Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου στην τηλεόραση

john4ever7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα ένα σκληρό δίσκο στον οποίο αποθηκεύω σειρές και ταινίες και επειδή θέλω να τον βάζω στην τηλεόραση δεν μου τον αναγνωρίζει. Τον έχω κάνει φορμάτ και είναι σε μορφή Mac OS Extended (Journaled). Αυτό όμως πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα που δεν τον διαβάζει η τηλεόραση.

Τι φορμάτ πρέπει να έχει ο δίσκος για να τον διαβάζει, αλλα να μπορώ να αποθηκεύω και μεγάλα αρχεία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε τον σκληρό σε NTFS.

Ίσως να μπορείς να βρεις τι filesystem μπορει και διαβάζει ο σκληρός με τον μοντέλο της TV.

Επίσης είναι σκληρός με εξωτερική τροφοδοσία ή όχι;

απλα το NTFS μετα θες επιπλεον software στο μακ για να μπορεις να γραψεις. Εναλλακτικα δες FAT 32, αλλα πεφτεις σε επιδοσεις λιγακι και σε μεγεθος αρχειων που μπορεις να περασεις.

Κάνε τον σκληρό σε NTFS.

Ίσως να μπορείς να βρεις τι filesystem μπορει και διαβάζει ο σκληρός με τον μοντέλο της TV.

Επίσης είναι σκληρός με εξωτερική τροφοδοσία ή όχι;

όχι, είναι απλός με usb καλώδιο

απλα το NTFS μετα θες επιπλεον software στο μακ για να μπορεις να γραψεις. Εναλλακτικα δες FAT 32, αλλα πεφτεις σε επιδοσεις λιγακι και σε μεγεθος αρχειων που μπορεις να περασεις.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου. Ότι βάζω μεγάλα αρχεία.

Κανε τον σκληρο NTFS για να τον δει η TV.

Για το Mac θα εχεις προβλημα να γραψεις αρχεια στον σκληρο, αλλα αν ακολουθησεις το παρακατω πιστευω δεν θα εχεις προβλημα.

Εγω αυτο κανω και δουλευουν ολα μια χαρα:

Στο τερματικο:

sudo nano /etc/fstab
Και αν ο δισκο ονομαζετε π.χ ‘’Samsung’’ βαζουμε μεσα:
LABEL=Samsung none ntfs rw,auto,nobrowse

και αποθηκευεις.

όχι, είναι απλός με usb καλώδιο

Είναι πιθανό να μην δίνει επαρκές ρεύμα στον σκληρό η TV.

Υποθέτω έχεις κάποιο usb στικάκι, κάντο format σε Mac OS Extended (Journaled) και δες αν θα το διαβάσει η TV.

Αν μπορέσει τότε απλά δεν δίνει αρκετό ρεύμα, αν δεν μπορέσει τότε είναι σίγουρο ότι δεν διαβάζει το filesystem αλλά υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να μην επαρκεί η τροφοδοσία της usb.

• 3 μήνες μετά...

Κανε τον σκληρο NTFS για να τον δει η TV.

Για το Mac θα εχεις προβλημα να γραψεις αρχεια στον σκληρο, αλλα αν ακολουθησεις το παρακατω πιστευω δεν θα εχεις προβλημα.

Εγω αυτο κανω και δουλευουν ολα μια χαρα:

Στο τερματικο:

sudo nano /etc/fstab

Και αν ο δισκο ονομαζετε π.χ ‘’Samsung’’ βαζουμε μεσα:

LABEL=Samsung none ntfs rw,auto,nobrowse

και αποθηκευεις.

Τώρα που κατάφερα να αδειάσω τον δίσκο είπα να κάνω αυτό που μου γράφεις, αλλα δεν ξέρω πως να κάνω τον δίσκο NTFS. Μπήκα στο ΄΄Βοήθημα δίσκων΄΄ και πήγα στο ΄΄Σβήσιμο΄΄ αλλα εκεί δεν έχει επιλογή για NTFS.

Τώρα που κατάφερα να αδειάσω τον δίσκο είπα να κάνω αυτό που μου γράφεις, αλλα δεν ξέρω πως να κάνω τον δίσκο NTFS. Μπήκα στο ΄΄Βοήθημα δίσκων΄΄ και πήγα στο ΄΄Σβήσιμο΄΄ αλλα εκεί δεν έχει επιλογή για NTFS.

Κατέβασε το Paragon NTFS. Αφού το εγκαταστήσεις μετά θα δεις την επιλογή για το NTFS format.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...