Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

That's the spirit που λένε.

Μπράβο, πρέπει μόνος σου να θέλεις να λύσεις το πρόβλημα.

Α) δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό.

Β) ''Σαν πρώτο βήμα θα σου πρότεινα όλα στοκ, load optimized defaults και

στο m/b πάνω τα πολύ απαραίτητα και mouse keyboard κι αυτά όσο πιο generic γίνεται χωρίς λαμπάκια κλπ..''

Γ) Αν δεν πετύχει το β, βγάζεις το m/b από το case, του κομπλάρεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα και δοκιμάζεις.

Πέρνα και το τελευταίο bios, δε χάνεις τίποτα.

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχως δεν εχω αλλο τροφοδοτικο.

Οσο για το Β, καταλαβαινεις οτι ειναι αρκετα δυσκολο καθε φορα που θελω να ανοιγω τον υπολογιστη να βγαζω και να βαζω καλωδια. Χρησιμοποιω 7 θυρες usb, hdmi, dvi, ethernet..

Για το Γ ομοιως. Δεν ειναι οτι μου το κανει καθε φορα που παω να το ανοιξω, αλλα 1 στις 5. Απλα η τελευταια φορα ηταν και η χειροτερη που με τρομαξε αρκετα. Νομιζα οτι ο υπολογιστης δεν θα ανοιγε ξανα.

Εχω το τελευταιο bios, αλλα εδω και 3 χρονια δεν υπαρχει καποιο update.

PS. Ποτε ξανα Asus!!  :-D

Δημοσ.

Δυστυχως δεν εχω αλλο τροφοδοτικο.

Οσο για το Β, καταλαβαινεις οτι ειναι αρκετα δυσκολο καθε φορα που θελω να ανοιγω τον υπολογιστη να βγαζω και να βαζω καλωδια. Χρησιμοποιω 7 θυρες usb, hdmi, dvi, ethernet..

Για το Γ ομοιως. Δεν ειναι οτι μου το κανει καθε φορα που παω να το ανοιξω, αλλα 1 στις 5. Απλα η τελευταια φορα ηταν και η χειροτερη που με τρομαξε αρκετα. Νομιζα οτι ο υπολογιστης δεν θα ανοιγε ξανα.

Εχω το τελευταιο bios, αλλα εδω και 3 χρονια δεν υπαρχει καποιο update.

PS. Ποτε ξανα Asus!!  :-D

Ναι αν φταίει το psu τελικά, να αγοράζεις μόνο msi m/b :-D

Βέβαια φτάσαμε δεύτερη μέρα του νήματος και κάμποσα post μετά

για να μας πεις ότι το cold boot είναι 1 στις 5 κι όχι συνεχόμενα.

Τροφοδοτικό πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις καθώς μπορεί να φταίει

κάποιος πυκνωτής του τροφοδοτικού. Δανείσου ένα ότι να 'ναι στη χειρότερη.

Αγόρασε ένα μτχ κάνε τις δοκιμές σου και ξαναπούλα το :P

H πιθανότητα εμφάνισης του cold boot αυξάνει όσο περισσότερη ώρα είναι σβηστό το pc?

Δοκίμασε επίσης oπωσδήποτε το Γ) για να εξαιρέσουμε την πιθανότητα βραχυκυκλώματος.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικα με το Γ.

Τωρα που το σκεφτομαι τα προβληματα ξεκινησαν πριν κανα χρονο. Δλδ τοτε περιπου που ειχα ανοιξει τον υπολογιστη για να τον καθαρισω. Θυμαμαι οτι πρεπει να ειχα προσθεσει κατι εξτρα στη μητρικη, που αφορα το case, καποια led ισως δεν ειμαι σιγουρος.. Οπως και τωρα που τον ανοιξα συνδεσα και τα υπολοιπα καλωδια που ειχα αφησει. Κατι +/- p led, hdd led κτλ..

Δημοσ.

Σχετικα με το Γ.

Τωρα που το σκεφτομαι τα προβληματα ξεκινησαν πριν κανα χρονο. Δλδ τοτε περιπου που ειχα ανοιξει τον υπολογιστη για να τον καθαρισω. Θυμαμαι οτι πρεπει να ειχα προσθεσει κατι εξτρα στη μητρικη, που αφορα το case, καποια led ισως δεν ειμαι σιγουρος.. Οπως και τωρα που τον ανοιξα συνδεσα και τα υπολοιπα καλωδια που ειχα αφησει. Κατι +/- p led, hdd led κτλ..

τα χρωματα των led, δεν ειναι συμβατα με την μητρικη σου.

Δημοσ.

Εβγαλα τα +/- p led και το hdd led. Επισης δοκιμασα το paper clip. Λειτουργει, αλλα οχι στο hybrid mode που ειχα το Psu ολα αυτα τα χρονια. Πλεον το εχω βαλει στο normal mode και βλεπουμε. Αν και λογικο να μην λειτουργουσε στο hybrid mode, αφου δεν ειχε καθολου load..

Xfx pro 750w black edition

Απ'οτι καταλαβαινω το τροφοδοτικο ειναι κομπλε οπως το περιμενα..

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από αυτό το μήνυμα κλείνω τον υπολογιστή για να κάνω clear cmos από το jumper στην μητρική. Το αλλάζω θέση και δεν ανοίγει ο υπολογιστής. Το ξαναβάζω στην αρχική και από τότε οπότε πατάω το κουμπί ανοίγει ο υπολογιστής για 2 δευτερόλεπτα και κλείνει! Αυτή τη στιγμή γράφω από το tablet.. Έκανα μλκ με το jumper ; Κάπου είχα διαβάσει ότι αν δεν γίνει σωστά η διαδικασία μπορεί να χαλάσει η μητρική..

Δημοσ.

Σου ΄πε κανένας να κάνεις clear cmos?

Υπάρχει λόγος που σου είπα να κάνεις Load optimized defaults.

Τσέκαρε μήπως έχεις ξεχάσει το jumperάκι στη λάθος θέση.

Επίσης αυτό που δοκίμασες με το τροφοδοτικό δεν αποκλείει τίποτα.

Απλώς ανακάλυψες ότι το Psu σου ανάβει. Μπράβο.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι δεν γίνεται;

Όχι.

Γίνεται, αν θες να κάνεις troubleshooting να κάνεις αυτά που σου λένε και να απαντάς σε αυτά που σε ρωτάνε.

Πρωτύτερα σε έχω ρωτήσει με κάτι με bold κιόλας αλλά δεν το θεώρησες πολύ σημαντικό. Δεν πειράζει.

Με το psu μακακίζεσαι με το συπάθειο κιόλας.

Είσαι άσχετος και μπορεί να σε σκοτώσει. Στ' αλήθεια. 

Ούτε clear cmos δεν μπορείς να κάνεις, το ΄χω καταλάβει και προσπαθώ 

να σε καθοδηγήσω με εύκολο τρόπο, δε θες δεν περάζει. 

• Like 2
Δημοσ.

H πιθανότητα εμφάνισης του cold boot αυξάνει όσο περισσότερη ώρα είναι σβηστό το pc?

Από αυτό που είδα πριν λίγο, δεν παίζει ρόλο ο χρόνος, αφού έκλεισα τον υπολογιστή και στα καπάκια πήγα να τον ανοίξω και δεν άνοιγε.

Τις τελευταίες 2 ημέρες το πράγμα έχει χειροτερεψει πάρα πολύ. Ένα είναι το σίγουρο, ότι ο υπολογιστής εάν ανοίξει τώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει για ενα χρόνο.

Οπότε όλα αυτά τα links και τα βίντεο στο YouTube λένε τον λάθος τρόπο; Δεν το καταλαβαίνω.

Τώρα έχω χαλάσει κάτι από μέσα; Να αγοράσω καινούρια μητρική; Με 30 ευρώ βρίσκω.

Τελικά η κάθε μητρική έχει τον δικό της τρόπο. Είναι απίστευτο που ένα άρθρο ίσως καταστρέψει τον υπολογιστή μου..

https://www.manualslib.com/manual/675615/Asus-Maximus-Vi-Hero.html?page=42

Τι μπορώ να κάνω τώρα;

EDIT

Εκανα clear cmos με το σωστο τροπο αυτη τη φορα και ολες οι ρυθμισεις απο bios επανηλθαν. Πλεον δε προκειται να ξανακλεισω τον υπολογιστη, εκτος και αν υπαρξει διακοπη ρευματος!

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια!

Δημοσ.

Από αυτό που είδα πριν λίγο, δεν παίζει ρόλο ο χρόνος, αφού έκλεισα τον υπολογιστή και στα καπάκια πήγα να τον ανοίξω και δεν άνοιγε.

Τις τελευταίες 2 ημέρες το πράγμα έχει χειροτερεψει πάρα πολύ. Ένα είναι το σίγουρο, ότι ο υπολογιστής εάν ανοίξει τώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει για ενα χρόνο.

Οπότε όλα αυτά τα links και τα βίντεο στο YouTube λένε τον λάθος τρόπο; Δεν το καταλαβαίνω.

Τώρα έχω χαλάσει κάτι από μέσα; Να αγοράσω καινούρια μητρική; Με 30 ευρώ βρίσκω.

Τελικά η κάθε μητρική έχει τον δικό της τρόπο. Είναι απίστευτο που ένα άρθρο ίσως καταστρέψει τον υπολογιστή μου..

https://www.manualslib.com/manual/675615/Asus-Maximus-Vi-Hero.html?page=42

Τι μπορώ να κάνω τώρα;

EDIT

Εκανα clear cmos με το σωστο τροπο αυτη τη φορα και ολες οι ρυθμισεις απο bios επανηλθαν. Πλεον δε προκειται να ξανακλεισω τον υπολογιστη, εκτος και αν υπαρξει διακοπη ρευματος!

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια!

LOL !

Πάντως ρε φίλε ,ειλικρινά σε θαυμάζω κατα κάποιο τρόπο.Εγώ σε τέτοια περίπτωση αν δεν το έφτιαχνα ή δεν έβρισκα τουλάχιστον τι φταίει δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ,κυριολεκτικά! Πόσο μάλλον να δουλεύει συνέχεια και να ξέρω πως αν σβήσει ,παίζει να μην ξαναανάψει!

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα φίλε, το σύστημα μου πριν 3 χρόνια που το είχα πάρει κόστισε 1800 ευρώ. Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω παραπάνω. Ειδικά αν δεν σιγουρευτώ τι ακριβώς φταίει. Και για να δω τι φταίει θα πρέπει ο υπολογιστής να κλείνει σε κάποιες περιπτώσεις.

Κοιτούσα να έπαιρνα μια καινούρια μητρική νέας γενιάς, αλλά διάβασα ότι θέλει και καινούρια cpu + Ddr4 ram, οπότε άκυρο.. Ισως αγοράσω μια μητρική 1150 socket ξανά, τωρα που έπεσαν και οι τιμές. Δεν ξέρω..

Πάντως τότε είχα δώσει 150+ για την μητρική. Και για το τροφοδοτικό κοντά στα 200 με σκοπό να το κρατήσω χρόνια. Κρίμα δλδ..

Το ότι πλέον το πρόβλημα είναι πιο έντονο σημαίνει ότι κάτι είναι στα τελευταία του πάντως.. Να φταίει άραγε το hybrid mode του τροφοδοτικου; Δεν θα το μάθουμε ποτέ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...