δημοσ.

Θα φτιάξω 4U μέσα σε Pelican case του χρόνου (το κουτί το πήρα σήμερα). Το δικό σου πάντως προβλέπω να γίνεται μεγάλο χιτακι στο Indymedia, μην τους το στερήσεις. Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Γιατι παντα αφορα στρατιωτικα;

Εισαι ΕΠΟΠ η γενικα στον στρατο; ;)

Μολις ειδα την προηγουμενη κατασκευη σου κ αναμενω αποτελεσμα 1000% εντυπωσιακο. :)

Καλη αρχη!!

• Like 1
Δημοσ.

Καλή αρχή φίλος και καλή επιτυχία!

Πολύ ενδιαφέρον!

Δύο επισημάνσεις αν επιτρέπεις,

ενδεχομένως το νήμα να έχει καλύτερη ανταπόκριση στο section του oc & case modding

και τo terminator2 δεν είναι tank destroyer :P

Έχεις δίκιο ως προς το section καλό θα ήταν ένας Mod να το μετακινούσε αν το θεωρούσε απαραίτητο. Λόγω του ότι φέρει και αντιαρματικούς πυραύλους μερικοί το παρουσιάζουν και ως tank destroyer αλλά δεν είμαι σίγουρος για τον ρόλο του ;)

Θα φτιάξω 4U μέσα σε Pelican case του χρόνου (το κουτί το πήρα σήμερα). Το δικό σου πάντως προβλέπω να γίνεται μεγάλο χιτακι στο Indymedia, μην τους το στερήσεις. Καλή επιτυχία.

Εξαιρετική σκέψη. Έχω δει και αρκετά boombox σε τέτοιου τύπου case. Θα χαιρόμουν πολύ να δω την υλοποίηση σου εφόσον το αποφασίσεις.

Γιατι παντα αφορα στρατιωτικα;

Εισαι ΕΠΟΠ η γενικα στον στρατο; ;)

Μολις ειδα την προηγουμενη κατασκευη σου κ αναμενω αποτελεσμα 1000% εντυπωσιακο. :)

Καλη αρχη!!

Έχω τα μέσα :lol:  Ευχαριστώ να είσαι καλά

Για να μην σχεδιάζεις στο χαρτί: http://www.protocasedesigner.com/

https://www.freecadweb.org/

Ευχαριστώ θα τα τεστάρω :D

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ένα μικρό δείγμα οι φώτο παρακάτω για το στάδιο στο οποίο βρίσκομαι. Μέχρι στιγμής έχω αναθεωρήσει αρκετά ως προς την εξωτερική του εμφάνιση αλλά και ως προς το εσωτερικό του.  Η παραλλαγή ερήμου τελικά εγκαταλείφθηκε και χρησιμοποιήθηκε σφυρήλατο χρώμα χρώματος ανθρακί. Στη μπροστινή όψη τοποθετήθηκε φανάκι της aigo με κοκκινο ring. Επίσης μπροστά έχουν τοποθετηθεί start button, λεντ λειτουργίας και οργανάκια ελέγχου θερμοκρασίας και τάσης. Στη πίσω όψη αναμένω να παραλάβω 3D εκτυπωτή για να προχωρήσω στη δημιουργία και τοποθέτηση γρίλιας κυψελωτής μορφής για την απαγωγή του αέρα.

Ως προς το εσωτερικό του υπήρξαν ριζικές αλλαγές. Η υλοποίηση θα βασιστεί τελικά σε Ryzen πλατφόρμα με τον Ryzen 5 1600 να είναι αυτός που έχει επιλεγεί ως επεξεργαστής του συστήματος. Για mobo ήδη προχώρησα στην αγορά αυτής εδώ https://www.skroutz.gr/s/11503799/MSI-B350M-Gaming-Pro.html. Για RAM βλέπουμε αργότερα και για SSD ενδεχομένως να προχωρήσω σε αγορά m.2  της Corsair τον M500.

Έπεται συνέχεια...

23456269_367022820418842_7141033522423250403_o.jpg

Capture2.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το τρέναρα πολύ το πράγμα μιας και οι τιμές στις κάρτες γραφικών ήταν και είναι ακόμα απαγορευτικές καθώς επίσης και στις RAM  οι οποίες έχουν ξεφύγει κι αυτές αρκετά. Έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα του Ryzen 5 1600 και πλέον στοχεύω στον 5 2400g τον οποίο και προβλέπω να αγοράσω τον επόμενο μήνα και στο τέλος μου μένουν μονάχα οι RAM.

Το κουτί έχει προχωρήσει αρκετά και βρίσκεται στο τελικό στάδιο με όλα σχεδόν τα παρτσ να έχουν μονταριστεί, κάποια απ` αυτά μάλιστα και 3D printed. Παρακάτω παραθέτω και φώτο από το εσωτερικό του.

FotoJet.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το τελικό αποτέλεσμα μετά κόπων και βασάνων και το οποίο περιλαμβάνει:

MSI B350M Gaming Pro

AMD Ryzen 5 2400G

Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3200MHz

SSD Intenso 120GB

Τροφοδοτικό Coolermaster 700W

5ac13dbd622a5_pcvalitsaki.jpg.0f5f40677f281b1f8def4631475d06e2.jpg

Δημοσ.
10 ώρες πριν, stefstefan είπε

Το τελικό αποτέλεσμα μετά κόπων και βασάνων και το οποίο περιλαμβάνει:

MSI B350M Gaming Pro

AMD Ryzen 5 2400G

Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3200MHz

SSD Intenso 120GB

Τροφοδοτικό Coolermaster 700W

5ac13dbd622a5_pcvalitsaki.jpg.0f5f40677f281b1f8def4631475d06e2.jpg

Ωραιος ο καλλιτεχνης,σιγουρα θα ειναι πιο εντυπωσιακο απο κοντα κ ισως να αρχισεις να κοβεις εισιτηρια να το βλεπουν απο κοντα👍.Μοναδικη ενσταση-παντα καλοπροαιρετα-δεν καταλαβα το "θεμα",μου αρεσε η αρχικη ιδεα της desert παραλλαγης(ισως με λευκο fan να παραπεμπει σε προβολεα στο ημιφως) κ σε συγκριση με το προηγουμενο project του ammo box που φαινεται πιο θεματικο,αν κ δεν εχω ιδεα απο case mod.Παντα φιλικα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, dimarg00 είπε

Ωραιος ο καλλιτεχνης,σιγουρα θα ειναι πιο εντυπωσιακο απο κοντα κ ισως να αρχισεις να κοβεις εισιτηρια να το βλεπουν απο κοντα👍.Μοναδικη ενσταση-παντα καλοπροαιρετα-δεν καταλαβα το "θεμα",μου αρεσε η αρχικη ιδεα της desert παραλλαγης(ισως με λευκο fan να παραπεμπει σε προβολεα στο ημιφως) κ σε συγκριση με το προηγουμενο project του ammo box που φαινεται πιο θεματικο,αν κ δεν εχω ιδεα απο case mod.Παντα φιλικα

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και εννοείται πως εκτός απ` τα καλά επιθυμητή είναι και οποιαδήποτε άλλη κριτική και εξαιρετικά χρήσιμη για κάποιον που θέλει να βελτιώνεται συνέχεια.

Έχεις δίκιο με το θέμα που δεν είναι ξεκάθαρο και κρίμα απ τη μια μεριά που δεν ακολούθησα τη γραμμή που είχα χαράξει απ την αρχή, αλλά και από την άλλη, συνέτρεχαν διάφοροι λόγοι και για τους οποίους είπα να περάσω σε μια πιο "tactical" κατασκευή ξεφεύγοντας από το καθαρά "military" look. Τώρα που το σκέφτομαι μάλιστα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βαλιτσάκι μεταφορά κολατσιού από κάποιον απ τους Avengers πάντως :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...