Προς το περιεχόμενο

Αλλόκοτο προβλημα σε LAN!!! Βοήθεια......

kaiser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Σε δίκτυο με 2 Η\Υ συνδεδεμένους με καλώδιο Crossover απο τους οποίους ο ένας τρέχει Win2000 και άλλος win98 ενώ πριν απο 2 εβδομάδες επικοινωνούσαν κανονικά τώρα τίποτα!!!!Kαι ποιό συγκεκριμένα ο Η\Υ με 98 στη Network Neighborhood βλέπει μόνο τον εαυτό του που λέγεται Slave και ο άλλος με Win2000 δεν βλέπει τίποτα,ούτε τον εαυτό του (Master).Επίσης έχω ορίσει εγώ τις ip τους και ούτε υπαρχει κατι σε DHCP,κανείς απο τους δύο δεν είναι Master ή Slave.Οι κάρτες δικτύου αναγνωρίζονται απο τα λειτουργικά και δουλεύουν κανονικά και οι δύο,η μία ειναι 100(Win2000) και η άλλη 10 Mbps(Win98),στον ένα Η\Υ με τα win2000 βγάζει μάλιστα το εικονίδιο της σύνδεσης.Έκανα Ping και απο τους δύο Η\Υ και το μύνημα που έβγαλε ήταν: Request timed out.Δεν υπάρχει Firewall ούτε Proxy ούτε τίποτα άλλο.Επίσης ο λογαριασμόσ Guest στα Win2000 είναι enable.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πριν απο 2 εβδομάδες όλα ήταν ΟΚ και τώρα οχι....

Sorry για το μεγάλο Topic αλλά ήθελα να είμαι όσο ποιό αναλυτικός γίνεται.

Επίσης ένα άλλο που έχω παρατηρήσει,στο ενα pc με τα Win2000 έχω συνδέσει το Netmod και δεν μπορεί να γίνει σύνδεση μεταξύ των 2 Η\Υ όποτε είμαι στο Διαδίκτυο.Δεν έχω κάνει ICS.Αυτά !!!

Και ξανά Sorry για το μεγάλο Topic

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ?Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη.....!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

des pisw apo tis kartes ta Link, an einai anamena.dokimase kai me allo kalwdio.moy exei tyxei se 2K na anoigokleinei diarkws h syndesh(katw dejia,san na ebaza kai na ebgaza ta kalwdia diarkws).telika eixe xalasei ena kalwdiaki apo to utp(kapoios to eixe tsakisei), kai enw ekane kanonika send sta paketa opote eblepe kanonika anoikth tin karta), den ekane receive(ara tin eblepe off)..

dokimase apo ta 2 pc na kaneis ena \\ip mhxanhmatos, an kai afou den paizei to ping...

kane kai ena uninstall-reinstall toys drivers.....de jereis...

Βεβαιώσου ότι οι ips είναι στο ίδιο δίκτυο (ίδιο subnet).

Ακόμα τα win'98 για να παίξουν δικτυακά θα πρέπει να δώσεις username password στο login. Δοκίμασε και αυτό :P

Φιλε mpentenis ευχαριστώ για τις συμβουλές.Όσον αφορά τα λαμπάκια απο πίσω ανάβουν κανονικά(τα Link),τα έχω κοιτάξει.Τώρα όσον αφορά το πινγ δεν έιτουργεί το έχω δοκιμάσει αυτό που μου είπες για την \\ip μηχανήματος δεν το έπιασα αν θες επανέλαβε.όσο για τις κάρτες δικτύου τις αναγνώρισαν τα λειτουργικά απο μόνα τους χωρίς οδηγούς.Τώρα για το καλωδιάκη τι να σου πώ θα το κοιτάξω αν και το βρισκω λιγο απιθανο εκει που είναι να έχει πάθει κάτι

balabush Login έκανα στα 98 κανονικά κάθε φορα και πριν δηλαδή που λειτουργούσαν κανονικα

To \\ip εννοεί να βάλεις στον windows explorer \\την ip του άλλου μηχανήματος, αλλά αφού δεν το βλέπεις ούτε με ping, δεν πιστεύω ότι θα καταφέρεις κάτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...