Pankard Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά μπορούν απλά είναι στ@ρχ%δ*στες. Κάνουν ένα stress test μισή ώρα, δε βγάζει πρόβλημα και λένε ότι το pc είναι μια χαρά. Εταιρεία-απάτη είναι σε ότι πουλάει. Ποτέ μην αγοράζετε έτοιμα συστήματα από τέτοιες εταιρείες. Κάντε έρευνα αγοράς, βρείτε τα κομμάτια που θέλετε και φτιάξτε το μόνοι σας. Στο θέμα τώρα, θεωρώ πως είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για μητρική 1ον, γιατί είναι MSI και 2ον, γιατί με προβληματίζει το restart που λες που πρέπει να τον βγάλεις από το ρεύμα για να ξεκινήσει. Τέτοια μου έκανε η MSI 970-G45. Όταν έκανε restart μόνη της, ξεκολλούσε μόνο όταν έκλεινα και ξανάνοιγα το τροφοδοτικό. Μπορεί βέβαια να είναι και τροφοδοτικό. PSU έτσι κι αλλιώς έχεις σάπιο. Πάρε ένα καλό και άμα συνεχιστεί το πρόβλημα πάμε σε μητρική. Όταν έχει update κάπου κ κάνει restart από μόνο του,δεν ανοίγει.δοκιμασα on off απ το τροφοδοτικό αλλά κ πάλι τίποτα.αναγκαστικα πρέπει να βγάλω πρίζα κ μετά όλα οκ.αν κανω shut down εγω,ανοίγει κανονικά μετά.τη μητρική πως μπορώ να τη Τέσταρε να δω σε τι φάση ειναι; Βασικά ανοίγει το pc αλλά η οθόνη είναι μαύρη,δεν έχει εικόνα και οι ανεμιστήρες λειτουργούν λες κ θα απογειωθεί αεροπλάνο.
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο παντως με τους ανεμιστηρες που σου κανει και δεν ανοιγει, να ξερεις οτι παει προς μητρικη η δουλεια... Γι αυτο σε ρωτησα πιο πισω για τα ρευματα του επεξεργαστη κτλ για να δουμε ζορισμα γενικα στο πικ αν ειναι και στο αυτοματο το vcore και βαραει στον γαμο του καραγκιοζη και μετα vrm και στην ουσια εκει που το παει και ο Sheo... Απο temps ποσο παει η cpu οταν παιζεις εχεις δει καθολου? Φαβορι ειναι το τροφοδοτικο αλλα και η μητρικη ειναι στο κολπο...
Pankard Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο παντως με τους ανεμιστηρες που σου κανει και δεν ανοιγει, να ξερεις οτι παει προς μητρικη η δουλεια... Γι αυτο σε ρωτησα πιο πισω για τα ρευματα του επεξεργαστη κτλ για να δουμε ζορισμα γενικα στο πικ αν ειναι και στο αυτοματο το vcore και βαραει στον γαμο του καραγκιοζη και μετα vrm και στην ουσια εκει που το παει και ο Sheo... Απο temps ποσο παει η cpu οταν παιζεις εχεις δει καθολου? Φαβορι ειναι το τροφοδοτικο αλλα και η μητρικη ειναι στο κολπο... Μέχρι 55-60 βαθμούς έχω δει.υπαρχει κάποιο stress test για μητρική η κάποιος τρόπος να ελέγξω,να δω τι παίζει.. Βασικά πες μου τι να τσεκάρω κ πως ,κ να παραθέσω όλα τα αποτελέσματα να τα δείτε να μου πείτε κ την γνώμη σας.πειτε μου τεστ που προτείνετε κ οτιδήποτε άλλο μπορώ να δοκιμάσω
Sheogorath Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Το τροφοδοτικό δεν είναι σάπιο. Στο 450αρι της ίδιας σειράς είχα βάλει μέχρι και 590 (2Χ580) και δεν έκανε κιχ. Μητρική μου βρωμάει, μάλλον κάνει throttle και απλα σβήνει για προστασία. Τρέξε prime95 και με το hardware monitor δες την συχνότητα στους πυρήνες. Αν δεν είναι σταθερή, μάλλον μητρική ευθύνεται.
Pankard Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Το τροφοδοτικό δεν είναι σάπιο. Στο 450αρι της ίδιας σειράς είχα βάλει μέχρι και 590 (2Χ580) και δεν έκανε κιχ. Μητρική μου βρωμάει, μάλλον κάνει throttle και απλα σβήνει για προστασία. Τρέξε prime95 και με το hardware monitor δες την συχνότητα στους πυρήνες. Αν δεν είναι σταθερή, μάλλον μητρική ευθύνεται. λοιπόν έτρεξα το prime 95 στην επιλογή blend ,κι ενώ πριν καμια βδομάδα το είχα αφήσει για κανα 8ωρο, τώρα κατυεθείαν restart .στις άλλες επιλογές που είχε έτρεχε κανονικά.ε΄παιξα με τις μνήμες ,κ εν τέλει αφαίρεσα 1 απο ενα slot που όταν είχε κουμπωμένη μνήμη δεν ξεκινούσε καν το prime.τώρα τρέχει κανονικά.πόσες ώρες πρέπει να το αφήσω?στο hardware monitor τα clocks στους πυρήνες είναι σταθερά σχεδόν στα 4.100.κάποιες φορές πάει και 4.000 . για τι είδους μεταβολή μιλάμε ? η θερμοκρασία γυροφέρνει τους 60 βαθμούς. αποτελέσματα απο occt
Sheogorath Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Απο ότι δείχνει, δεν έχει throttle. Εγώ πρώτα θα άλλαζα μητρική, και μετά τροφοδοτικό πάντως. 2
Pankard Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 έκανα οτι stress test βρήκα,έπαιξα οοτι παιχνίδι κολλούσε για πολλές ώρες,δεν έκλεισε ξανά το pc,κι όλα αυτά βγάζοντας τη ram απο το ενα slot της μητρικής.απο οτι φαίνεται έχει κα΄ποιο πρόβλημα (όχι η ram) αλλά το συγκεκριμένο slot. τώρα τι γίνεται?αυτό επισκευάζεται η θέλει αλλαγή η μητρική?έχω νεγγύηση αλλά το σκέφτομαι να το στείλω στο πλαίσιο.πολύ δύσκολο να συνεννοηθούμε απο μακριά.
Undertaker25 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Πως ξέρεις ότι δεν φταίει το ντιμάκι? Δοκίμασες άλλο σε αυτό το σλοτ?
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Βγαλε την μνημη που τοση ωρα επαιζες και βαλε την στο σλοτ που εβγαλες πριν την αλλη μνημη..(που ειχε προβλημα)
Pankard Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 έχω 2 dimm 8 gb .έβγαλα και τα 2 ,τα δοκίμασα στο 1 slot και το pc είτε δεν άνοιγε καν ή κατευθείαν restart μετα το boot.μετά τα δοκίμασα το καθένα ξεχωριστά στο 2ο slot και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.άρα λογικά φταίει το συγκεκριμένο slot.έτσι δεν είναι? μια ερώτηση που ίσως φανεί γελοία.η μητρική έχει 4 slots όπως είδα στο manual οι μνήμες τοποθετούνται με σειρά 1-3 και 2-4 . πάνω στην μητρική γράφει 1-3 first ,αλλά εμένα οι μνήμες ήταν στις θέσεις 2-4.η θέση 4 είναι η προβληματική απο οτι φαίνεται. δοκίμασα τις μνήμες στις θέσεις 1-3 και δεν ξεκινούσε καν το pc. οπότε τώρα έχω ενα dimm στην θέση 2. η ερώτηση είναι για ποιό λόγο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις άλλες θέσεις ?έχουν κάποιο πρόβλημα κι αυτές ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο?δηλαδή πρέπει πρώτα να καλυφθούν οι θέσεις 2-4 για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω κ τις άλλες? έχω 2 dimm 8 gb .έβγαλα και τα 2 ,τα δοκίμασα στο 1 slot και το pc είτε δεν άνοιγε καν ή κατευθείαν restart μετα το boot.μετά τα δοκίμασα το καθένα ξεχωριστά στο 2ο slot και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.άρα λογικά φταίει το συγκεκριμένο slot.έτσι δεν είναι? μια ερώτηση που ίσως φανεί γελοία.η μητρική έχει 4 slots όπως είδα στο manual οι μνήμες τοποθετούνται με σειρά 1-3 και 2-4 . πάνω στην μητρική γράφει 1-3 first ,αλλά εμένα οι μνήμες ήταν στις θέσεις 2-4.η θέση 4 είναι η προβληματική απο οτι φαίνεται. δοκίμασα τις μνήμες στις θέσεις 1-3 και δεν ξεκινούσε καν το pc. οπότε τώρα έχω ενα dimm στην θέση 2. η ερώτηση είναι για ποιό λόγο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις άλλες θέσεις ?έχουν κάποιο πρόβλημα κι αυτές ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο?δηλαδή πρέπει πρώτα να καλυφθούν οι θέσεις 2-4 για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω κ τις άλλες? δοκίμασα τις θέσεις 1-2 ,2-3 ,1-3 αλλά δεν γινόταν τίποτα.δεν άνοιγε καν
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορει και να εχεις προβλημα με το dual channel μονο.. Εβαλες 2 μνημες στις θεσεις 1 και 2?
Alexlooker Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Πριν κανεις τις δοκιμες με τις μνημες, εκανες reset bios to default απο το menu; (ειναι απαραιτητο) Να αγορασεις. τροφοδοτικο ΑΜΕΣΑ! και νομιζω οτι θα χρειαστεις και ενα clean install windows
Pankard Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Πριν κανεις τις δοκιμες με τις μνημες, εκανες reset bios to default απο το menu; (ειναι απαραιτητο) Να αγορασεις. τροφοδοτικο ΑΜΕΣΑ! και νομιζω οτι θα χρειαστεις και ενα clean install windows Windows τα ξαναεβαλα ππριν 2 βδομάδες.reset bios πως γινεται;Μπορει και να εχεις προβλημα με το dual channel μονο.. Εβαλες 2 μνημες στις θεσεις 1 και 2? Έβαλα. Κ δεν ανοίγει καν.
Undertaker25 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Για να δεις τι δύστροπο κομμάτι είναι οι μνήμες, δες τι μου προκάλεσαν στο παρακάτω τόπικ για να πάρεις μια ιδέα (στο #15 αναφέρω πως έλυσα το πρόβλημα) http://www.insomnia.gr/topic/654368-ram-8gb-2gb-system-reserved/ Στα δικά σου τώρα. Τα ντιμάκια είναι από το ίδιο κιτ ή τα αγόρασες ξεχωριστά? Για να έχουν Dual Channel λειτουργία πρέπει να μπουν στα ίδιου χρώματος σλοτ. Αν είδα καλά, τα λευκά σλοτς είναι τα 1-3 και τα μαύρα τα 2-4. Αφού τα σλοτ 1 και 4 σου δημιουργούν πρόβλημα όπως λες, βάλε τες στις θέσεις 2-3 (απλα θα χάσεις τη dual channel λειτουργία) και δες τι γίνεται. Για είσαι 100% σίγουρος ότι κάποια σλοτ είναι χαλασμένα, χρησιμοποίησε κάθε ντιμ μόνο του σε ΟΛΑ τα σλοτς από μια φορά για να δεις πως συμπεριφέρονται, μήπως έχει κάποιο ντιμ πρόβλημα και όχι η μητρική. Για να κάνεις reset το bios, κλείσε το pc, κλείσε το τροφοδοτικό από το κουμπί του, βγάλε τη μπαταρία από τη μητρική και περίμενε 1-2 λεπτά. Ξαναβάλτην και άνοιξε το pc.
Alexlooker Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 https://www.tonymacx86.com/threads/msi-9-series-motherboards-os-x-setup-and-configuration.143167/ και διαβασε το μανουαλ τησ μητρικης σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα