Προς το περιεχόμενο

fx-8320 boost oc

LastSurvivor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω το σύστημα της υπογραφής. Ο cpu αυτήν την στιγμή είναι σε stock συχνότητες/ρεύματα κτλ. Παλαιότερα τον είχα κάνει σταθερό oc μέχρι τα 4,5GHz, αλλά στην συνέχεια αφού δεν το χρειαζόμουν τον έριξα στα στοκ για να δουλεύει πιο χαλαρά και σε πιο μικρές θερμοκρασίες. Τώρα ξανασκέφτομαι το oc, απλά αυτό που θέλω να κάνω, είναι να κάνω oc το boost core και όχι το standar frequency. Δηλαδή δεν θέλω να τρέχει πάντα στο τέρμα. Όταν χρειαστεί αντί να ανεβαίνει στο 4,0GHz που είναι από την μάνα του, να πηγαίνει στο 4,2-4,3 ας πούμε.

1. Αρχικά θα δω διαφορά με ένα τόσο μικρό oc? Η χρήση θα είναι για παιχνίδια.

2. Είναι σωστό ένα τέτοιο oc ή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα λόγω του ότι δεν θα τρέχει σταθερά;

3. Είναι εφικτό ένα τέτοιο oc στο boost;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και την βοήθειά σας!!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) H διαφορά που θα δεις στα 4,3 είναι περίπου +20% στα low fps.

Δηλαδή εκεί που έχεις τώρα 30fps low με το oc θα έχεις 36fps,

not bad, not stellar either. Με τον 8320 σε απαιτητικούς τίτλους βυθίζεται πολύ το κοντέρ

με αποτέλεσμα το +20% να βοηθάει μεν, να μη σώνει τη κατάσταση δε.

2) Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα το να μην είναι καρφωμένη η συχνότητα.

Μια χαρά σταθερό μπορεί να είναι με τα c-states ανοιχτά.

3) Ναι. Για να το πετύχεις θα βάλεις τον πολλαπλασιαστή στην επιθυμητή τιμή,

θα ορίσεις την σωστή τάση για το vcore και τον imc και θα ανοίξεις τα c-states. voila!

Τσέκαρε κι απ το power management των wiindows ότι δεν έχεις τον cpu καρφωμένο στο 100%.

• Like 1

Από το  power managment εννοείς το minimum processor state;

Vcore δεν πρέπει να το αφήσω στο auto ώστε να τραβάει κάθε φορά όσο χρειάζεται; Αλλιώς θα δουλεύει πάντα στο max τα ρεύματα.

Δεν με αφήνει να ανεβάζω το core boost πάνω από τα 4.0GHz. Πρέπει να πειράξω κάτι;

1) H διαφορά που θα δεις στα 4,3 είναι περίπου +20% στα low fps.

Δηλαδή εκεί που έχεις τώρα 30fps low με το oc θα έχεις 36fps,

not bad, not stellar either. Με τον 8320 σε απαιτητικούς τίτλους βυθίζεται πολύ το κοντέρ

με αποτέλεσμα το +20% να βοηθάει μεν, να μη σώνει τη κατάσταση δε.

Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά καλά και δεν έχω θέμα. Πιο πολύ θέλω να το κάνω για τα framedrops που υπάρχουν σε ορισμένα games, πιο πολύ τα online που σκίζουν την cpu.

edit: Μήπως πρέπει να ανεβάσω τον Multiplier που είπες και αυτόματα ανεβαίνει και το boost;

φίλτατε από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι χρειάζεσαι λίγο πολύ :-) διάβασμα.

http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

Διάβασε εδώ προσεκτικά, ανοίγεις τα spoilers πατώντας πάνω στο πράσινο +.

Ότι απορία σου μείνει αφού διαβάσεις τον οδηγό, ξαναρωτάς εδώ.

• Like 1

φίλτατε από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι χρειάζεσαι λίγο πολύ :-) διάβασμα.

http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

Διάβασε εδώ προσεκτικά, ανοίγεις τα spoilers πατώντας πάνω στο πράσινο +.

Ότι απορία σου μείνει αφού διαβάσεις τον οδηγό, ξαναρωτάς εδώ.

Συγκεκριμενα για Sabertooth 990FX με ορισμενες επιπλέων επιλογες Sub Zero Overclocking μηπως υπαρχουν πουθενα ;

Η sabertooth δεν είναι κι η πιο ενδεδειγμένη για subzero..

Οι περισσότερες πληροφορίες είναι με crosshair v.

Τι έχεις στο μυαλό σου αδερφέ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Επειδή έχω την ίδια mobo και τον ίδιο cpu θα σου πω τι ρυθμίσεις έχω εγώ όταν τον βάζω στα 4,3ghz:171006173814.BMP171006173833.BMP171006173955.BMP

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα σου θα συμπεριφερθεί το ίδιο με το δικό μου, θα πρέπει να κάνεις δοκιμές κυρίως με το vcore για να βεβαιωθείς ότι είσαι σταθερός. Πιο πολύ στα βάζω για να πάρεις μια ιδέα. Με θερμοκρασίες λογικά δεν θα έχεις θέμα.

Επειδή έχω την ίδια mobo και τον ίδιο cpu θα σου πω τι ρυθμίσεις έχω εγώ όταν τον βάζω στα 4,3ghz:attachicon.gif 171006173814.BMPattachicon.gif 171006173833.BMPattachicon.gif 171006173955.BMP

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα σου θα συμπεριφερθεί το ίδιο με το δικό μου, θα πρέπει να κάνεις δοκιμές κυρίως με το vcore για να βεβαιωθείς ότι είσαι σταθερός. Πιο πολύ στα βάζω για να πάρεις μια ιδέα. Με θερμοκρασίες λογικά δεν θα έχεις θέμα.

Για να τον παω 4 τι πρεπει να αλλαξω απο ολα αυτα?

Ξαναλέω: οι ρυθμίσεις μου είναι ενδεικτικές για να πάρεις μια ιδέα. Κανονικά πρέπει να ρίξεις ένα καλό διάβασμα για να δεις πως επηρεάζει κάθε ρύθμιση τη λειτουργία του pc σου και να κάνεις δοκιμές μέχρι να κατασταλάξεις κάπου. Κανείς δεν μπορεί να σου δώσει standard ρυθμίσεις που θα σου δουλεύουν 100%. Τα λέω αυτά για να είμαι ξεκάθαρος. Τώρα στην περίπτωσή σου που δεν θες κάνα τραγικό oc, μπορείς να βάλεις όλες τις ρυθμίσεις όπως τις έχω εγώ, εκτός από το cpu clock ratio που θα το βάλεις στα 20 για να πας στα 4ghz. Απο κει και πέρα, κάνεις δοκιμές να δεις αν είσαι εντάξει από σταθερότητα και θερμοκρασίες και πράττεις αναλόγως. Αν είσαι οκ μπορείς μετά να δοκιμάσεις είτε να αυξήσεις το oc, είτε να ρίξεις το cpu vcore (λογικά θα σε παίρνει κι άλλο) για ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...