Προς το περιεχόμενο

“Αυτοκτονία” του διαστημόπλοιου Cassini με την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του Κρόνου


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τους “τίτλους τέλους” της αποστολής Cassini έβαλε η NASA, με την προγραμματισμένη είσοδο του διαστημοπλοίου στην ανώτερη ατμόσφαιρα του Κρόνου.

Σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της “βουτιάς” του σκάφους, διακόπηκε η επικοινωνία του NASA, μία απόδειξη πως το Cassini αποσυντέθηκε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν από την ατμοσφαιρική τριβή.

 

Η καταστροφή του Cassini σηματοδοτεί την αυλαία της παραμονής του στο διάστημα για 20 χρόνια, από τα οποία το σκάφος τα 13 βρισκόταν στον Κρόνο. Οι επιστήμονες σχεδίαζαν εδώ και καιρό τη “βουτιά” του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, με στόχο να προστατεύσουν τον Κρόνο και τους δορυφόρους του που εξερεύνησε.

 

Ο λόγος είναι πως δύο “φεγγάρια” του Κρόνου, ο Εγκέλαδος και ο Τιτάνας, θεωρούνται από τους πιο πιθανούς προορισμούς στο ηλιακό μας σύστημα, για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής. Επομένως, η NASA δεν ήθελε το σκάφος λόγω κάποιου ατύχημα να προσκρούσει σε κάποιον από τους δορυφόρους, και έτσι ενδεχομένως να τον μολύνει με γήινα μικρόβια.

 

Επομένως, για να παραμείνουν οι δύο δορυφόροι άθικτοι για επόμενες αποστολές εξερεύνησης, η ομάδα αποφάσισε να φέρει το Cassini στη μικρότερη από ποτέ απόσταση από τον Κρόνο, για κάποιες τελευταίες επιστημονικές έρευνες. Στη συνέχεια, όπως προέβλεπε το πλάνο, το σκάφος μπήκε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη για να αποσυντεθεί.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η τελευταία φωτογραφία που έστειλε το Cassini

 

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε το 1997 και κάλυψε μία απόσταση 3,5 εκατ. χιλιομέτρων στο διάστημα, μέχρι να φτάσει στον Κρόνο. Παραμένοντας σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, αλλά και με τις κοντινές διελεύσεις του από τους δορυφόρους, συγκέντρωσε δεδομένα που “έφεραν στο φως” ανακαλύψεις τις οποίες πολλοί επιστήμονες της NASA δεν περίμεναν.

 

Ίσως η μεγαλύτερη είναι το γεγονός ότι κάτω από τον φλοιό του Εγκέλαδου υπάρχει ένας τεράστιος ωκεανός, στον οποίο μάλιστα ενδεχομένως επικρατούν συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής. Το σκάφος πρόσφερε επίσης στους επιστήμονες αρκετά στοιχεία αναφορικά με τη μοναδική φύση του Τιτάνα, φανερώνοντας ότι στην επιφάνεια του δορυφόρου υπάρχουν λίμνες και ποτάμια από μεθάνιο.

 

Link.png Site: Verge
Link.png Site: NASA: Cassini Grand Finale

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα ακούσει παλιά ότι είχε μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα, και από τότε είχα υποψιαστεί ότι θα προβεί στο απονενοημένο...

 

Ζωή σε λόγου μας.

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Rip δορυφόρο που προστατεύσες τους δορυφόρους

Αν πηγαινει σε μενα αυτο φιλε μου,  θα σου ελεγα οτι χωρις τους δορυφορους δεν θα εγραφες αυτη τη στιγμη εδω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικα μια απο τις πιο επιτυχημενες αποστολες εξερευνησης, μας διευρυνε κατα πολυ τις γνωσεις μας για τον Κρονο και τους δορυφορους του. Μακαρι να δουμε μια νεα αποστολη συντομα...

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι λέτε βρε παιδιά,αυτά είναι φτιαχτά,η γη είναι επίπεδη και όλα αυτά είναι ψεύτικα,ο iss βρίσκεται μέσα σε μια πισίνα με green screen και τραβάνε βίντεο βατραχάνθρωποι..............και πολλά άλλα ακόμα θα έλεγε ένας flat earther.

Εγώ από την άλλη είδα της φωτογραφίες του Κρόνου που έστειλε τον τελευταίο καιρό και απλά έχω πάθει πλάκα.

Πόσο λίγα πράγματα ξέρουμε για το σύμπαν μας και για τους ωκεανούς μας.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα παιδάκια στην αφρική πεινάνε ,κάποιος ;

 

Με τα υποτιθεμενα δισεκατομμυρια που εχουνε πεσει στην Αφρικη, εδω και χρονια επρεπε να ηταν μια αναπτυγμενη ηπειρος ακομα και απο την Ευρωπη. Να ειναι καλα ο κοσμος που στελνει λεφτα ακομα σε χιλιαδες ΜΚΟ οντας νομιζοντας οτι τα λεφτα πηγαινουν για καποιο συγκεκριμενο "σκοπο".

Ειναι ενα ωραιο μοντελο οπου τα παιδια της Αφρικης θα πεινανε για πολλα μα παρα πολλα χρονια.  

 

Στο θεμα μας τωρα ειναι εντυπωσιακο το ολο εγχειρημα και μακαρι να δημιουργηθουν νεοι δορυφοροι που να διανυουν την αποσταση σε λιγοτερο χρονο.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα παιδάκια στην αφρική πεινάνε ,κάποιος ;

 

Το ότι υπάρχει ανέχεια κ πείνα,δεν αναιρεί ότι ο άνθρωπος πρέπει να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του.

 

Αν η ανθρωπότητα δεν βάλει στην άκρη τα προβλήματα της τότε το άλμα εμπρός στις επιστήμες γενικά,θα καθυστερήσει πάρα πολύ.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...