Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, αλλά αν το έκανε αυτό, δεν θα έβγαζε τα 8 και 8 plus. Αν όλα υπήρχαν διαθέσιμα από την πρώτη μέρα, δεν θα πλησίαζε κανείς τα "απλά"...

Γιατι δεν θα τα πλησιαζε?

Αν κρινω απο τους ισχυρισμους αρκετων μελων του insomnia που κατα δηλωση τους  ειχαν η΄ και εχουν στην κατοχη τους iphone  kai ipad kai imac kai macbook  :)

δεν τους ενδιαφερει το Χ καθολου  θεωρουν κακιστη υλοποιηση  το face id (χωρις να το εχουν δει ακομα) , και θα επαιρναν   τα 8 που εχουν το θεικο και αγιο fingerprint  το oποιο φυσικα και εκραζαν οταν το ειχε  για πρωτη φορα τοποθετησει η apple στις συσκευες της .

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω παντως δεν ειμαι καλα και θεωρω απαραδεκτη αυτη την κατασταση απο μια τετοιου μεγεθους και επιδραστικοτητας εταιρειας .

Θα επρεπε να εχει  διασφαλισει  τις γραμμες παραγωγης των προμηθευτων  της (samsung  k.a ) ωστε να ειναι ικανες να  ανταπεξελθουν στην  ζητηση  με καθε τροπο και κοστος .

Για   πολλους απο εμας το smartphone ειναι αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας και της εργασιας μας   και η αναμονη 2-3 μηνων απο την ημερομηνια κυκλοφοριας   δεν ειναι αποδεκτη .

Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να έχουν προβλέψει για τη ζήτηση, δεν είναι ότι δεν το περιμένανε αλλά εντάξει δεν σου παίρνουν και το παλιό μέχρι να έρθει το καινούργιο :P

Δημοσ.

Ναι, αλλά αν το έκανε αυτό, δεν θα έβγαζε τα 8 και 8 plus. Αν όλα υπήρχαν διαθέσιμα από την πρώτη μέρα, δεν θα πλησίαζε κανείς τα "απλά"...

Πραγματι ,ολοι εχουμε ενα 1500αρι στην ακρη για ενα iphone

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να έχουν προβλέψει για τη ζήτηση, δεν είναι ότι δεν το περιμένανε αλλά εντάξει δεν σου παίρνουν και το παλιό μέχρι να έρθει το καινούργιο :P

Δεν ειναι ετσι ακριβως ,δεν τα κραταμε τα προηγουμενα μοντελα να τα κανουμε συλλογη ,συνηθως τα πουλαμε σε φιλους -γνωστους οτιδηποτε .

Αν εγω ειχα κανονισει να το δωσω  σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα τι θα εκανα? Δεν θα εμενα χωρις κινητο ?

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήταν η μόνη καινοτομία τότε δεν θα υπήρχαν η ασιατικές κόπιες των Apple προϊόντων. Περίμενε μερικούς μήνες και θα δούμε το design σε κινέζικο τηλέφωνο. Ενώ μπορούν να βγάλουν κάτι όπως το Mi Mix ή το S8 θα βγουν κινητά στην αγορά με την άσχημη μπάρα στο πάνω μέρος.

Οχι άλλα κινητά με αυτάκια αρκετή κακογουστιά έβγαλε το iphone x είπαμε.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι ετσι ακριβως ,δεν τα κραταμε τα προηγουμενα μοντελα να τα κανουμε συλλογη ,συνηθως τα πουλαμε σε φιλους -γνωστους οτιδηποτε .

Αν εγω ειχα κανονισει να το δωσω  σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα τι θα εκανα? Δεν θα εμενα χωρις κινητο ?

Έτσι ναι έχεις δίκιο, όπως το σκέφτηκα αρχικά μου φάνηκε λίγο υπερβολικό. Νομίζω καλύτερα να κανονίζεις να δίνεις το προηγούμενο όταν παίρνεις το επόμενο. Ειδικά αν είναι γνωστός μπορείς να το συνεννοηθείς.

Δημοσ.

έλα μου; μιλάμε για 799€ vs 1150€ είναι 350€ διαφορά, δεν είναι λίγα τα λεφτά. Μην σου πω καλύτερα 550€ για ένα iPhone 7 + iPad 360€ + Κάποια κονσόλα για Gaming 250-300€. = 1150-1200€ όσο το iPhone X

Καλύτερα S8 στα 550 συν pc στα 600 με 1060+ryzen συν κάποιο iPad η κονσόλα.

Έχεις ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό ή λες τις αερολογίες του μέσου Έλληνα; Ζω στο εξωτερικό γιαυτό στο λέω, άκου εκεί μέσο εισόδημα τα 40.000€ σε ποιον κόσμο ζείτε μερικοί;

46k είναι στην Αμερική

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Κατάλογος_χωρών_ανά_κατά_κεφαλήν_ΑΕΠ_(Ισοτιμία_Αγοραστικής_Δύναμης)

δεν ηταν παντα ετσι ομως, καποτε το iPhone ειχε 5-6 κατοσταρικα.

καποια στιγμη αρχισε την π*στια με την πολυ μικρη χωρητικοτητα στα base models για να σου παρει 100 εξτρα

και μετα αρχισε την π*στια που στα + μοντελα δε δινει απλα πιο μεγαλη οθονη αλλα βαζει και εξτρα χαρακτηριστικα αρα σου παιρνει 100 ακομα.

δηλαδη αν δεν επαιζει η φαση με την καμερα περσι δε θα αγοραζα το + που το σιχαινομαι σαν μεγεθος αλλα θα αγοραζα το κανονικο.

επισης θα αγοραζα το 64ρι αλλα μου εδινε ή 32 ή 128.

που σημαινει πως αν το base model ηταν το 7 στα 64 και ειχε την καμερα του + θα ειχα δωσει 650 αντι για 1000 που με αναγκασε τωρα.

και οταν το κανει με αυτο τον τροπο το να σου παρει το χιλιαρικο, ε δεν της το ξαναδινω.

Και τώρα το κάνει βασικά. Βγάζει το 64αρι στα 1200 και δεν βγάζει πχ 128 στα 1300 αλλά βγάζει 256 για να σου πάρει τα 150 παραπάνω από τα 128 ενώ στην Apple κοστίζουν 10 δολάρια παραπάνω μόνο. Pure αρμεγμα στα καλύτερα του

Ti θες να πεις,οτι ειναι καινοτομια τα αυτακια στο πανω μερος?

Ο λογος που δεν το χει κανει κανεις Κινεζος,Αραβας η Αριανος ειναι απλα οτι ειναι ασχημο και κυριως αντι-εργονομικο.

Χανεις τσαμπα ιντσες απο την οθονη που καμια εφαρμογη δεν θα χρησιμοποιησει (η μαλλον δεν της επιτρεπεται να χρησιμοποιησει απο την apple).

Ειναι σαν να πουλας κινητο 5.8 ιντσες και στην πραγματικα να ειναι 5.4 ιντσες. Αλλα με μεγαλυτερο μεγεθος συσκευης.

Οποτε μιλαμε για τον ορισμο του gimmick,μεγαλωσαν το τηλεφωνο καθαρα για να φαινεται οτι ''καινοτομισαν'' αλλα δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις την εξτρα οθονη γιατι δεν αφηνουν τους προγραμματιστες να την χρησιμοποιησουν για να φαινονται τα αυτακια πιο καθαρα.Λιγο wtf.

Σιγουρα ειναι καινοτομια,οχι τεχνολογικη αλλα marketing.

ps: Αμαν με τους Κινεζους που τους αναφερετε παντου ως μειονεκτημα,μεχρι και οι καλτσες που φορατε κινεζικες ειναι!Τα iphone στην Κινα φτιαχνονται!

Oποιος δεν γνωριζει οτι το 2017 η Κινα ειναι η χωρα οπου λαμβανουν χωρα οι τεχνολογικες εξελιξεις τοτε ζει σε αλλο δικο του κοσμο.

Δεν ειμαστε στο 1960 που ηταν η Αμερικη Νο1 ουτε το 1940 που ηταν η Γερμανια.Τα πραγματα αλλαζουν.

Οποιος αρνειται την εξελιξη μενει στασιμος και στην συνεχεια γινεται οπισθοδρομικος.

https://www.youtube.com/watch?v=E7Jfrzkmzyc

Το iphone x έχει αρκετά μικρότερη οθόνη από το iPhone 7 Plus το έχουμε ξανά πει. 5.2 βγαίνει αν αφαιρέσουμε την αναλογία τα on screen και τις αυτουμπες. Να το χαίρεστε το 5.2 ιντσών τηλέφωνο σας.

Γερμανία iPhone 8 64GB Vodafone 149€ προκαταβολή και μετά 59€ τον μήνα συμβόλαιο. 256GB 330€.

Εσύ ξέρεις, όπως είπα δεν θα μπω στον κόπο να το αναλύσω.

Άρα 330 συν 59x24 1750. Δεν είναι άσχημη τιμή εφόσον δίνουν απεριόριστες κλήσεις μηνύματα και MB.

• Like 1
Δημοσ.

Το iphone x έχει αρκετά μικρότερη οθόνη από το iPhone 7 Plus το έχουμε ξανά πει. 5.2 βγαίνει αν αφαιρέσουμε την αναλογία τα on screen και τις αυτουμπες. Να το χαίρεστε το 5.2 ιντσών τηλέφωνο σας.

Μπορεις να παραθεσεις τα στοιχεια για το "αρκετά μικρότερη οθόνη" που εχει το iPhone X σε σχεση με το iPhone 7 plus?

Εικαζω θα ειναι πανω απο 10% μικροτερη για να λες "αρκετα μικροτερη".

Δημοσ.

Πολύ ακριβό αλλά κορυφαίο! Ξεπρνάει το 1000ρικο αλλά δεν είναι ένα κινητό που στα 3 χρόνια θα κολλάει και θα είναι για πέταμα. Η διαφορά με το android είναι χαοτική. Επίσης όσοι το κράζεται γιατί είμαι σίγουρος πως αν σας δίνανε δυνατότητα επιλογής κινητού χωρίς να λάβετε υπόψην την τιμή θα διαλέγατε αυτό με κλειστά μάτια και τρέχοντας; Είπαμε ακριβό αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως αυτή τη στιγμή αφήνει όλα τα υπόλοιπα πίσω με διαφορά.

Ios=καρκίνος φίλε περιορισμοι στα παντα. Αν μου έδιναν το iphone θα το πούλαγα και θα έπερνα ότι έγραψα παραπάνω. Είναι από τα πιο άσχημα τηλέφωνα συν το λειτουργικό που δεν παλεύεται παρά μόνο με JB.

Μπορεις να παραθεσεις τα στοιχεια για το "αρκετά μικρότερη οθόνη" που εχει το iPhone X σε σχεση με το iPhone 7 plus?

Εικαζω θα ειναι πανω απο 15% για να λες "αρκετα μικροτερη".

Το ένα είναι 5.8 με 18:9 αναλογία το άλλο 5.5 με 16:9. Αρα αυτομάτως έχουμε 0.2 ίντσες μικρότερο εμβαδόν στο X. 5.6 με 5.5 δηλαδή. Αφαίρεσε και on screen κουμπιά συν τα αυτιά του X και βγαίνει ένα 10 με 15% μικρότερη οθόνη. Αν έχω λάθος διόρθωσε με άλλα έτσι βγαίνει.

Σήμερα διάβασα ότι το κόστος παραγωγής του iPhone X δίχως κόστος εκτελώνισης, αποστολής, R&D, Software, Services και όλα τα σχετικά που έρχονται καπέλο μέχρι να φτάσει στην αγορά είναι 412$.

Συγκριτικά το κόστος του iPhone 7 φυσικά ξανά δίχως τα παραπάνω ήταν 220$. Ουσιαστικά είναι περίπου το διπλάσιο κόστος, ένας λόγος γιατί η τιμή είναι τόσο τσουχτερή, φυσικά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την τιμή στην Ευρώπη.

Aν το κινητό κόστιζε 999€ όπως στο παρελθόν είχες μια αναλογία 999$ κόστος στο αμερικάνικο σάιτ και 999€ στο Ευρωπαϊκό, τότε κάτι θα γινόταν, αλλά πλέον μιλάμε για 999$ στο αμερικάνικο σάιτ και στην Ευρώπη 1200€. Όπου 999$ = 834€ που και τον φόρο να βάλεις άντε πας κοντά στα 999€ οπότε στην Ευρώπη σε χρεώνουν 200€ παραπάνω. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Τα λεφτά που ζητάνε στην Αμερική αν κανείς αναλογιστεί το κόστος κατασκευής και συμπεριλάβει όμως και τα παραπάνω τρώγεται αλλά η τιμή στην Ευρώπη είναι πραγματικά εκμετάλλευση με 200€ καπέλο.

Τα 412 δολάρια ή 358 ευρώ αν θες βγαίνουν από το κόστος λιανικής των εξαρτημάτων. Σκέψου ότι η Apple πέρνει εκατομμύρια κομμάτια σε τιμές χονδρικής οπότε σίγουρα βγαίνει αρκετά χαμηλότερη η τιμή. 412 δολάρια βγαίνει αν αγοράσουμε τα υλικά κατασκευής εγώ και εσύ από κάποιο εργοστάσιο.

• Like 2
Δημοσ.

Το ένα είναι 5.8 με 18:9 αναλογία το άλλο 5.5 με 16:9. Αρα αυτομάτως έχουμε 0.2 ίντσες μικρότερο εμβαδόν στο X. 5.6 με 5.5 δηλαδή. Αφαίρεσε και on screen κουμπιά συν τα αυτιά του X και βγαίνει ένα 10 με 15% μικρότερη οθόνη. Αν έχω λάθος διόρθωσε με άλλα έτσι βγαίνει.

(Το iPhone x δεν εχει 18:9 αναλογια, εχει ~19,5:9 αναλογια)

Τα νουμερα σου δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα.

Το iPhone X εχει ~2.6% μικροτερη οθονη απο το iPhone 8, καμια σχεση με το 10-15% μικροτερη που αναφερεις.

Μπορεις να διαβασεις εδω πως υπολογιζεται και φυσικα δεν εχει σχεση με τον τροπο που προσπαθησες να το υπολογισεις:

https://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-Xs-5.8-inch-screen-is-actually-smaller-than-the-5.5-inch-iPhone-8-Plus-display_id98116

This means that the iPhone X has 97.38% the area of the iPhone 8 Plus, or simply put, its screen is 2.6% smaller.

Προφανως λογω του θεματος που εχεις με την αναλογια οθονης, εισαι biased και βγαζεις τελειως ανακριβη νουμερα.

Υ.Γ.: Το iPhone X εχει μεγεθος συσκευης ~82% του iPhone 8 plus, αλλα καταφερνει και εχει οθονη ~97,38% της οθονης του iPhone 8 plus.

• Like 2
Δημοσ.

Τυχαίνει να έχω το 6αρι αυτή τη στιγμή και μπορώ να σου πω πως δεν κολλάει καθόλου έχοντας το τελευταίο ios πάνω.

Επίσης πάρε αν θες να κάνεις και μια σύγκριση και σύγκρινε το 6αρι με το αντίστοιχο galaxy όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Ήταν το galaxy S5.

Τσέκαρε ποιο κολλάει και πιο δεν κολλάει σήμερα, δοκίμασε να ανοίξεις βαριές εγαρμογές (π.χ. το παιχνίδι asphalt) και δες ποιο τις ανοίγει πιο γρήγορα. Επίσης δες τι λειτουργικό μπορεί να μπεί στην κάθε συσκευή αυτή τη στιγμή. Εγώ έχω το latest και θα βάλω και το επόμενο ios γιατί συνεχίζω να έχω support και πιθανότατα και το μεθεπόμενο.

Επίσης δες τι αξία έχει ένα μεταχειρισμένο galaxy S5 και ένα iphone 6 αυτή τη στιγμή.

Και αν θέλεις να κάνεις και ένα stress πάρε το galaxy και άρχισε να κατεβάζεις εφαρμογές μέχρι να φτάσει η εσωτερική του μνήμη στο 0. Κάνε και το ίδιο στο iphone και μετα αρχισε να τα λειτουργείς και τα δύο και να ανοιγοκλέινεις τα data και το wifi και δες ποιο κολλάει και πιο όχι!!!!

Εξάλου είναι γνωστό πως σε κάθε κατηγορία προιόντος όποιος φτιάνει και πουλάει το καλύτερο το χρεώνει ακριβά.

Το 6αρι κυκλοφόρησε το 2014 αν δεν κάνω λάθος. Παλιότερο κινητό 1 χρόνου αν διακρίνεις lag να μου το πεις.

Ακούω χρόνια για την εμπειρία του iOS η οποίο είναι ένας μύθος από το 2007-2011 που τότε είχε οντως διαφορά από το Android. Απλά έχουμε 2017.

(Το iPhone x δεν εχει 18:9 αναλογια, εχει ~19,5:9 αναλογια)

Τα νουμερα σου δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα.

Το iPhone X εχει ~2.6% μικροτερη οθονη απο το iPhone 8.

Μπορεις να διαβασεις εδω πως υπολογιζεται και φυσικα δεν εχει σχεση με τον τροπο που προσπαθησες να το υπολογισεις:

https://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-Xs-5.8-inch-screen-is-actually-smaller-than-the-5.5-inch-iPhone-8-Plus-display_id98116

Προφανως λογω του θεματος που εχεις με την αναλογια οθονης, εισαι biased και βγαζεις τελειως ανακριβη νουμερα.

Υ.Γ.: Το iPhone X εχει μεγεθος συσκευης ~82% του iPhone 8 plus, αλλα καταφερνει και εχει οθονη ~97,38% της οθονης του iPhone 8 plus.

2.6% από την αναλογία όπως τα έγραψα. Αφαιρεσες on screen κουμπιά και τα αυτάκια που τρώνε πάνω και κάτω μέρος της οθόνης? Καντο και δες πόσο θα πάει το 2.6%.

• Like 2
Δημοσ.

2.6% από την αναλογία όπως τα έγραψα. Αφαιρεσες on screen κουμπιά και τα αυτάκια που τρώνε πάνω και κάτω μέρος της οθόνης? Καντο και δες πόσο θα πάει το 2.6%.

Οπως ειπα, εισαι biased με την αναλογια οθονης και δεν σε αφηνει να δεις/διαβασεις καθαρα.

Διαβασε το λινκ που εβαλα και θα δεις οτι 2.6% ειναι το τελικο νουμερο υπολογισμενο με τις στρογγυλεμενες γωνιες κλπ.

Τολμω να πω πως ακομα και οταν το iPhone X βγει στην αγορα, την πλειονοτητα των πωλησεων θα την κανουν τα απλα μοντελα.

Δημοσ.

Οπως ειπα, εισαι biased με την αναλογια οθονης και δεν σε αφηνει να δεις/διαβασεις καθαρα.

Διαβασε το λινκ που εβαλα και θα δεις οτι 2.6% ειναι το τελικο νουμερο υπολογισμενο με τις στρογγυλεμενες γωνιες κλπ.

Εδω είναι όλη η ουσία

iPhone X approximated screen area: 375 * 812 = 304,500 points

iPhone 8 Plus real screen area: 414 * 736 = 304,704 points

Μόνο από το εμβαδόν έχουμε μικρότερη οθόνη ήδη του iPhone X. Εγώ πίστευα θα βρίσκεται στις 5.6 αλλά τελικά είναι κάτω από 5.5. Άρα μόνο από αυτό έχουμε ότι το 7s είναι 5.5 καθαρό και το X 5.70. Βγάλε τα on screens σε παρακαλώ από το κάτω μέρος και θα δεις τι μένει. 5.2 μένει όπως έγραψα στο πρώτο ποστ. Πουλάνε δηλαδή 5.8 οθόνη ενώ είναι 5.2. Αυτό γίνεται και με τα S8 note 8 που έχουν on screen και τη συγκεκριμένη αναλογία κανένα biased όσο μιλάμε με facts.

• Like 2
Δημοσ.

Τολμω να πω πως ακομα και οταν το iPhone X βγει στην αγορα, την πλειονοτητα των πωλησεων θα την κανουν τα απλα μοντελα.

Εχω αντιθετη πεποιθηση θα το δουμε μολις ανακοινωθουν τα  αποτελεσματα .

• Like 1
Δημοσ.

Τα απλά μοντέλα είναι τα iPhone 7 iPhone 7 Plus με τον νέο επεξεργαστή. Δεν αλλάζει τίποτα άλλο απολύτως. Γιατί να κάνουν πωλήσεις τα συγκεκριμένα? Τόσο χάλια είναι το socket των iPhone 7?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...