Clytoceyx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Πριν δυο μερες το laptop αρχισε να κανει εναν περιεργο ηχο απο την στιγμη που παταω το κουμπι για να ανοιξει. Ο ηχος δεν προερχεται απο ηχεια κτλ αλλα απο το ιδιο το laptop. Μετα απο πολλες δοκιμες/πειραματισμους/βρισιες/μπουνιες κτλ βρηκα οτι ο ηχος δημιουργειται οταν το laptop συνδεεται με τον φορτιστη ασχετα αν υπαρχει μπαταρια, αν ειναι τιποτα αλλο συνδεμενο στο laptop, αν υπαρχει ο σκληρος δισκος κτλ. Οτι συνδυασμο και να δοκιμασα, με το που βαζω το βυσμα του φορτιστη αρχιζει ο ηχος (τον φορτιστη τον εβαλα σε καμια 10αρα πριζες). Να πω επισης οτι δεν εχω δει καμια διαφορα στην επιδοση του laptop ουτε καν του ιδιου του φορτιστη απο τοτε που αρχισε αυτο. Ο ηχος ειναι περιπου σαν ενα συνεχες ηλεκτρικο "μπζζζ" (δλδ περιπου σαν τον ηχο που ακουγεται απο καποιους μετασχηματιστες σε κολονα της ΔΕΥ αλλα πιο υψηλης τονικοτητας). Αυτο το πραγμα ακουγεται συνεχεια απο την στιγμη που ξεκιναει το laptop και μετα, αφου εχει φορτωσει κανονικα, για 5-10 λεπτα. Στην συνεχεια, ακουγεται καποιες τυχαιες φορες (για μερικα δευτερα καθε φορα) οταν το laptop δεν χρησιμοποιειται και κυριως οταν φορτωνω νεα σελιδα στον browser, σκρολλαρω με το ποντικι, πληκτρολογω (πχ με καθε πατημα πληκτρου ακουγεται αυτος ο ηχος για κλασματα του δευτερολεπτου και τωρα που γραφω αυτο το post μου ερχεται να το αρχισω στα σουτια) κτλ. Το θεμα ειναι οτι ο ηχος δεν ειναι δυνατος, αλλα ειναι αρκετα διαπεραστικος/οξυς και κυριως μου σπαει τα νευρα, μετα απο κανενα 20λεπτο χωρις ακουστικα με πιανει το κεφαλι και ειμαι σαν αρρωστος, αλλα και με ακουστικα αν βλεπω ενα βιντεο στο youtube ο ηχος αυτος γινεται συνεχης και ακομα και με υψηλη την ενταση του βιντεο τον καταλαβαινω και ειναι ενοχλητικος. Αυτο το πραγμα πιστευετε οτι εχει σχεση μοναχα με το φορτιστη η μπορει να ειναι γενικοτερο προβλημα του laptop, το οποιο ειχε αγοραστει απο τα LIDL (κυριολεκτικα) και εχει διασωθει απο σαβουρδα (με αλλαγη σκληρου, οθονης και με ελεγχο αν λειτουργουν ολα καλα) και κλεινει πλεον τουλαχιστον μια 7ετια;
Xristaras12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 κάποιο πηνίο μέσα απο το κύκλωμα τροφοδοσίας δημιουργεί τον ήχο(coil whine), δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα,δεν αποτελεί ελάττωμα του οποιουδήποτε part. η μόνη λύση είναι να το πας σε ηλεκτρονικό και αν έχει τα εργαλεία να κάνει αλλαγή του εξαρτήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα