lef80 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα , τις επόμενες ημέρες θα πάρω ένα προτζέκτορα (optoma 142x) για παρουσιάσεις στο γραφείο . Επειδή το γραφείο είναι ισόγειο με τζαμαρία σε κεντρικό δρόμο , θα ήθελα ιδανικά το βράδυ που θα είναι κλειστό να δημιουργήσω μια διαδραστική κατάσταση με τους περαστικούς . Δηλαδή, με το που θα περνάει ο περαστικός με κάποιο φωτοκύτταρο (?) να στέλνετε σήμα στο pc (που θα είναι ήδη ανοιχτός και stand by) και να ρίχνει εικόνα στο πανί ! Δεν έχω ιδέα πως μπορεί να στηθεί όλο αυτό , με προγραμματισμό ? arduino (?) σαν ενδιάμεσο που συνδέει φωτοκύτταρο με pc ? έχετε τίποτα σκέψεις ? ιδέες ? Ευχαριστώ μόλις βρήκα αυτό , είναι τόσο απλό τελικά ?
alou Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Θα κοίταζα κάτι τέτοιο για τη δουλειά που θες http://prodisplay.com/products/rear-projection-film/ Τυχαία το έβαλα το link, φαντάζομαι θα βρεις αρκετές εναλλακτικές και αν είσαι τυχερός live παράδειγμα.
lef80 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστω για την απάντηση! Πολύ ενδιαφέρον αν και δεν εννοούσα αυτό ακριβώς!Δεν θέλω να κάνω προβολή στην τζαμαρία αλλά τον μέσα τοίχο που είναι παράλληλος με τον κεντρικό δρόμο(κ παράλληλο με τη τζαμαρία δλδ) απλά πως θα γίνει η συνδεσμολογία με ανηυχει επειδή δεν εχω ιδέα από αυτά....
Alithinos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Το μεγαλύτερο πρόβλημα από ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα, είναι το να συνδεθεί ένα φωτοκύτταρο με υπολογιστή. Το μοναδικό που βρήκα το οποίο να συνδέεται απ' τη μάνα του με pc είναι αυτό: https://www.kadtronix.com/digio/motion/usb_motion.htm Αλλά είναι πανάκριβο συγκριτικά, και δεν αναφέρεται στο website τι δυνατότητες έχει το software, ούτε υπάρχει documentation στο site. Καλό θα ήταν πριν αγοράσεις να στείλεις ένα email να ρωτήσεις αν παρέχουν κάνα framework, τι δυνατότητες έχει επακριβώς το software τους, για να δεις αν σου κάνει για αυτό που θες να κάνεις. Πχ αν παρέχουν ένα framework συμβατό με μια δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού, που να παρέχει βασικές πληροφορίες τύπου (τώρα είναι κάποιος μπροστά, τώρα όχι), ο προγραμματιστής θα μπορούσε να σου φτιάξει σχετικά εύκολα αυτό που θέλεις. Παρέχουν όμως ? Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι κάνουν πατέντες και πέρνουν ένα sensor που δεν έχει usb και με ηλεκτροκόλληση προσθέτουν ένα καλώδιο usb στη πλακέτα του, και στη συνέχεια προγραμματίζουν απ ευθείας με ενδείξεις απ' το hardware, μιας και απ' ότι βλέπω δεν παρέχεται κάποιο framework μαζί με τους άλλους sensors. Σε τόσο χαμηλό επίπεδο όμως δεν έχω εμπειρία για να σε κατευθύνω περισσότερο, μόνο με υψηλού επιπέδου γλώσσες έχω (C# και λίγο Js). Και θα είναι πιο δύσκολο να βρεις κάποιον να στο φτιάξει με αυτό το τρόπο, και θα πληρώσεις και περισσότερα. Ψάξε στο Google να βρεις με την ησυχία σου αν υπάρχει κανένας motion sensor που να είναι απ' την εταιρία έτοιμος με σκοπό να μπορεί να συνδεθεί με pc και να παρέχει κάποιο programming framework, και άμα βρεις εδώ είμαστε να μας τον δείξεις, και άμα είναι να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Αλλιώς άμα είναι μεγάλη ανάγκη απευθύνσου σε έναν ειδικό αυτοματισμού, αλλά να είσαι και έτοιμος να βάλεις βαθύτερα το χέρι στη τσέπη.
lef80 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Alithinos,Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πληροφορίες και το χρόνο σου ! Το ψάχνω ακόμα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα