Physiciant Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα συμφορουμίτες...χρειάζομαι την βοήθειά σας. Έκανα χθες format σε ένα σύστημα που αποτελείται από 4 δίσκους, έναν ssd για λειτουργικό και προγράμματα και τρεις hdd(ο καθένας 1TB) εκ των οποίων οι δύο ήταν σε raid οπότε η συνολική τους χωρητικότητα ήταν 2TB με ορισμένα αρχεία μέσα. Το θέμα μου είναι ότι μετά το format ο δίσκος εμφανίζεται στον "Υπολογιστής μου" αλλά μου ζητάει διαμόρφωση για να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτόν. Προφανώς δε θέλω να χάσω τα αρχεία. Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημά μου; Λειτουργικό Windows 7 Ultimate x64 και μητρική http://www.asrock.com/mb/Intel/X79%20Extreme11/#Specification Επίσης έχω παραθέσει screenshot από τη διαχείριση δίσκων. Οι δίσκοι 1 και 2 είναι αυτοί που ήταν σε raid. Οι άλλοι δύο, 0 και 3, λειτουργούν κανονικά.
aposporis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Το raid το είχες κάνει μέσα από τα windows ?
Physiciant Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν είναι δικό μου το pc. Λογικά μέσω Windows 7 θα είχε γίνει. Στα Bios δεν είδα κάτι πειραγμένο.
aposporis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν έχω γνώση της περίπτωσης αλλά πρέπει να ψάξεις για recover mirroring drives ή κάπως έτσι. Πρακτικά με το format σβήστηκε η ρύθμιση για το "raid" και δεν βλέπει σωστά τους δίσκους. Δεν ξέρω πώς να το φτιάξεις αυτό, θα ξέρει κάποιος άλλος εδώ μέσα. Μια "βρώμικη" λύση είναι να τρέξεις πρόγραμμα τύπου data recovery για να βρει τα αρχεία. ΕΝΕΟΕΙΤΑΙ μην κάνεις φορμάτ κτλ κτλ κτλ. Άσε τους δίσκους στην άκρη μέχρι να βρεις λύση. 1
Physiciant Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι, εννοείται πως δεν κάνω format και να σου πω την αλήθεια μάλλον αυτό που είπες είναι, πρέπει να ξαναφτιάξω κάπως το raid για να αναγνωρίσει το pc τον τύπο αρχείων γιατί ουσιαστικά αυτό μου γράφει (δεν αναγνωρίζεται ο τύπος αρχείων και χρειάζεται διαμόρφωση). Θα περιμένω οδηγίες από κάποιο άλλο μέλος αν είναι γιατί να κάτσω να κάνω data recovery έχει φασαρία.
ZELOMOTH Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Απλα να μας πεις τι εγινε τελικα γιατι κι εγω δεν εχω ασχοληθει με raid και ειναι ενδιαφερον....Ελπιζω να βρεις λυση..
EddieObscurant Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 θεωρώντας σαν δεδομενο οτι δεν πειραξες τον controller απο το bios αν ήταν σε raid σε ahci/ide αν ήταν hardware raid, και οτι αν ήταν software raid που ειναι και το πιθανοτερο δεν πήγες απο νεοτερη εγκατασταση σε παλιοτερη win10->win 7 και εχοντας βεβαιωθει μεσω smart οτι οι δισκοι δεν εχουν κάποιο προβλημα, απο το ιντερνετ αυτα που προτεινουν γιατι προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με software raid , ειναι α) αν εχεις αλλάξει θεση τα καλωδια sata στην μητρική να τα βαλεις οπως ήτανε πριν β) Κανονικά θα πρεπε να σου εμφανιζονται σαν foreign disk και κανοντας δεξί κλι εκει που λεει disk 1/2 να χες την επιλογη import foreign disk Δεν ξέρω αν το recovery θα ναι τοσο απλό οσο σε ένα δίσκο, καθώς λογικά επειδή τα δεδομενα ειναι μοιρασμένα σε δύο δίσκους θα πρεπει εσύ απο πριν να πεις στο software τι settings ειχε το raid0 (stripe size κλπ). Λίγο που έψαξα στο ιντερνετ προτείνουν το EaseUS RAID recovery software που μου φαινεται να ψάχνει αυτοματα, αλλα όπως σου πα δεν εχω ασχοληθει προσωπικα για να ξέρω.
Physiciant Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι δεν είχα πειράξει κάτι, αν και η αλήθεια είναι ότι τους δοκίμασα σε διαφορετικές θέσεις μήπως γίνει κάτι. Εν τέλει λίγο από δω λίγο από κει, bios, βάλε βγάλε drivers τα κατάφερα δούλεψε. Όλα καλά Ευχαριστώ πολύ όσους συνεισέφεραν
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Ωραιος λοιπον ολα καλα αλλα θα μπορουσες να πεις πιο αναλυτικα τι ακριβως εκανες?
Physiciant Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Για αρχή άλλαξε θέση στους δίσκους αλλά μάταια...δεν άλλαξε κάτι. Έπειτα μπήκα Bios και άλλαξα από AHCI σε Raid μαζί με κάτι άλλες ρυθμίσεις που είχε για τον Marvell Controller. Τέλος έκανα απεγκατάσταση τους sata drivers, τους ξαναπέρασα μαζί με κάτι Utilities για τους δίσκους και μετά από ένα restart εμφανίστηκε ο δίσκος. *Αφού δούλεψε το ξαναγύρισα σε AHCI και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Όλα αυτά για τον Marvell Controller, τον Intel δεν τον πείραξα καθόλου εξ αρχής. Απ' ότι καταλαβαίνω κάποιο bug ήταν στους drivers, γιατί ενώ συνήθως κάνω restart μετά από κάθε installation, τώρα ψιλοβαριόμουν και περνούσα 3-4 κάθε φορά, εκτός του chipset φυσικά 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Βρες πρώτα αν είναι software ή hardware raid και σε ποιόν controller, είναι σημαντικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Χαίρομαι. Εγώ πάλι αγόρασα τεράστιο 4U Rackmount Case (20Kg) σήμερα και αναγκάστηκα να το πάρω στον ώμο 4 ορόφους γιατί χάλασε το ασανσέρ. Τι καλά.
Physiciant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Ένα μήνα να το κάνεις αυτό κάθε μέρα θα γίνεις φέτες 2
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αν ειναι ηδη φετες ομως, θα γινει αορατος! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα