PaokToTheBone Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Πανε και κανε ignore τις στροφες απο τους ανεμηστηρες να δεις αν ανοιγει κανονικα. Εγω τους εχω ignored αλλα καλο ειναι να εχεις μια ειδοποιηση αν κατι δεν δουλευει.
elpaso1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Το εχω βαλει να με ειδοποιει αν πεσει κατω απο τις 500 στροφες. Απλα δε καταλαβαινω γιατι καμια φορα τρωει τετοια κολληματα. Εχω βγαλει τους εξωτερικους σκληρους δισκους και τον εκτυπωτη απο τα usb, να δω αν θα μου εμφανισει ξανα θεμα.
elpaso1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Επανερχομαι μετα απο 1,5 χρονο! Εννοειται πως λυση δεν βρηκα ακομη και σημερα ειδικα εσπασαν τα νευρα μου. Τον υπολογιστη οπως ειχα πει θα τον εκλεινα σπανια και οντως ετσι εγινε. Ελα ομως που ηρθε η ΔΕΗ 450 ευρω, και σιγουρα καποια ευρω τα εκαιγε ο υπολογιστης, αφου μπορει να εκανε να κλεισει και 3 μηνες! Ενταξει μιλαμε για ενα ποσο 20-30 ευρω, αλλα και παλι ειπα να κανω κατι. Οποτε και εβαλα να μπαινει σε sleep μετα απο 1 ωρα. Ελα ομως που εαν μπει σε sleep mode, μετα δεν επανερχεται, δλδ το ιδιο προβλημα που ειχα και οταν τον εκλεινα! Ουτε με πληκτρολογιο/ποντικι, ουτε με το power on! Εχω κανει ολες τις απαραιτητες ρυθμισεις για τα περιφερειακα να ξυπνανε την συσκευη και απενεργοποιησα και το fast boot. Hibernate επισης απενεργοποιημενο εδω και χρονια. Καθισα και αποσυνδεσα απο το τροφοδοτικο τα παντα εκτος απο την cpu. Επισης αλλαξα την μπαταρια cmos με καινουρια. Κατα μεσο ορο ανοιγε 4 φορες και την 5η οχι. Δλδ πολυ καλα ποσοστα, απο την στιγμη που παλαιοτερα εαν εκλεινε μια φορα μετα ηθελε να κλεισω το τροφοδοτικο και να περιμενω κανα 10λεπτο και προσευχες. Την φορα λοιπον που δεν ανοιξε βρηκα ενα "κολπο" για να ανοιγει. Πατησα το κουμπι start απο την μητρικη ( ειτε απο το panel, αλλα ηθελε περισσοτερες δοκιμες ) παρατεταμενα και μολις ακουσα ενα περιεργο θορυβο απο το τροφοδοτικο το αφησα, μολις ακουσα ξανα ενα θορυβο απο το τροφοδοτικο λες και παει να ξεκινησει, πατησα παλι το κουμπι start και ο υπολογιστης ξεκινησε. Αυτο το δοκιμασα παρα πολλες φορες με επιτυχια. Με τον ιδιο ακριβως τροπο ανοιξα και τον υπολογιστη μετα απο sleep. Πραγματικα δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Αλλα και δεν γινεται καθε φορα που μπαινει ο υπολογιστης στο sleep, να ανοιγω το πλαϊνο καπακι και να κανω ολη αυτη τη διαδικασια.. Το προβλημα βρισκεται ειτε στη μητρικη, ειτε στο τροφοδοτικο, αλλα δεν μπορω να καταλαβω σε ποιο απο τα δυο.. Τεινω περισσοτερο προς τη μητρικη. Και αυτο για τον λογο που αναφερω και σε προηγουμενο μου ποστ με τις στροφες απο το cpu fan. Οπως ειχα γραψει : Quote Καθε φορα που ο υπολογιστης δεν ανοιγει με τη μια, αλλα αφοτου κανω δοκιμες με το τροφοδοτικο, σταματαει στο startup screen για να με ειδοποιησει οτι το CPU Fan τρεχει αργα, δλδ κατω απο τις 600 στροφες. Ειναι στις 570-595. Αυτο γινεται καθε φορα μετα απο ενα fail boot. Σε κανονικα boot ή μετα απο restart το CPU Fan ειναι στις 625-650 στροφες.. Δε ξερω εαν μπορει να βοηθησει καπως αυτο.. Δλδ το γεγονος οτι βγαζει αυτο το μηνυμα μονο μετα απο ενα αποτυχημενο boot, δλδ οταν γινεται η προσπαθεια μετα απο το κλεισιμο του τροφοδοτικου ή του "κολπου", με κανει να πιστευω οτι κατι δεν παει καλα με τη μητρικη.. Επισης οπως καταλαβατε δεν παιζει κανενα ρολο ποσο χρονο θα ειναι κλειστος ο υπολογιστης, αφου και ενα δευτερολεπτο απο το κλεισιμο του μπορει να μην ανοιξει. *Το hibernate να φανταστω λειτουργει με παρομοιο τροπο, οποτε θα εχω τα ιδια αποτελεσματα;
thetiesthatbind Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Καταρχάς καινούργιο τροφοδοτικό δοκίμασες; Να την έστελνες για εγγύηση ούτε καν έτσι; 1
elpaso1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μαλλον ηταν εκτος εγγυησης, αλλα και παλι δεν υπηρχε περιπτωση να μεινω κανα 1+ χωρις υπολογιστη και χωρις να ειμαι 100% σιγουρος οτι το προβλημα θα ειχε λυθει. Τροφοδοτικο δεν εχω δοκιμασει. Οριστε και ενα βιντεο. Καποιες φορες παιρνει και μπρος απο μονο του πλεον μετα απο λιγα δευτερολεπτα. Αυτο με το coil whine του τροφοδοτικου που αλλαζει ο θορυβος οταν παταω το κουμπι power δεν καταλαβαινω γιατι γινεται. https://streamable.com/csd6p Στα codes παρατηρω και τον κωδικο 55, δλδ <<Memory not installed>>, χωρις να υπαρχει τετοιο προβλημα. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από elpaso1
STORM1978 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Να υποθέσω εγγυήσεις δεν υπάρχουν? Αν όχι άνοιξε μια το τροφοδοτικό και δες για φουσκωμένο πυκνωτή. Το ίδιο και στην μητρική. Όπα έχεις πρόβλημα με τον IMC τότε αν δεν βλέπει τις μνήμες καμιά φορά. Για ανέβασε λίγο ρεύμα στις μνήμες και τον IMC.
elpaso1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι ειναι το IMC; Εγγυηση δεν υπαρχει πλεον, οποτε σκεφτομαι να ανοιξω το τροφοδοτικο. Αυτο το error το βγαζει τωρα που εχω ολα τα μερη πανω στην μητρικη. Και μετα ξεκιναει κανονικα ο υπολογιστης, αν δεις και το βιντεο που ανεβασα. Πριν που ειχα μονο μητρικη και τροφοδοτικο εβγαζε τα εξης : 00,14,15,53 ( 53 - Memory initialization error. No usable memory detected ). Λογικο, αφου δεν ειχα ουτε τις μνημες επανω. Παντως ειναι παρα πολλοι με παρομοια προβληματα με τις μητρικες της Asus. Οριστε και ενα βιντεο, στα σχολια αρκετοι γραφουν οτι εφταιγε το jumper στο cmos. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από elpaso1
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Εκτός από το jumper του cmos μπορεί να φταίει κι ο παρθένος με ωροσκόπο τοξότη. Βγάλτα όλα έξω από το case, ακούμπησέ τα πάνω στο κουτί της μητρικής και δοκίμασε να bootάρεις. Αν δεν.... βάλε τις μνήμες στα 1333 και δοκίμασε ξανά. Αν δεν δουλέψει πας για psu - μητρική - μνήμες - cpu. Αν δουλέψει, τα ξαναβάζεις μέσα στο κουτί, αν ξαναρχίσει το cold boot έχεις βραχυκύκλωμα. Αν δουλέψει μέσα στο κουτί αλλά δεν ανεβαίνουν οι μνήμες στο xmp ανέβασε τάση στα dram voltage, systemagent, vcio. 3
thetiesthatbind Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Ξεκινά με καινούργιο τροφοδοτικό για αρχή για αυτό με το cold boot. Βασικά έτσι όπως τα περιγράφεις πετά το και πάρε ένα Ryzen σύστημα τώρα που είναι χαμηλές οι τιμές 😅 1
elpaso1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, thetiesthatbind said: Ξεκινά με καινούργιο τροφοδοτικό για αρχή για αυτό με το cold boot. Βασικά έτσι όπως τα περιγράφεις πετά το και πάρε ένα Ryzen σύστημα τώρα που είναι χαμηλές οι τιμές 😅 Το ειπες μια,δυο, φτανει. Αν δεν εχεις κατι αλλο να προτεινεις μην γεμιζεις το θεμα με αλλα τετοια ποστ σε παρακαλω. 19 minutes ago, DiaperCh@nger101 said: Εκτός από το jumper του cmos μπορεί να φταίει κι ο παρθένος με ωροσκόπο τοξότη. Βγάλτα όλα έξω από το case, ακούμπησέ τα πάνω στο κουτί της μητρικής και δοκίμασε να bootάρεις. Αν δεν.... βάλε τις μνήμες στα 1333 και δοκίμασε ξανά. Αν δεν δουλέψει πας για psu - μητρική - μνήμες - cpu. Αν δουλέψει, τα ξαναβάζεις μέσα στο κουτί, αν ξαναρχίσει το cold boot έχεις βραχυκύκλωμα. Αν δουλέψει μέσα στο κουτί αλλά δεν ανεβαίνουν οι μνήμες στο xmp ανέβασε τάση στα dram voltage, systemagent, vcio. Δεν καταλαβα Χριστο απο αυτα που ειπες.. Βγαζω τα παντα και αφηνω μονο μητρικη και τροφοδοτικο; Ολα τα καλωδια πανω απο τη μητρικη, τα παντα; Ουτε τα επομενα βηματα καταλαβα. Αλλα τωρα ειναι ολοκληρη διαδικασια να τα βγαλω ολα απο το κουτι. Ηδη σημερα εχασα 2 ωρες απο τη ζωη μου χωρις αποτελσμα! Οπως ειπα και πριν, εβγαλα ολα τα καλωδια απο το τροφοδοτικο, δεν αρκει αυτο; Μαλλον οχι. Ανεβασα και ενα ηχητικο που δειχνει πως αντιδρα το τροφοδοτικο, ενω ο υπολογιστης ειναι σε sleep, οταν παταω καποιο κουμπι απο το πληκτρολογιο. Παντως ολο περιεργως, τωρα με 10 συνεχομενα sleep, πηρε μπρος με τη μια.. Οποτε παω να φτιαξω το προβλημα, εξαφανιζεται! Τα νευρα μου! 2019_04_10_23_17_11.mp3 Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από elpaso1
thetiesthatbind Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Το ειπες μια,δυο, φτανει. Αν δεν εχεις κατι αλλο να προτεινεις μην γεμιζεις το θεμα με αλλα τετοια ποστ σε παρακαλω. Δεν καταλαβα Χριστο απο αυτα που ειπες.. Βγαζω τα παντα και αφηνω μονο μητρικη και τροφοδοτικο; Ολα τα καλωδια πανω απο τη μητρικη, τα παντα; Ουτε τα επομενα βηματα καταλαβα. Αλλα τωρα ειναι ολοκληρη διαδικασια να τα βγαλω ολα απο το κουτι. Ηδη σημερα εχασα 2 ωρες απο τη ζωη μου χωρις αποτελσμα! Οπως ειπα και πριν, εβγαλα ολα τα καλωδια απο το τροφοδοτικο, δεν αρκει αυτο; Μαλλον οχι. Ανεβασα και ενα ηχητικο που δειχνει πως αντιδρα το τροφοδοτικο, ενω ο υπολογιστης ειναι σε sleep, οταν παταω καποιο κουμπι απο το πληκτρολογιο. Παντως ολο περιεργως, τωρα με 10 συνεχομενα sleep, πηρε μπρος με τη μια.. Οποτε παω να φτιαξω το προβλημα, εξαφανιζεται! Τα νευρα μου! 2019_04_10_23_17_11.mp3 433 kB · 1 download Έχεις δίκαιο, και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί σου. Από τη στιγμή που θεώρησες ότι υπάρχει πρόβλημα και δε το πηγές σε τεχνικό ή δεν έτρεξες την εγγύηση, κακώς ασχολείται οποιοσδήποτε για να σε βοηθήσει. Και ειρωνεύεσαι στις λύσεις που σου προτείνονται κιολας, μιλάμε για θράσος. Καλή τύχη, θα τη χρειαστείς. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από thetiesthatbind
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, elpaso1 είπε Δεν καταλαβα Χριστο απο αυτα που ειπες.. Βγαζω τα παντα και αφηνω μονο μητρικη και τροφοδοτικο; Ολα τα καλωδια πανω απο τη μητρικη, τα παντα; Ουτε τα επομενα βηματα καταλαβα. Αλλα τωρα ειναι ολοκληρη διαδικασια να τα βγαλω ολα απο το κουτι. Ηδη σημερα εχασα 2 ωρες απο τη ζωη μου χωρις αποτελσμα! Οπως ειπα και πριν, εβγαλα ολα τα καλωδιο απο το τροφοδοτικο, δεν αρκει αυτο; Μαλλον οχι. Ανεβασα και ενα ηχητικο που δειχνει πως αντιδρα το τροφοδοτικο, ενω ο υπολογιστης ειναι σε sleep, οταν παταω καποιο κουμπι απο το πληκτρολογιο. Παντως ολο περιεργως, τωρα με 10 συνεχομενα sleep, πηρε μπρος με τη μια.. Οποτε παω να φτιαξω το προβλημα, εξαφανιζεται! Τα νευρα μου! 2019_04_10_23_17_11.mp3 433 kB · 0 downloads Άσε το χρόνο που έχασες στην άκρη. Έχεις χάσει 2 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, δυό ώρες σοβαρού troobleshooting δεν βλάπτουν. Βγάλε έξω από το κουτί το m/b και άσε πάνω συνδεδεμένα: 1 dimm μνήμης στο δεύτερο από αριστερά slot, τον cpu φυσικά, το 4πινο/8πινο του cpu πάνω αριστερά και το 24πινο στο μέσο δεξιά. Τίποτα παραπάνω. Συνδέεις την οθόνη με το hdmi του m/b και βλέπεις αν ποστάρει. Αν δεν ποστάρει αλλάζεις το 1 dimm μνήμης. Αν ποστάρει με την αλλαγή, έχεις 1 dimm μνήμης χαλασμένο. Αν ποστάρει με το 1ο dimm προσθέτεις το 2ο dimm, την gpu και το boot drive. Αν συνεχίζει να ποστάρει τα βάζεις μέσα στο κουτί. Αν σταματήσει να ποστάρει σημαίνει ότι το κουτί σου (κάποιος αποστάτης 99%) βραχυκλώνει το m/b. Αν δεν σταματήσει να ποστάρει θα φορτώσεις το xmp profile της ram. Αν συνεχίσει να ποστάρει είχες βραχυκύκλωμα που λυθηκε με το μπάνε βγάλε. Αν δεν ποστάρει αφού φορτώσεις το xmp ανεβάζεις dram voltage +0.05 - 0.1v από την τιμή που βλέπεις, αν δεν διορθωθεί ανεβάζεις και systemagent,vcio. 4 1
elpaso1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 1 hour ago, DiaperCh@nger101 said: Άσε το χρόνο που έχασες στην άκρη. Έχεις χάσει 2 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, δυό ώρες σοβαρού troobleshooting δεν βλάπτουν. Βγάλε έξω από το κουτί το m/b και άσε πάνω συνδεδεμένα: 1 dimm μνήμης στο δεύτερο από αριστερά slot, τον cpu φυσικά, το 4πινο/8πινο του cpu πάνω αριστερά και το 24πινο στο μέσο δεξιά. Τίποτα παραπάνω. Συνδέεις την οθόνη με το hdmi του m/b και βλέπεις αν ποστάρει. Αν δεν ποστάρει αλλάζεις το 1 dimm μνήμης. Αν ποστάρει με την αλλαγή, έχεις 1 dimm μνήμης χαλασμένο. Αν ποστάρει με το 1ο dimm προσθέτεις το 2ο dimm, την gpu και το boot drive. Αν συνεχίζει να ποστάρει τα βάζεις μέσα στο κουτί. Αν σταματήσει να ποστάρει σημαίνει ότι το κουτί σου (κάποιος αποστάτης 99%) βραχυκλώνει το m/b. Αν δεν σταματήσει να ποστάρει θα φορτώσεις το xmp profile της ram. Αν συνεχίσει να ποστάρει είχες βραχυκύκλωμα που λυθηκε με το μπάνε βγάλε. Αν δεν ποστάρει αφού φορτώσεις το xmp ανεβάζεις dram voltage +0.05 - 0.1v από την τιμή που βλέπεις, αν δεν διορθωθεί ανεβάζεις και systemagent,vcio. Θα το κανω, τωρα καταλαβα! Δεν ηξερα οτι γινεται να ποσταρει η μητρικη χωρις το τροφοδοτικο! Το cpu fan το αφηνω επανω; Quote Αν ποστάρει με το 1ο dimm προσθέτεις το 2ο dimm, την gpu και το boot drive. Αν συνεχίζει να ποστάρει τα βάζεις μέσα στο κουτί. Με ολα αυτα θα ποσταρει, χωρις τροφοδοτικο; Δεν ειχα ιδεα! Επισης, αν εχει προβλημα το τροφοδοτικο, πως θα το καταλαβω; Πορωθηκα τωρα, αυριο θα το δοκιμασω και ας χασω και 4 ωρες!
STORM1978 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, elpaso1 είπε Θα το κανω, τωρα καταλαβα! Δεν ηξερα οτι γινεται να ποσταρει η μητρικη χωρις το τροφοδοτικο! Το cpu fan το αφηνω επανω; Με ολα αυτα θα ποσταρει, χωρις τροφοδοτικο; Δεν ειχα ιδεα! Επισης, αν εχει προβλημα το τροφοδοτικο, πως θα το καταλαβω; Πορωθηκα τωρα, αυριο θα το δοκιμασω και ας χασω και 4 ωρες! Εννοείται βγάζεις και το τροφοδοτικό από το κουτί και συνδέεις αρχικά μονάχα το τετραπινο του cpu αριστερά πανω και το 24πινο της τροφοδοσίας δεξιά.
elpaso1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Κατι τελευταιο να ρωτησω. Αυτο που εκανα εχθες. Δλδ που εβγαλα τις μνημες απο τη μητρικη και παλι καποιες φορες δεν ποσταρε, δεν σημαινει οτι το προβλημα δεν βρισκεται στις μνημες ραμ; Σιγουρα θα χρειαστω πανω απο μια ημερα για ολη αυτη την διαδικασια, καθως εχω και νεογεννητο σπιτι! Επισης μου λες να δοκιμαζω αν ποσταρει, δλδ απλα μια φορα; Γιατι το θεμα μου δεν ειναι οτι δεν ποσταρει καθολου, αλλα οτι μπορει να μην ποσταρει μερικες φορες. Quote Αν ποστάρει με το 1ο dimm προσθέτεις το 2ο dimm, την gpu και το boot drive. Με τα υπολοιδα 2 HDD drive που εχω, τι γινεται; Επισης σε αυτο το σημειο αν παρουσιαστει προβλημα πως καταλαβαινω αν φταιει η gpu η το boot drive ή το 2ο dimm; Ή εννοεις οτι κανω τεστ καθε φορα που βαζω και ενα part απο τα παραπανω; Quote Αν συνεχίζει να ποστάρει τα βάζεις μέσα στο κουτί. Και συνδεω τα παντα στη μητρικη; Τροφοδοτικο, σκληρους δισκους και περιφερειακα και γενικα ολα τα καλωδια; Quote Αν σταματήσει να ποστάρει σημαίνει ότι το κουτί σου (κάποιος αποστάτης 99%) βραχυκλώνει το m/b. Και πως θα βρω τί ακριβως ειναι; Γιατι μαλλον κατι τετοιο παιζει! Αλλιως δε θα ποσταρε καθολου! Μπορει να ειναι και στο τροφοδοτικο; Και γενικα οταν μου λες "οταν σταματησει να ποσταρει" , εννοεις να τον κλεισω και να τον ανοιξω και να μην ποσταρει εστω και μια φορα; Γιατι εχει τυχει, οπως και εχθες να το κανω αυτο και 20 φορες σερι και να ποσταρει.. Αλλα αλλες ημερες δεν ποσταρει με την καμια! Παιζει με τα νευρα μου! Υπαρχει καποιο βιντεο στο youtube για να το εμπεδωσω καλυτερα; Σορρυ και παλι, αλλα ειπα οτι ειμαι ασχετος! Ευχαριστω για την βοηθεια! ***Ειδα και ενα βιντεο και καταλαβα. Θελει και το τροφοδοτικο μαζι με την μητρικη. Λογικο αφου ελεγες 24πινο και 4πινο, απλα δεν εδωσα σημασια.. Απλα δεν καταλαβαινω, αν ποσταρει πχ απο τις 50 φορες τις 45, και τις αλλες 5 φορες δεν ποσταρει, τι θα φταιει; Απο την στιγμη που θα εχουμε μονο την μητρικη, τροφοδοτικο και ενα dimm. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι κατι τετοιο θα παιχτει παλι.. Στην ουσια με αυτο το τροπο που μου λες, ελεγχουμε τα παντα, εκτος απο την μητρικη ή το τροφοδοτικο, αλλα εγω νομιζω οτι σε ενα απο αυτα τα δυο υπαρχει το προβλημα! Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από elpaso1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα