ChimairaX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Φέτος θα αλλάξω το σύστημά μου και είμαι σε δίλλημα AMD Ryzen 1600X ή Intel i5 7600k; Και τα δύο αυτά συστήματα θα συνοδευτούν με μητρικές των 150-200 ευρώ , ανάλογα την περίσταση. Τι λέτε; i) Το ποσό που διαθέτουμε: 500-600€ ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Γενική χρήση για καλή/πολύ καλή απόδοση σε βάθος 5ετίας. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Όχι iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη?: Όχι v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: Όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα: Το έχω κανονισμένο vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα: Όχι viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα: Όχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware: Για σημαντικές αναβαθμίσεις μόνο θα ενδιαφερόμουν, δηλαδή: μόνο εάν αγοραστεί ο Ryzen 5 να μπει ο Ryzen 7, ή εάν αγοραστεί ι5 να αναβαθμιστεί σε ι7..Δίσκοι, κάρτες γραφικών, RAM κλπ δεν παίζουν μεγάλο ρόλο για αυτά που θέλω, άρα αδιάφορα. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος?: Ναι, το μέγεθος θα καθοριστεί στο μέλλον. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών): Όχι προς το παρόν xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Τροφοδοτικό Thermaltake SmartSE 630W, Ψύκτρα Noctua NH-D14, GPU Gigabyte GTX970 Windforce 3.5GB 4GB, κουτί Corsair Spec-Alpha, διάφοροι σκληροί και ssd, πληκτρολόγια, ποντίκια, οθόνες, κάρτες ήχου, και διάφορα περιφερειακά. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2017 από ChimairaX
soik85 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 1) διαθετεις ηδη ψυχτρα; 2) θελεις ευχερεια και ευελιξια σε multitasking η σε ενδιαφερει μονο το gaming 3) σκοπευεις ή γνωριζεις να υπερχρονιζεις; 4) διαθετεις ηδη ram ή σκοπευεις να αγορασεις;
Pstathece Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 5) Έχεις κάρτα γραφικών (αν ναι ποια) ή σκοπεύεις να πάρεις
BlueBlood7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δίνεις πολλές πληροφορίες. Κάτσε να μαντέψω τι έχεις στο μυαλό σου... Εμμμμ...... 3
ChimairaX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Είχα ξεχάσει ότι έχω αλλάξει την υπογραφή μου Σόρρυ παιδιά. Πάμε μια αναλυτικά και θα καταλάβετε πόσο σημαντική ήταν αυτή η παράλλειψη: 1. Κάρτα γραφικών GTX970 συνεπώς δεν με ενδιαφέρει η αλλαγή της2. Ψύκτρα μια από τα ίδια, έχω την Noctua NH-D14 3. Με ενδιαφέρει να έχω ένα σύστημα για την επόμενη 5ετία με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Είτε gaming, είτε multitasking κλπ. 4. Overclock φυσικά και με ενδιαφέρει. Αυτήν την στιγμή ζω με τον γερόλυκο FX8320 στα 4.5GHz. 5. RAM θα δω αφού αποφασίσω, ούτως ή άλλως ίδιες RAM θα πάρω είτε με τη μια, είτε με την άλλη περίπτωση. Η ερώτησή μου ήταν πολύ generic το καταλαβαίνω. Μεταξύ των 2 αυτών CPU ωστόσο, από τη μια θέλω να συνεχίσω με AMD μιας και ο 1600Χ έχει κάποια παραπάνω πράματα από τον 7600Κ , αλλά σκέφτομαι και να γυρίσω και στην Intel. Και θέλω κάποιες απόψεις. Φόρμα για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση: i) Το ποσό που διαθέτουμε: 500-600€ ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Γενική χρήση για καλή/πολύ καλή απόδοση σε βάθος 5ετίας. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Όχι iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη?: Όχι v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: Όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα: Το έχω κανονισμένο vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα: Όχι viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα: Όχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware: Για σημαντικές αναβαθμίσεις μόνο θα ενδιαφερόμουν, δηλαδή: μόνο εάν αγοραστεί ο Ryzen 5 να μπει ο Ryzen 7, ή εάν αγοραστεί ι5 να αναβαθμιστεί σε ι7..Δίσκοι, κάρτες γραφικών, RAM κλπ δεν παίζουν μεγάλο ρόλο για αυτά που θέλω, άρα αδιάφορα. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος?: Ναι, το μέγεθος θα καθοριστεί στο μέλλον. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών): Όχι προς το παρόν xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Τροφοδοτικό Thermaltake SmartSE 630W, Ψύκτρα Noctua NH-D14, GPU Gigabyte GTX970 Windforce 3.5GB 4GB, κουτί Corsair Spec-Alpha, διάφοροι σκληροί και ssd, πληκτρολόγια, ποντίκια, οθόνες, κάρτες ήχου, και διάφορα περιφερειακά.
Spartan117 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Ο 7600k είναι από τους πιο future proof επεξεργαστές αυτή την στιγμή στην αγορά. Πάρε τον 1600 φυσικά 9
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Με τον 1600(Χ) δεν θα χάσεις. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Αν πάρεις τον X μιας και έχεις ήδη πολύ γαμάτη ψύκτρα έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι καρφωμένος στα 4.0 , 4.1 με λογικά ρεύματα και να μην πολυζαλιστείς με τις μνήμες, σύμφωνα με αναφορές ότι τα Χ τσιπάκια είναι λιγότερο δύστροπα με ψηλά χρονισμένες μνήμες. Σε κάθε περίπτωση ο i5 είναι κάκιστη επιλογή, εκτός κι αν ζεις και πεθαίνεις με κάποια single threaded εφαρμογή, αν θέλεις intel καλό είναι να περιμένεις τους coffelake, με εκτιμώμενη διαθεσιμότητα τον Νοέμβρη. Βάσει φημών πάντως δεν θα απευθύνονται στο budget σου. Για άμεση αγορά λοιπόν, το πραγματικό δίλλημα είναι 1600 ή 1600Χ. 10
soik85 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Με τον 1600(Χ) δεν θα χάσεις. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Αν πάρεις τον X μιας και έχεις ήδη πολύ γαμάτη ψύκτρα έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι καρφωμένος στα 4.0 , 4.1 με λογικά ρεύματα και να μην πολυζαλιστείς με τις μνήμες, σύμφωνα με αναφορές ότι τα Χ τσιπάκια είναι λιγότερο δύστροπα με ψηλά χρονισμένες μνήμες. Σε κάθε περίπτωση ο i5 είναι κάκιστη επιλογή, εκτός κι αν ζεις και πεθαίνεις με κάποια single threaded εφαρμογή, αν θέλεις intel καλό είναι να περιμένεις τους coffelake, με εκτιμώμενη διαθεσιμότητα τον Νοέμβρη. Βάσει φημών πάντως δεν θα απευθύνονται στο budget σου. Για άμεση αγορά λοιπόν, το πραγματικό δίλλημα είναι 1600 ή 1600Χ. Συμφωνω και να συμπληρωσω οτι ο απλος 1600 ειναι vfm αυτη τη στιγμη. Αν εχουν διαφορα τιμης παραπανω απο 20€-30€ παρε τον 1600 και χρονισε τον. Βασικα στους ryzen δεν αξιζουν οι X αν εχουν διαφορα τιμης παραπανω απο 30€ απο το απλο αντιστοιχο. Για να σου δωσω ενα παραδειγμα αυτη την στιγμη τρεχει ryzen 1700 στην ιδια τιμη με 1700Χ . Εκει εννοειται οτι χτυπας 1700χ 1
ChimairaX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Με τον 1600(Χ) δεν θα χάσεις. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Αν πάρεις τον X μιας και έχεις ήδη πολύ γαμάτη ψύκτρα έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι καρφωμένος στα 4.0 , 4.1 με λογικά ρεύματα και να μην πολυζαλιστείς με τις μνήμες, σύμφωνα με αναφορές ότι τα Χ τσιπάκια είναι λιγότερο δύστροπα με ψηλά χρονισμένες μνήμες. Σε κάθε περίπτωση ο i5 είναι κάκιστη επιλογή, εκτός κι αν ζεις και πεθαίνεις με κάποια single threaded εφαρμογή, αν θέλεις intel καλό είναι να περιμένεις τους coffelake, με εκτιμώμενη διαθεσιμότητα τον Νοέμβρη. Βάσει φημών πάντως δεν θα απευθύνονται στο budget σου. Για άμεση αγορά λοιπόν, το πραγματικό δίλλημα είναι 1600 ή 1600Χ. Ήταν η απάντηση που χρειαζόμουν. Ευχαριστώ για την διαλεύκανση της υπόθεσης μάγκα! Συμφωνω και να συμπληρωσω οτι ο απλος 1600 ειναι vfm αυτη τη στιγμη. Αν εχουν διαφορα τιμης παραπανω απο 20€-30€ παρε τον 1600 και χρονισε τον. Βασικα στους ryzen δεν αξιζουν οι X αν εχουν διαφορα τιμης παραπανω απο 30€ απο το απλο αντιστοιχο. Για να σου δωσω ενα παραδειγμα αυτη την στιγμη τρεχει ryzen 1700 στην ιδια τιμη με 1700Χ . Εκει εννοειται οτι χτυπας 1700χ Και η δική σου as well. Δεν είναι το πρόβλημα μου τα 20-30 ευρώ. Θα σου πω. Αυτό που μου άρεσε στον 8320 είναι ότι είναι 2017 και εξακολουθεί να τρέχει αξιόπρεπώς πολύ καλά στα 4.5GHz. Άρα, για τις μελλοντικές προοπτικές, θέλω κάτι αντίστοιχο και θα προτιμηθεί ο Χ. Φύγαμε για Ryzen. 1
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Να 'σαι καλά φίλος, ειλικρινά πιστεύω ότι θα μας ευχαριστήσεις αφού το στήσεις. Πας καρφί για την σωστή επιλογή. 1600 με 1600Χ είναι 40 ευρώ διαφορά. Ο 1600 έχει και την μαμά ψύκτρα. http://www.askadamstore.gr/index.php?route=product/product&path=187_191_238_239&product_id=2508 http://www.askadam.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/hardware/cpu/amd-ryzen-5-1600x-6-core-processor-4-0ghz-yd160xbcaewof.html m/b http://www.skroutz.gr/s/11224092/Asus-Prime-X370-Pro.html ram για οικονομία http://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html ram για γούστα http://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html Επίσης έχε υπ'όψην ότι με 7 κατοστάρικα στήνεις το setup του spartan με crosshair vi hero, r7 1700 και gskill 2x8gb rgb 3200 c14. 2
STORM1978 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 '' Επίσης έχε υπ'όψην ότι με 7 κατοστάρικα στήνεις το setup του spartan με crosshair vi hero, r7 1700 και gskill 2x8gb rgb 3200 c14.' ' Αυτό ειδικά αν το κάνεις φίλε, θα ξενοιασεις για πολύ καιρό! 4
Heatspreader Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Αν κάποιος έχει σύστημα αυτή τη στιγμή και δεν φτιάχνει από την αρχή υπολογιστή, τότε ίσως αξίζει να δει και τους 6-core i5 από την Intel και να μην βιαστεί για τους σημερινούς Ryzen. Αν η ερώτηση είναι αυστηρή στο αν πρέπει να πάρει κάποιος i5 και 1600 ή 1600x, η απάντηση είναι ορθή και κοφτή: Δεν αγοράζεις καινούριο CPU με 4 cores αυτή τη στιγμή με τίποτα. 4
ChimairaX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Εννοείται πως η μητρική δε θα είναι τυχαία. Τόσα χρόνια προτιμούσα budget-mid range μητρικές γιατί έλεγα, ντάξει μωρέ μητρικές είναι. Μέχρι που πήρα την Asus Sabertooth 990FX και ειλικρινά ένιωσα σαν να μπήκε το τρένο στις ράγες.Από τότε ποτέ ξανά δεν αγοράζω VFM μητρική. Δεν θα μπει τίποτα πάνω απλά και μόνο επειδή είναι value for money. Θέλω να με ενθουσιάσει. Θα προτιμήσω RAM για γούστα. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να πάρω single module 16GB για αρχή, και μέσα στο 2018 να το κάνω dual channel. Για τις τιμές, θα δούμε τι θα παιχτεί και μέχρι τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο. Κάπου εκεί θα το στήσω το πράμα. Μπορεί να κάτσουν και παραπάνω δολάρια για αυτό το εγχείρημα και να πάω τελικά σε 1700 (μακάρι και Χ). Όσον αφορά την Sabertooth που αναφέρω παραπάνω, αν εσύ που διαβάζεις το ποστ ενδιαφέρεται για αξιοπρεπέστατη am3+ μητρική, να με έχεις υπόψιν σου γιατί Νοέμβριο - Δεκέμβριο θα την βγάλω στο σφυρί σε πολύ καλή τιμή. 2
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Έρωτας η sabertooth 990fx, είχα την r2.0, τι της είχα κάνει δεν περιγράφεται. Είχε σκάσει γωνιακό ρακόρ πάνω της και την έλουσε σε λειτουργία. Δεν κατάλαβε τίποτα, έσβησα το pc, την έπλυνα με οινόπνευμα, σε 1 ώρα ήταν πάλι σε λειτουργία. Είχα πάνω τον 8350 @ 4,7 @1,42v 24/7 folding at home. Γύρναγα στο σπίτι, είχε ησυχία και έλεγα ''την έκαψα δεν μπορεί'' Μιλάμε για βασανιστήρια, στρεσάρισα πάνω της πάνω από 15 fx τσιπάκια για φίλους και γνωστούς. Για μένα δεν υπάρχει άλλο m/b από τα sabertooth ή tuf όπως τα λένε τώρα. Λαμπιόνια τζιτζιλόνια δεν έχει αλλά μαμάνε και δέρνουνε άμα θες να πρήξεις τον cpu. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα