Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι. Σε καμμία περίπτωση. Αν μίλαγες για περισσότερα lanes σε περίπτωση που τρέχει πολλά πράγματα που τα χρησιμοποιούν, αν μίλαγες για multi channel memory σε άλλες περιπτώσεις αρχιτεκτονικής + χρήσης, θα μπορούσες να υποστηρίξεις πως έχει διαφορά στην απόδοση η μητρική.

Δύο συστήματα με 16 GB ram που τρέχουν στα 3200, με τον ίδιο Ryzen και την ίδια 970 θα έχουν την ίδια απόδοση με οποιεσδήποτε 2 μητρικές, σε συνθετικά ή πραγματικά benchmarks (εκτός αν καταφέρεις να πιέσεις την παροχή ρεύματος στα όρια της, κάτι που δεν θα συμβεί με τους συγκεκριμένους επεξεργαστές που βρίσκουν ένα ταβάνι στα 4 GHz).

Η δήλωση σου είναι το ακριβές αντίστοιχο του broscience στον χώρο της τεχνολογίας.

Κάτι τέτοιο ισχύει και όταν θα θελήσω μελλοντικά να κάνω overclock στο σύστημα; Πρόσεξε, όχι στον επεξεργαστή, αλλά και σε nb και στις ram.

Για επεξεργαστή μιλάμε πάντα για CPU τον 1600Χ.

Εάν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε συγχώρεσέ με, έκανα λάθος.

Δημοσ.

Μια μητρική ακόμα και με ίδιο Chispet όταν είναι High End (συνήθως είναι πιο ακριβή), αποδίδει καλύτερα από μία κατώτερη. Μικρές διαφορές βέβαια.
Βασικός μας στόχος όταν φτιάχνουμε PC είναι να δούμε από τι κερδίζουμε περισσότερο και να το αγοράσουμε. Μητρικές, Ram, κλπ όπου το κέρδος είναι μικρό τα αφήνουμε προς το τέλος.

Θα κερδίσω την ίδια απόδοση αν δώσω 100€ παραπάνω για μεγαλύτερη συχνότητα RAM ή μεγαλύτερο CPU;
https://www.youtube.com/watch?v=64aVFS6w2GU

Υ.Γ: Φυσικά δεν είναι όλα απόδοση. Ποιότητα, αντοχή, εμφάνιση, κλπ. Ο καθένας επιλέγει αυτό που νομίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Μια έξτρα ερώτηση για τους ήδη χρήστες Ryzen σχετικά με τις θερμοκρασίες

Την Noctua να την πουλήσω και να πάρω μια ΑΙΟ υδρόψυξη, να την πουλήσω και να μείνω για αρχή με την στοκ της AMD ή να την κρατήσω;

Υπόψιν στο κουτί είμαι οριακός και δεν έχω ιδέα αν οι RAM θα χωρέσουν με την Noctua.

Δημοσ.

Αν θες χαμηλές θερμοκρασίες και σταθερότητα σε κλοκ άνω των 3.6-3.7GHz να την κρατήσεις, απλά ίσως χρειαστείς bracket, νομίζω στέλνει δωρεάν η Noctua.

Δε θα κερδίσεις τίποτα με AIO, εκτός από το θέμα της ομορφιάς. Ίσα ίσα η ΑΙΟ θα κάνει και παραπάνω θόρυβο.

Δοκιμάζεις και βλέπεις κατά τη γνώμη μου. Δοκίμασε και με τη στοκ, δοκίμασε με τη Noctua και κρίνεις μετά.

Δημοσ.

Αν θες χαμηλές θερμοκρασίες και σταθερότητα σε κλοκ άνω των 3.6-3.7GHz να την κρατήσεις, απλά ίσως χρειαστείς bracket, νομίζω στέλνει δωρεάν η Noctua.

Δε θα κερδίσεις τίποτα με AIO, εκτός από το θέμα της ομορφιάς. Ίσα ίσα η ΑΙΟ θα κάνει και παραπάνω θόρυβο.

Δοκιμάζεις και βλέπεις κατά τη γνώμη μου. Δοκίμασε και με τη στοκ, δοκίμασε με τη Noctua και κρίνεις μετά.

Ευχαριστώ μαν. Ναι το έχω υπόψιν μου για το μπρακετ.

Το μόνο που με φοβίζει είναι το ύψος των ραμ

Δημοσ.

Γι' αυτό, κάνε δοκιμή, έστω και χωρίς bracket αν θες για το ύψος, και μετά κρίνεις. Και η stock ψύκτρα πάντως δεν είναι καθόλου κακή αν τελικά δεν σε βολέψει η Noctua.

Δημοσ.

Γι' αυτό, κάνε δοκιμή, έστω και χωρίς bracket αν θες για το ύψος, και μετά κρίνεις. Και η stock ψύκτρα πάντως δεν είναι καθόλου κακή αν τελικά δεν σε βολέψει η Noctua.

Τώρα βέβαια θυμήθηκα ότι η 1600Χ δεν έχει στο κουτί της, αλλά μάλλον δεν θα πάω σε 1600Χ... Θα δούμε στην πράξη!

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν μετά τις απαντήσεις σας καταλλήγω στο εξής σύστημα:

Νέα hardware προς αγορά:

CPU: AMD Ryzen 1700X

MB: Asus Crosshair Hero VI

RAM: G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3600MHz

---

Ήδη υπάρχοντα:

Ψύκτρα: Noctua DH-14
Τροφοδοτικό: Thermaltake Smart SE630W
GPU: Gigabyte GeForce GTX970 Windforce 3.5GB 4GB

Κουτί: Corsair Carbide Spec-Alpha

Ξεπερνάμε το κόστος αλλά χαλάλι.

Το μόνο που μπορεί να αλλάξω προς αγορά είναι οι RAM. Σε περίπτωση που την περίοδο που θα προχωρήσω βρω οικονομικότερες αντίστοιχες χωρίς RGB (το οποίο μου είναι αδιάφορο) θα πάρω χωρίς RGB.

Η Noctua μου έστειλε ΑΜ4 μπράκετ και το περιμένω.

Η κάρτα γραφικών είναι κάτι το οποίο προς το παρόν αποδίδει μια χαρά (αυτήν την στιγμή στα παιχνίδια που παίζω απλά με κόβει ο 8320 - το load της gpu κυμαίνεται από 70-80%). Στο μέλλον οτιδήποτε και να πάρω, με τον 1700Χ δεν θα έχω θέμα.

Επιλέγω τον 1700Χ λόγω overclock. Θεωρώ ότι η διαφορά τιμής με τον 1600Χ είναι μικρή για τις προοπτικές του συστήματός μου σε βάθος χρόνου.

Σε περίπτωση που έχετε κάτι να μου προτείνετε σε ίντελ λόγω μεταβολής του κόστους απλά πείτε μου και αναθεωρώ.

Το σύστημα θα στηθεί περίπου Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Δημοσ.

αν στηθεί Νοέμβριο , σε 15 μέρες ξαναφτιάξε την φόρμα για να συγκρίνουμε τον 1700Χ με έναν Ι5 8600Κ σε κόστος και σε απόδοση. Αν με την ψύκτρα σου ο 8600Κ πιάσει >4.3Ghz θα είναι πολύ γρήγορος σε σχέση με ryzen σε real-life ταχύτητα.

Δημοσ.

αν στηθεί Νοέμβριο , σε 15 μέρες ξαναφτιάξε την φόρμα για να συγκρίνουμε τον 1700Χ με έναν Ι5 8600Κ σε κόστος και σε απόδοση. Αν με την ψύκτρα σου ο 8600Κ πιάσει >4.3Ghz θα είναι πολύ γρήγορος σε σχέση με ryzen σε real-life ταχύτητα.

Οι coffee lake θα είναι 1151; Ναι θα είναι.

Σωστός. Βέβαια σε αντιπαράθεση θα έρθουν κάποια βασικά πράματα όπως 6/6 ισχυρά (cores - threads) ή 8/16;

Δημοσ.

το θεμα είναι η ουσια , real life appis & scenarios

ποιος τρεχει ποιο γρηγορα , τα threads/cores ειναι για αριθμολαγνους

Για την πραγματική χρήση αν μιλήσουμε,

Ο 8600K είναι μια πορδή απέναντι στον 1700χ.

Ξέρεις σαν τις πορδες που όσο πιο κλειστός είναι.... τόσο γρηγορότερα ξεπεταγονται...

Γιαρι πράγμα μιλάμε ....

Δημοσ.

το θεμα είναι η ουσια , real life appis & scenarios

ποιος τρεχει ποιο γρηγορα , τα threads/cores ειναι για αριθμολαγνους

Το έχω μάθει αυτό με τον 8320.

Βέβαια άλλο 8320 με τους τότε ίντελ κι άλλο 1700X με τους τωρινούς ίντελ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...