Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

AristidisZ εσύ θα είσαι από αυτούς που αν πας να παίξεις κανά πόκερ με άτομα που παίζουν 40 χρόνια και έχουν γδύσει κόσμο, θα αναρωτιέσαι γιατί χάνεις αφού τις ίδιες πιθανότητες έχετε και θα πιστεύεις ότι βγάζουν άσσους απ' τα μπατζάκια τους.

Εδω κάθεται ο άσχετος στα καζίνο και οι γιαγιάδες και τα παπούδια που λιώνουν κάθε μέρα στο τραπέζι του blackjack ρίχνουν καντήλια και του λένε να πάει να κάτσει αλλού γιατί χαλάει το παιχνίδι σε όλους με το παίξιμο του και εσύ αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις κερδίσει ποτέ.

Blackjack και πολύ πολύ περισσότερο το πόκερ είναι τέχνη, ο άσχετος δεν έχει καμία τύχη.

Όσο για τον dealer που τραβάει συνέχεια 6άρια από το 15 και 5άρια από το 16, ρίξε μια ματιά στο Google στον όρο "Confirmation Bias".

Είναι αστείο να πιστεύεις ότι το "παπούτσι", κυριολεκτικά ένα πλαστικό κουτί των 30cents που είναι εκεί απλά για να μπαίνουν μέσα οι κάρτες και να βγαίνουν πιο εύκολα αντί να 'ναι σε μια στοίβα δίπλα στο χέρι του dealer, παίζει κάποιον ρόλο.

ΟΛΑ τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα έτσι που το καζίνο βρέξει χιονίσει, να βγάλει κέρδος. Μου είναι αδιανόητο πως ενήλικες άνθρωποι πιστεύουν ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων και μετά αφήνουν την τύχη των κερδών τους στην 20χρονη Μαιρούλα από το Χαλάνδρι και τις γρήγορες γνώσεις στα μαθηματικά/ταχυδακτυλουργικά της, αφού την εκπαιδεύσουν για dealer.

Το ΜΟΝΟ πράγμα που ενδιαφέρει το καζίνο, είναι να έρθει και να μπει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος μέσα για να παίξει. Μετά δεν έχει ανάγκη να κάνει το παραμικρό, πόσο μάλλον να κλέψει, τα μαθηματικά κάνουν την δουλειά για αυτούς.

• Like 9
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mην μιλάτε αν δεν ξέρετε. Καποιοι έχουν κερδίσει πολλά απο το ποκερ. Παίζουν χρόνια και ριμάζουν τους αυποψίαστους τουρίστες ή περιστασιακούς παίχτες,νομιμα, χωρις να κλέβουν. απλα παιζοντας καλα.

Αυτοί οι παίχτες χανουν, αλλα χανουν λίγα και οταν κερδίζουν κερδίζουν πολλά.

Σας τα λέω γιατι επαιζα

Ο κακός παίχτης επίσης δεν ξέρει να διαχειριστεί ουτε και την τύχη του όταν του χαμογελάσει.

Δημοσ.

Mην μιλάτε αν δεν ξέρετε. Καποιοι έχουν κερδίσει πολλά απο το ποκερ. Παίζουν χρόνια και ριμάζουν τους αυποψίαστους τουρίστες ή περιστασιακούς παίχτες,νομιμα, χωρις να κλέβουν. απλα παιζοντας καλα.

Αυτοί οι παίχτες χανουν, αλλα χανουν λίγα και οταν κερδίζουν κερδίζουν πολλά.

Σας τα λέω γιατι επαιζα

Ο κακός παίχτης επίσης δεν ξέρει να διαχειριστεί ουτε και την τύχη του όταν του χαμογελάσει.

Στο πόκερ ναι, γενικά όμως στο καζίνο είσαι χαμένος μόλις μπεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αστείο να πιστεύεις ότι το "παπούτσι", κυριολεκτικά ένα πλαστικό κουτί των 30cents που είναι εκεί απλά για να μπαίνουν μέσα οι κάρτες και να βγαίνουν πιο εύκολα αντί να 'ναι σε μια στοίβα δίπλα στο χέρι του dealer, παίζει κάποιον ρόλο .

Αυτο δεν ανακατεβει και την τραπουλα; Εκτος κι αν λες αυτο που ειναι σκετο και ανακατεβει τη τραπουλα ο γκρουπ. Μαλλον γι αυτο που τα ανακατεβει κιολας λεει ο φιλος πιο πανω.

Παντως το θεμα εχει ξεφυγει στο online, πλεον παιζεις με πραγματικο γκρουπιερη με καμερες μεσα στο «καζινο», τα τραπουλοχαρτα εχουν barcode επανω και στο σημειο που στα αφηνει εχει barcode scanners και αποτυπωνονται τα φυλλα στην οθονη...

Δημοσ.

Αυτά με τους μαγνήτες και τις μπίλιες τα πιστεύετε πραγματικά ρε παιδιά τώρα; Είναι δυνατόν;

Αν εγώ φτιάξω ένα παιχνίδι που έχω 50.1% πιθανότητα να κερδίσω και ο αντίπαλος παίκτης 49.9%

και παίξω δισεκατομμύρια παιχνίδια, έχω λόγο να κλέβω; Θα βγάλω 100% κέρδος και μάλιστα μεγάλο.

Θέλετε να μου πείτε ότι όχι απλά εκπαιδεύουν τους γκρουπιέρηδες να κλέβουν και δεν έχει μιλήσει ποτέ κανένας

και δεν έχει βγει παραέξω, αλλά σε κάθε μπιλιά ξεχωριστά κάθεται ο γκρουπιέρης που παίρνει 800 ευρώ τον μήνα

και υπολογίζει το αν συμφέρει το καζίνο να βγει κόκκινο ή μαύρο και ποιο νούμερο και στήνει την μπίλια;

Και ρισκάρει το καζίνο πιθανά κέρδη δισεκατομμυρίων και φυλακές, στήνοντας ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως, βρέξει χιονίσει, θα του αποφέρει κέρδη; Ενώ ο υπαλληλάκος των 800 ευρώ επίσης δέχεται να είναι μέρος της κομπίνας και δεν μιλάει;

Ή ότι τα μηχανάκια έχουν "τυχερές" μέρες, καλές και κακές και τα Σάββατα το μεσημέρι δίνουν λεφτά ή τις Τετάρτες δεν δίνουν ποτέ;

Επειδή το "είδατε με τα ίδια σας τα μάτια;".

Είναι δυνατόν;...τι να πω...

Δεν λεω οτι γινεται παντα, αλλα εχω ακουσει αρκετες ιστοριες, που δεν μπορω να αποκλυσω τοσο ευκολα.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο blackjack όσο ήταν με δύο τράπουλες κάποιος εκπαιδευμένος

όσο κατέβαινε το stack μπορούσε να υπολογίσει πιθανότητες και σε

βάθος χρόνου να βγάζει μεροκάματο/κέρδη.

Τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιούνται 6 τράπουλες είναι αδύνατον να βγει μεροκάματο.

Το πόκερ σε καζίνο συνήθως έχει πολύ μεγάλη γκανιότα όπου ματώνει όλο το τραπέζι

συνολικά και στο τέλος της βραδυάς (αν αντέξουν τόσο) είναι όλοι χαμένοι.

Πόκερ σε ''σπίτι'' όπου δεν υπάρχει γκανιότα, εκεί είναι τέχνη επιστήμη μόνο.

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 1
Δημοσ.

Για το πόκερ, μια φορά θυμάμαι έναν μαθηματικό στην σχολή μου που σε ένα διάλειμμα μας έκανε περιγραφή και ανάλυση του παιχνιδιού, έλεγε οτι το μυστικό στο πόκερ είναι να θυμάσαι κάτι συνδυασμούς και χαρτιά που περνάνε, υπάρχουν και βιβλία που μπορείς να διαβάσεις και αν έχεις πολύ καλή μνήμη μπορείς να κερδίζεις και να έχεις εισόδημα από αυτό.

Βέβαια αυτό δεν λέει και κάτι, αν μέχρι να το μάθεις καλά το παιχνίδι χάσεις μερικές χιλιάδες ευρώ χαιρετίσματα.

Δημοσ.

Εγω παντως παιζω online  μονα ζυγα στο μπασκετ,οσο και να στηνονται παιχνιδια εμενα δε με απασχολει,οι πιθανοτητες μου ειναι 50-50.

Ειναι μερες που εχω φτασει με 20 ευρω στα 400,αλλα υπαρχουν και μερες που δε σταυρωνω παιχνιδι.

Αν τωρα θελει καποιος να ασχοληθει για ενα μεροκαματο,καθεται και παιζει με το συστημα του διπλασιασμου καθε φορα που εχει αρνητικο αποτελεσμα.

Το θεμα ειναι οτι στο μονα-ζυγα η αποδοση δεν ειναι 2,αλλα 1.86,οποτε θα πρεπει να υπολογισεις και αυτο στον διπλασιασμο και να το προσθεσεις.

Παλιοτερα θα ελεγα να το κανετε στο online μαυρο κοκκινο αυτο,αλλα πιστευω οτι υπαρχει προβλεψη οταν βλεπουν καποιον να διπλασιαζει συνεχως,οποτε του ριχνουν μερικα στημενα ακυρα για να φυγει απο το τραπεζι.

Δημοσ.

Εγω παντως παιζω online μονα ζυγα στο μπασκετ,οσο και να στηνονται παιχνιδια εμενα δε με απασχολει,οι πιθανοτητες μου ειναι 50-50.

Ειναι μερες που εχω φτασει με 20 ευρω στα 400,αλλα υπαρχουν και μερες που δε σταυρωνω παιχνιδι.

Αν τωρα θελει καποιος να ασχοληθει για ενα μεροκαματο,καθεται και παιζει με το συστημα του διπλασιασμου καθε φορα που εχει αρνητικο αποτελεσμα.

Το θεμα ειναι οτι στο μονα-ζυγα η αποδοση δεν ειναι 2,αλλα 1.86,οποτε θα πρεπει να υπολογισεις και αυτο στον διπλασιασμο και να το προσθεσεις.

Παλιοτερα θα ελεγα να το κανετε στο online μαυρο κοκκινο αυτο,αλλα πιστευω οτι υπαρχει προβλεψη οταν βλεπουν καποιον να διπλασιαζει συνεχως,οποτε του ριχνουν μερικα στημενα ακυρα για να φυγει απο το τραπεζι.

Το καζινο δεν επικεντρωνει σε ενα παιχτη. Οι περισσοτεροι που θα το κανουν αυτο θα χασουν μαθηματικα. Ελαχιστοι θα κερδισουν, συνολικα κερδιζει το καζινο. Δεν χρειαζεται να σε στησει.

Για πολλα χρονια οσοι ξεπλεναν χρημα παιζαν καζινο για να τα καθαρισουν. εκει εχει μια λογικη να τους στησουν, στα vip. Δεν λεω οτι σιγουρα το κανουν, και εκει ο παραπανω κανονας παιζει.

Δημοσ.

Οταν παιζεις μαυρο κοκκινο,βαση πιθανοτητων καποια στιγμη θα κερδισεις.

Απλα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος ψυχολογικα,γιατι μπορει να σπασουν τα νευρα σου  μεχρι να γυρισει.

Αν παιζεις συνεχομενα 10 φορες κοκκινο,καποια στιγμη θα ερθει κοκκινο.

Εκει αν το αρχικο σου πονταρισμα ηταν 1 ευρω,θα εχεις κερδος 1 ευρω,αφου οτι παιρνεις με το διπλασιασμο στην ουσια ειναι τα προηγουμενα χαμενα.

Απλα πρεπει να εχεις μια καλη καβα μεσα ( αν παιξεις 10 φορες διπλασιαζοντας πρεπει να εχεις 512 ευρω )  ωστε να μπορεις να διπλασιαζεις συνεχεια μεχρι να γυρισει.

Εγω πχ εβαλα 50 ευρω αποψε αφου εγραψα εδω,επαιξα με διπλασιασμο και τα εχασα ολα.

Καλα να παθω :P

Σε αυτο το παιχνιδι εχω τις αμφιβολιες μου,στο αν   κλεβει η δεν κλεβει  το συστημα.

Δημοσ.

Αν ηταν τοσο ευκολο θα ειχαμε πλουτισει ολοι. Ο διπλασιασμος οπως και να τον παιξεις ειναι σιγουρος θανατος. Μπορει να παρει και μηνες, αλλα θα ερθει μαθηματικα.

Ενας φιλος κερδισε online 1500 ευρω μεσα σε 1 μηνα. Μια νυχτα τα εχασε ολα. Αλλα δεν επαιζε διπλασιασμο. καπως ετσι τελειωνεις.

Οποιος εχει μια καβα 10.000 (πολυ πανω απο τα 512 που ειπες) ευρω σε μια τιμια ρουλετα, και ξεκιναει με ενα (1) ευρω με διπλασιασμο, ειναι αθανατος νομιζεις εσυ;

• Like 1
Δημοσ.

Εδω και 2 μηνες πηγαινω σε ενα καζινο και καθε φορα σχεδον βγαζω λεφτα πανω απο 50ευρω 

ενω ολοι οι φιλοι μου χανουν   :P  και με κραζουν τυχαιο ειναι? η απλα με ταιζουν για να αρμεξουν μετα?  :P

εχω χασει βεβαια αλλα ελαχιστα 10-20ευρω το πολυ και αλλες φορες στα λεφτα μου ξερεις κανεις τι παιζει η ολη φαση με το καζινο?

Η ολη φαση ειναι οτι μάλλον εχεις αστρο, εισαι πολυ τυχερος και σε βλεπω να βγαζεις πολλα πολλα λεφτα συνέχισε δυνατά..  B)
Δημοσ.

Ο πιο σίγουρος τρόπος καταστροφής είναι ο διπλασιασμός (Martingale). Επίσης τα τραπέζια έχουν όριο, στην απίθανη περίπτωση που διαθέτεις άπειρο κεφάλαιο και θέλεις να ρεφάρεις μετά από πολλές διαδοχικές ήττες.

• Like 3
Δημοσ.

To αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο ένας δεν αντιλάμβάνεται πολύ βασικές μαθηματικές

έννοιες και νομίζει ότι τον κλέβουν, ο άλλος που τις αντιλαμβάνειται

καταλαβαίνει γιατί θα χάσει. Το σημαντικό είναι όλοι να καταλαβαίνουν

ότι 'the house always wins'. Τα λοιπά νερά του Καματερού (διπλασιασμοί κλπ)

είναι σαν τα ζάκια των 80's που το ''έλεγχαν''.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ. 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%84%CE%B6%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

AristidisZ εσύ θα είσαι από αυτούς που αν πας να παίξεις κανά πόκερ με άτομα που παίζουν 40 χρόνια και έχουν γδύσει κόσμο, θα αναρωτιέσαι γιατί χάνεις αφού τις ίδιες πιθανότητες έχετε και θα πιστεύεις ότι βγάζουν άσσους απ' τα μπατζάκια τους.

Εδω κάθεται ο άσχετος στα καζίνο και οι γιαγιάδες και τα παπούδια που λιώνουν κάθε μέρα στο τραπέζι του blackjack ρίχνουν καντήλια και του λένε να πάει να κάτσει αλλού γιατί χαλάει το παιχνίδι σε όλους με το παίξιμο του και εσύ αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις κερδίσει ποτέ.

Blackjack και πολύ πολύ περισσότερο το πόκερ είναι τέχνη, ο άσχετος δεν έχει καμία τύχη.

Όσο για τον dealer που τραβάει συνέχεια 6άρια από το 15 και 5άρια από το 16, ρίξε μια ματιά στο Google στον όρο "Confirmation Bias".

Είναι αστείο να πιστεύεις ότι το "παπούτσι", κυριολεκτικά ένα πλαστικό κουτί των 30cents που είναι εκεί απλά για να μπαίνουν μέσα οι κάρτες και να βγαίνουν πιο εύκολα αντί να 'ναι σε μια στοίβα δίπλα στο χέρι του dealer, παίζει κάποιον ρόλο.

ΟΛΑ τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα έτσι που το καζίνο βρέξει χιονίσει, να βγάλει κέρδος. Μου είναι αδιανόητο πως ενήλικες άνθρωποι πιστεύουν ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων και μετά αφήνουν την τύχη των κερδών τους στην 20χρονη Μαιρούλα από το Χαλάνδρι και τις γρήγορες γνώσεις στα μαθηματικά/ταχυδακτυλουργικά της, αφού την εκπαιδεύσουν για dealer.

Το ΜΟΝΟ πράγμα που ενδιαφέρει το καζίνο, είναι να έρθει και να μπει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος μέσα για να παίξει. Μετά δεν έχει ανάγκη να κάνει το παραμικρό, πόσο μάλλον να κλέψει, τα μαθηματικά κάνουν την δουλειά για αυτούς.

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το πόκερ, οπότε άκυρη η σύγκριση

Φυσικά και είμαι άσχετος, για αυτό όποτε έχω παίξει πάω σε τραπέζι μόνος μου

Για το κουτί δες παρακάτω...

Δεν έχει νόημα να σου πω την άποψή μου για το πως πολύ εύκολα μπορείς να βγάλεις έναν άσο από ένα κλειστό κουτί, χωρίς να το ξέρει καν αυτός που το τραβάει.

Μπορεί και να λέω μ@λ@κίες, μπορεί και όχι 

Επίσης δε θα κάτσω να σου αναλύσω το αν μπορώ να σκεφτώ μαθηματικά τι πρέπει να κάνω, προφανώς και θα υπάρχει ένα πολύ απλό guideline όταν παίζεις 1 προς 1, το οποίο θα σου λέει τι πρέπει να κάνεις σε όλες τις περιπτώσεις 

Ίσως αν κάτσω κάποια στιγμή να το διαβάσω, θα το εφαρμόσω και θα δω αν θα πάω καλύτερα

Σε κάθε περίπτωση ένιωθα πάντως ότι πάρα πολύ συχνά είμαι σε lose - lose situation (π.χ. η μάνα με 8άρι, εγώ 13, τραβάω 9 - 10 - φιγούρα κ.ο.κ.)

Αυτο δεν ανακατεβει και την τραπουλα; Εκτος κι αν λες αυτο που ειναι σκετο και ανακατεβει τη τραπουλα ο γκρουπ. Μαλλον γι αυτο που τα ανακατεβει κιολας λεει ο φιλος πιο πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...