NT1G Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Από την άλλη όμως, η ρουλέτα δεν έχει μνήμη... Όσες φορές και να έχει έρθει συνεχόμενα κόκκινο, η πιθανότητα να έρθει ξανά κόκκινο είναι 50%(48,65% για να ακριβολογούμε). Το ίδιο πάτε να πείτε με άλλο τρόπο.
sphinxgr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Βάσει στατιστικής έτσι είναι. 48,65% Αν όμως ποντάρω στην σειρά αλληλουχίας των χρωμάτων (πχ 23 φορές στη σειρά μαυρο), μπορεί να θεωρηθεί σωστό το 48,65%?
defacer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ σου αναφέρω μια αίσθηση που έχω αποκομίσει από προσωπική εμπειρία, και εσύ μου απαντάς λες και έχω χάσει 3 σπίτια στο Λουτράκι και κλαίγομαι Ότι να ναι εντελώς όμως... Δε μιλάω σα να έχεις χάσει εσύ προσωπικά σπίτια, αν το σκεφτείς δεν έχω και πολλούς λόγους να με ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ προσωπικά -- άσε που δεν το ξέρω κιόλας. Μιλάω έτσι που ιδανικά κάποιοι από τους αναγνώστες θα ενδιαφερθούν να δουν τι λέω. Υ.Γ. Απόδειξέ μου και οχι απέδειξέ μου Κρίμα να γράφεις τόσο επιτηδευμένα και να κάνεις τέτοια γραμματικά λάθη Κρίμα δεν ξέρω αν είναι αλλά σίγουρα δεν το θέλω, οπότε ευχαριστώ για την επισήμανση.
Manjaro Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 εγώ κάθε φορά που έχω τις μαύρες μου παίζω ένα κίνο με 2,3 συνεχόμενες κληρώσεις κανα δύο κουτάκια τυχαία επιλογή και διάφορους αριθμούς απο 7 και πάνω. δεν κοιτώ τι έγινε δίνω τα λεφτά για να αγοράσω την φαντασία του "βρε λες να βγει κάνα μύριο ή έστω κάνα 45άρι;" και αυτή η αίσθηση ελπίδας με αναζωογονεί στις μαύρες μου κοιτάω μετά αν κέρδισε με το app στο κινητό και συνήθως παίρνω τα @@ φυσικά άντε καμιά φορά να πάρω όσα έδωσα ή κάνα 5,10 ευρώ παραπάνω. αλλά εκείνες οι 12-36 ώρες των σχεδίων με τα μελλοντικά κέρδη είναι ωραίες οπότε χαλάλι το κόστος. Ξέρω πως έτσι και αλλιώς στατιστικά είναι πολύ απίθανο να κερδίσω αλλά εκείνο που με εκνευρίζει είναι ότι παρόλο που ειναι απίθανο ειμαι βέβαιος πως ο ΟΠΑΠ (ειδκά αν δείτε τον ιδιοκτήτη τι greasy carsalesman που είναι) το έχει στημένο για να μειώσει ακόμη και αυτή την απειροελάχιστη αλλά υπαρκτή πιθανότητα του να κερδίσεις το μύριο.. κόβω το χέρι μου δηλαδή ο @#@#στης στημένο το έχει 3
Joshua21 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Βάσει στατιστικής έτσι είναι. 48,65% Αν όμως ποντάρω στην σειρά αλληλουχίας των χρωμάτων (πχ 23 φορές στη σειρά μαυρο), μπορεί να θεωρηθεί σωστό το 48,65%? Μα δεν υπάρχει η δυνατότητα να ποντάρεις στα αποτελέσματα των επόμενων 23 παρτίδων(εκτός αν εννοείς κάτι άλλο), κάθε φορά μπορείς να ποντάρεις μόνο στην επόμενη παρτίδα. Και εφόσον η ρουλέτα δεν έχει μνήμη σε κάθε παρτίδα το μαύρο/κόκκινο έχουν έκαστο 48,65% πιθανότητα, ακόμα και 50 φορές να έχει έρθει το ίδιο.
fastnq2 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Το ίδιο πάτε να πείτε με άλλο τρόπο. Δεν λενε το ιδιο.Η πιθανοτητα να κατσει 2η φορα σερι η μπιλια στο κοκκινο ναι μεν δεν εξαρταται απο την προηγούμενη ΑΛΛΑ το να ερθουν δυο συνεχομενα κοκκινα η δυο συνεχομενα μαυρα η κοκκινο και μετα μαυρο η μαυρο και μετα κοκκινο υπολογιζεται και ειναι 25%.Οπως στα ζαρια το να φερεις ενα εξαρι σε μια ζαρια ειναι 1/6 η στα δυο ζαρια να φερεις εξαρες ειναι 1/36 η το να φερεις δυο φορες εξαρες σερι ειναι 0,07%.Ολα ειναι πιθανοτητες.
sphinxgr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μα δεν υπάρχει η δυνατότητα να ποντάρεις στα αποτελέσματα των επόμενων 23 παρτίδων(εκτός αν εννοείς κάτι άλλο), κάθε φορά μπορείς να ποντάρεις μόνο στην επόμενη παρτίδα. Και εφόσον η ρουλέτα δεν έχει μνήμη σε κάθε παρτίδα το μαύρο/κόκκινο έχουν έκαστο 48,65% πιθανότητα, ακόμα και 50 φορές να έχει έρθει το ίδιο. Στο μυαλό μου λειτουργεί στατιστικά η αλληλουχία! Δεν μπορείς να ποντάρεις σε αυτήν. Όπως τα λέει ο φίλος στη συνέχεια. Δεν λενε το ιδιο.Η πιθανοτητα να κατσει 2η φορα σερι η μπιλια στο κοκκινο ναι μεν δεν εξαρταται απο την προηγούμενη ΑΛΛΑ το να ερθουν δυο συνεχομενα κοκκινα η δυο συνεχομενα μαυρα η κοκκινο και μετα μαυρο η μαυρο και μετα κοκκινο υπολογιζεται και ειναι 25%.Οπως στα ζαρια το να φερεις ενα εξαρι σε μια ζαρια ειναι 1/6 η στα δυο ζαρια να φερεις εξαρες ειναι 1/36 η το να φερεις δυο φορες εξαρες σερι ειναι 0,07%.Ολα ειναι πιθανοτητες. Οπότε μένουμε στο ερώτημα, όντως μετά από 20 φορές σερί κόκκινο, οι πιθανότητες να έρθει πάλι κόκκινο είναι 48%? Όντως είναι! Αλλά σαν αλληλουχία δεν είναι. Οπότε τι είναι?!
Whitefanged Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Οπότε τι είναι?! Είναι το παράδοξο του Μόντε Κάρλο , έχω βάλει και link πρωτύτερα.
Joshua21 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Στο μυαλό μου λειτουργεί στατιστικά η αλληλουχία! Δεν μπορείς να ποντάρεις σε αυτήν. Όπως τα λέει ο φίλος στη συνέχεια. Οπότε μένουμε στο ερώτημα, όντως μετά από 20 φορές σερί κόκκινο, οι πιθανότητες να έρθει πάλι κόκκινο είναι 48%? Όντως είναι! Αλλά σαν αλληλουχία δεν είναι. Οπότε τι είναι?! Μπερδεύεσαι... https://el.wikipedia.org/wiki/Πλάνη_του_τζογαδόρου 1
sphinxgr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Ωχ! Όντως είναι παράδοξο τελικά (που εγώ λεω πως δεν ισχύει!!!!!) :-p
Joshua21 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Ωχ! Όντως είναι παράδοξο τελικά (που εγώ λεω πως δεν ισχύει!!!!!) :-p Δεν είναι παράδοξο, απλά όπως λέει και το link που σου έδωσα "τα μαθηματικά και η ανθρώπινη διαίσθηση είναι αντικρουόμενες έννοιες".
Whitefanged Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Ωχ! Όντως είναι παράδοξο τελικά (που εγώ λεω πως δεν ισχύει!!!!!) :-p Με πολύ απλά λόγια, η πιθανότητα να επαληθευτεί ένα ενδεχόμενο, κάποιες φορές εξαρτάται από τι έχει συμβεί πρωτύτερα και κάποιες όχι. Αν έχεις μια γυάλα με μαυρες κόκιννες μπάλες μισές μισές, κάθε φορά που βγάζεις μια μπάλα, μικραίνει η πιθανότητα να ξαναβγάλεις ίδια χρώμα και αυξάνεται η πιθανότητα να βγάλεις το άντιθετο χρώμα. Η ''γυάλα'' της ρουλέτας, του τζόκερ, του μπαρμπουτιού είναι πολύ τιτανοτεράστια και μόνο άμα την κοιτάς από πολύ μακρυά είναι μισά μισά τα χρώματα. Αν την κοιτάς από κοντά έχει κατά τόπους σωρευμένες κοιλίδες από το κάθε χρώμα. Προσπάθησα να στο εξηγήσω χωρίς μαθηματικά / μαθηματικές έννοιες. Αν καταλάβεις μάλλον το πέτυχα κιόλας!
Manjaro Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Με πολύ απλά λόγια, η πιθανότητα να επαληθευτεί ένα ενδεχόμενο, κάποιες φορές εξαρτάται από τι έχει συμβεί πρωτύτερα και κάποιες όχι. Αν έχεις μια γυάλα με μαυρες κόκιννες μπάλες μισές μισές, κάθε φορά που βγάζεις μια μπάλα, μικραίνει η πιθανότητα να ξαναβγάλεις ίδια χρώμα και αυξάνεται η πιθανότητα να βγάλεις το άντιθετο χρώμα. Η ''γυάλα'' της ρουλέτας, του τζόκερ, του μπαρμπουτιού είναι πολύ τιτανοτεράστια και μόνο άμα την κοιτάς από πολύ μακρυά είναι μισά μισά τα χρώματα. Αν την κοιτάς από κοντά έχει κατά τόπους σωρευμένες κοιλίδες από το κάθε χρώμα. Προσπάθησα να στο εξηγήσω χωρίς μαθηματικά / μαθηματικές έννοιες. Αν καταλάβεις μάλλον το πέτυχα κιόλας! Αν έχεις γυάλα με μαύρες και κόκκινες μπάλες μισές μισές και βγάλεις μια μπάλα μετά στην επόμενη φορά δεν είναι μισές μισές η μιά ομάδα απο μπάλες έχει μια λιγότερη.. πχ αν ήταν 50 κόκκινες μπάλες και 50 μαύρες αν βγάλεις μια μαύρη απο την γυάλα μετά η γυάλα έχει 50 κόκκινες μπάλες και 49 μαύρες οπότε αλλάζει η πιθανότητα.. εδώ δεν έχουμε το ίδιο πράγμα η ρουλέτα στο στεφάνι της έχει συγκεκριμένα μαύρα νούμερα και συγκεκριμένα κόκκινα δεν αφαιρείς κάποιο κόκκινο νούμερο ή κάποιο μαύρο απο το στεφάνι στην ρουλέτα σε κάθε "ζαριά" παραμένουν πάντοτε τα ίδια Οπότε και η πιθανότητα να πέσει κάτι είναι πάντοτε η ίδια. 50% πιθανότητα δεν σημαίνει ότι ντε και καλά κάθε φορά θα είναι η μία ή η άλλη. Σημαίνει πως αν Χ το ένα εκ των δύο χρωμάτων και y το άλλο χρώμα και n οι φορές που παίζεις όταν πλησιάζει το n στο άπειρο το πλήθος των χ χρωμάτων θα είναι ίσο με το πλήθος των y χρωμάτων Αυτό μας λέει απλά πως η πιθανότητα είναι 50% δεν μας λέει ΤΙΠΟΤΑ για την σειρά. μπορεί να είναι χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,y αλλά στο απο πάνω παράδειγμα το n είναι 35 (και έχουν εμφανιστεί 34 χ και 1 y) το 35 δεν είναι ούτε για πλάκα κοντά στο άπειρο απλά αν συνεχίσει να μεγαλώσει το n τότε σε κάποιο βάθος τα y θα είναι ίσα με τα χ και θα υπάρχουν και σημεία που θα είναι ......................y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,x κτλ. 1
Whitefanged Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Αν έχεις γυάλα με μαύρες και κόκκινες μπάλες μισές μισές και βγάλεις μια μπάλα μετά στην επόμενη φορά δεν είναι μισές μισές η μιά ομάδα απο μπάλες έχει μια λιγότερη.. πχ αν ήταν 50 κόκκινες μπάλες και 50 μαύρες αν βγάλεις μια μαύρη απο την γυάλα μετά η γυάλα έχει 50 κόκκινες μπάλες και 49 μαύρες οπότε αλλάζει η πιθανότητα.. εδώ δεν έχουμε το ίδιο πράγμα η ρουλέτα στο στεφάνι της έχει συγκεκριμένα μαύρα νούμερα και συγκεκριμένα κόκκινα δεν αφαιρείς κάποιο κόκκινο νούμερο ή κάποιο μαύρο απο το στεφάνι στην ρουλέτα σε κάθε "ζαριά" παραμένουν πάντοτε τα ίδια Οπότε και η πιθανότητα να πέσει κάτι είναι πάντοτε η ίδια. 50% πιθανότητα δεν σημαίνει ότι ντε και καλά κάθε φορά θα είναι η μία ή η άλλη. Σημαίνει πως αν Χ το ένα εκ των δύο χρωμάτων και y το άλλο χρώμα και n οι φορές που παίζεις όταν πλησιάζει το n στο άπειρο το πλήθος των χ χρωμάτων θα είναι ίσο με το πλήθος των y χρωμάτων Αυτό μας λέει απλά πως η πιθανότητα είναι 50% δεν μας λέει ΤΙΠΟΤΑ για την σειρά. μπορεί να είναι χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,χ,y αλλά στο απο πάνω παράδειγμα το n είναι 35 (και έχουν εμφανιστεί 34 χ και 1 y) το 35 δεν είναι ούτε για πλάκα κοντά στο άπειρο απλά αν συνεχίσει να μεγαλώσει το n τότε σε κάποιο βάθος τα y θα είναι ίσα με τα χ και θα υπάρχουν και σημεία που θα είναι ......................y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,y,x κτλ. To ίδιο πράγμα λέμε. Απλώς προσπάθησα να το ΄΄εκλαϊκεύσω''. Όσα γράφεις τα εξηγεί καλύτερα και πιστότερα αυτό εδώ. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%84%CE%B6%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85
Manjaro Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 To ίδιο πράγμα λέμε. Απλώς προσπάθησα να το ΄΄εκλαϊκεύσω''. Με πολύ απλά λόγια, η πιθανότητα να επαληθευτεί ένα ενδεχόμενο, κάποιες φορές εξαρτάται από τι έχει συμβεί πρωτύτερα και κάποιες όχι. Αν έχεις μια γυάλα με μαυρες κόκιννες μπάλες μισές μισές, κάθε φορά που βγάζεις μια μπάλα, μικραίνει η πιθανότητα να ξαναβγάλεις ίδια χρώμα και αυξάνεται η πιθανότητα να βγάλεις το άντιθετο χρώμα. Η ''γυάλα'' της ρουλέτας, του τζόκερ, του μπαρμπουτιού είναι πολύ τιτανοτεράστια και μόνο άμα την κοιτάς από πολύ μακρυά είναι μισά μισά τα χρώματα. Αν την κοιτάς από κοντά έχει κατά τόπους σωρευμένες κοιλίδες από το κάθε χρώμα. Προσπάθησα να στο εξηγήσω χωρίς μαθηματικά / μαθηματικές έννοιες. Αν καταλάβεις μάλλον το πέτυχα κιόλας! είχα διαβάσει μόνο τα μαυρισμένα και όταν έπεφτα στα υπογραμμισμένα άλλαζα στα επόμενα μαυρισμένα έτσι νόμιζα ότι είσαι υποστηρικτής του ότι όσο περισσότερες φορές βγαίνει κόκκινο τόσο πιο κοντά είσαι στο να τύχεις μαύρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα