gf106 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Προσπαθω εδω και καιρο να βρω καποιν οδηγο ωστε να μπορω να εχω μια εικονο πως μπορω να μετρησω με το πολυμετρο τα smd (διοδους ,Masfet,πυκωτες αντιστασεις) που εχει μια πλακετα κινητου ή καταγραφικου υπαρχει καποιος που μπορει να με βοηθησει με καποιον οδηγο, Ευχαριστω
NikosKallithea Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Τα εξαρτήματα δεν μπορείς να τα μετρήσεις όταν ειναι κολλημένα επανω στην πλακέτα, πρεπει να τα ξεκολλήσεις για να μετρήσεις την πλακέτα τώρα, αυτό γινεται όταν είναι υπο τάση και αν γνωρίζεις που και τι πρέπει να πάρεις απο τάση η κυματομορφή ή μβιτακια ελέγχοντας την με παλμογράφο ή ειδικά όργανα ανα μάρκα πλακέτα και τύπο συσκευής. 1
gf106 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 το θεμα ειναι ποιο να ξεκολλησεις ωστε να δεις αν ειναι καμμενο ή οχι.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 χαχαααα και τι σπουδάζει ο άλλος 3-4 χρόνια ή έχει φαει τα νιάτα του καμία δεκαετία πανω στον παγκο να βρίσκει βλαβες Αυτό που ζητάς ειναι απο δύσκολο έως ακατόρθωτο για σένα. 3
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν μπορει να υπαρξει τετοιος οδηγος.Δηλαδη ενας οδηγος για κινητα ή ενας οδηγος για μητρικες ή ενας οδηγος για καταγραφικα. Καθε κινητο-μητρηκη-καταγραφικο (δηλαδη καθε "πλακετα" ) θα επρεπε να εχει εναν "οδηγο" μονο για αυτην.Αν καποιος μπορουσε να βρει το σχηματικο μιας πλακετας και με αρκετες γνωσεις ηλεκτρονικης θα μπορουσε να κανει οδηγο για μετρηση και troubleshooting για την συγκεκριμενη πλακετα.(και παλι δεν μετριουνται ολα).
gf106 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Φυσικά και καταλαβαίνω οτι είναι ακατόρθωτο για έναν αρχάριο σαν και εμένα αλλά θα ήθελα γενικά να ξεκινησω απο κάπου μια αρχή.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Βρες τα βιβλια σπουδών ηλεκτρονικής απο το σιτε κάποιου πανεπιστημίου και ξεκινά το διάβασμα
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Θέλει ειδικό μηχάνημα για να σηκώσεις chip απο pcb, ακόμη και τα service centers αλλαγή πλακέτας κάνουν εδώ και χρόνια λόγω κόστους.
gf106 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Απλα θα ήθελα καποιες γενικές πληροφορίες ξέρω δεν προκυται να γίνω ηλεκτρονικός αλλά γενικά να ξέρω πως μετραω μια αντίσταση γενικά αν είναι κάτι απλό να μπορώ να το αλλάξω π.χ φουσκομενος πυκνωτής τον αλλάζεις.κάτι απλό γρήγορο έλεγχο αυτό θα ηθελα.ευχαριστω
Undertaker25 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Όπως σου είπε και ο #Mtsalla11 είναι. Ούτε καν οι ίδιοι οι ηλεκτρονικοί δεν μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες. Προσωπικά, από πλακέτες κινητών δεν έχω ιδέα. Ερασιτεχνικά που ασχολούμαι, έχω διαγνώσει και αλλάξει μόνος μου μόνο μόσφετ στη πλακέτα του διαδρόμου γυμναστικής μου (αυτή που ρυθμίζει άνοδο-κάθοδο αν θυμάμαι καλά) που είχε καεί και δυο φορές πυκνωτάκι σε ραδιόφωνο. Δεν είναι δύσκολο να τα τεστάρεις, ένα πολύμετρο χρειάζεσαι μόνο. Και φυσικά να τα αφαιρέσεις με ένα κολλητήρι από την πλακέτα. Τσέκαρε στο ΥΤ. Υπάρχουν άφθονα επεξηγηματικά βιντεάκια (πχ how to check capacitor with multimeter). Για τα πιο πολύπλοκα δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείς. Δεν αξίζει τον κόπο. Αλλαγή και πέταμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Απλα θα ήθελα καποιες γενικές πληροφορίες ξέρω δεν προκυται να γίνω ηλεκτρονικός αλλά γενικά να ξέρω πως μετραω μια αντίσταση γενικά αν είναι κάτι απλό να μπορώ να το αλλάξω π.χ φουσκομενος πυκνωτής τον αλλάζεις.κάτι απλό γρήγορο έλεγχο αυτό θα ηθελα.ευχαριστωΓια μια εισαγωγή http://capacitorlab.com/replacing-motherboard-capacitors-howto/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα