Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σορρυ για το μέρος που το ποστάρω, διότι το θέμα δεν αφορά hardware απο PC, αλλά αν το έβαζα στην κατηγορία smartphones προφανώς το θέμα δεν θα είχε την ίδια επισκεψιμότητα. Αν παρολαυτα κριθεί ότι είναι εντελώς άκυρο σε αυτή την ενότητα, ας μετακινηθεί. 

Το θέμα λοιπόν αφορά κινητό τηλέφωνο ενός φίλου το οποίο κατέληξε στο σέρβις του καταστήματος για έναν απλό έλεγχο που όπως το κατάστημα ισχυρίστηκε θα ήταν δωρεάν. Το τηλέφωνο είχε πέσει σε νερά, δούλευε απλά η οθόνη αναβόσβηνε κάπως περίεργα και ήθελε να μάθει από τους επιστήμονες του EasyByeWorld αν φταίει μόνο η οθόνη. (βεβαια στο μεταξύ της βουτιάς και της επίσκεψης στο κατάστημα, το τηλέφωνο έπεσε και έσπασε το τζαμι μπροστά, αλλά δε μας ενδιέφερε διότι αν έφταιγε μόνο η οθόνη θα αλλαζόταν μάλλον όχι από το EBW όμως)

Η συσκευή καταφτάνει στο σέρβις. Μετά από λίγες μέρες ήρθε η απάντηση πως μάλλον η οθόνη πρέπει να είναι μόνο το πρόβλημα και ότι το κινητό το καθάρισε ο τεχνικός οπότε υπάρχει χρώση 30 ευρώ!!!  Ζητάει ο φίλος να επιστρέψει το τηλέφωνο για να το παραλάβει στην κατάσταση που το έδωσε. (χωρίς καμία αναφορά στο κόστος και το αν θα το αρνηθεί ή όχι) Με μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση μερικών ημερών που μάλλον οφείλεται στην ανοργανωσιά του καταστήματος, έρχεται και ένα SMS ότι: Ενημερωθήκατε για το κόστος επισκευής, και αναμένουμε την έγκριση σας.  :blink:

Κατά την παραλαβή της συσκευής εν τέλη από το κατάστημα ο φίλος αρνήθηκε να πληρώσει καθώς δεν ερωτήθηκε αν θέλει να γίνει ο καθαρισμός με χρέωση 30€. Χωρίς πολλά πολλά το κινητό φτάνει στα χέρια του κατόχου χωρίς χρέωση. 

Και πάνω που λέει οκ ξεμπερδέψαμε και φθηνά την γλυτώσαμε (έπειτα από το κράξιμο που του έριξα που το πήγε στο EBW...), η συσκευή φτάνει στα χέρια μου για αντικατάσταση οθόνης. Ανοίγοντας λοιπόν την συσκευή, υπήρχαν aftermarket ταινίες διπλής όψης στο πίσω καπάκι σε σημεία που δεν θα έπρεπε (pins επαφών κεραιών, NFC κλπ). Φτάνοντας στα ενδότερα διαπιστώνουμε πως:

1) υπήρχαν 2 διαφορετικές βίδες (μία torx, μία phillips).

2) Εντομεταξύ έχει ήδη πέσει η μπροστινή κάμερα καθώς και ένα shield από την πλακέτα στον πάγκο, καθώς και έχουν αποσυνδεθεί κάποια βύσματα (μπροστινή κάμερα προφανώς, και άλλα 2 σίγουρα δε θυμάμαι αν ήταν το USB ή το headphone jack ή το δευτερο μικρόφωνο τέλος πάντων). Οι λόγοι που συνέβηκε αυτό ήταν:

1) Η λάθος τοποθετημένη ταινία διπλής όψης σε άκυρα σημεία, η οποία τράβηξε στο άνοιγμα της τα εντόσθια της συσκευής.

2) και το κορυφαίο, η απουσία αρκετών πλαστικών κομματιών που υπό νορμάλ συνθήκες θα συγκρατούσαν τα βύσματα κουμπωμένα στην πλακέτα. Θα πρέπει να αναφέρω επίσης πως έλειπαν και οι 4 βίδες από την πλακέτα της συσκευής. Όπως επίσης και μία κεραία... 

Συμπερασματικά λοιπόν, τα στάδια που πέρασε η συσκευή ήταν:

1. Δωρεάν έλεγχος

2. 30€ καθάρισμα χωρίς καμία ερώτηση/ενημέρωση (ευτυχώς δεν πληρώθηκε τελικά το ποσό)

3. Πέταμα αρκετών εξαρτημάτων της συσκευής, διότι η Sony δεν ήξερε ότι ήταν περιττά και απλά βάραιναν την συσκευή.

Ευχαριστούμε λοιπόν για τα δωρεάν ελαφρώματα του smartphone. Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμα. (ίσως έχετε κάποια υπηρεσία Pimp my phone?) Πάντως εύκολα θέσατε την συσκευή σε μία μη συμφέρουσα επισκευή. 

Edit: Δείτε ποστ #5 διότι υπάρχει περίπτωση 0,1% το EBW να ειναι αθώο (λέμε τώρα)

Επεξ/σία από .::NikoS::.
  • Like 3
Δημοσ.

Επιστροφή στο μαγαζί για να πάρετε "και την υπόλοιπη συσκευή". Αυτό να τους πείτε.

Βγάλε και καμία φωτογραφία. Γνωρίζαμε ότι για GPU δεν ήταν ικανοί και για αυτό δεν φέρνουν πλέον, αλλά μάλλον και τα κινητά τους δυσκολεύουν. 

• Like 3
Δημοσ.

Τι θα κερδίσω αν βγάλω φωτογραφία; Ποιος θα πιστέψει ότι έτσι έλαβα εγώ την συσκευή και όχι ότι το έκανα μόνος μου; Έχουν ήδη περάσει κάμποσες μέρες εντομεταξύ... Και έχουν ήδη αφαιρεθεί οι ταινίες από τα λάθος σημεία. (γιατί πριν διαπιστωθεί ότι η συσκευή ήταν ελαφρωμένη, είχε προοπτικές επισκευής... Είχε ήδη αγοραστεί και η οθόνη κιόλας)

Δημοσ.

Λουκέτο στο μπουρδέλο.

Αφού δε το λέει κανείς να το πω εγώ.

Απ΄τους ξεφτιλισμένους η επαφή μου είναι για ένα σετ μνήμης που ορκίζονταν ότι θα φέρουν,

ddr3 @ 2400 c10, σπάνιες, το ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση,

απλά ήταν τόσο κάθετοι στο τηλέφωνο που λέω μπας και...

Πολυήμερη αναμονή αλλά μπαα..

Η δεύτερη εμπειρία είναι με ένα m5a99fx r2.0 το οποίο με το που το έβαλα πάνω είχε 2 καμμένα 3pin,

το δοκιμάζω μια μέρα και ξεκινάνε οι μπλε οθόνες και το γυρνάω πίσω.

Μετά από δύο βδομάδες (doa ούτε συζήτηση, αλλά τότε ήμουν κι αδιάβαστος)

μου λένε ότι η asus απάντησε ότι ευθύνομαι εγώ για τη ζημιά....

Έριξα ένα ματς στο μαγαζί πήρα τα λεφτά μου και μην τον (ξαναείδατε) τον Παναή.

• Like 3
Δημοσ.

Εντομεταξύ να το πω κι αυτό για να μην αποκρύπτω δεδομένα. Η συσκευή είχε πάει πριν από μήνες στην Arvato (άλλοι επιστήμονες κι εκεί) για αλλαγή μπαταρίας εντός εγγύησης, και όταν το κινητό επέστρεψε δεν ήταν ούτε κατα διάνοια αδιάβροχο... Πήραν την ευθύνη και του αντικατέστησαν όλα τα εντόσθια (κρατήσανε μόνο το σασί με το πλαίσιο της συσκευής). Είχαν πει ότι τους σύμφερε να δώσουν καινούρια συσκευή, αλλά δεν είχαν ίδιο χρώμα. Από τότε το κινητό ηταν μια χαρά και αδιάβροχο ξανά.

Θα μπορούσα λοιπόν να κατηγορήσω την Arvato, αλλά με το ιστορικό του EBW να ξεπερνάει σε κάθε περίπτωση ακόμα και την αθλιότητα της Arvato..... καταλαβαίνετε γιατί πάει η μπάλα στο EBW.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια... Οπου βλεπουμε τζαμπα, παντα καποιον λακο εχει η φαβα...

Στην πραγματικη ζωη θα ειναι κατι σαν αυτο που μολις εξιστορησε ο φιλος, στο ιντερνετ θα ειναι τζαμπα παιχνιδια και 1000 σκατα για ομορφους ιους ,διαφημιστικες παπαριες κτλ κ.ο.κ... :shifty:

Ο τζαμπας απεθανε εδω και πολυ καιρο αλλα κι ακομα τοτε που υπηρχε, υπηρχαν και ανθρωποι με καποια  ηθικη τεσπα...

Τωρα αυτα ειναι ανεκδοτα! Εμεις να ειμαστε καλα κι ας πεθαινουν ολοι παρα διπλα! Ουτε τα σκουπιδια μας δεν δινουμε!Γιατι αυτοι ειμαστε κι αυτα πληρωνουμε! Σορρυ αλλα ετοιμαζομαι για ολοκληρη εκθεση αρα το κοβω εδω! :X

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...