Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φορουμ. Εγώ έχω την εξής ερώτηση. Αυτήν την στιγμή είμαι στο 2 έτος στην ΑΕΝ στον Ασπρόπυργο. Λόγω έντονων οικονομικών δυσκολιών θα αναγκαστώ  μάλλον να κάνω διακοπή σπουδών για να πιάσω δουλειά ώστε να καλύψω το κενό αυτό. Έχω κανονικά ναυτικό φυλλάδιο το οποίο έχει μέσα κανονικά επικυρωμένη την υπηρεσία μου απ το πρώτο μπάρκο (δεν ξέρω αν θα βοηθήσει κάπου,το αναφέρω ωστόσο). Προτίθεμαι να πιάσω δουλειά σαν βοηθός ψυκτικού. Τί χρειάζεται να κάνω για να ασφαλιστώ στο ΙΚΑ;;; Την εισαγωγή με την σχολή κλπ την έκανα καθώς είμαι δηλωμένος στον Ν.Α.Τ. το οποίο είναι ασφαλιστικό ταμείο, όπως επίσης και το Ι.Κ.Α. 

Δημοσ.

Τί σημασία έχει αν δουλεύεις 4 ή 6 ή 12 ώρες τη μέρα;

Τι σημασία έχει αν δουλεύεις 2 μέρες ή 7 τη βδομάδα;

Κάθε μέρα εργασίας ισοδυναμεί με 1 ένσημο ( εφόσον περνάς τα 11.06 μεικτά την ημέρα).

Το ένσημο μπορεί να κοστίζει 10€ αλλά μπορεί και 100€.

Έχουν ακριβώς την ίδια σημασία αν θες να συμπληρώσεις τον αριθμό ενσήμων για σύνταξη ή βιβλιάριο υγείας

αλλά τελείως διαφορετική σημασία αν είναι να πάρεις παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gbouros είπε

Τί σημασία έχει αν δουλεύεις 4 ή 6 ή 12 ώρες τη μέρα;

Τι σημασία έχει αν δουλεύεις 2 μέρες ή 7 τη βδομάδα;

Κάθε μέρα εργασίας ισοδυναμεί με 1 ένσημο ( εφόσον περνάς τα 11.06 μεικτά την ημέρα).

Το ένσημο μπορεί να κοστίζει 10€ αλλά μπορεί και 100€.

Έχουν ακριβώς την ίδια σημασία αν θες να συμπληρώσεις τον αριθμό ενσήμων για σύνταξη ή βιβλιάριο υγείας

αλλά τελείως διαφορετική σημασία αν είναι να πάρεις παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ.

Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι εχει αλλαξει αυτο που λες και δεν ισχυει πλεον.

Δημοσ.
Στις 19/9/2018 στις 4:50 ΜΜ, anonymous131313 είπε

Να ρωτήσω είμαι 35.Έπιασα σε μια εταιρεία πρωινό 6ήμερο 4ωρο σε εταιρεία σεκιιυριτυ γιατι τις άλλες ώρες δεν με βολευει λογω του παιδιού.Τα ένσημα πως πάνε;

Απλά πάρε τηλέφωνο στο λογιστήριο της εταιρίας και ρώτα...

Σχετικά με τον βασικό μισθό είναι 586€ μεικτά=492.3€ καθαρά.Σε δουλειά με προσαυξήσεις νύχτας +25%; και αργίας +75% ο μισθός φτάνει κάπου στα 650€.Τα ένσημα στην πλήρη απασχόληση είναι 25 τον μήνα ασχέτως αν οι βάρδιες που έχεις κάνει είναι πχ 21 η 22.Στην μερική απασχόληση δεν γνωρίζω.

Εχεις ρωτήσει τον προϊστάμενο αν πληρώνει όλα τα νόμιμα;Εγώ το κάνω πριν υπογράψω.

• 6 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...