Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@elpaso1
1. Καταρχήν να σας ζήσει! Τι ποστ και μλκιες μου λες! Δε πα να καεί ολόκληρο!

2. Επειδή είδα κάπου γκρίνιαξες για την ΔΕΗ... απλά να σε προετοιμάσω να είσαι ψύχραιμος τώρα με το μωρό για... περαιτέρω ΔΕΗ :ph34r:

3. Επι του θέματος... έχεις δει μήπως υπάρχει κανένα νέο bios update που δεν έχεις? Κάτι έλεγες για το cpu fan. Ο ανεμιστήρας της cpu θεωρείς οτι είναι ok? Αν ναι, βγάλε και τις όποιες ειδοποιήσεις (για την ώρα) που έχεις ρυθμίσει για αυτό το fan. Απο εκεί και πέρα, οτι είπε ο diaperchanger. Αλλά πριν βγάλεις έξω τα component όλα, στην θέση σου θα έκανα έναν οπτικό έλεγχο για τα πάντα (για περίπτωση βραχυκυκλώματος όπως είπαν) και ενδεχομένος να άρχιζα να αφαιρώ components (όσα δεν χρειάζονται, κανα δίσκο κ.λ.π.) μήπως και φταίει κάτι από αυτά (ακόμα και όλα τα fan του κουτιού - εκτός cpu)

Πόσο καιρό έχεις mb/τροφοδοτικό? Σίγουρα δεν είσαι σε εγγύηση?

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε αδελφέ κι εσυ 1μιση χρόνο τωρα και δεν μπόρεσες να βρεις ενα δανεικο εστω τροφοδοτικό ,ώστε τουλάχιστον να αποκλεισεις αυτό ή να καταλάβεις αντίστοιχα οτι φταίει αυτο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον σχετικα με τον ανεμιστηρα της cpu. Τον ειχα monitor στις 500 στροφες, γιατι οπως ειπα και πριν, οποτε ο υπολογιστης δεν επαιρνε μπρος με την μια και εκανα την διαδικασια με το τροφοδοτικο ή το "κολπο" τοτε μου εβγαζε error επειδη ηταν κατω απο τις 600 στροφες που ειναι το default monitor. Σημερα μου εβγαλε για πρωτη φορα απο τοτε που αγορασα τον υπολογιστη error και στις 500 στροφες! Πηγαινω bios καιι βλεπω οτι οι στροφες ηταν μεταξυ 480-505.. Τι στο καλο; Και υποτιθεται το εβαλα στο προφιλ turbo.. Δλδ οταν ανοιγει ο υπολογιστης με τη μια οι στροφες του ανεμιστηρα ειναι πανω απο 650.. Πραγματικα εχω καταμπερδευτει!

Update η bios δεν εχει αλλο, ειναι και παλια.

Εχθες εβγαλα τις μνημες και τους σκληρους δισκους, και επισης αποσυνδεσα κα gpu απο το τροφοδοτικο. Δλδ στην ουσια πανω στη μητρικη υπηρχε μονο η cpu, cpu fan, καποια λιγα καλωδια σχετικα με τα fan του case, και η gpu, αλλα χωρις να ειναι συνδεδεμενη με καποιο καλωδιο, απλα υπηρχε στο slot. Παλι εκανε τα ιδια. Ποσταρε δλδ, αλλα 4 στις 5 φορες.

Ειμαι κοντα στα 7 χρονια. Εγγυηση ειχε το τροφοδοτικο 5 χρονια. Και ειχα δωσει και 152 ευρω.. Αναθεμα.. Και Coil whine απο την 1η ημερα.. Αν και εξακολουθω να πιστευω οτι φταιει η μητρικη, καθως λιγο που εγραφα στο google asus maximus won't post, μου εβγαλε δεκαδες θεματα με παρομοια προβληματα με το δικο μου! Και αν οντως φταιει η μητρικη, θα πρεπει να κατσω να αγορασω καινουριο συστημα, δε νομιζω να υπαρχουν τοσο παλιες μητρικες στην αγορα πλεον.. Socket 1150 ελαχιστες και ακριβες..

5 minutes ago, ZELOMOTH said:

Ρε αδελφέ κι εσυ 1μιση χρόνο τωρα και δεν μπόρεσες να βρεις ενα δανεικο εστω τροφοδοτικό ,ώστε τουλάχιστον να αποκλεισεις αυτό ή να καταλάβεις αντίστοιχα οτι φταίει αυτο..

Δεν ειχα προβλημα αφου τον αφηνα μηνες ανοικτο.. Αλλα καταλαβαινεις οτι πλεον πρεπει να κανω οικονομιες και πρεπει να τον κλεινω! Και το προβλημα το εχω κοντα στα 4 χρονια! Απλα πριν 1,5 εγινε πιο εντονο! Η μονη αλλαγη που εκανα σε parts ειναι 1 HHD και 1 SSD δισκος. Τιποτα αλλο.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Ναι το ξερω, γινομαι κουραστικος. Αλλα οπως ξαναειπα πιστευω οτι ειναι μεγαλη ταλαιπωρια και στο τελος το προβλημα θα εξακολουθει να υπαρχει. Απλα δεν καταλαβαινω πως με ολη αυτη τη διαδικασια θα καταλαβω εαν εχει προβλημα η μητρικη ή το τροφοδοτικο.

Δλδ στην αρχη που εχω απλα την μητρικη με το τροφοδοτικο και μια μνημη ραμ. Εστω οτι κανει ποστ τις 9 φορες αλλα την 1 δεν κανει. Πως θα καταλαβω τι φταιει; Σκεφτομαι να ξεκινησω να τον αποσυνδεω σημερα. Να βγαλω και μια φωτογραφια με το κουτι οπως ειναι τωρα, μηπως και εκανα καποιο λαθος και το εντοπισετε;

Δημοσ.

Ορίστε μια φωτογραφία από το τροφοδοτικό. Είναι νορμάλ όλες αυτές οι κόλλες και η γλίτσα γύρω από τον κεντρικό πυκνωτή; 1η φορά το ανοίγω. Σε λίγο ανεβάζω και τα βίντεο. 

http://imgur.com/gallery/8nsNE94

https://streamable.com/5526z

Λοιπόν σε λίγο ανεβάζω και το  slow motion για να δείτε τι κωδικούς βγάζει το led. Εάν έχω το hybrid mode on στο τροφοδοτικό τότε δεν παίρνει μπρος. Εάν το βάλω στο off, ξεκινάει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Ορίστε μια φωτογραφία από το τροφοδοτικό. Είναι νορμάλ όλες αυτές οι κόλλες και η γλίτσα γύρω από τον κεντρικό πυκνωτή; 1η φορά το ανοίγω. Σε λίγο ανεβάζω και τα βίντεο. 

http://imgur.com/gallery/8nsNE94

https://streamable.com/5526z

Λοιπόν σε λίγο ανεβάζω και το  slow motion για να δείτε τι κωδικούς βγάζει το led. Εάν έχω το hybrid mode on στο τροφοδοτικό τότε δεν παίρνει μπρος. Εάν το βάλω στο off, ξεκινάει. 

Προφανώς και θα σου βγάζει error 99 αφού δεν βρίσκει WINDOWS. Σύνδεσε τον SSD και ξανά προσπάθησε.

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Εστω οτι κανει ποστ τις 9 φορες αλλα την 1 δεν κανει

9 στις 1 είναι 99,9 πυκνωτής, είτε στο psu είτε στο m/b.

Μεγάλο ρόλο για να αποσαφηνιστεί αν είναι πυκνωτής παίζει και η περίοδος cooldown.

Όσο περισσότερος είναι ο χρόνος (σε ώρες) ανάμεσα στις προσπάθεις αυξάνεται η πιθανότητα να φταίει κάποιος πυκνωτής.

Παρατηρώ ότι δεν ακολουθείς τις οδηγίες αλλά συνεχίζεις να ρωτάς και να κάνεις ότι σου κατέβει.

Δεν θα κάνω το κόπο να ξανααπαντήσω, αν δεν ακολουθήσεις τα βήματα που περιέγραψα προηγούμενα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

On 10/04/2019 at 23:54, DiaperCh@nger101 said:

Βγάλε έξω από το κουτί το m/b και άσε πάνω συνδεδεμένα:

1 dimm μνήμης στο δεύτερο από αριστερά slot, τον cpu φυσικά, το 4πινο/8πινο του cpu πάνω αριστερά και το 24πινο στο μέσο δεξιά.

Τίποτα παραπάνω. Συνδέεις την οθόνη με το hdmi του m/b και βλέπεις αν ποστάρει

Αυτό ακριβώς έκανα. Η οθόνη δεν δείχνει κάτι, αλλά ποσταρει κανονικά. Απλά μόνο όταν είναι το hybrid mode στο τροφοδοτικό. 

Είπα και εξ'αρχης ότι μάλλον φταίει κάποιος πυκνωτής και αυτό που λες το επαληθευει. Συνήθως αν μείνει αρκετή ώρα κλειστός, μετά δεν ποσταρει. Ενώ μεγαλύτερη τύχη έχει αν το κλείσω και το ανοίξω στα καπάκια. 

Πυκνωτής πάνω στη μητρική; Το τροφοδοτικό καλό είναι; 

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Αυτό ακριβώς έκανα. Η οθόνη δεν δείχνει κάτι, αλλά ποσταρει κανονικά. Απλά μόνο όταν είναι το hybrid mode στο τροφοδοτικό. 

Πως γίνεται να ποστάρει κανονικά αλλά η οθόνη να μην δείχνει κάτι?

Κι όταν λες ''απλά μόνο''  σε hybrid mode τι εννοείς ότι συμβαίνει?

Το συντακτικό σου και τα σημεία στίξης δεν βγάζουν νόημα. Γίνε συγκεκριμένος και κατανοητός.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά η οθόνη δεν έχει hdmi. Το είχα ξεχάσει. 

Το σύνδεσα με την τηλεόραση. Κομπλέ. Τώρα απλά θα το κλείνω και θα το ανοίγω καμία 50αρια φορές να δω αν κάποια φορά δεν ποσταρει; Υπάρχει θέμα να χαλάσει; Οι κωδικοί που βγάζει με τα σφάλματα; 

Αν το hybrid mode fan στο τροφοδοτικό είναι ενεργοποιημένο τότε δεν ποσταρει. Όπως δείχνει και το 1ο βίντεο που ανέβασα. Είμαι από κινητό τόση ώρα για αυτό γράφει με βιασύνη. 

Λοιπόν τώρα δοκίμασα και δεν ποσταρε, επίσης κάποιες φορές ανοίγει και κλείνει. Μόνο με το κόλπο ανοίγει. Όπως το είχα καταλάβει.. Βασικά θα βάλω και την άλλη ραμ να δω. 

Και με το άλλο dim τα ίδια. Στην ουσία ότι μου κάνει τόσα χρόνια. Ανοίγει μόνο με το κόλπο. Δλδ αν έχω πατημένο το start λίγα δευτερόλεπτα, το αφήσω και μετά το πατήσω ξανά. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; 

Από τα led ανάβει μόνο αυτό. Παίζει κάποιο ρόλο; Τώρα μπορώ να κάνω κάτι ή απλά αλλάζω μητρική και τροφοδοτικό; Κρίμα και είχα δώσει από 150 ευρώ το καθένα. 

Το ηχητικό που ανέβασα με το τροφοδοτικό βοηθάει κάπου; 

IMG_20190413_193513__01.jpg

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλτατε δείχνει να είναι το τροφοδοτικό.

Απλά κάνε μου μια χάρη για να το 100σταρίσω βγάλε μια το τροφοδοτικό την πλακέτα που φαίνεται στην κάτω πλευρά της φωτογραφίας που μας έδειξες ήδη να δω κάτι.

Επίσης για βγάλε μια φώτο την μητρική χωρίς τίποτα πάνω της και ειδικά την περιοχή του scoket και των vrm.

Επεξ/σία από STORM1978
  • Like 2
Δημοσ.

Socket και vrm τι είναι; Δεν μπορώ να κάνω upload με καποιο τρόπο το ηχητικό δεν με αφήνει. 

Πάντως αν το πάμε με τις πιθανότητες, επειδή έψαξα στο ιντερνετ, πιο πολλοί είχαν θέματα με μητρικες Asus πάρα με τροφοδοτικά xfx. 

Δημοσ.

Όπως μας τα γράφεις, κάποιος πυκνωτής δεν φορτώνει αρκετά.

Αν είναι της m/b ή του τροφοδοτικού δεν ξέρω, πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό ή με άλλο m/b για να είμαστε σίγουροι.

Δημοσ.

Το σύστημα είναι αρκετά παλιό. Όπως είπα και στην πρώτη μου απάντηση, ξεκίνα με ένα νέο τροφοδοτικό, δανείσου/αγόρασε, δική σου υπόθεση αυτή. Αν δουλεύει πένα τότε βρήκες τι έφταιγε. Αν όχι δοκίμασε άλλη μητρική, μια από τα μεταχειρισμένα σε αυτή την περίπτωση. 

Αλλιώς πήγαινε σε ολική αναβάθμιση με Ryzen 5 2600, MSI B450 A-Pro, DDR4 RAM και ένα Bronze 80 PLUS τροφοδοτικό όποτε θα έχεις την οικονομική άνεση. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...