gazp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα σε ολους! Θελω να ρωτησω για κατι το οποιο κυριολεκτικα μου εχει σπασει τα νευρα.... Φιλος που δουλευει σε συνεργειο εχει ενα pc στο οποιο βαζει τα διαγνωστικα του κλπ μου εδωσε το μηχανημα του γιατι του κολλαγε μπας και καταφερω να βρω ακρη μιας που μ αρεσει να καταπιανομαι. Τα specs ειναι: CPU: ΑMD Athlon 3800+Motherboard: Asus M2N-VM DHRam: 2x2gb DDR2 @ 400MHz Trancend 508246-2883GPU: Nvidia GT 730 Τροφοδοτικο: ενα σαπιο no name 550w Win 7 Ultimate Το προβλημα ειναι το εξης λοιπον: Το πισι σε τυχαιες στιγμες απλα παγωνει. Το ποντικι δεν κινειται και τα λαμπακια του πληκτρολογιου μενουν αναμενα οσα ηταν απο πριν και ουτε το πληκτρολογιο ανταποκρινεται οτι κι αν πατησω και αναγκαστικα πρεπει να κανω reset. Αφου καθαρισα το πισι απο σκονες κλπ, κοιταξα για καμμενους πυκνωτες και για καλωδια που ισως δεν ειχαν συνδεθει καλα/σωστα, συνεχισα με Hard Disk Sentinel, η υγεια και η αποδοση του δισκου ειναι στο 100% οποτε ακολουθησε memtest το οποιο αφησα να κανει αρκετα pass και δεν βρεθηκαν errors. Σε idle το πισι εχει θερμοκρασιες 32-36 βαθμους ενω σε full load δεν ξεπερνα τους 52-53 οποτε απεκλεισα και θερμοκρασιες. Για να αποκλεισω τροφοδοτικο και καρτα γραφικων στρεσαρα το πισι με Prime 95 και Furmark και τα ετρεχε χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Το φορματ δεν ελυσε τιποτε. Ουτε το bios update. Με λιγα λογια μετα απ ολα αυτα τα τεστ δεν βρηκα κανενα απολυτως προβλημα. Δοκιμασα ν αλλαξω και τα sata καλωδια που πανε στο δισκο και στο dvd rom και να τους αλλαξω θεση και πανω στη μητρικη και παλι τιποτε. Ψαχνοντας το θεμα στο ιντερνετ ειδα οτι αρκετοι ειχαν το ιδιο θεμα κανοντας πανω κατω τα ιδια χωρις αποτελεσμα: αλλος αλλαξε μητρικη, αλλος τροφοδοτικο, αλλος σκιστηκε να φορμαρει κλπ αλλα με μηδενικο αποτελεσμα. Ενα μελος εδω στο ινσομνια μαλιστα το παλευε 4 μηνες και το πηγε 3 φορες σε τεχνικο. Το μονο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ενας που βρηκε λυση ανεφερε οτι οι μνημες του τρεχανε σε μεγαλυτερη συχνοτητα απ αυτες που υποστηριζε η μητρικη και αλλαζοντας τες ειδε φως αν και με τις προηγουμενες μετα απο ενα 6αωρο memtest ειχε 0 errors..... Η μητρικη αυτη υποστηριζει 4x2gb DDR2 στα 533/667/1066 και οι μνημες που "φοραει" αυτη τη στιγμη συμφωνα με το bios και με το cpuz ειναι στα 400. Επισης, ενω στο επισημο site της asus αναφερεται οτι το καθε dimm slot παιρνει εως 2gb, εν τουτοις στο QVL ολες οι μνημες ειναι το πολυ εως 1gb! Τελος, παρατηρησα οτι ενω το προβλημα γινεται σε τυχαιες χρονικες στιγμες καθε φορα που παω ν ανοιξω ενα συγκεκριμενο προγραμμα (autodata) κατ ευθειαν το πισι κολλαει. Ευχαριστω που διαβασατε ως εδω και πραγματικα καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
gazp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι, δεν παιζει τέτοιο θέμα. Ειναι ψείρας με τη δουλεα του και τα πραγματα του.
BlueBlood7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Τα windows είναι αυθεντικά; Δεν έχει καμία σχέση αν τα win είναι αυθεντικά ή όχι. Μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κολλάει ή και σε άλλες περιπτώσεις? 1
Undertaker25 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Aν θα μπορούσα να ποντάρω κάπου τα λεφτά μου, θα ήταν σε τροφοδοτικό ή μητρική. Μπορεί τα stress tests να ολοκληρώνονται με επιτυχία αλλά δεν είναι και θέσφατο ότι ένα προβληματικό τροφοδοτικό θα κολλήσει σε ένα τέτοιο τεστ. Για να δεις τι γίνεται πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα ένα άλλο τροφοδοτικό να δεις πως θα πάει. Τώρα, όταν λες 400 εννοείς το κάθε ντιμ ή μήπως είναι 800 η ταχύτητα (2x400)? Γιατί αν ειναι 400, οι ταχύτητες που υποστηρίζει η μητρική είναι 533/667/800. 2
gazp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Το πρόβλημα ειναι πως αν ειναι μητρική η τροφοδοτικό δεν μπορώ να το ξερω 100% για να του πω ν αγοράσει κάτι. Και δυστυχώς ούτε έξτρα τροφοδοτικό έχω ούτε μητρική για να δοκιμάσω. Οχι οτι λεει κάτι αλλα άλλος ένας ανασταλτικος παράγοντας ειναι πως σε οτι thread βρήκα με το ίδιο πρόβλημα η αλλαγή μητρικης δεν είχε αποτέλεσμα και απογοητεύτηκα. Αύριο θα ανεβάσω screenshot απο cpuz, Undertaker25 γιατί δε θυμάμαι αυτό που με ρώτησες για τις μνήμες.
dancer_69 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν απάντησες όμως σε κάτι σημαντικό που σε ρώτησαν. Κολλάει όταν ανοίγεις το autodata ή και σε άλλες φάσεις. Γιατί αν κολλάει στο πρόγραμμα μόνο, τότε εκεί είναι το πρόβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Κοίτα στο log να δεις τι κρεμάει. Γενικά αυτά τα hard crashes είναι συνήθως hardware failure.
gazp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν απάντησες όμως σε κάτι σημαντικό που σε ρώτησαν. Κολλάει όταν ανοίγεις το autodata ή και σε άλλες φάσεις. Γιατί αν κολλάει στο πρόγραμμα μόνο, τότε εκεί είναι το πρόβλημα. Κολλάει και σε άλλες φάσεις αλλα όταν ανοίγω το autodata κολλάει αμέσως. Μπορώ δηλαδή και να το προκαλέσω αν θέλω απλα ανοίγοντας το autodata....
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Κάνε έλεγχο του σκληρού με το HD Regenerator. Υπάρχει στο Hirens Boot Cd version 10.6. Αν βγάλει κόκκινα Β είναι bad sectors. Αν βγάλει D είναι Delays.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ε θα τα εδειχνε και στο hdsentinel αμα ειχε θεμα ο δισκος... Ας το κανει ομως, ο,τι αποκλειουμε καλο ειναι...
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ε θα τα εδειχνε και στο hdsentinel αμα ειχε θεμα ο δισκος... Ας το κανει ομως, ο,τι αποκλειουμε καλο ειναι... Όχι ποτέ δεν φτάνει ένα πρόγραμμα. Υπάρχουν φορές που το sentintel δείχνει 100% αλλά ο δίσκος είχε delay. Δεν έχει το αλάθητο το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι οκ δεν εχεις κι αδικο...Γ ιαυτο ειπα να το κανει αυτο που λες για να σιγουρευτουμε 100%..
gazp Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ο δισκος ειναι μια χαρα "δυστυχως".... Edit: Σύντομα θα ανεβάσω screenshot απ το cpuz. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2017 από gazp
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Λογικα και οι μνημες αν ηταν λογο χρονισμων κτλ θα ειχε απο την αρχη προβλημα και οχι μετα απο χρονια..Αρα μιας και υπαρχει και συγκεκριμενο προγραμμα το οποιο μολις παει να τρεξει κολλαει στανταρ, τοτε 1ον κανε φορματ,2ον παρε μια αλλη cpu με κανα 5ευρω απο εδω μεσα,καναν 4200-4800 και 3ον παει για μητρικη... Α!Και πριν το φορματ αλλαξε drivers καρτας γραφικων...Ποτε δεν ξερεις... ΥΓ. Υπαρχει και περιπτωση να εχει καποια συσκευη usb κτλ θεμα και να κολλαει! Καλο θα ηταν να εισαι μονο με ποντικι-πληκτρα και αν εχεις βαλε αλλα πανω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα