Προς το περιεχόμενο

ryzen build επιλογη μητρικης

sakissakoulakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(οχι, αφου θα ειναι το ιδιο σοκετ)

@Thanasakos7 αυτό εξήγησε το μου σέ παρακαλώ...

Οι ryzen+ ή ryzen 2 δεν ξέρω πως ακριβώς θα λέγονται....θα κουμπωνουν σε μητρικές am4 ή θα βγάλουν καινούργια πλατφόρμα με άλλο chipset ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ryzen+ kai ryzen 2 ...

Πότε θα κυκλοφορήσουν αντίστοιχα ποιες όι διάφορες τους με τους είδη υπάρχον ryzen κάποιος ο λόγος ύπαρξης τους, αφού οι τωρινοί ryzen σκοτώνουν;

Fp84 από ότι είδα στο λινκ πού έστειλες βλέπω ότι θα βγάλουν και ryzen 2+ μέχρι το 2020.

Έχουν ξεφύγει....

Υπάρχει περίπτωση κάποιος επεξεργαστής από αυτούς να είναι καλύτερος από τους threadripper;

Είμαι σίγουρος πως όχι άλλα τυπικά ρωτάω.

Κοιτάξτε τώρα σέ τι δειλημα μπαίνει ο εκάστοτε αγοραστής όπως και εγώ....

Θέλω εδώ και καιρό να ξεκινήσω να χτίσω έναν σταθερό υπολογιστή.

Ξεκίνησα να βλέπω ιντελ κάι τελικά αποφάσισα ryzen γιατί όπως είπα είναι πολύ μπροστά και σκοτώνουν.

Αλλά περιμένα να δω τι θα γίνει...

Με λίγα λόγια αν πάρω τώραryzen σε ένα χρόνο θα είναι παλιός μίας και θα έχει βγεί ο ryzen +.αν περιμένουμε να πάρουμε ryzen + θα βγει ο ryzen 2.με λίγα λόγια δεν είναι καλό πού βγάζουν συνέχεια επεξεργαστές και πλατφόρμες.δεν ξέρω αν κάνει το ίδιο και η ιντελ.και μέχρι τώρα περιμένω κάτσε να δώ τι άλλο θα βγει και δε ξεκινάω να χτίζω.τωρα θα μου πείτε ότι με τέτοιο σκεπτικό δεν θα κάνω ποτέ υπολογιστή.....εν μέρη έχετε δίκιο... αλλα μπαίνω σε δειλιμα και νομίζω όχι μόνο εγώ.

Δεν είναι μόνο αυτό ... είναι και θέμα χρήσης .

Για παράδειγμα αυτά που μπορείς να κάνει ο μέσος χρήστης με τον R5 1600 δεν θα ξεπεραστούν για πολλά χρόνια. 

Διάλεξε λοιπόν να στήσεις κάτι με βάση την σημερινή και αυριανή χρήση που κάνεις.

Τι θα βγει μετά δεν σε αφορά εκτός αν σε τρώει συνέχεια η τσέπη σου ...

Στήνω αυτή την στιγμή το PC για ένα φίλο με B350, 16GB μνήμες και R5 1500x ... 

Το πολύ πολύ τέλος 2018 να αλλάξει τον 1500Χ με τον νεότερο τότε 6C/12T με κόστος κάνα 60άρι ... και θα το ξανά ξεχάσει για άλλα 2-3 χρόνια. 

• Like 2

Thanasakos7 σύμφωνα με το λινκ πού έστειλε ο φίλος παραπάνω όχι.θα βγούνε οι ryzen+ kai ryzen 2 όπως είπες και εσύ αλλά μέχρι το 2020 και όχι μετά.τωρα θα μου πεις μπορεί να είναι κάι θεωρίες όλα αυτά...θα δούμε και ελπίζω να έχεις δίκιο εσύ.

Οι Ryzen + θα μπαίνουν στο αμ4 , οι Ryzen 2 θα είναι σε άλλο σοκετ

Οχι και οι RYZEN 2 και οι RYZEN 3 θα είναι σε AM4  και TR4 SOCKET !

Fp84 από ότι είδα στο λινκ πού έστειλες βλέπω ότι θα βγάλουν και ryzen 2+ μέχρι το 2020.

Έχουν ξεφύγει....

Υπάρχει περίπτωση κάποιος επεξεργαστής από αυτούς να είναι καλύτερος από τους threadripper;

Είμαι σίγουρος πως όχι άλλα τυπικά ρωτάω.

Λογικά και επειδή και οι RYZEN 7 και οι TREARIPPER βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής,  και οι μελλοντικοί Threadripper θα είναι στα 12nm , όπως και οι Ryzen 7 .

Κοιτάξτε τώρα σέ τι δειλημα μπαίνει ο εκάστοτε αγοραστής όπως και εγώ....

Θέλω εδώ και καιρό να ξεκινήσω να χτίσω έναν σταθερό υπολογιστή.

Ξεκίνησα να βλέπω ιντελ κάι τελικά αποφάσισα ryzen γιατί όπως είπα είναι πολύ μπροστά και σκοτώνουν.

Αλλά περιμένα να δω τι θα γίνει...

Με λίγα λόγια αν πάρω τώραryzen σε ένα χρόνο θα είναι παλιός μίας και θα έχει βγεί ο ryzen +.αν περιμένουμε να πάρουμε ryzen + θα βγει ο ryzen 2.με λίγα λόγια δεν είναι καλό πού βγάζουν συνέχεια επεξεργαστές και πλατφόρμες.δεν ξέρω αν κάνει το ίδιο και η ιντελ.και μέχρι τώρα περιμένω κάτσε να δώ τι άλλο θα βγει και δε ξεκινάω να χτίζω.τωρα θα μου πείτε ότι με τέτοιο σκεπτικό δεν θα κάνω ποτέ υπολογιστή.....εν μέρη έχετε δίκιο... αλλα μπαίνω σε δειλιμα και νομίζω όχι μόνο εγώ.

Ξεκινάς με έναν RYZEN σημερα που να σε καλύπτει και με αναβαθμιση στο CPU , πουλώντας το παλαιό και αγοράζοντας το νέο, έχει πάντα την αιχμή της τεχνολογίας .

Πχ, αγοράζεις στα 200€ τον 1600 , τον πουλάς 150 και αγοράζεις με 200 τον 2600 , τον πουλάς και αυτόν στα 150 και αγοράζεις τον 3600 κ.λ.π.

Αν βέβαια οι παλαιοί δεν σε καλύπτουν.

Γιατί αν τρέχεις με καμιά GTX 1050TI καμιά 1060 καμιά 570 ή καμιά RX 580 , τότε κάθεσαι με τον 1600 και τελειώνει το παραμύθι.

Λογικά οι RYZEN 2 θα ξεκινούν από 6C/12T έως 12C/24T στο AM4 SOCKET  και θα φτάνουν στο TR4 SOCKET από 12C/24T έως 24cores/48Threads .

Αυτό γιατί οι RYZEN 2 λέγεται πως θα φοράνε 6core CCX αντί για 4core CCX σαν δομικό στοιχείο στο die.

Kαι τέλος, επειδή τα RYZEN είναι SOC που σημαίνει πως ο I/O Controller για NVME κ.λ.π. είναι μέσα στο CPU , για κάθε αναβάθμιση παίρνεις και καλύτερες αποδόσεις σε NVME SSD, SATA EXPRESS , USB 3,1 , ίδιες με τις βελτιώσεις που θα έχει κάνει η AMD στους νέους RYZEN κρατώντας την ίδια πάντα μητρική !!! :-)

• Like 5

Μια χαρά τότε , άκυρο αυτο που ποσταρα παρά πανω γιατί απο οτι βλέπω θα είναι πολλα χρόνια το αμ4

Παντός μου κάνει μεγάλη εντύπωση που θα το κρατήσουν σχεδόν 3 χρόνια

@adtakhs με έφτιαξες τώρα... συνοψίζω για να σάς πως τι κατάλαβα και να μου πείτε αν κατάλαβα καλά...

Η amd έχει 2 socket,

Am4 mainstream kai tr4 high-end pc.

Βρισκόμαστε στην πρώτη σειρά ryzen.

Όσες σειρές και να βγούνε όπως ryzen +,ryzen 2,ryzen 3 θα κουμπωνουν σέ αυτά τα δύο socket γιατί θα βγαίνουν και αντίστοιχοι επεξεργαστές δεύτερης και τρίτης γενιάς threadripper.

Αν κατάλαβα καλά και είναι έτσι όπως τα λεω η amd σβήνει οποιονδήποτε ανταγωνισμό γιατί σέ κάθε αναβάθμιση απλά θα αλλάζουμε έναν επεξεργαστή μόνο σωστά; όσο περνάει ο καιρός ποίο πολύ σιγουρευομαι για τούς ryzen και την amd.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...