Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλοί μάστορες θα σου πουν αυτό που θέλεις να ακούσεις...Η να σε κάνουν να πεις...α δεν με κοροϊδεύει..αν ήταν θα μου το άλλαζε... βάλε το καινούργιο δίπλα και δες την διαφορά...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απορω που καποιοι δεν αλλαζετε λαδια, φιλτρα λαδιου -αερα και μπουζι..

δεν επιχειρηματολογω γιατι και πως, αλλα πραγματικα ΑΠΟΡΩ...

• Like 1
Δημοσ.

Εντομεταξύ το πρώτο στρώμα το άσπρο, πριν το βασικό μέρος του φίλτρου ξέρουμε τι είναι; Το έχω δει σε κάποια φίλτρα αλλά πολλά δεν το έχουν.

Βαμβακερή γάζα είναι. Τα φίλτρα γάζας είναι τα πιο συνηθισμένα aftermarket φίλτρα, σε αντίθεση με τα εργοστασιακά που είναι συνήθως χαρτιού.

Συμφωνα με 3 μαστορες οχι.

Εγω βλεπω βρωμια πανω αλλα το χαρτι δεν εχει μαυρισει

Η βρωμιά είναι αυτό που κάνει το φίλτρο να βουλώνει...

Άσχετα όμως πως το κόβει το μάτι του καθενός μας, ο κατασκευαστής ορίζει αλλαγή κάθε συγκεκριμένους μήνες ή συγκεκριμένα χιλιόμετρα ή και συχνότερα σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Δημοσ.

απορω που καποιοι δεν αλλαζετε λαδια, φιλτρα λαδιου -αερα και μπουζι..

δεν επιχειρηματολογω γιατι και πως, αλλα πραγματικα ΑΠΟΡΩ...

Προυποθέτει  να έχεις και μάστορα που θα ασχοληθεί.

Δημοσ.

Προυποθέτει  να έχεις και μάστορα που θα ασχοληθεί.

1. αλλαζεις μαστορα

2.ειναι τοσο απλη συντηρηση, που την κανει και η κοπελα μου..(κυριολεκτικα)

Δημοσ.

1. αλλαζεις μαστορα

2.ειναι τοσο απλη συντηρηση, που την κανει και η κοπελα μου..(κυριολεκτικα)

1. Εχω αλλάξει 5.

2. Προφανώς το άλλαξα μονος μου μαζι με καμπινας που ενώ είχα φτιάξει ac (συμπιεστη) ούτε καν ασχοληθηκε ο μαστορας

• Like 1
Δημοσ.

Ηθελε πριν πολυ καιρο μην σου πω χρονια οσο για τους μαστορες που ειπαν οτι δεν ηθελε πες του την αλλη φορα να στο φερω για λαδια και φιλτρα η απλα να ριχνω μεσα λαδακι φαγητου και θα ειμαστε κομπλε

Δημοσ.

1. Εχω αλλάξει 5.

2. Προφανώς το άλλαξα μονος μου μαζι με καμπινας που ενώ είχα φτιάξει ac (συμπιεστη) ούτε καν ασχοληθηκε ο μαστορας

καμπίνας πολλοι δεν ασχολούνται γιατι τις περισσότερες φορές είναι χωμένα, θέλει λύσιμο κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

καμπίνας πολλοι δεν ασχολούνται γιατι τις περισσότερες φορές είναι χωμένα, θέλει λύσιμο κτλ. 

Σε μενα βγαίνει σε λιγοτερο χρονο απο αερα. Εχει δυο βιδες αλλά σε καποιο service δε τις βαλανε οποτε απλα κουμπωνει.

Απλα μου εκανε εντυπωση οτι ναι μεν ειχε βρωμια πάνω αλλα το χαρτι δεν ειχε μαυρίσει πολύ.

Δημοσ.

Το βασικό είναι να μην έχει ξεραθεί το λάστιχο που μονώνει γύρω από το φίλτρο. Επίσης ο σωλήνας πίσω από το φίλτρο πρέπει να είναι πεντακάθαρος αλλιώς υπάρχει πρόβλημα.

Το ίδιο το φίλτρο δύσκολα "χαλάει" με την έννοια να μην φιλτράρει. Απλά βουλώνει και πέφτει η απόδοση (χωρίς να επηρρεάζεται απαραίτητα η κατανάλωση όπως σωστά σημειώθηκε πιο πάνω).

Βασικός κανόνας είναι ότι το φίλτρο δεν το πειράζουμε παρά μόνο για να το αλλάζουμε. Ούτε φύσηγμα, ούτε τίναγμα...

Αν το βγάλουμε, το αλλάζουμε.

Δημοσ.

Το βασικό είναι να μην έχει ξεραθεί το λάστιχο που μονώνει γύρω από το φίλτρο. Επίσης ο σωλήνας πίσω από το φίλτρο πρέπει να είναι πεντακάθαρος αλλιώς υπάρχει πρόβλημα.

Το ίδιο το φίλτρο δύσκολα "χαλάει" με την έννοια να μην φιλτράρει. Απλά βουλώνει και πέφτει η απόδοση (χωρίς να επηρρεάζεται απαραίτητα η κατανάλωση όπως σωστά σημειώθηκε πιο πάνω).

Βασικός κανόνας είναι ότι το φίλτρο δεν το πειράζουμε παρά μόνο για να το αλλάζουμε. Ούτε φύσηγμα, ούτε τίναγμα...

Αν το βγάλουμε, το αλλάζουμε.

Πιστευω πως ειναι μικρό το κόστος για να ασχολούμαστε με καθάρισμα έτσι και αλλιως. Δε θα γινουμε πιο φτωχοι για 10 ευρώ. 

Μερικοί βαζουν ελευθέρας και το πλένουν αλλά δε ξέρω πιο το νοημα.

Δημοσ.

Πιστευω πως ειναι μικρό το κόστος για να ασχολούμαστε με καθάρισμα έτσι και αλλιως. Δε θα γινουμε πιο φτωχοι για 10 ευρώ.

Εφόσον πρόκειται για κοινά φίλτρα, ναι.

Μερικοί βαζουν ελευθέρας και το πλένουν αλλά δε ξέρω πιο το νοημα.

Τα ελευθέρας υποτίθεται πως βελτιώνουν την απόδοση, για αυτό τα βάζουν μερικοί. Επίσης δεν καταλαβαίνεις το νόημα γιατί αγνοείς ότι κοστίζουν πολύ παραπάνω από 10€:

https://www.antallaktikaonline.gr/kn-filters/2734090

Δημοσ.

Κρίμα που δεν βρίσκω την δοκιμή που είχαν κάνει κάποιοι με λερωμένο και καθαρό φίλτρο και βγάζανε ότι στην κατανάλωση είχε ελάχιστη επίδραση, σχεδόν μηδενική. Στην ισχύ έχανες με λερωμένο φίλτρο.

Θα ψάξω να το βρω. Και με αρκετά βουλωμένο νομίζω δεν είδαν σημαντική διαφορά. Προφανώς στην μέγιστη ισχύ είδαν γιατί είχε μειωθεί η παροχή αέρα.

Εντομεταξύ το πρώτο στρώμα το άσπρο, πριν το βασικό μέρος του φίλτρου ξέρουμε τι είναι; Το έχω δει σε κάποια φίλτρα αλλά πολλά δεν το έχουν.

Προ φιλτρο(pre filter που λενε και οι ξενοι).Συνηθως εχουν ολα τα πετρελαιου,τα πιο καινουργια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...