Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό έλειπε, να καεί. Η δουλειά των High End μητρικών, αυτή είναι. :)

καλά μην ορκίζεσαι..

θες να πάρεις 200 ευρώ msi :eek:  μητρική :eek: και να μας περιγράψεις τις εμπειρίες σου?

Έχεις δίκιο για τις υπόλοιπες μάρκες B)

• Like 1
Δημοσ.

Έρωτας η sabertooth 990fx, είχα την r2.0, τι της είχα κάνει δεν περιγράφεται.

Είχε σκάσει γωνιακό ρακόρ πάνω της και την έλουσε σε λειτουργία.

Δεν κατάλαβε τίποτα, έσβησα το pc, την έπλυνα με οινόπνευμα, σε 1 ώρα ήταν πάλι σε λειτουργία.

Είχα πάνω τον 8350 @ 4,7 @1,42v 24/7 folding at home.

Γύρναγα στο σπίτι, είχε ησυχία και έλεγα ''την έκαψα δεν μπορεί''

Μιλάμε για βασανιστήρια, στρεσάρισα πάνω της πάνω από 15 fx τσιπάκια για φίλους και γνωστούς.

Για μένα δεν υπάρχει άλλο m/b από τα sabertooth ή tuf όπως τα λένε τώρα.

Λαμπιόνια τζιτζιλόνια δεν έχει αλλά μαμάνε και δέρνουνε άμα θες να πρήξεις τον cpu.

Αυτή και η δικιά μου η Asrock 990FX Extreme 9.

Ότι και να της έκανα, βασανιστήρια τον 8350 με 1.60v για τα 5.3 και 1.44v καθημερινά για τα 4.8 και δεν ένοιωθε. Αν δεν πήγαινα για τα νέα, δεν το άλλαζα το μηχάνημα.

MSI και 990FX δεν κολλάνε με την καμιά!

• Like 1
Δημοσ.

Asrock extreme 9 με 12!!!!! 12+2 phase τροφοδοσία.

Άλλος έρωτας κι αυτός, η μόνη που μπορούσε επιτυχώς να διαχειριστεί τα 9ΧΧΧ τσιπάκια χωρίς πολλά πολλά.

Ήταν καφέ, όμως. Εμένα μου τη χάλαγε αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Καταλλήγω στους εξής συνδυασμούς

AMD Ryzen 1600X & Asus Rog Crosshair VI Hero

https://www.skroutz.gr/s/11139194/AMD-Ryzen-5-1600X.html

https://www.skroutz.gr/s/11222584/Asus-Rog-Crosshair-VI-Hero.html

'H

AMD Ryzen 1700X & GB AX370-Gaming K5

https://www.skroutz.gr/s/11139192/AMD-Ryzen-7-1700X-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/11722193/Gigabyte-AX370-Gaming-K5-rev-1-0.html

Και τα 2 βγαίνουν σε κόστος γύρω στα 500€.

RAM και για τα 2 όπως πρότεινε σε προηγούμενο ποστ ο φίλος:

G.Skill Flare X 16GB DDR4-3200MHz

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

Πάμε γύρω στα 700€

Δεδομένου ότι θέλω μόνο Χ370 μητρική, τι άλλο συνδυασμό μπορούμε να κάνουμε ώστε στην συνέχεια να επανέρθουμε πιο κοντά στο αρχικό ποσό;

Υπόψιν, η μητρική θέλω να αγγίζει την τελειότητα (να μην είναι μέσα στην τελειότητα, μου αρκεί να την αγγίζει :P )

Αξίζει η Crosshair ή είναι υπερβολική για τον 1600Χ;

Αξίζει καλύτερα η 1600X με την Gigabyte μητρική;

Να προτιμηθεί ο 1700Χ;

Δημοσ.

Καρφί για την πρώτη επιλογή ! 

Μη το σκέφτεσαι καν !

Μητρικάρα η vi hero με υπέροχο bios για να κάνεις ότι μα ότι γουστάρεις.

Επίσης την έχουν αρκετά παιδιά από δω μέσα. Με τις σωστές ραμ θα κάνεις παπάδες με τα settings του spartan ! 

Edit: Αυτές παίζει να χει ο Spartan αν και δεν είμαι σίγουρος. Στείλτου και ρώτα τον. 

https://www.skroutz.gr/s/10978043/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZR.html

• Like 2
Δημοσ.

Καρφί για την πρώτη επιλογή ! 

Μη το σκέφτεσαι καν !

Μητρικάρα η vi hero με υπέροχο bios για να κάνεις ότι μα ότι γουστάρεις.

Επίσης την έχουν αρκετά παιδιά από δω μέσα. Με τις σωστές ραμ θα κάνεις παπάδες με τα settings του spartan ! 

Βλέπω ο spartan πήγε σε 1700. Να ακολουθήσω; Μη τσιγκουνευτούμε τώρα. Το παίρνω για μια 5ετία (και βάλε όπως φαίνεται).

Δημοσ.

Βλέπω ο spartan πήγε σε 1700. Να ακολουθήσω; Μη τσιγκουνευτούμε τώρα. Το παίρνω για μια 5ετία (και βάλε όπως φαίνεται).

Άμα σου περισσεύουν και δεν έχεις θέμα, φτιάξε ένα ίδιο ακριβώς. Δεν θα χάσεις. Είναι μακράν το καλύτερο ryzen build που υπάρχει εδώ μέσα τουλάχιστον :P

Απλά ο Σπαρταν έχει και την 1080ti που τον βοηθάει. 

Αν έχεις σκοπό στο μέλλον να πάρεις μια 1070 τουλάχιστον, προχώρα !

Παρακολούθα τα benchmark thread και θα βρεις πολλά δικά του νούμερα για να δεις τι εννοώ. 

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page-1243

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα έδινε 240 για μια μητρική για να βάλει πάνω έναν επεξεργαστή που κάνει 200, την στιγμή που θα δει την ίδια λειτουργικότητα με μια μητρική με πολύ λιγότερα λεφτά.

Έχω έναν Ryzen 1600 από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του, πάνω σε μια ASRock AB350M Pro4 των 80 ευρώ. Με την ίδια του την ψύχτρα τον τρέχω μόνιμα στα 3.7 με, νομίζω, λίγο λιγότερο από το stock voltage, με λογικές θερμοκρασίες παρότι το κουτί μου είναι μικροσκοπικό. Μετά από έναν μήνα άρχισα να τρέχω και τα 32 GB RAM μου στα 3000 (κάτι που δεν ήταν εφικτό με το αρχικό bios).

• Like 1
Δημοσ.

+1, για ryzen 1600(Χ) πιστεύω ότι μια Asus X370 Pro είναι ταμάμ και δε χρειάζεται κάτι παραπάνω για να πετύχεις μεγαλύτερα clocks. Το μόνο μειονέκτημα είναι κάποια μικροπροβλήματα ακόμα το bios αυτής της μητρικής, πχ στην τελευταία έκδοση δε λειτουργούν τα p-states, αλλά αυτά πιστεύω ότι σύντομα θα στρώσουν. Μπορεί κάποιος κάλιστα να βάλει την προηγούμενη έκδοση όπου τα p-states δουλεύουν μια χαρά.

Με το 100ρικο που γλυτώνεις βάζεις έναν 1700, καλύτερη gpu, ram, οτιδήποτε άλλο. Φυσικά και η Asus VI Hero/ASRock Taichi είναι φοβερές μητρικές, απλά όταν υπάρχουν εναλλακτικές με 100€ λιγότερα, για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και το vfm αρχίζει να χάνεται.

EDIT: Επίσης μακριά από την Gigabyte Gaming K5, έχει 4 phase vrm, ενώ η Asus X370 Pro έχει 6 phase.

• Like 1
Δημοσ.

+1, για ryzen 1600(Χ) πιστεύω ότι μια Asus X370 Pro είναι ταμάμ και δε χρειάζεται κάτι παραπάνω για να πετύχεις μεγαλύτερα clocks. Το μόνο μειονέκτημα είναι κάποια μικροπροβλήματα ακόμα το bios αυτής της μητρικής, πχ στην τελευταία έκδοση δε λειτουργούν τα p-states, αλλά αυτά πιστεύω ότι σύντομα θα στρώσουν. Μπορεί κάποιος κάλιστα να βάλει την προηγούμενη έκδοση όπου τα p-states δουλεύουν μια χαρά.

Με το 100ρικο που γλυτώνεις βάζεις έναν 1700, καλύτερη gpu, ram, οτιδήποτε άλλο. Φυσικά και η Asus VI Hero/ASRock Taichi είναι φοβερές μητρικές, απλά όταν υπάρχουν εναλλακτικές με 100€ λιγότερα, για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και το vfm αρχίζει να χάνεται.

EDIT: Επίσης μακριά από την Gigabyte Gaming K5, έχει 4 phase vrm, ενώ η Asus X370 Pro έχει 6 phase.

Την είδα κι αυτήν, αλλά με ψιλοπροβληματίζει η ψήκτρα των VRM.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα έδινε 240 για μια μητρική για να βάλει πάνω έναν επεξεργαστή που κάνει 200, την στιγμή που θα δει την ίδια λειτουργικότητα με μια μητρική με πολύ λιγότερα λεφτά.

Έχω έναν Ryzen 1600 από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του, πάνω σε μια ASRock AB350M Pro4 των 80 ευρώ. Με την ίδια του την ψύχτρα τον τρέχω μόνιμα στα 3.7 με, νομίζω, λίγο λιγότερο από το stock voltage, με λογικές θερμοκρασίες παρότι το κουτί μου είναι μικροσκοπικό. Μετά από έναν μήνα άρχισα να τρέχω και τα 32 GB RAM μου στα 3000 (κάτι που δεν ήταν εφικτό με το αρχικό bios).

To chipset της μητρικής παίζει μεγάλο ρόλο στην γενική απόδοση του όλου συστήματος. Η μητρική δεν πρέπει να είναι απλά συνοδευτικό του CPU.
  • Like 1
Δημοσ.

To chipset της μητρικής παίζει μεγάλο ρόλο στην γενική απόδοση του όλου συστήματος.

Όχι. Σε καμμία περίπτωση. Αν μίλαγες για περισσότερα lanes σε περίπτωση που τρέχει πολλά πράγματα που τα χρησιμοποιούν, αν μίλαγες για multi channel memory σε άλλες περιπτώσεις αρχιτεκτονικής + χρήσης, θα μπορούσες να υποστηρίξεις πως έχει διαφορά στην απόδοση η μητρική.

Δύο συστήματα με 16 GB ram που τρέχουν στα 3200, με τον ίδιο Ryzen και την ίδια 970 θα έχουν την ίδια απόδοση με οποιεσδήποτε 2 μητρικές, σε συνθετικά ή πραγματικά benchmarks (εκτός αν καταφέρεις να πιέσεις την παροχή ρεύματος στα όρια της, κάτι που δεν θα συμβεί με τους συγκεκριμένους επεξεργαστές που βρίσκουν ένα ταβάνι στα 4 GHz).

Η δήλωση σου είναι το ακριβές αντίστοιχο του broscience στον χώρο της τεχνολογίας.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι με μια high end μητρική όπως η Taichi ή η VI Hero ίσως πετύχεις ίδιες/καλύτερες συχνότητες με λιγότερο vcore, λόγω του καλύτερου vrm, σε σχέση με μια b350 μητρική που έχει το πολύ 4 phase.

Τώρα όσον αφορά στην ψύκτρα των vrm, δεν έχω διαβάσει κάπου για τεράστιες θερμοκρασίες στα vrm που οδηγούν σε throttling.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...