Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειπα να τον κλεισω εχθες μετα απο τοσες ημερες ανοικτος! Σημερα το πρωι που παω να τον ανοιξω, παταω μια δεν ανοιγει, παταω δευτερη παλι τιποτα και ανοιγει μονος του μετα απο 5 δευτερολεπτα.. Δε ξερω αν μπορει να βοηθησει καπως.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

99% πυκνωτής, 1% βραχυκύκλωμα. Απλά δεν ξέρω αν είναι στο τροφοδοτικό ή στο m/b.

Δανείσου με ένα τρόπο ένα τροφοδοτικό αδερφέ.

Δημοσ.

Μια ακομα πληροφορια που ισως βοηθησει. Οποτε τελοσπαντων ανοιγει ο υπολογιστης με αυτον τον τροπο ( δλδ να ανοιγοκλεινω τροφοδοτικο και να παρακαλαω ) μου εμφανιζει ενα μηνυμα "CPU FAN LOW" και μου λεει να παω bios να το τσεκαρω. Οι στροφες ειναι κατω απο 600 και μετα απο λιγη ωρα επανερχονται.. Δε ξερω αν παιζει καποιο ρολο..

Επισης αυτη η μητρικη μαλλον κανει overclock την cpu απο μονη της. Απο 3,4Ghz την παει στα 3,8Ghz. Με default settings στη bios.

Και μια φωτο με περισσοτερες πληροφοριες..

post-248498-0-45125600-1506386939_thumb.jpg

Δημοσ.

Εμενα παει το μυαλο μου σε κατι το οποιο εχεις πανω στην μητρικη.

Απο ενα καλωδιο sata ως ακομα και την υδροψυξη.Τι εννοω? Μου εχει τυχει corsair να μην παταει καλα (η ακομα να εχει βαλει ο ιδιος και χαλκο αναμεσα στο block και το cpu, με αποτελεσμα να παταει τον cpu πολυ πανω στο socket.) και η μητρικη ειτε δεν αναβε με την πρωτη ειτε εβλεπε λιγοτερα gb ram. Tωρα εσυ λες οτι εβαλες κατι ledakia κτλ...Εχει αναφερθει στο θεμα να δοκιμασεις μονο με τα βασικα επανω.Εγω θα ελεγα να βγαλεις την μητρικη απο το κουτι να την βαλεις καπου ελευθερα και να εχει πανω μονο cpu ram vga και δες την συμπεριφορα τοτε.Αν πραγματικα δεν θελεις να κανεις ολα αυτα,τοτε δεν θα μπορεσεις να εισαι σιγουρος ποτε για το αν φταιει η μητρικη η κατι αλλο.

Επισης σε z170 prime asus γνωστος χρειαστηκε να κανει firmware update se corsair ssd, αν και δεν νομιζω να σε βοηθησει κατι τετοιο στον samsung.

• Like 2
Δημοσ.

Ασχετο, το οτι εχει coil whine το τροφοδοτικο εδω και 4 χρονια παιζει καποιο ρολο; Ισως αλλοιωνει την λειτουργια του με τα χρονια; Επισης εαν αποδειχθει προβληματικο το τροφοδοτικο, μπορω να χρησιμοποιησω την εγγυηση; Λογικα δινει 5 χρονια η XFX στα τροφοδοτικα.

Τελος, με το OCCT το τεστ περναει κανονικα, δλδ στρεσαρεται φουλ το τροφοδοτικο χωρις προβλημα. Αυτο σημαινει οτι ειναι κομπλε;

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου δεν είναι πυκνωτης, αλλιώς θα είχε κάποια λογική το πότε ανοίγει αμέσως, αν δηλαδή ανοίγει αμέσως με πολύωρη ή όχι στάση.

Τώρα, αυτό που σου έκανε, που άνοιξε μετά από 5 δευτερόλεπτα, το έπαθα πριν από 1 μήνα περίπου σε ολοκαίνουργιο asus x370 pro. Πατάτα, άνοιγε μετά από λίγο, και μετά έσβηνε και άνοιγε μόνο του. Δοκίμασα και άλλο τροφοδοτικό, έβγαλα και ολα τα καλώδια από τη μητρική (pwr reset, hd led κ.α. και συνέχισε να το κάνει. Άναβε σε μη σταθερούς χρόνους και έσβηνε μετα απο 3, 4 δευτερόλεπτα χωρίς να είναι συνδεδεμένο το power κουμπί. Το έβγαλα και από το κουτί ακόμα. Επικοινώνησα και με την asus γιατί ήταν η δεύτερη μέρα που το είχα, και το πρόβλημα τελικά λύθηκε απλά με bios update.

Πολύ σωστά όσα σου έχουν προτείνει να κάνεις, αλλά δοκίμασε να ξαναπεράσεις το τελευταίο bios μπας και έχει γίνει εκεί το σφάλμα. Το ξέρω πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι αυτό, αλλά γιατί να μην αρχίσεις από τα εύκολα πρώτα, μπας και τελικά και σε εσένα είναι κάτι τόσο απλό?

Δημοσ.

Πιο σωστος τροπος για να περασω το bios update. Το τελευταιο το περασα μεσω Usb απο την ειδικη θυρα που εχει η μητρικη, μεσω bios. Νομιζω ειναι και ο καλυτερος τροπος. Το ξανακατεβαζω τωρα.

EDIT

Παντως δε βλεπω τροπο για να κανω εγκατασταση ξανα την ιδια bios. Πιθανον να μη γινεται κατι τετοιο..

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, downgrade και reflash κανείς με το afudos, και usb... Τουλάχιστον στο asus x370 pro, αλλά νομίζω ίδιος τρόπος πρέπει να είναι

Δημοσ.

Εαν εφταιγε το τροφοδοτικο, το paper clip test δε θα ειχε αποτυχει; Επισης με το OCCT τρεχει κανονικα το PSU stress test, οπου δοκιμαζεται σε ακραιες συνθηκες. Τουλαχιστον να αποφυγω τυχον ασκοπη αγορα τροφοδοτικου.

Δημοσ.

Διαβαζα καποια tweaks για τα windows 10 και το ματι μου επεσε στο fast startup. Υπαρχει περιπτωση αυτη η επιλογη να δημιουργει το προβλημα; Λεει οτι το βαζει σε ενα hibernation mode, αλλα το hibernation το εχω απενεργοποιησει εδω και καιρο! Μηπως γινεται καποιο conflict;

Δημοσ.

Παντως σημερα λες και το κανει επιτηδες. Τον εκλεισα πανω απο 20 φορες και ανοιξε και τις 20 αμεσως.. Λες και το κανει επιτηδες.. Ηθελα να βγαζω λιγα-λιγα πραγματα πανω απο τη μητρικη για να δω τι ακριβως φταιει..

Πραγματα που εχω κανει μεχρι στιγμης απο bios. Απενεργοποιηση turbo mode και fast boot. Ειδωμεν..

Δημοσ.

Τιποτα μαγκες..Δε μου κανει κολπα! Επισης πλεον οταν κλεινει και οταν ανοιγει ο υπολογιστης κανει εναν θορυβο παρομοιο με αυτο που κανει ο φουρνος οταν πιανει την θερμοκρασια ( πως αλλιως να το εξηγησω!! :P ) Που σημαινει οτι οντως κλεινει τελειως..

Με το fast boot 4 χρονια, στην ουσια δεν εκλεινε ποτε ο υπολογιστης τελειως, αλλα εμπαινε σε ενα semi-hibernation mode.. Ισως αυτο να προκαλουσε το θεμα. Ελπιζω!

Εντωμεταξυ δε παρατηρω τρελη διαφορα στο ανοιγμα του υπολογιστη, αντε να αργει 1,2 δευτερολεπτα παραπανω! Μαλλον στον SSD κατι τετοιο ειναι αχρηστο.

Δημοσ.

Λεω και εγω θα ηταν τοσο απλο.. Μπα.. Το εκανε ξανα.. Λοιπον τελευταια πληροφορια και ισως πιο σημαντικη. Ειχα ξεχασει να το αναφερω μαλλον.

Καθε φορα που ο υπολογιστης δεν ανοιγει με τη μια, αλλα αφοτου κανω δοκιμες με το τροφοδοτικο, σταματαει στο startup screen για να με ειδοποιησει οτι το CPU Fan τρεχει αργα, δλδ κατω απο τις 600 στροφες. Ειναι στις 570-595. Αυτο γινεται καθε φορα μετα απο ενα fail boot.

Σε κανονικα boot ή μετα απο restart το CPU Fan ειναι στις 625-650 στροφες.. Δε ξερω εαν μπορει να βοηθησει καπως αυτο..

Τωρα θα αρχισω να βγαζω σιγα-σιγα πραγματα απο τη μητρικη.

post-248498-0-38961800-1506690024_thumb.jpg

post-248498-0-81523700-1506690027_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...