Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

έστησα πρόσφατα ένα νέο σύστημα με τα παρακάτω components

ryzen 1700

asrock x370 sli killer

G.Skill tridentz 16gb ddr4-3200 F4-3200C16D-16GTZB

samsung 960 evo

και κάποια παλιά components που είχα από ενα 2600k που έγινε δευτερεύον σύστημα

msi gtx 460 hawk (αναγκαστικά αυτή μέχρι να αναβαθμίσω όταν υπάρχει περισσότερο χρήμα)

thermaltake 600W W0355RE

ssd sandisk ultra II 500gb

2xwd 1tb hdd

Το πρόβλημα που έχω είναι οτι ανά χρονικά διαστήματα που δεν βγάζουν νόημα γιατί ούτε φόρτο έχει το σύστημα ούτε κάνω κάτι συγκεκριμένο, δηλαδή μπορεί να είναι browsing, downloading ή ακόμα και φόρτωμα κάποιου προγράμματος είτε θα μου κολλήσει είτε θα μου βγάλει bsod με error CLOCK_WATCH_TIMEOUT.

Τα πράγματα που έχω δοκιμάσει είναι:

α) update bios στην τελευταία έκδοση

β) revert bios στην προηγούμενη έκδοση

γ) στήσιμο windows εκ νέου με εγκατάσταση drivers ενός προς ένα

Τα παραπάνω σε stock, μετά πάλι έχω ανεβάσει ρεύματα ελάχιστα χωρίς oc, κάνω cpu stress με cpu-z δεν μου κολλάει εκείνη την ώρα αλλά σε ανύποπτη στιγμή αργότερα.

Έχω κάνει oc κάνω cpu stress με cpu-z δεν μου κολλάει εκείνη την ώρα αλλά αργότερα

Full oc τον 1700 στα 3800 με stock cooler δεν μου κολλάει εκείνη την ώρα που τον πιέζω αλλά αργότερα.

Υποπτεύομαι την κάρτα γραφικών ή το psu αλλά το psu μέ είχε βγάλει ασπροπρόσωπο με τον 2600k (χωρίς oc) και λίγο πολύ τα ίδια components επάνω.

Δημοσ.

οι μνήμες σε τι συχνότητα τρέχουν;

δοκίμασε ενα ενα τα στικ σε memtest και μετά και τις 2 μαζί.

Και σε default 2133 και 2933. Θα κάνω μια δοκιμή και τις μνήμες.

Επίσης διαβάζω πολλοί σε νέα ryzen installations οτι πέρναν το ίδιο μύνημα σε προηγούμενες versions win10 από το creators edition update. Το δικό μου δεν έχει προλάβει να πάει σε αυτή τη version από προχθες που το έστησα.

Δημοσ.

Τελικά παιδιά ήταν η version των windows. Απίστευτο και ήμουν έτοιμος να υπολογίζω κουστούμι για πρόβλημα hardware. Κατέβασα το νεότερο update με το media creation tool και από τότε άψογο το σύστημα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...