Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα έχω μια απορία επειδή καθάρισα τον πλαινό ανεμιστηράκι απο το κουτί παίζει ρόλο πως μπαίνει έχει 2 πλευρές και δεν θυμάμαι ποια είναι η σωστή πλευρά; :huh:

το κουτί είναι thermaltake tsunami va 3000 silver έχω τα εργοστασιακά ανεμιστηράκια.

Παίζει ρόλο στις θερμοκρασίες;

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει  :D

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
Δημοσ.

ε ναι και βέβαια έχει σημασία......

θες να βγάζει αέρα απο το κουτί ή να βάζει????

ανάλογα με το τη θές επιλέγεις και την φορά του ανεμιστήρα.... 

πάνω στο ανεμιστηράκι (στο πλαίσιο του συνήθως) έχει ένα βελάκι που σου δείχνει την φορά του και προς τα που πάει ο αέρας......

αν θες να βάζει αέρα μέσα το βελάκι πρέπει να ειναι προς τα μέσα ή προς τα έξω αν θες να βγάζει....

δες την φώτο  

post-282582-0-65102700-1505382982_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα έχω μια απορία επειδή καθάρισα τον πλαινό ανεμιστηράκι απο το κουτί παίζει ρόλο πως μπαίνει έχει 2 πλευρές και δεν θυμάμαι ποια είναι η σωστή πλευρά; :huh:

το κουτί είναι thermaltake tsunami va 3000 silver έχω τα εργοστασιακά ανεμιστηράκια.

Παίζει ρόλο στις θερμοκρασίες;

ευχαριστώ για όποιον απαντήσει :D

6pj8Fei.png

Μια εικόνα χίλιες λέξεις:)

Δημοσ.

Τους ανεμιστήρες τους βάζεις με την φορά που θες για να δημιουργηθεί σωστό airflow και να έχεις καλύτερη ψύξη. Σε γενικές γραμμές από μπροστά, από κάτω και από τα πλάγια οι ανεμιστήρες "πρέπει" να βάζουν αέρα και από πίσω και πάνω να βγάζουν. Εσύ αφού είπες ότι τον έχεις στα πλάγια, θα σε πρότεινα να τον βάλεις με την φορά να φυσάει προς τα μέσα, δηλαδή να βάζει αέρα. Όπως είπε και το παιδί πιο πάνω το βελάκι να δείχνει προς τα μέσα, προς το κουτί. Αν βάλεις το χέρι σου από την έξω μεριά του ανεμιστήρα δεν πρέπει να φυσάει.

• Like 1
Δημοσ.

απο έξω φυσάει λίγο, μέσα όμως φυσάει ποιο πολύ, άρα μάλλον σωστά τον έχω βάλει έτσι;

Άνοιξα απο μπροστά το εσωτερικό όπως είναι στην εικόνα και βρήκα πολύ σκόνη το καθάρισα.

Πλάγια δεξιά έχει ένα κλειδί που κλειδώνει και ξεκλειδώνει.

Αν ήξερα ότι έχει σκόνη μέσα μπροστά θα το έκανα ποιο συχνά το καθάρισμα.  :fear:

11-133-136-07.jpg

Δημοσ.

Ναι, αφού φυσάει πολύ προς τα μέσα, είσαι κομπλέ. Γενικά αν μπορείς μία φορά το χρόνο και κατά προτίμηση πριν το καλοκαίρι, καλό είναι να τον καθαρίζεις. Αν όμως στον χώρο που τον έχεις, υπάρχει υπερβολική σκόνη, τότε ίσως να χρειάζεται και πιο συχνά.

Δημοσ.

ε ναι και βέβαια έχει σημασία......

θες να βγάζει αέρα απο το κουτί ή να βάζει????

ανάλογα με το τη θές επιλέγεις και την φορά του ανεμιστήρα.... 

πάνω στο ανεμιστηράκι (στο πλαίσιο του συνήθως) έχει ένα βελάκι που σου δείχνει την φορά του και προς τα που πάει ο αέρας......

αν θες να βάζει αέρα μέσα το βελάκι πρέπει να ειναι προς τα μέσα ή προς τα έξω αν θες να βγάζει....

δες την φώτο  

αν είναι όπως η φωτό τότε το έχω βάλει σωστά.

Δημοσ.

Να πω ότι έχω 3 ανεμιστήρες ένα μπροστά ένα πίσω και έναν πλάγια αριστερά.

Είναι όπως το βίντεο μόνο που είναι ασημί.

https://www.youtube.com/watch?v=0rIyQlFMIXg

Έχω και μια άλλη απορία το φαν το πλαινό είναι 90mm ή 80mm, υπάρχει τρόπος να το μετρήσω;

Στο βίντεο λέει 90mm όμως στα specs λέει 80mm έχω μπερδευτεί.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811133136

Δημοσ.

Θα πάρεις ένα μέτρο και θα μετρήσεις από την μία άκρη ως την άλλη. Θα μετρήσεις από την άκρη, από το πλαστικό έως την άλλη. ΌΧΙ τον ανεμιστήρα. Κάπως έτσι δηλαδή:

( https://www.google.gr/search?biw=1034&bih=383&tbm=isch&sa=1&q=pc+fan+measuring&oq=pc+fan+measuring&gs_l=psy-ab.3...10075.10547.0.10677.3.3.0.0.0.0.120.223.0j2.2.0....0...1.1.64.psy-ab..1.0.0.nid0Om1CrE0#imgrc=xBwuLy_gJIzgXM:)

Δημοσ.

Ωραία κουτάκια αυτά τα Thermaltake. Πολύ τα συμπαθούσα τότε. Είχα κάνει τη βλακεία και πήρα Coolermaster. Θέλει βέβαια ένα βαψιματάκι μέσα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...