commkarolos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Γεια σε ολους εχω ενα προβλημα με τη ram μου... εχω εγκαταστησει 8 Gb αλλα μου λεει οτι μπορω να χρησιμοποιησω μονο το 1.95!!!!! εκανα τα παντα που λενε να κανεις στο msconfig αλλα και παλι δεν δουλεψε... κανεις καμια ιδεα???
Undertaker25 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Χαχ!!! Τα ίδια είχα και εγώ. 8GB Ram, 6GB διαθέσιμα, 2GB Hardware Reserved. Καμία ρύθμιση στα Windows δεν μου έλυσε το πρόβλημα. Το έλυσα αλλάζοντας θέση τα ντιμάκια. Πόσα έχεις? Αν έχεις ζευγάρι, φρόντισε να τα βάλεις στα δυο πρώτα σλοτ 1-2 (πιθανόν η φυσική τους θέση να είναι η 1-3 από δεξιά, τσέκαρε το manual σου) ΥΓ. Φαντάζομαι η RAM σου είναι συμβατή με cpu-motherboard....
commkarolos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι τοσο καιρο δεν τα αλλαξα και εχω 3 αλλα δουλευαν μεχρι πριν λιγο καιρο
Undertaker25 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν λες ότι έχεις 3, τι εννοείς? 2+2+4=8? Πως ακριβώς εμφανίστηκε το πρόβλημα. Εξήγησε λίγο για να μπορέσω να σε βοηθήσω.
commkarolos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Εχω 1 4αρα και αλλες 2 2αρες και απο τοτε που εβαλα τα 64bit windows 8.1 εμφανιστηκε αυτο
Undertaker25 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Πρέπει να πειραματιστείς. Δοκίμασε ένα-ένα τα ντιμ μόνα τους. Δοκίμασε να μπει το ζευγάρι των 2+2 στα δυο πρώτα σλοτ της μητρικής (είναι ίδιου χρώματος, δες το εγχειρίδιο, πχ στη δική μου μητρική τα σλοτ 1-2 είναι οι φυσικές θέσεις 1-3 από δεξιά μετρώντας) Εγώ έχω 4 ντιμ HyperX Blu των 2GB (δηλαδή δυο κιτ). Τα δυο είναι φυσικά 1600 και τα άλλα δυο Overclocked (1333->1600). Αν βάλω τα φυσικά στα σλοτ 3-4 και τα overclocked στις θέσεις 1-2, δεν ξεκινάει το pc μου. Αν τα βάλω μπερδεμένα, αναγνωρίζει διαθέσιμα 6/8GB. Η μόνη θέση που δουλεύουν σωστά, είναι τα 1600 να μπουν στις θέσεις 1-2 και τα oc στις θέσεις 3-4. Επίσης, πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα ντιμ να είναι συμβατά μεταξύ τους. Γενικά, να ξέρεις ότι πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο ντιμ από το ίδιο κιτ για να είσαι 100% βέβαιος ότι θα υπάρχει πλήρης συμβατότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα