Pankard Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Για να δεις τι δύστροπο κομμάτι είναι οι μνήμες, δες τι μου προκάλεσαν στο παρακάτω τόπικ για να πάρεις μια ιδέα (στο #15 αναφέρω πως έλυσα το πρόβλημα) http://www.insomnia.gr/topic/654368-ram-8gb-2gb-system-reserved/ Στα δικά σου τώρα. Τα ντιμάκια είναι από το ίδιο κιτ ή τα αγόρασες ξεχωριστά? Για να έχουν Dual Channel λειτουργία πρέπει να μπουν στα ίδιου χρώματος σλοτ. Αν είδα καλά, τα λευκά σλοτς είναι τα 1-3 και τα μαύρα τα 2-4. Αφού τα σλοτ 1 και 4 σου δημιουργούν πρόβλημα όπως λες, βάλε τες στις θέσεις 2-3 (απλα θα χάσεις τη dual channel λειτουργία) και δες τι γίνεται. Για είσαι 100% σίγουρος ότι κάποια σλοτ είναι χαλασμένα, χρησιμοποίησε κάθε ντιμ μόνο του σε ΟΛΑ τα σλοτς από μια φορά για να δεις πως συμπεριφέρονται, μήπως έχει κάποιο ντιμ πρόβλημα και όχι η μητρική. Για να κάνεις reset το bios, κλείσε το pc, κλείσε το τροφοδοτικό από το κουμπί του, βγάλε τη μπαταρία από τη μητρική και περίμενε 1-2 λεπτά. Ξαναβάλτην και άνοιξε το pc. Τα dimmς είναι set 2χ 8 gb corsair vengeance 1600.οι μνήμες λειτουργούν καθώς τις δοκίμασα κ τις 2 στην μοναδική θέση που κάνει boot τό pc (θέση 3.).αν βάλω κ τις 2 μαζί θέσεις 1-3, 2-3,1-2 το pc δεν ανοίγει καν η αν καταφέρει να φτάσει στο logo των Windows κλείνει κατευθείαν.αν κανω bios reset to default ενδέχεται να φτιάξει το πρόβλημα η μιλάμε για faulty μητρικη;Και ποιος ο τρόπος για να διαπιστώσω τι παιζει; Οι μνήμες πριν που δούλευε με ένα σωρό προβλήματα ήταν στις θέσεις 2-4. Από ότι είδα bios reset γίνεται κ απο το menu χωρίς να βγάλω την μπαταρία. Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι να βάλω ένα dimm σε κάθε slot και να δω αν ανοίγει.αν ανοίγει τότε λογικά είναι dual channel λειτουργία πρόβλημα.
Undertaker25 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αν τα πράγματα είναι όπως τα παρουσιάζεις, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα με τα σλοτς της μητρικής. Το Bios reset γίνεται με τρεις τρόπους: α) μπαταρία β) Jumper γ) με Load Defaults. Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιδιορθωθεί τίποτα κάνοντας reset αλλά υπάρχει 5% πιθανότητα να έχει κολλήσει κάτι στο bios και να σου δημιουργεί πρόβλημα στις μνήμες. Δοκίμασε αυτό με τα ντιμ που σου είπα, 1 ντιμ μόνο του σε κάθε σλοτ και δες αν ξεκινάει το σύστημα.
Sheogorath Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεπώς δεν φταίει το τροφοδοτικό, αλλά η μητρική. Ευκαιρία να ξεφορτωθείς την σάπια MSI.
Pankard Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αν τα πράγματα είναι όπως τα παρουσιάζεις, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα με τα σλοτς της μητρικής. Το Bios reset γίνεται με τρεις τρόπους: α) μπαταρία β) Jumper γ) με Load Defaults. Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιδιορθωθεί τίποτα κάνοντας reset αλλά υπάρχει 5% πιθανότητα να έχει κολλήσει κάτι στο bios και να σου δημιουργεί πρόβλημα στις μνήμες. Δοκίμασε αυτό με τα ντιμ που σου είπα, 1 ντιμ μόνο του σε κάθε σλοτ και δες αν ξεκινάει το σύστημα. Αν ξεκινάει με 1 dimm σε κάθε slot να υποθέσω ότι φτιάχνεται.αν Δεν,παμε για αλλα δηλαδη... Αλλά πως γίνεται να μην παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα με 1 dimm στο συγκεκριμένο slot?
Undertaker25 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Φίλε μου, σου έχω ζητήσει ήδη δυο φορές να ελέγξεις τα σλοτ με κάθε ντιμ μόνο του ξεχωριστά. Δοκίμασέ το, πες μας τι γίνεται και βλέπουμε παρακάτω. Ναι, μπορεί να είναι χαλασμένα τα άλλα σλοτς. Αλλά πρώτα να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο όπως χαλασμένο ντιμάκι. Αν τελικά είναι χαλασμένα τα σλοτς, πας τη μητρική πίσω για αλλαγή αν είναι στην εγγύηση ή παίρνεις καινούρια. Επίσης, αν όπως λες σου εμφανίζονται συνεχώς νέα προβλήματα κάθε φορά που το στέλνεις πίσω, υποψιάζομαι ότι το πλαίσιο δεν σου άλλαξε ποτέ τη μητρική και τόσο καιρό σε δούλευε ότι αντικατέστησε το οτιδήποτε.
Pankard Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Φίλε μου, σου έχω ζητήσει ήδη δυο φορές να ελέγξεις τα σλοτ με κάθε ντιμ μόνο του ξεχωριστά. Δοκίμασέ το, πες μας τι γίνεται και βλέπουμε παρακάτω. Ναι, μπορεί να είναι χαλασμένα τα άλλα σλοτς. Αλλά πρώτα να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο όπως χαλασμένο ντιμάκι. Αν τελικά είναι χαλασμένα τα σλοτς, πας τη μητρική πίσω για αλλαγή αν είναι στην εγγύηση ή παίρνεις καινούρια. Επίσης, αν όπως λες σου εμφανίζονται συνεχώς νέα προβλήματα κάθε φορά που το στέλνεις πίσω, υποψιάζομαι ότι το πλαίσιο δεν σου άλλαξε ποτέ τη μητρική και τόσο καιρό σε δούλευε ότι αντικατέστησε το οτιδήποτε. Εννοείται ότι θα δοκιμάσω αυτά που είπαμε. Απλά τώρα είμαι δουλειά, φιλολογικά εντελώς συζητάμε Τώρα. Να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω κ τι να κάνω. Όσο για το πλαίσιο την ίδια ακριβώς εντύπωση έχω κ εγώ
Pankard Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 απο οτι φαινεται το slot 4 ,είναι το προβληματικό. δοκιμάζοντασ 1 dimm σε κάθε slot ξεχωριστά ,σε όλα άνοιξε το pc αλλά μόνο στο slot 4 έκανε restart προσπαθώντας να τρέξω οποιοδήποτε stress test. σε όλα τα άλλα slots εναλ'ασσοντας κ τα 2 dimm δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. χτές δοκίμαζα ta slots 1-3 κ δεν άνοιγε το pc. σήμερα έβαλα κ τις 2 μνήμες στις θέσεις 1-3 .το pc άνοιξε ,έκανα τα τα τεστάκια πάλι,;έπαιξα για αρκετή ώρα κ μέχρι στιγμής κανένα restart. δεν ξέρω τι να πώ.πάντως σίγουρα το τροφοδοτικό δεν είναι,ούτε οι μνήμες,ούτε cpu. παίζει να είχα οτι προβλήματα αντιμετώπιζα λόγω ενός faulty slot?
Undertaker25 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Άρα είμαστε 100% σίγουροι πλεον ότι φταίει η μητρική. Η πρόταση μου είναι να βρεις σε ποια δύο σλοτ δεν κολλαει και άφησε τα ντιμ εκεί. Ειδάλλως, αν δεν καίγεσαι να χρησιμοποιήσεις το pc, στείλε τη πίσω για αλλαγή.
Pankard Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Άρα είμαστε 100% σίγουροι πλεον ότι φταίει η μητρική. Η πρόταση μου είναι να βρεις σε ποια δύο σλοτ δεν κολλαει και άφησε τα ντιμ εκεί. Ειδάλλως, αν δεν καίγεσαι να χρησιμοποιήσεις το pc, στείλε τη πίσω για αλλαγή. δεν κολλάει στις θέσεις 1-3 .το θέμα είναι αν το αφήσω έτσι,θα έχω άλλα προβλήματα λόγω faulty slot ή όλα οκ ,κ απλά δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το εν λόγω slot?
Undertaker25 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν δεν υπάρχει ντιμ σε σλοτ, το σλοτ είναι ανενεργό. Δεν σε απασχολεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα