johnyb98 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Πρόκειται για αυτό το motherboard.Έχω copper shims:20 x 20 x 1.0 mm και15 x 15 x 2.0 mmΌπως βλέπετε, η διαφορά πάχους είναι διπλάσια.Α. Έχω εγκαταστήσει shims σε laptop. Σε desktop CPU είναι η πρώτη φορά που θέλω να βάλω.Ως προς τις διαστάσεις που δίνω, τί θα προτείνατε;Η μητρική έχει AM3 socket, και, λόγω τού ότι δεν έχω ξαναεγκαταστήσει, δεν ξέρω μήπως ακόμη καιτα μικρότερα σε πάχος shims, με την πίεση, σπάσουν κάτι εκεί.Β. Έχετε να προτείνατε κάποιο βίντεο youtube να ρίξω μιά ματιά, ή αν δεν είναι και τόσο απαραίτητοτο βίντεο, να μου πείτε 1-2 πράγματα που πρέπει να προσέξω;Ευχαριστώ
akoinonitos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα ,επειδη δεν σε επιασα ,που θες να βαλεις τα shims ? Τι ψυκτρα χρησιμοποιεις?
Sheogorath Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν χρειάζεται να βαλεις, υπάρχει ήδη heatspreader. Στα λαπτοπ δεν υπάρχει, για αυτό βάζουν μερικοί, και αυτό εκεί που έχει παντς. 1
johnyb98 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Τι ψυκτρα χρησιμοποιεις? http://www.cwc-group.com/z7uh40q001.html Η ψύκτρα επάνω γράφει: AVC Z7UH40Q001 4010 Δεν χρειάζεται να βαλεις, υπάρχει ήδη heatspreader. Στα λαπτοπ δεν υπάρχει, για αυτό βάζουν μερικοί, και αυτό εκεί που έχει παντς. Όταν λες "παντς"; Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2017 από johnyb98
akoinonitos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.cwc-group.com/z7uh40q001.html Η ψύκτρα επάνω γράφει: AVC Z7UH40Q001 4010 Όταν λες "παντς"; Δεν θα κερδισεις κατι ρε συ με το να βαλεις shims. Xαλκινη ειναι και η βαση της ψυκτρας. Ασε που μετα δεν το βλεπω να σου κουμπτώνει η ψυκτρα.
johnyb98 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Thanks 1-2 απορίες που έχω... Ως προς το base bracket.Το bracket, λοιπόν, ήταν στερεωμένο στη μητρική, αλλά όχι κομπλέ. Όταν λέω κομπλέ, εννοώ αυτό (βάση+backplate):Αντί να πάει στο πίσω μέρος της μητρικής με βίδες το backplate:είχαν στερεώσει από μπροστά μόνο τη βάσημε πλαστικά standoffs:Δεν ξέρω γιατί. Απ' ότι είδα, από πίσω, το διάκενο μεταξύ μητρικής και case πολύ μικρό μεν αλλά πρέπει να χωράει. Άλλωστε, αυτά όλα κατασκευάζονται με βάση κάποιους διεθνείς κανόνες, που αφορούν σε μεγέθη. Οπότε, γιατί;;;; Ένα αυτό.Το ένα από τα δύο αυτάκια είχε σπάσει (όχι αυτό απ' τη μεριά τού μοχλού),με αποτέλεσμα η ψύκτρα να βρίσκεται στον αέρα (να μην εφάπτεται με CPU). Αυτή είναι η μεγαλύτερη απορία που έχω, και θα ήθελα τη γνώμη σας. Πώς γίνεται να λειτουργεί κανονικά ο υπολογιστής 5 περίπου χρόνια τώρα, και ξαφνικά να σπάσει το ένα από τα δύο αυτάκια;;; (υπολογιστής δεν μετακινήθηκε ούτε μπήκε ανθρώπινο χέρι). Τί λέτε γι' αυτό;
Sheogorath Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Γήρανση πλαστικού με τους συνεχείς θερμικους κύκλους, και έσπασε. Συμβαίνει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα