Προς το περιεχόμενο

(ssd) + (hdd raid 0)?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!
Πριν ξεκινήσω να λέω για το πρόβλημά μου θα ήθελα να πείτε αν μπορώ να έχω στην μονάδα και τον ssd και 2 hdd σε raid 0.

Αν ναι τότε προχωράμε στο πρόβλημά μου.

Θέλω να έχω στον ssd το λειτουργικό και τα games μου και να έχω και τo raid για καλού κακού ώστε να μη χρειαστεί να πάρω άλλον ssd.

Όταν έχω κουμπωμένα τα 2 hdd σε raid 0 είναι κομπλέ. (μου το εμφανίζει ως driver στη εγκατάσταση των windows 7).
Αλλά αν κουμπώσω τον ssd που εκεί έχω το λειτουργικό, εκεί που ξεκινάει το bootάρισμα και φαίνεται το λογότυπο των windows, μου κάνει restart το pc.
Το δοκίμασα καμιά 2-3 φορές μήπως και έτυχε να πετάξει την επανεκκίνηση αλλά δεν..

Ξέρει κανείς τι παίζει με το όλο θέμα?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βρεθεί μια λύση!

Δημοσ.

Αν το εχεις απο bios το raid πιθανο να θελει να το γυρισεις σε ahci γιa να να κανει εκκινηση απο τον ssd αλλα μετα δεν ξερω αν θα βλεπει το raid..

Δημοσ.

Γύρνα σε Ahci και κανε το raid - "software raid".

και αυτο που λες γινεται αλλα πρεπει να κανεις εγκατάσταση των Win σε ssd έχοντας ως επιλογή του controler στο raid απο την αρχή.

ή αν θέλεις να επιμείνεις στον controler της μητρικής > http://www.overclock.net/t/1227636/how-to-change-sata-modes-after-windows-installation

Δημοσ.

Αν το εχεις απο bios το raid πιθανο να θελει να το γυρισεις σε ahci γιa να να κανει εκκινηση απο τον ssd αλλα μετα δεν ξερω αν θα βλεπει το raid..

Γύρνα σε Ahci και κανε το raid - "software raid".

και αυτο που λες γινεται αλλα πρεπει να κανεις εγκατάσταση των Win σε ssd έχοντας ως επιλογή του controler στο raid απο την αρχή.

ή αν θέλεις να επιμείνεις στον controler της μητρικής > http://www.overclock.net/t/1227636/how-to-change-sata-modes-after-windows-installation

Με το που σχολάσω θα πάω να δοκιμάσω αυτό που μου είπατε παιδιά!

Ελπίζω να καταφέρουμε κάτι!

Δημοσ.

Read/write performance θα είναι του πιο αργού δίσκου στο array, total capacity του πιο μικρού. Μην το κάνεις.

Δημοσ.

Read/write performance θα είναι του πιο αργού δίσκου στο array, total capacity του πιο μικρού. Μην το κάνεις.

Απλά επειδή δεν έχω ακόμα την οικονομική άνεση να πάρω δεύτερο ssd είπα να το κάνω κατά αυτό το τρόπο με το σκεπτικό ότι θα ήταν πιο γρήγορο έτσι από να έχω απλά ένα hdd.

Ο ssd θα λειτουργει ανεξαρτητα απο το Raid (2-hdd) πως θα προστατεψεις τα data;

Ήθελα να το κάνω έτσι για λίγο με την προϋπόθεση ότι δεν θα μου χαλάσει κανένας από τους δύο hdd, μέχρι να μπορέσω να πάρω δεύτερο ssd.

Λοιπόν παιδία το όλο θέμα έχει ως εξής.

1. Κατάφερα να τρέχω τα windows από τον ssd.

Απλά, όταν άνοιξαν και πήγα να δω το διαμέρισμα του raid 0 δεν μου έβγαζε τίποτα, το κοίταξα και μέρα από το cmd μέσω "diskpart" αλλά τίποτα, ενώ όταν έτρεξα το cd εγκατάστασης των windows στου drivers το έδειχνε κανονικά.

2. Αν είχα από αρχής κουμπωμένο τον ssd χωρίς τα 2 hdd και όταν εγκαταστούσα τα windows στον ssd η επιλογή στα bios ήταν IDE, έπειτα αν το γυρίσεις σε AHCI είναι λογικό να υπάρχει θέμα στο bootάρισμα? Το λέω αυτό, γιατί όταν το γύρισα σε AHCI τα windows δεν φώρτωναν.

Πιστεύω αν αυτό όντος δεν γίνεται, τότε το θέμα είναι στον συνδυασμό επιλογών του bios. Δηλαδή:

Έχω 6 θήρες SATA3 και 2 GSATA.

Στα SATA3 είχε, IDE,AHCI,RAID και το ίδιο και στο GSATA.

Οπότε με βάση λογικής δε μπορεί να είναι κουμπωμένο στα SATA3 o SSD γιατί λογικά πάει να τον δει σαν RAID.

Οπότε αν κουμπωθεί σε GSATA αναγκαστικά πρέπει να είναι σε επιλογή IDE γιατί εκεί φορτώνει κανονικά τα windows αλλά αν το βάλω σε AHCI, πάπαλα...

Γι αυτό ρώτησα αν πειράζει αν είχε γίνει από πιο πριν το format με την επιλογή IDE και γι αυτό μου κάνει θέματα με το AHCI. Μην το κάνω τζάμπα format και στην τελική να μην είναι αυτό το θέμα :P

Δημοσ.

Σαφώς και πειράζει. σου έδωσε λινκ ο Moviemaker. Το ξαναβάζω

attachicon.gif IDE_to_ACHI.png

Έχεις δίκιο σε αυτό! Είχα διαβάσει αυτά που είχε αλλά τα άλλα τα είχα περάσει σαν spam και το προσπέρασα.. Μαλακία μου.

Τα windows bootάρουν αλλά το Raid δεν φαίνεται, ενώ στους drivers στην εγκατάσταση είναι κομπλέ..

Σκατά θα το αφήσω έτσι αν είναι και περιμένω πότε θα πάρω άλλον ssd!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά!

Δημοσ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...