kgian Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ ακόμα δεν έχω ακούσει να πει κάποιος ΕΝΑ παιχνίδι σε μόνιτορ που να έχει immersion ή συναίσθημα. Είναι σαν να συγκρίνει κανείς το να δει ένα ντοκυμαντέρ για το Μπαλί πχ στην τηλεόραση με το να πάει εκεί. Σίγουρα το να πας κοστίζει παραπάνω, μπορεί να κουραστείς, να ταλαιπωρηθείς κλπ, αλλά η εμπειρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση. ΥΓ. Το νέο google earth σε VR είναι απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. 1
logistoulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Το gaming είναι πολλά παραπάνω πράγματα από το "immersion".. Και εγώ ρωτάω ξανά ποιοι είναι οι ΑΑΑ τίτλοι σε vr; Το άρθρο μιλάει για gaming, το google earth και λοιπές εφαρμογές είναι άλλο θέμα
kgian Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Το θέμα ποιο είναι, να έχεις ωραίο gameplay και να διασκεδάζεις, να μεταφέρεσαι σε άλλους κόσμους ή να έχεις ωραία γραφικά; αν θέλεις αυτό δες ταινίες στο σινεμά καλύτερα. Είναι 5Α σε σχέση με τα ΑΑΑ των υπολογιστών. Παρόλα αυτά υπάρχουν σιγά σιγά τίτλοι και στο VR με εξαιρετικά production values. To chronos, το lone echo, το arktika.1 και κάποια αλλά που μου διαφεύγουν. Ένας τίτλος με ΑΑΑ production values θέλει χρόνο και χρήμα. Δεν έχει υπάρξει τόσος χρόνος από την κυκλοφορία του VR. Για πες μου όμως και εσυ, ποιο παιχνίδι αξίζει σε επίπεδο; αξίζουν, όταν δεν έχεις δει το καλύτερο. Καλά ήμασταν και με τις 14αρες τηλεοράσεις, όταν όμως μάθαμε τις flat 40αρες δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Όπως και να έχει όμως , ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Εγώ πραγματικά θεωρώ ότι το VR είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που ανεβάζει το gaming σε άλλο επίπεδο. Έχω ζήσει τρομερές εμπειρίες ήδη και έχω να ζήσω πολλά ακόμα σε αυτό. Άλλοι άνθρωποι δεν το δέχονται αυτό γιατί δεν το έχουν δοκιμάσει ή το δοκίμασαν με λάθος συνθήκες ή κακό εξοπλισμό ή κακές εφαρμογές που ζαλίζουν. Ναι, οι λάθος εφαρμογές σε λάθος στημένο σύστημα μπορεί να σε ανακατεψουν αν δεν έχεις εμπειρία. Επίσης όταν είναι τοποθετημένο σωστά στο πρόσωπο δεν κουράζει καθόλου. Καλή συνέχεια στην συζήτηση, δεν θέλω να έλθω άλλο σε αντιπαράθεση, γιατί δεν είναι στον χαρακτήρα μου.
logistoulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μα δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι η τεχνολογία δουλεύει μια χαρά απλά δεν έχει τίτλους. Και επειδή αυτό που με ενδιαφέρει σαν παίκτη είναι οι τίτλοι και οι ποιότητα αυτών καταλαβαίνω απόλυτα την έως τώρα αποτυχία του vr. Εσύ προφανώς γουστάρεις κυρίως τη τεχνολογία, αυτό δεν είναι κακό.. έχεις απλά άλλες προτεραιότητες, όμως μόνη η προτεραιότητα του gamer ποτέ δεν ήταν μόνο το οπτικό κομμάτι αλλά ένα σύνολο πραγμάτων που δημιουργούν την εμπειρία. Ποτέ έχοντας μόνο το ένα (είτε γραφικά, είτε ήχος , είτε gameplay , είτε σενάριο κοκ...) δεν γινόταν να έχεις ένα πραγματικά καλό σύνολο, πρέπει να τα έχεις όλα και ίσως το οπτικό μέρος είναι και το λιγότερο σημαντικό τελικά.. Τέλος, είναι αρκετά άτυχης η σύγκριση παιχνιδιών με ταινίες. Ειναι διαφορετικές μορφές τέχνης και δεν μπορείς να συγκρίνεις κάτι που απλά παρακολουθείς με κάτι που αλληλεπιδράς μόνο και μόνο επειδή προβάλλονται σε μια οθόνη. Δεν θα έλεγα πάντως ότι οι ταινίες είναι 5Α εξορισμού σε σχέση με τα παιχνίδια υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που σε διαψεύδουν, επίσης και σαν οικονομικά μεγέθη οι καταστάσεις έχουν αλλάξει πολύ από αυτό που είχαμε κάποτε στο νου μας και ακριβώς για αυτό το λόγο δε μπορείς να λες ότι παίρνεται σοβαρά σαν τεχνολογία το vr όταν δεν βλέπεις τις παραγωγές πολλων εκατομμυρίων σε αυτό. Είναι σα να συγκρίνουμε πειραματικό κινηματογράφο με blockbusters Η μόνη λύση για την εξάπλωση του vr είναι να γίνει αρκετά οικονομικό ώστε να μπορεί να αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό των κονσολών κυρίως και από κει και πέρα Sony/Ms/Nintendo πρώτες και καλύτερες να διαθέσουν χρήματα για την ανάπτυξη τίτλων που θα δουλεύουν μόνο σε vr. Οτιδήποτε άλλο συζητάμε είναι ευσεβείς πόθοι, δεν πρόκειται να περπατήσει. Το να κάνουν μόνο την αρπαχτη όπως η Σόνυ να βγάλουν γυαλιά και από κει και πέρα τίποτα, είναι απλά αρπαχτη όπως τα Kinect και σία..
kgian Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Είσαι στο δωμάτιο σου, Κρατας ένα ποντίκι/gamepad και κοιτάς σε μια οθόνη πατώντας κουμπιά. Είσαι στο διάστημα, στην άγρια Δύση, σε μπουντρούμι κλπ και κρατάς πιστόλι, σπαθί, και ζεις σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, φτάνοντας σε σημείο να ξεχνάς που είσαι. Εγώ για την διασκέδασή μου από την στιγμή που έζησα το δεύτερο, το πρώτο πλέον δεν με καλύπτει.
logistoulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Σε τίτλους ντέμο; Όλα αυτά που λες θα είναι καλά αρκεί να συμβαίνουν σε ποιοτικά παιχνίδια
NickTG Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Είσαι στο δωμάτιο σου, Κρατας ένα ποντίκι/gamepad και κοιτάς σε μια οθόνη πατώντας κουμπιά. Είσαι στο διάστημα, στην άγρια Δύση, σε μπουντρούμι κλπ και κρατάς πιστόλι, σπαθί, και ζεις σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, φτάνοντας σε σημείο να ξεχνάς που είσαι. Εγώ για την διασκέδασή μου από την στιγμή που έζησα το δεύτερο, το πρώτο πλέον δεν με καλύπτει. Δεν είναι κακό να είσαι ικανοποιημένος με tech demos αλλά δεν είναι παιχνίδια. Και με μια interactive ταινία μια χαρά θα ήσουν.
kgian Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Σε τίτλους κανονικούς. Το elite dangerous σε vr είναι ότι πιο κοντινό μπορεί να ζήσει κανείς σε sci-fi διαστημική πτήση. Doom 3 VR χαμένος στον Άρη περιτριγυρισμένος από δαίμονες. Wilsons heart, είσαι κυριολεκτικά μέσα σε μια ταινία παλιάς εποχής. Eleven table tennis, κανονικό πονγκ πονγκ, απλά δεν χρειάζεται να μαζεύεις το μπαλάκι. Υπάρχουν πολλοί τίτλοι. Εγώ πολλά από όσα έχω αγορασμένα στην βιβλιοθήκη μου δέν έχω προλάβει να τα παίξω. Κάποια ούτε και έχω προλάβει να τα δω.
bandicoot92 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Οι 7 στους 10 που δοκιμαζουν VR κανουν εμετό.Οταν το διορθωσουν αυτο τα λεμε ξανα. Πρώιμη και με πολλα προβλήματα τεχνολογια. Πραγματικα οταν το δοκιμασα σε φίλο ( με το ρολόι 5 λεπτα) ένιωσα χειρότερο ανακάτεμα απο οταν ταξίδευα με πλοίο 8 ώρες. Δεν το πίστευα οταν το διάβαζα .1η και τελευταια φορα που έπαιξα VR .
Big Boss Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 μαρέσει η εμπειρία αλλά απεχθάνομαι χειριστηρία κίνησης. όταν παίζω παιχνίδια θέλω να κάθομαι ξάπλα όχι να είμαι όρθιος και να κουνάω τα χέρια μου περα δόθε. Θέλω δηλαδή κατι σα το cinematic mode του psvr αλλά με headtracking. Πάντως αν πέσει λίγο ακόμα το psvr θα το πάρω.(σε κανα black friday ίσως)
swkhj Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Εχουμε κανα νεο για το αμα βγει κανα καινουργιο και σωστοτερο Oculus Rift... η καποια αλλη VR συσκευη που να παιζει με PC?
kgian Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Κάποια στιγμή θα βγει ένα headset της LG με λίγο μεγαλύτερη ανάλυση και lighthouse tracking. Ίσως το 2018. Σε κανα μήνα θα κυκλοφορήσουν τα VR της microsoft με Inside out tracking το οποίο δεν είναι τόσο καλό, ούτε τα headsets είναι τόσο καλά αν και εχουν λίγο μεγαλύτερη ανάλυση. Επίσης κάποια στιγμή 2018-2019 θα κυκλοφορήσει το κινέζικο Pimax 8K το οποίο υποτίθεται θα έχει υψηλότερη ανάλυση και FOV αλλά το demo που έχουν δείξει μέχρι τώρα είχε σοβαρότατα προβλήματα στο tracking. Rift και vive καινούρια απο 2019 και μετά. Εγώ πάντως έπαιζα ένα RPG χτες και εκεί που ήμουν σε ένα ερειπωμένο κάστρο ήρθε ένας γαμημένος δράκος και προσγειώθηκε πάνω στο τείχος. Σαν αεροπλάνο ήταν σε μέγεθος. Την άκουσα για τα καλά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα