mrmak94 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα! Όπως είδατε όλοι παρουσιάστηκε το νέο iPhone X (10) το οποίο σε πολλούς άρεσε και σε πολλούς δεν άρεσε. Το πιο σκληρό θέμα του είναι η τιμή. Κοστίζει 999 δολάρια κάτι που σημαίνει πως στην Ελλάδα προφανώς και θα κοστίζει 1100+ μπορεί και παραπάνω. Έτσι έψαξα λίγο το θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρος και θέλω τη γνώμη από μερικούς που έχει τύχει να φέρετε iPhone από Αμερική. Εάν παραγγείλω το iPhone X από Αμερική στα 999 δολάρια που σημαίνει κάπου στα 850 ευρώ, βάλω Αμερικάνικη διεύθυνση αποστολής που σου παρέχει το myUS.com και ζητήσω την αποστολή από το myUS.com μέσω USPS Priority Line θα μου πέσει πιο φθηνά ή δεν θα τη γλιτώσω και θα περάσει από τελωνείο; Είναι ρίσκο άλλα σίγουρα κάποιος θα ξέρει από εσάς κάτι. Επίσης υπάρχει και η εναλλακτική του Ebay από όσο ξέρω απλά πρέπει να το βρεις διαθέσιμο. Όλο το θέμα είναι το τελωνείο....
Unabomber Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 $999 + state tax, που διαφερει απο state σε state.... Γενικα θα υπαρξει θεμα με την διαθεσιμοτητα, σε ολο το κοσμο.... ακομα και εδω περα (US)
mrmak94 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 $999 + state tax, που διαφερει απο state σε state.... Γενικα θα υπαρξει θεμα με την διαθεσιμοτητα, σε ολο το κοσμο.... ακομα και εδω περα (US) Ναι ξέρω ότι υπάρχει φόρος για State αλλά αυτό το καλύπτει το myUS.com από όσο ξέρω και γενικά όλα τα sites που παρέχουν Αμερικάνικη διεύθυνση. Το θέμα είναι το τελωνείο. Αυτό ανησυχεί περισσότερο! Το αν θα φτάσει εδώ ή αν θα μείνει τελωνείο.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Oregon, Alaska...πέντε συνολικά states δεν έχουν sales tax. Μόνο με USPS παλιά τουλάχιστον, αν και τελευταία τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν οτι σε οτιδήποτε εκτός Ευρώπης θα μπαίνει φόρος http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx
marmagia Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Οπου σε αυτήν την περίπτωση μόνο το ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμού ελτα (χωρίς να υπολογίσω τυχόν δασμούς που ΙΣΩΣ να υπάρχουν- δε το γνωρίζω)θα είναι περίπου 270€. Δεν ξέρω αν αξίζει με δεδομένο ότι έχουν αυστηροποιηθει τα πράγματα στο τελωνείο και το πακέτο πχ στο σχήμα του πακέτου κινητού θα τους χτυπήσει σίγουρα στο... "μάτι" (για τυχόν δειγματοληπτικό έλεγχο)
mrmak94 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Oregon, Alaska...πέντε συνολικά states δεν έχουν sales tax. Μόνο με USPS παλιά τουλάχιστον, αν και τελευταία τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν οτι σε οτιδήποτε εκτός Ευρώπης θα μπαίνει φόρος http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Οπου σε αυτήν την περίπτωση μόνο το ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμού ελτα (χωρίς να υπολογίσω τυχόν δασμούς που ΙΣΩΣ να υπάρχουν- δε το γνωρίζω)θα είναι περίπου 270€. Δεν ξέρω αν αξίζει με δεδομένο ότι έχουν αυστηροποιηθει τα πράγματα στο τελωνείο και το πακέτο πχ στο σχήμα του πακέτου κινητού θα τους χτυπήσει σίγουρα στο... "μάτι" (για τυχόν δειγματοληπτικό έλεγχο) Κατάλαβα... οπότε κατά 90% δεν γλιτώνω το τελωνείο... ίσως η λύση είναι να βρω κάποιον από το ebay να το στείλει ανοιχτό και marked as gift
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Κατάλαβα... οπότε κατά 90% δεν γλιτώνω το τελωνείο... ίσως η λύση είναι να βρω κάποιον από το ebay να το στείλει ανοιχτό και marked as gift Ούτε έτσι γλιτώνεις, δεν είναι χαζοί το έχουν μάθει το "as gift", υποτιμολόγηση, κλπ! Εκτός βέβαια και αν μπορείς να αποδείξεις ότι το κινητό σου ανήκει, είχες πάει διακοπές, το ξέχασες εκεί και σου το στέλνουν... Εν ολίγοις, ο μόνος (σχεδόν) σίγουρος τρόπος είναι να στο φέρει κάποιος που είναι εκεί και θα έρθει, εφόσον φυσικά δεν είναι σούπερ γκαντέμης να του κάνουν έλεγχο στο αεροδρόμιο πριν την έξοδο και φυσικά να το έχει πάνω του χωρίς το κουτί!
mrmak94 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ούτε έτσι γλιτώνεις, δεν είναι χαζοί το έχουν μάθει το "as gift", υποτιμολόγηση, κλπ! Εκτός βέβαια και αν μπορείς να αποδείξεις ότι το κινητό σου ανήκει, είχες πάει διακοπές, το ξέχασες εκεί και σου το στέλνουν... Εν ολίγοις, ο μόνος (σχεδόν) σίγουρος τρόπος είναι να στο φέρει κάποιος που είναι εκεί και θα έρθει, εφόσον φυσικά δεν είναι σούπερ γκαντέμης να του κάνουν έλεγχο στο αεροδρόμιο πριν την έξοδο και φυσικά να το έχει πάνω του χωρίς το κουτί! Εντάξει παραιτούμαι πάω στην γωνία να κλάψω 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Κοίτα, προσωπικά αν μπορώ να διαθέσω 900 για μια συσκευή, τότε μπορώ και 1100. Δε λέω ότι θα χαρώ, αλλά μπορώ. Οπότε μη το ψειρίζεις γιατί στο τέλος θα πληρώσεις περισσότερα (κανόνας!), δώσε όσο θα κοστίζει όταν έρθει εδώ και πάρτο να το χαρείς! Η γνώμη μου πάντα...
mrmak94 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Κοίτα, προσωπικά αν μπορώ να διαθέσω 900 για μια συσκευή, τότε μπορώ και 1100. Δε λέω ότι θα χαρώ, αλλά μπορώ. Οπότε μη το ψειρίζεις γιατί στο τέλος θα πληρώσεις περισσότερα (κανόνας!), δώσε όσο θα κοστίζει όταν έρθει εδώ και πάρτο να το χαρείς! Η γνώμη μου πάντα... Ναι φίλε μου δεν λέω ότι δεν τα έχω. Δόξα τον Θεό μπορώ να το αγοράσω αλλά δεν βρίσκω λογική την τιμή που θα έχει η Ελλάδα. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι φίλε μου δεν λέω ότι δεν τα έχω. Δόξα τον Θεό μπορώ να το αγοράσω αλλά δεν βρίσκω λογική την τιμή που θα έχει η Ελλάδα. Ενώ όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα βρίσκεις λογικά; Οπότε δες το ένα ακόμα μέσα σε όλα, πάρτο και να είμαστε καλά!
mrmak94 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Ενώ όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα βρίσκεις λογικά; Οπότε δες το ένα ακόμα μέσα σε όλα, πάρτο και να είμαστε καλά! Κάτσε να δούμε τι προβλήματα θα βγάλει γιατί είναι first generation... αν καταλαβαίνεις τι εννοώ... πρώτη φορά το φτιάχνει έτσι... επίσης μου βρωμάει το Face ID κάτι δεν μου αρέσει σε όλη αυτή την ιστορία (γκουχ γκουχ φακέλωμα)
marmagia Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 αυτό με τις πρώτες γενιές έχεις δίκιο. Παράδειγμα: καλώς ή κακώς έχω θέμα με τον ιδρώτα στα χέρια. Όταν πήρα το 5s πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας μια στις δυο φορές δεν διάβαζα το αποτύπωμα (προφανώς με σκουπισμένα χέρια και αρχική σάρωση με σαπουνισμένα κλπ κλπ). 'οταν μετά απο μήνες μου το άλλαξαν στο apple store με άλλο, ο αισθητήρας δούλευε τέλεια και αναγνώριζε το δάχτυλο μου άριστα. Το ίδιο συνέβη τώρα με το 7άρι. άρα χωρίς να μπορώ να το αποδείξω ή να έχω δει κάπου κάτι τέτοιο να συζητιέται, πιστεύω οτι ίσως να βελτιώνονται οι προμηθευτές; ίσως να έπεσα σε άλλη "μάρκα" υλικό (αφού ως γνωστόν δεν έχουν μόνο έναν προμηθευτή για λόγους διασφάλισης της παραγωγής); Ποιός ξέρει...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Καλό είναι να περιμένεις λίγο για να έχεις feedback. Αναφορικά με το "φακέλωμα" αυτό γίνεται έτσι και αλλιώς με τόσους άλλους τρόπους, που το Face ID λίγο τους ενδιαφέρει. Οπότε μην ανησυχείς, είσαι φακελωμένος ήδη 100%, οπότε προχώρα άφοβα το Face ID δε θα αλλάξει κάτι!
toxotis70 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 αν στο στειλει γνωστος απο αμερικη με ταχυδρομειο , παλι θα περασει τελωνειο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα