Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζοντας εδω και μερικές μέρες ενα αρθρο - "ιστορικο" (θα δινω το λινκ απο κατω για να καταλαβετε τι εννοω) , μου γεννηθηκε η απορια ποιο προγραμμα αποκρυπτογραφησης μπορει να εννοει. http://www.huffingtonpost.gr/2017/09/14/mhnyma-satana-kalogria-apokodikopoihthike-eidiseis-tech_n_17992786.html?1505378441&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos4 Για οσους βαριουνται να το διαβασουν ολο , λεω συνοπτικα οτι προκειται για καποιο αρχαιο εγγραφο απο μια μοναχη κλπ και εδω και χρονια δε μπορουσαν να το αποκρυπτογραφησουν (μιας και ηταν γραμμενο στα ρουνικά , αρχαια ελληνικα κλπ κλπ) και οτι προσφατα το καταφεραν χρησιμοποιοντας ενα προγραμμα που υπαρχει στο Dark Web και χρησιμοποιειται λεει και απο μυστικες υπηρεσιες. Και ρωτω εγω τωρα , εχει κανεις ιδεα ποιο προγραμμα μπορει να ειναι αυτο που αναφερουν ? Θα ηταν καλη φαση να εχω ενα τετοιο προγραμματακι , οχι απαραιτητα γιατι μου χρειαζεται , αλλα ειναι too good to be true. Οποιος καταλαβε για ποιο λενε , ας το γραψει απο κατω (ή αν δε θελει , ας μου στειλει ενα μηνυμα - απολυτη εχεμυθεια). Αυτά τα ολίγα , και ευχαριστώ προκαταβολικά όλους σας
micos000 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αν διάβασες όλο το άρθρο θα είδες ότι αναφέρει πως για την αποκωδικοποίηση πέρασαν τις αλφάβητους από διάφορες γλώσσες όπως αρχαία Ελληνικά, Αραβικά, Ρούνικα κτλ Βίντεο... https://www.youtube.com/watch?v=owVP562HrcI Το σύστημα δεν είναι και τόσο too good to be true. Είναι απλά πρόγραμμα που κάνει αντικαταστάσεις χαρακτήρων και λέξεων και μετά δοκιμάζει διάφορους αλγόριθμους περιστροφής, αντικατάστασης, μετατόπισης κτλ μέχρι να βγει κάποιο νόημα από τις προτάσεις, Αυτά δηλαδή που έκαναν οι decoders μηνυμάτων από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο με χαρτί και με μολύβι ή που έκανε το σύστημα αποκωδικοποίησης του Enigma (δες το the Imitation game του 2014). Φαντάζομαι όμως ότι θα θέλει και κάποιο multi-cpu farm για την επεξεργασία.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μηπως εχεις κατα νου κανα παρομοιο προγραμμα αποκρυπτογραφησης , με δυνατοτητα εισαγωγης γλωσσων κλπ ? Λεω να πειραματιστω λιγακι , αν υπαρχει κατι τετοιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Anyway, σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα