Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Αγόρασα πρόσφατα το ρουτερ BRT-AC828 το οποίο υποτίθεται είναι "επαγγελματικό".

Δεν εντυπωσιάστηκα από τις παρεχόμενες λειτουργίες, αν και σαν απόδοση δεν μπορώ να πω κάτι.

Νομίζω ότι έχει ελλείψεις που δεν περίμενα, ούτε σε αυτή την τιμή, ούτε σε σχέση με ένα draytek μόντεμ που είχα πριν (5ετίας).

Για αρχή, οι ρυθμίσεις που έχει για τον DHCP server είναι λίγες. Σε αφήνει να αποδώσεις συγκεκριμένες IP ανάλογα με το MAC address, αλλά έχει μόνο 64 θέσεις, και δεν κάνει κανέναν έλεγχο.

Αν ένας πελάτης έχει μια άλλη IP, δεν τρέχει κάστανο...

Σε αντίθεση, το draytek είχε επιλογή για strict bind. Αν ο πελάτης δεν είχε την IP που ήταν καταχωρημένη στον DHCP server, απλά τον μπλόκαρε εντελώς (και στο ασύρματο, και στο ενσύρματο).

Επίσης, στον ίδιο τομέα (η ρύθμιση του DHCP), φρου-φρου και αρώματα στο UI (όπως εικονίδια), και δεν μπορείς τα βασικά, να ταξινομίσεις τις εγγραφές με IP, MAC, label.

Νοσταλγώ το draytek... :fear:

Δημοσ.

Μιλάμε σταθερό σαν βράχος το asus. Έβαλα μερικές εγγραφές (κάπου 35) στον DHCP σέρβερ για να αποδίδει IPs, και μετά το "apply" δεν ξαναδούλεψε το ρουτερ. Κάνει ατελείωτα reboots.

Προσπάθησα να το πάω σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, ούτε αυτό δουλεύει...

Δημοσ.

Χλωμο να μπρικαρε απο απλες ρυθμισεις του UI.

Εφοσον το επαναφερεις, βλεπω τελευταιο firmware με ημερομηνια 2017/07/17, περνα το αν δεν τρεχει ηδη αυτο.

Δεν βαζω link προς το firmware γιατι βλεπω "ASUS USA" site και δεν ξερω αν παιζουν regions και διαφορετικα firmwares. Καλυτερα  βγες μονος σου, να παρεις και το ρισκο... :P

Δημοσ.

Το ρούτερ έτρεχε το τελευταίο firmware, όταν το άνοιξα και το σύνδεσα την Παρασκευή το ζήτησε μόνο του. Από το UI έβγαλε ένδειξη για νέο λογισμικό, το έβαλε μόνο του, και όλα πήγαν καλά. Ήταν αυτό που λες, 17/7.

Από εκεί και πέρα, ναι δυστυχώς το ρουτερ "μπρίκαρε" με απλές ρυθμίσεις από το γραφικό περιβάλλον.

Η ενέργεια που έκανα ήταν στον DHCP server να βάλω στην λίστα κάπου 30 αποδώσεις IP με βάση το MAC address. Μετά από αυτό, τέρμα το ρουτερ. Κάνει συνεχώς reboots, ενώ και η διαδικασία επαναφοράς σε εργοστασιακές *δεν λειτούργησε*.

Το τραγικό είναι ότι κάνει απλά 500 ευρώ (!), και η asus απλά λέει στείλτο πίσω. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Δεν αναλαμβάνουν το οτιδήποτε.

Οπότε όσοι ψάχνετε πραγματικά για καλό ρούτερ, κοιτάξτε σε άλλη μάρκα εντελώς κατά την γνώμη μου. Εγώ πραγματικά πέταξα τα χρήματά μου. Και άλλο να μου στείλουν, πώς ξέρω ότι δεν θα ξαναπάθει το ίδιο πράγμα;

Να πω και το επίσης τραγικό: Κάποια στιγμή σκεύτηκα μήπως ξαναπερνώντας το firmware ίσως γίνει κάτι. Οπότε ενεργοποιώ το rescue mode (η ενεργοποίηση αυτή "λειτούργησε"), και ξεκινώ το εργαλείο που δίνουν για αυτή την περίπτωση.

Μετά από την 1η προσπάθεια καταλαβαίνω ότι το εργαλείο λειτουργεί μέσω WIFI (!), και ο υπολογιστής μου δεν έχει καν κάρτα. Και φυσικά, το ρούτερ δεν ενεργοποιεί το WIFI (ούτε η ένδειξη λειτουργεί, αλλά ούτε το WIFI φαίνεται στο κινητό).

Και τώρα εγώ αναρωτιέμαι: είναι αυτές διαδικασίες για ένα "επαγγελματικό" ρούτερ;

Δημοσ.

Τελικά, κατάφερα να το επαναφέρω. Δρώντας στην τύχη, κράτησα πατημένο αρκετή ώρα το κουμπάκι WPS. Ήλπιζα μήπως τουλάχιστον ανάψει το WIFI. Νομίζω ότι αυτό τελικά έκανε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Άναψαν πάλι και τα 2 λαμπάκια του WIFI, και βλέπω πάλι τις σελίδες.

Η πρώτη ενέργεια ήταν να μπω και να κάνω επαναφορά εργοστασιακών και μέσα από UI. Δεν είχα κάνει επαναφορά όταν είχα περάσει το firmware, ίσως να σχετίζεται. Θα προσπαθήσω να το ξανασετάρω και βλέπουμε.

(Φυσικά στο εγχειρίδιο αναφέρει ότι πρέπει να πατήσεις ένα ρεσετ, δίπλα στην τροφοδοσία που όντως υπάρχει. Αλλά...)

Με την 1η ματιά φαίνεται ότι ξανα-δουλεύει...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!!

Σκέφτομαι να αγοράσω το συγκεκριμένο router για ένα cafe μέχρι που είδα το σχόλιο σου στο σκρουτζ.

Έχω ανοίξει ένα θέμα και σε διπλανό Link.png Site: forum .

Βέβαια εγώ το χρειάζομαι περισσότερο για τις ασύρματες λειτουργίες του.

Εσύ τεσταρες καθόλου το κομμάτι αυτό?

Θα πρότεινες ίσως κάτι άλλο για την δουλειά αυτήν?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.

για καφετερια τοσων ατομων, βαλε κατι πιο επαγγελματικο και οχι home μαρκες. Αν θες καλη διαχειριση για 200 ατομα που λες, βαλε κανα mikrotik σε ρουτερ και ubiquity σε ΑΡ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...