pRonOoBGR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να ξεκαθαρισω πως δεν εχω πολλες γνωσεις πανω στον τομεα hardware. Θα ηθελα να ρωτησω κατι, αυτη την στιγμη εχω στην κατοχη μου, i5-4670K(ποτε δεν τον εκανα overclock-δεν ειχα τις γνωσεις κ ουτε τα καταληλα πραγματα για να τ κανω-υδροψυξη ή καποιο αλλο εξτρα ανεμιστηρακι κτλπ). Σε λιγο καιρο απο τι εχω διαβασει(συμφωνα με φημες) θα κυκλοφορησουν οι καινουργιοι επεξεργαστες, και σκεφτομουν να αγορασω τον i7-8700. Βεβαια θα περιμενω και τα benchmarks κτλπ αλλα το εχω στο μυαλο μου. Η απορια μου ειναι η εξης. Ο i7-8700K θα εχει καποια διαφορα μεγαλη στα fps στα παιχνιδια απο τι ο i7-8700; Χωρις overclock. Ξερω οτι η λογικη απαντηση ειναι οχι, και εφοσον δεν θα κανω overclock να παω στον απλο. Απλως οπως ειπα δεν ειμαι γνωστης σε αυτα και μια παραπανο πληροφορια θα με βοηθουσε. Ευχαριστω!
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Από την στιγμή που default έχουν άλλες συχνότητες, ναι θα έχουν και άλλη απόδοση. Η διαφορά εξαρτάται από την διαφορά συχνοτήτων. Ολοι μέχρι σήμερα, οι K είχαν άλλες συχνότητες λειτουργίας , άσχετα με το αν ήταν και ξεκλείδωτοι για O/C 1
procostas1 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 η διαφορά του k με τον απλό είναι ότι ο k έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή για να μπορέσεις να κάνεις overclock (εφόσον έχεις και την κατάλληλη μητρική, τροφοδοτικό, ψύξη ....) αν δεν σε ενδιαφέρει το overclock τότε τζάμπα λεφτά θα δώσεις(έδωσες) για τον ξεκλείδωτο.... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Οτι ειπε ο adtakhs απλα η διαφορα τιμης + την αγορα εξτρα ψυκτρας (απο τους skylake και μετα) σε stock συχνοτητα, συγκριτικα με τους non k δεν αντιπροσωπευει την διαφορα αποδοσης γιατι μιλαμε για κανενα 70αρι+ στην καλυτερη. Εκει κολλαει το τζαμπα που αναφερει ο procostas. Το να του δωσεις παντως λιγο ρευματακι κακο δεν κανεις και ο επεξεργαστης σου ειναι ακομα αρκετα δυνατος. Δεν θα εκανα αναβαθμιση δλδ αν σκοπος μου ηταν το casual gaming για κανενα λογο.
pRonOoBGR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Οτι ειπε ο adtakhs απλα η διαφορα τιμης + την αγορα εξτρα ψυκτρας (απο τους skylake και μετα) σε stock συχνοτητα, συγκριτικα με τους non k δεν αντιπροσωπευει την διαφορα αποδοσης γιατι μιλαμε για κανενα 70αρι+ στην καλυτερη. Εκει κολλαει το τζαμπα που αναφερει ο procostas. Το να του δωσεις παντως λιγο ρευματακι κακο δεν κανεις και ο επεξεργαστης σου ειναι ακομα αρκετα δυνατος. Δεν θα εκανα αναβαθμιση δλδ αν σκοπος μου ηταν το casual gaming για κανενα λογο. Σε γενικες γραμμες βλεπω οτι εχει θεμα σε παιχνιδια, π.χ. σε BF1 ειχα τεραστιο θεμα, αν και εκει περα απο τι διαβασα και καταλαβα η καρτα γραφικων μου εκανε bottleneck την cpu(MSI GTX 960 2GB Gaming). Επισης εχω 8ram(1 slot στα 1600mhz). Γνωμη σου ειναι να παραμεινω στα ιδια και ισως να εκανα αναβαθμιση στην καρτα γραφικων;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Έχεις single channel ram, αυτό σημαίνει συνήθως περίπου - 2% (office, games) εως -30% (CFD, οτιδήποτε memory intensive).
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Σε γενικες γραμμες βλεπω οτι εχει θεμα σε παιχνιδια, π.χ. σε BF1 ειχα τεραστιο θεμα, αν και εκει περα απο τι διαβασα και καταλαβα η καρτα γραφικων μου εκανε bottleneck την cpu(MSI GTX 960 2GB Gaming). Επισης εχω 8ram(1 slot στα 1600mhz). Γνωμη σου ειναι να παραμεινω στα ιδια και ισως να εκανα αναβαθμιση στην καρτα γραφικων; Θα δωσεις κανενα 500+ μονο για το bf1;
pRonOoBGR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Θα δωσεις κανενα 500+ μονο για το bf1; Οχι, γενικα για μελλοντικα παιχνιδια, σαν παραδειγμα το εφερα. Μεχρι και στο PUGB, ολα σε very low-low με το ζορι κρατιεται στα 60fps. Καλα ειναι ακομα σε early φαση, αλλα θελω να ξερω οτι σε 2-3 χρονια θα μπορω να παιζω παιχνιδια σε 1080p, 60fps τουλαχιστον, και να παιζονται σε medium τουλαχιστον.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Γενικα θα σου προτεινα gtx 1060. Με μικρες υποχωρησεις θα εχεις 60αρια.
pRonOoBGR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Γενικα θα σου προτεινα gtx 1060. Με μικρες υποχωρησεις θα εχεις 60αρια. Απλα δεν ξερω αν θα τρεχω τα μελλοντικα παιχνιδια, + ειναι i5 οποτε εχει μια διαφορα σε σχεση με εναν ι7. Γνωμη σου/σας ειναι να μην κανω καποια αναβαθμιση, εκτος απο gpu και ram?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Απλα δεν ξερω αν θα τρεχω τα μελλοντικα παιχνιδια, + ειναι i5 οποτε εχει μια διαφορα σε σχεση με εναν ι7. Γνωμη σου/σας ειναι να μην κανω καποια αναβαθμιση, εκτος απο gpu και ram? Προς το παρον ναι.
strawman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Παρε μια μεταχειρισμενη 1060 απο εδω απο το forum, κατα προτιμηση 6αρα. Πανω απο 280€ μη δωσεις, τοσο ειχανε πριν κανα χρονο οταν κυκλοφορησαν. Εχει περιπου διπλασιες επιδοσεις απο την 960 που εχεις τωρα.
tanasen01 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά είναι ακόμα ο επεξεργαστής σου για gaming. Κάρτα γραφικών θες. Ακόμα και με την 3gb 1060 θα είσαι πολύ καλύτερα. 1
Whitefanged Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Με σεβασμό στους προλαλήσαντες, ο 4670κ με oc ή χωρίς δεν κάνει για γούστα σε mp/mmo ή cpu intensive sp Μετρημένα κουκιά είναι, για bf1, για το starwars που θα βγει, για τα γνωστά mmo, κλπ κλπ ότι και να βάλεις για gpu, 1080ti sli να κάνεις, θα πικραίνεσαι. Αν γουστάρεις τα απαιτητικά mp θα πρέπει να αλλάξεις πλατφόρμα ( r5,r7 ή περιμένεις coffeelake) αν καζουαλιάζεις περισσότερο μένεις όπως είσαι, αν είσαι του single player αλλά γουστάρεις κάτι παραπάνω φτιάξε τη ram για dual channel, βάλε λίγο καλύτερη gpu και ρίξε και κάνα oc (τελείως προαιρετικό) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα