HackerIglo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα σε ολους παιδια!!! Ειμαι 24 χρονων και ενδιαφερομαι να σπουδασω σε καποια ιεκ μηχανικος αυτοκινητων... Εχω δει πολλα βιντεακια στο διαδικτυο και με ενδιαφερει παρα πολυ η δουλεια μια και μου αρεσουν τα αυτοκινητα γενικα. Καταλαβαινω τη δυσκολια της δουλειας και την ευθυνη που φερει απλα θα ηθελα λιγο να με βοηθησετε οσον αφορα το αν αξιζει να κανω κατι τετοιο και αν εχει μελλον αυτη η δουλεια. Επισης βγαζει κανεις χρηματα αυτη την εποχη μεσα απο αυτο η ειναι τζαμπα κοπος? Ευχαριστω!!
HackerIglo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Nissan Almera n15 2000 Hatch back 1
bill999r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αν γίνεις καλός θα πετύχεις. Όλα εκεί παίζονται. Να είσαι καλός κ με τιμιες τιμές.
aristos12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 φίλε αν εισαι τίμιος καί ειλικρινής μέ τούς πελάτες σου καί δέν τούς κλέβεις σέ λεφτά καί στην εργασία πού δήθεν κάνεις η εκανες καί κόβεις κανονικά αποδείξεις..., δυστυχώς τό εκλεισες τό μαγαζί μέσα σέ 1-2 μήνες τό ανώτερο, αν εισαι κλέφτης - απατεώνας - ψεύτης - φοροφυγάς κλπ ,μήν φοβάσαι τίποτα καί προχώρα το κανονικά ... 25 χρόνια ασχολούμαι μέ αμάξια καί δυστυχώς επιβιώνουν οι απατεωνοκλέφτες ..., οσο γιά τό αν εχουν δουλειά τά συνεργεία ,τουλάχιστον στην αθήνα πού μένω καί ειναι γεμάτοι οι δρόμοι από αυτοκίνητα -μηχανάκια , ολο αμάξια καί moto βλέπω μέσα καί εξω από τά συνεργεία ,οπότε ναί εχουν πολύ δουλειά , γιά επαρχία δέν ξέρω 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Το επάγγελμα ακολουθεί την αγορά αυτοκινήτου με ο,τι αυτό συνεπάγεται για απασχόληση/αποδοχές. Όσους ξέρω με συνεργείο δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα ενθουσιασμενοι με την παρούσα κατάσταση. Στο εξωτερικό υπάρχει σταθερή ζήτηση για αυτό που θες πάντως.
opcorsa Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Nissan Almera n15 2000 Hatch back ωραιος... μπορεις να γινεις μηχανικος
papoys1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι ένα επάγγελμα που είχε έχει και θα έχει δουλειά. Εάν είσαι ξύπνιος,πάνω από όλα κάνεις αυτή τη δουλειά γιατί την αγαπάς και όχι για την κονόμα,είσαι διατιθεμένος να ρίξεις νερό στο κρασί σου θα δουλέψεις. Αν πας 9 με 9.30 να το ανοίξεις και κοιτάς το ρολόι πότε θα έρθει η ώρα να το κλείσεις είσαι λάθος. Επίσης αν πεις δεν σου φτιάχνω το αμάξι αν φέρεις δικά σου ανταλακτικά πάλι την πάτησες.Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν βγάλει κακό όνομα με το αλισβερίσι των ανταλακτικών,ο κόσμος δεν τους χωνεύει και πάει κατ'ανάγκη σε αυτούς. Αν βρει κάποιον καλίτερο την έκανε. Και πάνω από όλα ειλικρίνεια με τον πελάτη όπως είπε κάποιος παραπάνω. Αν πας να κονομήσεις λέγοντας ψέματα θα γίνει μία δύο φορές.Στην τρίτη κάηκες. 1
sphinxgr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Άκου να δεις πως παίζει η φάση, το αν θα βρεις δουλειά και αν θα πας μπροστά έγκειται καθαρά μόνο σε εσένα. Πόσο θα ασχοληθείς προσωπικά με τη δουλειά και θα αφιερώσεις προσωπικό χρόνο για αυτή. Σε αυτή τη δουλειά δεν παίζει ρόλο αν έχεις τελειώσει ΤΕΙ/ ΙΕΚ κλπ αλλά πόσο χρόνο έχεις αφιερώσει προσωπικά και πόσο σου κόβει γενικά. Να εξηγήσω καλύτερα. Ο καθένας μπορεί να αλλάξει φρένα, μπουζί να κατεβάσει κινητήρα κλπ. Ποιος ξέρει ακριβώς τη διαφορά μεταξύ λιπαντικών 5-50 και 10-40? Στους πόσους βαθμούς σπάει το φιλμ στο ένα, στους πόσους το άλλο? Εγώ τι πρέπει να βάλω που οδηγάω με τον Χ τρόπο? Τα λάδια μπορώ να τα αλλάζω στις 20.000 χλμ ή είναι υπερβολικό? Υγρά φρένων dot 4 vs 5.1 τι διαφορές έχουν? Τι γίνεται αν τα αναμίξεις? Αν ρίξω βαλβολίνες αντί για λάδι στον κινητήρα, τι θα γίνει? Αυτά είναι ερωτήματα που ο καλός μηχανικός αυτοκινήτων θα ξέρει να απαντήσει και να εξηγήσει. Ο καλός μηχανικός αυτοκινήτων ΔΕΝ περίμενε να του εμφανιστούν σαν ερωτήματα μπροστά του. Του δημιουργήθηκαν οι απορίες στο μυαλό και διάβασε επι ωρες για να καταλήξει και να έχει άποψη. Το ήθελε. Δεν του το ζήτησαν. Για να διαβάσει όλα τα παραπάνω σημαντική προϋπόθεση είναι να ξέρει άριστα αγγλικά. Αν δεν ξέρει δεν πάει δυστυχώς πουθενά. Όλη η γνώση είναι στα αγγλικά. Στα ελληνικά δυστυχως δεν υπάρχει γνώση. Γενικά για να καταλάβεις, σε εξουσιοδοτημένα οι μηχανικοί κάνουν την ίδια εργασία κάθε ημέρα. By the book που λένε και στο χωριό μου. Δεν αλλάζουν καθόλου τον τρόπο εργασία τους και δεν χρειάζεται να σκέφτονται καν. Ο προϊστάμενος του συνεργείου διαβάζει, σκέφτεται και δίνει τη γραμμή για το τι να γίνει. Ο απλός μηχανικός ως υπάλληλος, δεν θα βγάλει ποτέ λεφτά εν ολίγοις. Ο προϊστάμενος μηχανικός (που για να γίνει πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα) ναι θα βγάλει περισσότερα χρήματα και ναι αν το κάνει σωστά μπορεί να ανοίξει και δικό του συνεργείο πετυχημένα. Αν ανήκεις στην κατηγορία λοιπόν που πραγματικά θα αγαπήσεις τη δουλειά σου, θα διαβάζεις στον προσωπικό σου χρόνο, είσαι επικοινωνιακός (που είναι τεράστιο ποσοστό που απαιτείται γα την επιτυχία), τότε ασχολήσου, αλλιώς κάνε κάτι άλλο. Απλοί μηχανικοί να αλλάζουν βίδες υπάρχουν άπειροι. *επίσης έχεις κατα νου πως αναλογα με τις περιοχές πληρώνουν οι πελάτες ή θέλουν τσαμπέ εξυπηρέτηση ή τελος πάντων με σχεδον τσάμπα χρέωση (εεεεεε 10 λεπτά έφαγες μόνο, θα μου παρεις λεφτά ξέρω γω) . Είναι γεγονός πάντως πως λόγω κρίσης, πλέον τα αυτοκίνητα δεν τα πάνε ούτε καν για αλλαγή λαδιών. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2017 από sphinxgr 4
HackerIglo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα και παλι παιδια!!! Καταρχην σας ευχαριστω ολους θερμα για την υποστηριξη και τις απαντησεις στα ερωτηματα μου, κατα δευτερον, δεν ειμαι κλεφτης, ουτε απατεωνας και σε καμια περιπτωση δεν μπορω να γινω γιατι εχω μαθει αλλιως στη ζωη μου. Οποτε βασιζομαι στην αληθεια και στην τιμιοτητα απενταντι στον συνανθρωπο μου και σεβομαι απολυτα καθε ανθρωπο σε οτι απαιτησεις και αν εχει, ειτε καλες ειτε κακες. Επισης θελω να επισημανω πως στα 17 μου σπουδασα στη σχολη εμπορικου ναυτικου με την οποια τελειωσα αλλα δεν μου αρεσε ποτε η δουλεια στην πορεια και για μενα το θεωρω κατι τελειως απιθανο και ακυρο να το ακολουθησω πια. Αυτη τη στιγμη υπηρετω στο στρατο και τελειωνω τον Μαιο. Απο παντα μου αρεσαν τα αμαξια και η χειρωνακτικη δουλεια αλλα παντα ημουν μεσα μου με την απορεια τι θα ακολουθησω στη ζωη μου και τι θελω να κανω πραγματικα πραγμα που δεν το εχω βρει ακομα. Εψαχνα να βρω να δουλεψω σε ενα συνεργειο εδω κοντα στα βορεια προαστεια χωρις μισθο για να δω πως ειναι αυτη η δουλεια αλλα δεν μου εδωσε κανεις την ευκαιρια να το κανω. Σκεφτομαι οτι μεσα απο αυτο θα μπορουσα να νιωθω ευτυχια που θα μπορω να φτιαχνω τα αυτοκινητα των ανθρωπων και θα μου δινουν καθε φορα το χαμογελο τους και θα τους περιμενω να ξαναρθουν. Τωρα δεν ξερω με τη σημερινη εποχη αν μπορω να τα βγαλω περα με αυτη τη δουλεια και με την αληθεια και την τιμιοτητα που ανεφερε πριν. Στο εξωτερικο ειχα σκεφτει να παω να δοκιμασω πολυ πιο πριν γνωρισω την κοπελα μου με την οποια παρεπιπτοντως ζουμε σε δικο μας σπιτι 3 χρονια περιπου. Εχει βρει δουλεια και ειναι μια χαρα δοξασι ο Θεος αλλα εγω ακομα ειμαι χαμενος και δεν ξεκαθαριζει το τοπιο μεσα μου. Εχω κανει διαφορες δουλειες αλλα καμια δεν μου προσφερει ευτυχια. Θεωρω για μενα πως το να γινω μηχανικος μπορει να μου αρεσει και να το κανω για ολη μου τη ζωη επειδη νιωθω μεγαλη ικανοποιηση με τις επισκευες γενικα. Επισκευαζω ακομη και τωρα υπολογιστες και κινητα τηλεφωνα και μου αρεσει να χρησιμοποιω κλειδια κατσαβιδια κλπ. Συγνωμη για την πολυλογια μου αν σας κουρασα απλα ειμαι μπερδεμενος και μεσα απο εμπειρους και καλους ανθρωπους ψαχνω να βρω αυτο που με εχει προορισει ο "Απο πανω" να κανω. Ευχαριστω πολυ
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Κανένα δεν κούρασες. Είσαι ο τύπος ανθρώπου που θα διαπρέψει αν βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον. Είσαι διατεθειμένος να πας να το βρεις? Η απάντηση που έχεις δώσει σου στοιχίζει το μέλλον σου.
vairass Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 ωραιος... μπορεις να γινεις μηχανικος Οι περισσότεροι καλοί μηχανικοί είχαν η έχουν ιαπωνικό.. Οι πιο πολλοί Nissan και Toyota.
HackerIglo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστω για τα καλα σας λογια!! Ειμαι διατεθιμενος φυσικα να το κυνηγησω και αυτο οπως κυνηγησα και αλλα πραγματα στη ζωη μου και θελω πραγματικα να ειμαι ο καλυτερος σε αυτο που ειμαι προορισμενος να κανω και πανω απολα εγω και η οικογενεια μου αργοτερα να ειμαστε ευτυχισμενοι και να μην λειπει σε κανεναν τιποτα. Οι περισσότεροι καλοί μηχανικοί είχαν η έχουν ιαπωνικό.. Οι πιο πολλοί Nissan και Toyota. Παρεπιπτοντως το Νισσανακι μου εχει βγει πολυ ωραιο και αξιοπιστο 4 χρονια που το εχω τωρα. Λαδια, μπουζι, φιλτρα, τακακια και ντιζα συμπλεκτη εχω αλλαξει ολα κιολα και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο @vairass @opcorsa 2
Μαριος Παναγιωτοπουλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Τελικα τι εκανες φιλε μου,ρωτω εγω 2 χρονια μετα.Γιατι ειμαι κι εγω σε μια παρομοια κατασταση που σκεφτομαι να σπουδασω μηχανολογια σε καποιο ΙΕΚ,διοτι ο πατερας μου εχει αντιπροσωπεια και εξουσιοδοτημενο συνεργειο νισσαν,οποτε θα απορροφηθω κατευθειαν στη δουλεια έχωντας και αρμοδιοτητες διαφήμισης της εταιρείας στο ιντερνετ κατι που ο πατερας μου δεν ασχολειται μιας και ειναι μεγαλος και θα βγει στη συνταξη σε λιγο καιρο. Ωστοσο το μονο που με ενοχλει ειναι οτι ποτε δεν ειχα ιδιαιτερη αγαπη για τη δουλεια του μηχανικου,και φοβαμαι μην κανω την κινηση μονο και μονο για την ασφάλεια που θα με παρεχει η επιχειρηση και οχι επειδη ειναι κατι που αγαπω και θα το κυνηγησω. Εσείς τι θα κάνατε στη θεση μου? Εναλλακτικα εχω τελειωσει γυμναστικη ακαδημια ωστοσο εχει παψει να με ενδιαφέρει
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Στις 19/9/2017 στις 6:56 ΜΜ, vairass είπε Οι περισσότεροι καλοί μηχανικοί είχαν η έχουν ιαπωνικό.. Οι πιο πολλοί Nissan και Toyota. Αυτό το συμπέρασμα εσύ από που το εβγαλες;;;;Γνωρίζεις προσωπικά τόσους πολλούς καλους μηχανικούς ανά την υφήλιο;;;; Στις 18/9/2017 στις 8:37 ΜΜ, opcorsa είπε τι αμαξι εχεις? Παίζει ρολο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα