toketog Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα, πρόκειται να κάνω μια νέα σύνδεση και σκέφτομαι να βάλω vdsl. Με τον ΟΤΕ που μίλησα τους έδωσα έναν γειτονικό αριθμό και μου είπαν ότι υπάρχει υποδομή για vdsl στα 581μ οπότε μπορούν να μου δώσουν 50ρι. Οι τιμές του ΟΤΕ όμως είναι κάπως τσιμπημένες, οπότε ψάχνω για εναλλακτικές λύσεις. Η πιο φθηνή είναι η wind, αλλά το latency είναι στο θεό και μιας και παίζω και κανένα παιχνιδάκι καμιά φορά με ζορίζει λίγο. Η επόμενη είναι η nova/forthnet. Με αυτούς που μίλησα δεν ήταν σίγουροι για την διαθεσιμότητα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η γραμμή και μετά θα δούνε αν μπορούν να μου δώσουν. Και η ερώτηση μου είναι εξής. Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να δώσει ο ΟΤΕ VDSL και να μην μπορούν να δώσουν οι υπόλοιποι πάροχοι; Γιατί βάζοντας στο site τους την διεύθυνση δεν μου βγάζει διαθεσιμότητα. Το Α/Κ πάντως είναι σχετικά σε κοντινή απόσταση.
electronica Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Η τεχνολογία vdsl είναι διαθέσιμη από το κέντρο (όταν είσαι κοντά) ή από καφάο .Στην πρώτη περίπτωση έχεις πολλές πιθανότητες να έχεις δυνατότητα από πάροχο, ενώ στην δεύτερη για 6 μηνες από την εγκατάσταση του μόνο από την εταιρεία που εγκατέστησε τον εξοπλισμό.. Για απορίες ρώτησε συγγεκριμένα..
makfil Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 @tokelog Με βάση την απόσταση που αναφέρεις σημαίνει ότι ο ΟΤΕ και οι εναλλακτικοί σου δίνουν από το AK γιαυτό και οι επιφυλάξεις των εναλλακτικών. Σε ποια περιοχή είσαι;
toketog Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Κοζάνη, έχουν μπει κάποιες καμπίνες πιλοτικά αλλά η οικοδομή παίρνει από τα παλιά κλασσικά καφαο
makfil Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Βλέπω μερικές διάσπαρτες νέες καμπίνες στο χάρτη αλλά δεν μπορώ να έχω την πραγματική εικόνα που έχεις εσύ. Ρώτησες στο ΟΤΕ πότε θα ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο; vdsl από ΑΚ δεν είναι η καλλίτερη λύση, πολύ περισσότερο αφού έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του νέου δικτύου. Εάν βιάζεσαι να βάλεις, η λύση του ΟΤΕ είναι όντως ακριβή και με κάποιες απώλειες στα 580μ., δηλαδή δεν θα πιάνεις 50 οπωσδήποτε. Τις ίδιες ταχύτητες περίπου θα πιάνεις και με την Wind αφού θα χρησιμοποιεί το ίδιο παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ από το ΑΚ μέχρι το χώρο σου. Το μόνο πλεονέκτημα των εναλλακτικών, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το προφίλ που δίνουν έναντι εκείνου του ΟΤΕ
toketog Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Σύμφωνα με την ανάθεση για το VDSL vectoring που έχει γίνει από την ΕΕΤΤ την ανάπτυξη του δικτύου στην πόλη την έχει αναλάβει η Vodafone με ημερομηνία ενεργοποίησης το 3ο 3μηνο του 19' οπότε αυτή η μέρα θα αργήσει να έρθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα