Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την Asus Maximus VII Hero. Εδω και αρκετο καιρο εχω προβλημα με Cold Boot. Διαβαζω και σε ξενα forums, και αρκετοι κατοχοι Asus μητρικων εχουν τα ιδια προβληματα.. Πλεον φοβαμαι να ξανακλεισω τον υπολογιστη. Ειμαι 100% σιγουρος οτι το προβλημα ειναι στη μητρικη.

Μου κανει εντυπωση που μια τοσο μεγαλη εταιρια συνεχιζει και φτιαχνει προβληματικες μητρικες.. Ολη η σειρα Hero βγαζει τετοια προβληματα, ακομα και προσφατα μοντελα.. Ποτε ξανα Asus..

Σκεφτομαι να αγορασω καινουριο μητρικη. Θα χρειαστει να αλλαξω και επεξεργαστη, μνημη ραμ ή δεν υπαρχει προβλημα που θα ειναι παλαιοτερης τεχνολογιας; Ποια μητρικη καρτα μου προτεινετε;

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντί να γκρινιάζεις :P  περιέγραψε μας όσο το δυνατόν καλύτερα το πρόβλημα.

Πότε εμφανίστηκε από την αρχή ή στην πορεία?

Πως εμφανίζεται, πχ σε restart κάνει cold boot ή μόνο άμα περάσουν πολλές ώρες σβηστό?

Έχεις κάνει oc? Ανέφερε συχνότητες για cpu και ram, καθώς και αναλυτικά το σύστημα,

κουτί, τροφοδοτικό και όλα μα όλα τα περιφερειακά που είναι συνδεδεμένα στο m/b

Δίσκους, cdrom, rgb mousepad, ότι κουμπώνει στο m//b γράφτο.

Σαν πρώτο βήμα θα σου πρότεινα όλα στοκ, load optimized defaults και

στο m/b πάνω τα πολύ απαραίτητα και mouse keyboard κι αυτά όσο πιο generic γίνεται χωρίς λαμπάκια κλπ..

Με άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες?

• Like 4
Δημοσ.

Στην πορεια εμφανισε το προβλημα. Τωρα ειναι αρκετα εντονο. Ειδικα σημερα φοβηθηκα. 40 λεπτα προσπαθουσα και τιποτα. Μετα αφησα το κουτι χωρις πριζα για μιση ωρα και πηρε μπροστα.

Σε restart λεγεται warm boot. :-)  Cold boot ειναι οταν παραμενει κλειστος για ωρες και τον ανοιγεις.

Δεν εχω κανει OC.

Απλα απο αυτα που διαβαζω ειναι 100% μητρικη και τιποτα αλλο. Εχω δοκιμασει διαφορα πραγματα.

Δημοσ.

Απλα απο αυτα που διαβαζω ειναι 100% μητρικη και τιποτα αλλο. Εχω δοκιμασει διαφορα πραγματα.

Εντάξει τότε. Προτιμάς να μας πεις τον πόνο σου από το να απαντήσεις αναλυτικά σε ότι σε ρώτησα.

Δε σε ρωτάω στον αέρα, έχω περάσει παρόμοιες πίκρες με cold boot..

Κι ήταν 3 διαφορετικοί ένοχοι και καμία το m/b.

Αλλά δεν σου λέω :P αν δεν γίνεις αναλυτικός + να μας πεις τι έχεις δοκιμάσει.

Φυσικά στην περίπτωση σου μπορεί να είναι όντως το m/b δεν αποκλείεται τίποτα...

• Like 2
Δημοσ.

Να σου πω το πιο απλο γιατι μπορει να ειναι το motherboard. Οι συγκεκριμενες μητρικες ( αν και λογικα ολες οι συγχρονες θα το εχουν ) εχει κουμπι START και RESET πανω στη πλακετα. Απο τη στιγμη που δεν λειτουργουν αυτα τα κουμπια, μαλλον φταιει η μητρικη.

i5 4570k, gtx 790, 8gb ram (2x4gb), XFX ProSeries 750W Black Edition

post-248498-0-70627300-1505766253_thumb.jpg

Δημοσ.

Απλα οι συγκεκριμενες βγαζουν τετοια προβληματα. VI, VII κτλ.. Hero.

Σιγουρα καπου μπλοκαρει, και αν δεν ξεκολλησει θελει μετα προσευχες.. Πχ καμια φορα αν το πατησω να ανοιξει και φαει και ενα σπρωξιμο το κουτι παιρνει μπρος..

Θα κανω και cmos reset να δω τι θα γινει..

Δημοσ.

Όχι ρε αδερφέ μη το κλωτσάς. Αν ανταποκρίνεται σε κουνήματα μπορεί να είναι βραχυκύκλωμα.

Επίσης τις μνήμες τις έχεις χωρίς xmp?

Δημοσ.

Πως μπορω να μαθω ποιες ειναι οι ακριβεις τιμες απο τα dimακια μου;

Στο manual παλι δε με αφηνει να αλλαξω κατι..

Το εβαλα στο XMP τωρα και βλεπουμε..

Παντως δεν υπαρχει λογος να ειναι οι μνημες ram. Εχω τον υπολογιστη 3 χρονια, το προβλημα το βγαζει τους τελευταιους μηνες..

Με το XMP οι τιμες ειναι οι εξης :

DRAM Frequency    799.9 MHz
CAS# Latency (CL)    9 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD)    9 clocks
RAS# Precharge (tRP)    9 clocks
Cycle Time (tRAS)    27 clocks
Command Rate (CR)    1T

Και καλα overclock;

Δημοσ.

δεν υπαρχει λογος να ειναι δαιμονισμενο ; εισαι sure ? :devil: αμα το κλοτσας και παιρνει :P δεν κοιτας και τα καλ/δια - τα sata και τα συρματακια στους ανεμιστηρες . Και οι μνημες βαλτες καρφωτα 1600 και command rate 2Τ- (τωρα 1,65v δεν ειναι πολυ ?)

οπως σου λεει απο asus ο Sabertoo... εμμ Whitefang το κατεχει :P

Δημοσ.

Δεν μπορώ να βάλω καρφωτα ή τουλάχιστον δεν ξέρω το πως. Για ποιο λόγο να φταίνε οι μνήμες ράμεν ξαφνικά μετά από 3 χρόνια; Όλα δούλευαν ρολόι. Από την άλλη θα μου πεις βέβαια, γιατί να φταίει η μητρική ξαφνικά.. Και θα έχεις απόλυτο δίκιο.

Θα δοκιμάσω να κάνω το τεστ με το τροφοδοτικό για να ξεκινάω να αποκλείω πράγματα σιγά-σιγά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...