BridgetC Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Είμαι σε φάση επιλογής κινητού. Ενώ ξεκίνησα με σκέψη για budget €200, το πολύ €250, και έχω βρει λύσεις εκεί, μού πέρασε και η ιδέα να ανέβω μέχρι €300-€320, αλλά με την προυπόθεση ότι (εκτός ατυχημάτων) θα κρατήσω την συσκευή τουλάχιστον 3 χρόνια. Αν συμπεριλάβω μαγαζία που εμφανίζονηται στο Σκρουτζ, σκέφτομαι τις εξής επιλογές: Samsung A5 (2017) Huawei P10 Lite Honor 8 Δεν αποκλείω και Xiaomi, αλλά ορισμένες συζητήσεις εδώ μέσα με τρομάζουν! Χωρίς να θέλω γίνεστε μάγους και να βλέπετε το μέλλον, από την εμπειρία σας, πόσο πιθανόν είναι σε αυτές τις συσκευές να παίρνουν αναβαθμίσεις και δυνατότητα επισκευής, για 2+ χρόνια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις. To Insomnia μ'εχει βοηθήσει πολλές φορές σε θέματα τεχνολογίας, αν και πρώτη φορά γράφω η ίδια κάποια ερώτηση.
x_vagos_x Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Προσωπικά σε αυτά τα χρήματα δεν ελπίζω σε πάνω από 2ετία. Το Honor 8 είναι ήδη ενός έτους και έχει λάβει μία αναβάθμιση από Android 6 σε 7. Προσωπικά φαντάζομαι θα δώσουν προταιρεότητα στο πιο πρόσφατο Honor 9 (Pro). Το Samsung A5 (2017), αν και δυνατή λύση στα χρήματά του, δεδομένου πως η Samsung ανανεώνει κάθε χρόνο την σειρά, αντιλαμβάνεσαι πως "παλιώνει" αρκετά γρήγορα, σαν υποστήριξη από την εταιρία. Για το P10 Lite δεν έχω άποψη καθώς δεν γνωρίζω πολλά για τη συσκευή. Αν όμως σαν μητρική της Honor η Huawei λειτουργεί το ίδιο, νομίζω είναι και αυτό ένα ακόμη κινητό διετίας. Σαν πιο φρέσκο από το Honor 8 ίσως έχει ένα ακόμη εξάμηνο εν συγκρίσει. Για κινητά τριετίας+, πρέπει να έχεις ένα δυνατό σύστημα, για όταν θα βγαίνουν νεότερα μοντέλα με νεότερα specs που θα είναι και αντίστοιχα αυτά που χρειαζεται το νέο λειτουργικό (περισσότερη ram κυρίως, και περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, και σίγουρα έστω μια γενιά πίσω επεξεργαστής). Γενικώς νομίζω πως κάθε νέα έκδοση Android ζητάει τουλάχιστον: 4gb ram, μιας γενιάς πίσω επεξεργαστή, και 32gb αποθ. χώρο. Τώρα, κάθε εταιρία κάνει εκπτώσεις σε κάτι από τα παραπάνω, βγάζει ένα premium midrange οπως όσα έχεις να επιλέξεις εσύ, και τα προσφέρει -100 ευρώ από μια ναυαρχίδα της. Γνώμη μου, λίγο υπομονή και αποταμίευση ακόμη, και πηγαίνεις σε κάποια περσινή ναυαρχίδα έστω μεταχειρισμένη. Θεωρώ πως αν δεν πάρεις κάτι φτηνό να το αλλάξεις πριν λήξει η εγγύησή του στα 2 χρόνια, καλύτερα να δώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου και να πάρεις μια συσκευή που όσο παλιώνει θα δείχνει λιγότερο εύκολα τα χρόνια της. Π.χ. αυτή την περίοδο προτείνω S7 (edge) που στις αγγελίες έχουν λογικές τιμές. Αλλιώς Xiaomi Redmi Note 4X που ακόμη και με το καπέλο της InfoQuest αξίζει σε σχέση με ανταγωνιστικές προτάσεις (όπως το P10 lite, που όπως κατάλαβες δεν το έχω σε πολλή υπόληψη) Υ/Γ. Επειδή είπα πολλά εγώ θα έπαιρνα είτε Xiaomi RN4 και είτε A5 2017 σαν πιο πρόσφατο είτε Honor 8 για την άπαιχτη κάμερα. 1
BridgetC Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχεις δίκιο πως αυτές οι συσκευές σε άλλες χώρες θεωρούνται mid-range ή και budget, οπότε πιθανόν να μην πολύ ενδιαφέρονται οι εταιρείες για αναβαθμίσεις. Αν είναι να δώσω τόσα λεφτά και σε 2 χρόνια να ξαναψάξω, ίσως μείνω στην κατηγορία των €200, όπου νιώθω λιγότεροι αγωνία.
turbat0s Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Είμαι σε φάση επιλογής κινητού. Ενώ ξεκίνησα με σκέψη για budget €200, το πολύ €250, και έχω βρει λύσεις εκεί, μού πέρασε και η ιδέα να ανέβω μέχρι €300-€320, αλλά με την προυπόθεση ότι (εκτός ατυχημάτων) θα κρατήσω την συσκευή τουλάχιστον 3 χρόνια. Αν συμπεριλάβω μαγαζία που εμφανίζονηται στο Σκρουτζ, σκέφτομαι τις εξής επιλογές: Samsung A5 (2017) Huawei P10 Lite Honor 8 Δεν αποκλείω και Xiaomi, αλλά ορισμένες συζητήσεις εδώ μέσα με τρομάζουν! Χωρίς να θέλω γίνεστε μάγους και να βλέπετε το μέλλον, από την εμπειρία σας, πόσο πιθανόν είναι σε αυτές τις συσκευές να παίρνουν αναβαθμίσεις και δυνατότητα επισκευής, για 2+ χρόνια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις. To Insomnia μ'εχει βοηθήσει πολλές φορές σε θέματα τεχνολογίας, αν και πρώτη φορά γράφω η ίδια κάποια ερώτηση. Αν δε γράψεις τις απαιτήσεις σου, δύσκολα θα λάβεις αξιοποιήσιμες συμβουλές.
BridgetC Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Turbat0s, επειδή δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, όσα τηλέφωνα έχω κοιτάξει €200-€320 ουσιατικά με καλύπτουν τώρα. Συγκεκριμένα ρωτούσα για μελλοντικές αναβαθμίσεις και τεχνική υποστήριξη. Γι'αυτό δεν συμπλήρωσα και την φόρμα αγοράς, επειδή στα περισσότερα σημεία καλύπτομαι από τις απαντήσεις που έχουν δοθεί σε άλλους.
vairass Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 X I a o m I note 4X, big edition 4/64 Ακομα και οι φορτώ αυτο το κινητό έχουν... Κενταει!! 1
BridgetC Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Αν έπαιρνα Xiaomi, μάλλον αυτό θα έπαιρνα. Όπως οι πρίζες στο σπίτι, νομίζω η μνήμη σε tablet ή κινητό είναι κάτι που πάντα θα θέλει κανείς περισσότερο απ'ότι περιμένει. Μόνο προβληματίστηκα από τις τόσες συζητήσεις τύπου, "ποιο chip φοράει, ποια version είναι;"
crashnburn Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 αν εισαι τυπος plug n play παρε ενα iphone se αν σ αρεσει να πειραζεις xiaomi note 4
BridgetC Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω σκεφτεί και το SE, μόνο που δεν το έχω δει ακόμα ζωντανά. Δεν τρελαίνομαι για πείραγμα, και συμπαθώ το ιOS (από το iPad).
crashnburn Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 μικρη οθονη ειναι τον μεγαλο αρνητικο του ,αν μπορεις να ζησεις με 4 ιντσες μην το σκεφτεσαι οπως περιγραφεις τον εαυτο σου
ziaba Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω σκεφτεί και το SE, μόνο που δεν το έχω δει ακόμα ζωντανά. Δεν τρελαίνομαι για πείραγμα, και συμπαθώ το ιOS (από το iPad).Το ίδιο με iPhone 5s είναι
BridgetC Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Λίγο με προβληματίζει η μνήμη στο iPhone. Με τα χρήματα που διαθέτω, δεν φτάνω τα 64 GB.
Warzycha Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω στην θεση θα αγοραζα απο τις αγγελιες του ινσομνια μια καλομεταχειρισμενη περσινη ναυαρχιδα. Να εχει μπολικη εγγυηση ακομα και θα ημουν κομπλε. Ολα τα αλλα που σκεφτεσαι δυσκολα θα σε βγαλουν 3ετια. 1
procostas1 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 δεν έχεις γράψει την χρήση που κάνεις!!!!! αν μπορείς να πάρεις απο κίνα εγώ θα έπαιρνα ένα RN4 έστω και με 3ram στα 120-130€ και μετά απο κάνα χρόνο δύο το αλλάζω με κάποιο άλλο στα ίδια περίπου € και είμαι οκ ...... άσε που και κάνα "ατύχημα" να έχω στην 3ετία παίρνω άλλο και καθάρισα.... 1
BridgetC Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω στην θεση θα αγοραζα απο τις αγγελιες του ινσομνια μια καλομεταχειρισμενη περσινη ναυαρχιδα. Να εχει μπολικη εγγυηση ακομα και θα ημουν κομπλε. Ολα τα αλλα που σκεφτεσαι δυσκολα θα σε βγαλουν 3ετια. Η εγγυήσεις μεταβιβάζονται; Ή χάνεται με την μεταπώληση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα