Alchemist` Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω το σύστημα της υπογραφής. Ο Μ2 SSD μου έπιανε θερμοκρασίες 67C χωρίς ιδιαίτερο φόρτο. Άλλαξα θέση στην gpu ώστε να παίρνει περισσότερο αέρα και η θερμοκρασία έπεσε στους 63C. Δεν μ αρέσει το να λειτουργεί το σύστημα έτσι οπότε αποφάσισα να κάνω κάτι για την ψύξη του. Αρχικά πήρα κάτι πολύ μικρά heatsinks τα οποία δεν βοηθήσανε ιδιαίτερα. Αυτά για την ακρίβεια: http://www.e-shop.gr/watercool-passive-cooler-for-vga-ram-8-pack-p-PER.815856 Πήρα λοιπόν ένα heatsink σε ανάλογο μέγεθος το οποίο κάνει τρομερά δουλειά... Απλά κρατώντας το με το χέρι στην θέση του η θερμοκρασία έπεσε κατευθεία στους 34C. Απλά δεν ξέρω πως να το κολλήσω... (παρότι προορίζεται για gpu και έχει υποδοχές για βίδα, είναι πολύ ελαφρύ και άνετα το κρατάει λίγη "κόλλα") http://www.e-shop.gr/zalman-zm-rhs50-hd-4850-heatsink-p-PER.806362 Δοκίμασα να βάλω απλά grease αλλά εφόσον η πάστα είναι μονίμως υγρή δεν το κρατάει σταθερά στην θέση του. Πήρα λοιπόν thermal pads τα οποία φαντάστικα ότι θα είναι κολλητικά και από τις 2 πλευρές αλλά @@, μόνο απο το ένα side κολλάνε... Thermal paste (μου είχε περισσέψει από την cpu): http://www.e-shop.gr/thermal-grizzly-kryonaut-thermal-grease-1gr-p-PER.816400 Thermal pads: http://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-thermal-pad-e-05mm-ram-8x-p-PER.816097 Καμιά ιδέα κανείς? Η μήπως οι ~70βαθμοί είναι φυσιολογικοί για M2 SSD? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος, υποθέτω κάτι σαν Site: αυτό θα έκανε δουλειά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Να σου πώ την αλήθεια δεν θέλω να δώσω άλλα χρήματα και έχω ψηθεί όπως είναι κολλημένα τώρα τα pads στο chip να βάλω απλά κόλλα στιγμής πάνω τους και μετά το heatsink. Έτσι κ αλλιώς δεν απαιτείται τέλεια απαγωγή θερμότητας... Έχω μία BISON Super Glue, και από ότι βλέπω στα specifications η κόλλα αντέχει έως 80Chttps://www.bison.net/static/products/assets/asset_9062_3.pdf Αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει θέμα διάβρωσης κτλ αν και λέει ότι είναι ασφαλές για μεταλλικές επιφάνειες. Δεν ξέρω... Καμιά τέτοια αλχημεία έχει δοκιμάσει ποτέ κανείς? EDIT : Yeap... το κασκαντεριλίκη φάινεται να πέτυχε... μια σταγονίτσα και όλα κομπλε... 39-40C σε φυσιολογική χρήση... Έκανα το random seek test του HD Sentinel για 2 λεπτά και πήγαμε max στους 42C... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Με κόλλα θα σου έλεγα και εγώ, το έχω κάνει πολλές φορές. Αλλά αν θες RMA σε βλεπω να το βουτάς στην βενζίνη και να το τρίβεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 ισοπροπυλική αλκοόλη θα πρότεινα για το βάπτισμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 ισοπροπυλική αλκοόλη θα πρότεινα για το βάπτισμα!Ανάλογα τι βάση έχει η κόλλα. Ένα από τα δυο πάντως, σωστά. Εγώ ετσι κολλάω ψυκτρες σε παλιές κάρτες και μητρικές, στα vrm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Φοβάμαι τη βενζίνη γιατί πάντα καθάριζα με αυτήν και όταν κάπνιζα σε ένα ατύχημα έγινα γιουλ μπρίνερ (κυριολεξία) έκτοτε φοβάμαι να την χρησιμοποπιήσω ανεξαρτήτως αποτελεσματικότητας, κι ας αναγνωρίζω ότι για το ατύχημα ευθύνομαι εγώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Φοβάμαι τη βενζίνη γιατί πάντα καθάριζα με αυτήν και όταν κάπνιζα σε ένα ατύχημα έγινα γιουλ μπρίνερ (κυριολεξία) έκτοτε φοβάμαι να την χρησιμοποπιήσω ανεξαρτήτως αποτελεσματικότητας, κι ας αναγνωρίζω ότι για το ατύχημα ευθύνομαι εγώ. Δακρυσα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dim_mnia Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Ήρθε ο νεκροθάφτης να αναστήσει το thread.... που βρίσκουμε τέτοια heatsinks ρε παιδιά, θέλω μερικά για το vrm. Στο. Εshop βγάζει 1 μόνο αν γράψω "heatsink" , εκείνο της κάρτας γραφικων, ενώ στο skroutz κάτι μεγαλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 20 λεπτά πριν, dim_mnia είπε Ήρθε ο νεκροθάφτης να αναστήσει το thread.... που βρίσκουμε τέτοια heatsinks ρε παιδιά, θέλω μερικά για το vrm. Στο. Εshop βγάζει 1 μόνο αν γράψω "heatsink" , εκείνο της κάρτας γραφικων, ενώ στο skroutz κάτι μεγαλα. Παλιες μητρικες που κόβεις τις ψυκτρες του nothbridge/southbridge με σιδηροπριονο. Αλλιως από eBay, έχει παρά πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dim_mnia Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 49 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Παλιες μητρικες που κόβεις τις ψυκτρες του nothbridge/southbridge με σιδηροπριονο. Αλλιως από eBay, έχει παρά πολλά. φακ... κάνα μαγαζάκι δε παίζει; 😢 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexandros_D Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ πάλι θα πρότεινα αυτήν εδώ την κόλλα, αλλά μετά ξέχνα την GPU αν θες να ξεκολλήσεις το heatsink από πάνω. http://www.autotec.gr/permatex-cold-weld-bonding-kolla-2-sustatikon-28gr.html Αντέχει 100+ βαθμούς, κάνει καλύτερη απαγωγή θερμότητας σε σχέση με μια ακριλική κόλλα που θα γίνει σκόνη μετά από λίγο καιρό σε συνεχές υψηλές θερμοκρασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα