D.Luffy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δε ξέρω για σένα,αλλά δεν έχω δει τις παραγκοπόλεις του Λονδίνου στην Ελλάδα. Και η Αμερική έχει παραγκοπόλεις. Τι θέλεις να πεις με αυτό? Οτι είμαστε πιο μπροστά και απο κείνους? 1
orgixmh Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχάς, ξεκινώντας με το "αυτόνομος" που γράφουν μερικοί, για να είσαι αυτόνομος θα πρέπει να μπορείς να αποθηκεύεις την ενέργεια που παράγεις (μπαταρίες) να την κάνεις 220v (invertor) και τέλος η ενέργεια που παράγεις να είναι ικανή να τροφοδοτήσει ένα σπίτι χειμώνα καλοκαίρι.Μια τέτοια εγκατάσταση χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο και η απόσβεση είναι αδύνατη καθώς η ΔΕΗ πουλάει τσάμπα τη KW/h.Στην πραγματικότητα αυτό που κοστίζει στον λογαριασμό της ΔΕΗ είναι τα μειωμένα τιμολόγια μερικών, η ΕΡΤ και ο δήμος και τα φωτοβολταϊκά τρίτων που τα πληρώνουμε εμείς, για να γίνω κατανοητός, όσοι μπήκαν στα προγράμματα για φωτοβολταϊκά συμφώνησαν με την ΔΕΗ να πουλάνε την KW/h στην ΔΕΗ σε τιμή 6 φορές περισσότερο παραπάνω σε σχέση με την τιμή που πουλάει η ΔΕΗ, αυτή λοιπόν την χρηματική διαφορά που προκύπτει την πληρώνει ο καθένας μας στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Για να γίνω ποιο κατανοητός, για κάθε τύπο που είχε τα φράγκα να επενδύσει στα φωτοβολταϊκά, ένας άλλος τύπος (εσύ και εγώ) που ενδεχομένως να βγάζουμε τα έξοδα μας τσίμα τσίμα ή και να μην τα βγάζουμε, καλούμαστε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, να πληρώσουμε το κέρδος του 1ου τύπου καθώς αυτος πουλάει 6 φορές παραπάνω την KW/h στην ΔΕΗ.Σίγουρα αρκετοί διαβάζοντας τα παραπάνω θα αναρωτιέστε τι ακριβώς κερδίζουμε από τα φωτοβολταϊκά, αυτό που κερδίζουμε είναι ένας καθαρότερος πλανήτης από θέμα ρύπανσης αλλά κατά την άποψη μου είναι μια τεχνολογία με ημερομηνία λήξεις, σύντομα η ενέργεια θα παράγεται με πυρηνική τήξη δίχως απόβλητα και χωρίς γυάλινες επιφάνειες στις σκεπές μας.Άρα γιατί τόσος ντόρος για τα φωτοβολταϊκά; Γιατί κάθε κράτος της Ε.Ε. θέλει επενδυτές για να τα αγοράσουν και τους εγγυάται και αγοραστές που θα πληρώσουν το κόστος δίχως να μπορούν να επιλέξουν; Δεν έχω απάντηση για το παραπάνω ερώτημα, δεν το έχω ψάξει τόσο βαθιά, αλλά φαντάζομαι ότι όπως γράφω και στην αρχή, είναι μία καλοστημένη κομπίνα, όπως τα DIESEL που αφού τα πούλησαν, τώρα θα σου τα απαγορέψουν, έτσι και τα φωτοβολταϊκά, αφού τα πουλήσουν και πάρουν τα χρήματα με το ζόρι από τον κόσμο ὑποσχόντας καθαρότερη γη, ξαφνικά θα σκάσει το νεό ότι το ενεργειακό μας θέμα έχει λήξει και τελικά κάθε κινητήρας θα αντικατασταθεί από ηλεκτρομοτέρ γιατί μέσο της πυρηνική τήξης έχουμε καθαρή ενέργεια. Φυσικά το παραπάνω κομμάτι είναι μία ικασία, αλλά γνωρίζοντας τις τακτικές της Ε.Ε. και της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, (βλέπε SIEMENS, WV - DIESEL) συνειδητοποιώ ότι είναι ένα πιθανό σενάριο.Για αυτούς που θα επιμείνουν στο σενάριο της αυτονομίας, ας σκεφτούν πρώτα ότι ο φούρνος στο σπίτι τους καταναλώνει περίπου 3-4 kw/h , το σεσουάρ περίπου 1kw/h, το θερμοσίφωνο 4kw/h και γενικά οτιδήποτε παράγει θερμότητα - ψύξη καταναλώνει αρκετά KW/h.Κοινός συσκευές καθημερινής χρήσης που βασικές για να ζήσουμε καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας την ώρα που ένα φωτοβολταϊκά πάνελ ονομαστικής απόδοσης 200w (πραγματική απόδοση στο 24ωρο 1kw) κοστίζει 200 ευρώ χωρίς μπαταρίες κτλ και η μέση του ζωή ανέρχεται στα 15 χρόνια. Do the maths 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 σήμερα τρώμε αυξήσεις όλοι μας στα τιμολόγια από τις γνωστές ΥΚΩ... Nope, για τις ανανεώσιμες είναι το ΕΤΜΕΑΡ.
Human Soul Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Και η Αμερική έχει παραγκοπόλεις. Τι θέλεις να πεις με αυτό? Οτι είμαστε πιο μπροστά και απο κείνους? Δε ξέρω για Αμερική,αλλά νομίζω ότι ο μέσος όρος ποιότητας ζωής του Έλληνα δεν είναι χειρότερος από το μέρο όρο ποιότητας ζωής αυτού που ζει στο Λονδίνο.
gnsX Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Και η Αμερική έχει παραγκοπόλεις. Τι θέλεις να πεις με αυτό? Οτι είμαστε πιο μπροστά και απο κείνους?Τι εννοείς; Σαν χώρα;Γιατί σαν κοινωνικές δομές μάλλον είμαστε καλύτερα εδώ. Προσωπικά δεν θα ψηνόμουν να ήμουν "υπερδύναμη" και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να πεινάει και η υγεία να είναι για τους έχοντες, μη σώσει και γίνουμε ποτέ ίδιοι
araikos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ακόμα πιστεύετε ότι τα φωτοβολταικα βγάζουν ρεύμα; μπε μπε μπε 1000 χρονια μνημόνια θα λέγαν κ οι αρχαίοι Έλληνες χαχαχα αμε να κάνεις παρέα με τη Λίτσα Πατέρα
Droulas13 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Τα φωτοβολταϊκά καταναλώνουν ρεύμα. Γνωστό αυτό. Αλλά βέβαια πρόβατα, έχετε χάψει ότι η γη είναι στρογγυλή και ότι τα νεφελιμ είναι δημιούργημα της φαντασίας. Πες τα ρε alexinhogr να μην τα λέω όλα εγώ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δε ξέρω για Αμερική,αλλά νομίζω ότι ο μέσος όρος ποιότητας ζωής του Έλληνα δεν είναι χειρότερος από το μέρο όρο ποιότητας ζωής αυτού που ζει στο Λονδίνο.Συγγνώμη αλλά είναι.
GoldenAssassin Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Καλα ασε τα φωτοβολταικα που ειναι αρκετα χρονια πισω στην παραγωγη και αποθηκευση ενεργειας. Ενα κωλοπυρηνικο εργοστασιο γιατι δεν το φτιαχνουνε στην Ελλαδα? Μη μου πειτε για χρηματοδοτηση και παπαριες. Αντι για 250 ευρω ρευμα θα δινουμε 15.... 1
NT1G Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Καλα ασε τα φωτοβολταικα που ειναι αρκετα χρονια πισω στην παραγωγη και αποθηκευση ενεργειας. Ενα κωλοπυρηνικο εργοστασιο γιατι δεν το φτιαχνουνε στην Ελλαδα? Μη μου πειτε για χρηματοδοτηση και παπαριες. Αντι για 250 ευρω ρευμα θα δινουμε 15.... Ρώτα τους Άγγλους και τους Φινλανδούς.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Τι εννοείς; Σαν χώρα; Γιατί σαν εδώ. Προσωπικά δεν θα ψηνόμουν να ήμουν "υπερδύναμη" και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να πεινάει και η υγεία να είναι για τους έχοντες, μη σώσει και γίνουμε ποτέ ίδιοι Μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού πεινάει εδώ παρά εκεί. Η υγεία και εδώ για τους έχοντες είναι. Σε κοινωνικές δομές είμαστε εκεί που ήταν το '80. Παρακαλάμε κάθε τρεις και λίγο άλλες χώρες να μας δανείσουν (μεταξύ αυτών και την Αμερική) για να μην βαρεσουμε κανόνι. Το να είσαι υπερδύναμη είναι συνήθως προτιμότερο απο το να είσαι μια μικρή ανίσχυρη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
gnsX Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού πεινάει εδώ παρά εκεί. Η υγεία και εδώ για τους έχοντες είναι. Σε κοινωνικές δομές είμαστε εκεί που ήταν το '80. Παρακαλάμε κάθε τρεις και λίγο άλλες χώρες να μας δανείσουν (μεταξύ αυτών και την Αμερική) για να μην βαρεσουμε κανόνι. Το να είσαι υπερδύναμη είναι συνήθως προτιμότερο απο το να είσαι μια μικρή ανίσχυρη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.Τα ποσοστα είναι 16% με 25%,οι άνθρωποι που είναι κάτω του ορίου της φτώχειας.Σύγκριση της παγκόσμιας οικονομικής υπερδύναμης με ένα κράτος ζητιανο που έχει χρεοκοπήσει! Έχει η παγκόσμια υπερδύναμη ποσοστά φτώχειας συγκρίσιμα με τα δικά μας σε περίοδο χρεοκοπίας, ωραία! Επίσης εννοείται δεν είμαστε στο 80 αλλά μια χαρά πας σε δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ασφάλιση σς επείγον περιστατικό. Στις ΗΠΑ θα σε πεταγαν στο πεζοδρόμιο μόλις το μάθαιναν. Τεσπα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Τα ποσοστα είναι 16% με 25%,οι άνθρωποι που είναι κάτω του ορίου της φτώχειας. Σύγκριση της παγκόσμιας οικονομικής υπερδύναμης με ένα κράτος ζητιανο που έχει χρεοκοπήσει! Έχει η παγκόσμια υπερδύναμη ποσοστά φτώχειας συγκρίσιμα με τα δικά μας σε περίοδο χρεοκοπίας, ωραία! Επίσης εννοείται δεν είμαστε στο 80 αλλά μια χαρά πας σε δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ασφάλιση σς επείγον περιστατικό. Στις ΗΠΑ θα σε πεταγαν στο πεζοδρόμιο μόλις το μάθαιναν. Τεσπα. Medicare/Medicaid, ούτε 2 λεπτά στο Google δεν διέθεσες για να μάθεις πριν μιλήσεις, προτίμησες τις ανοησίες των ΜΜΕ.
gnsX Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Medicare/Medicaid, ούτε 2 λεπτά στο Google δεν διέθεσες για να μάθεις πριν μιλήσεις, προτίμησες τις ανοησίες των ΜΜΕ. Το κακό είναι ότι εσύ δε διέθεσες 2 λεπτά για να διαβάσεις το επιχείρημά σου πριν μιλήσεις, προτίμησες τις ανοησίες των ΜΜΕ. Poverty alone does not necessarily qualify someone for Medicaid.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα