glober Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα, Αναβαθμίστηκε πρόσφατα η γραμμή ADSL (Forthnet) σε VDSL... Απο τη Forthnet μου είπανε οτι αν το router μου υποστηρίζει VDSL δεν χρειάζεται αν κάνω κάτι και οτι θα συνδεθώ αυτόματα. Παρ' όλ' αυτά μετο που έγινε η αναβάθμιση μου "κόπηκε" το internet :shock: Έχω το Netgear D7000 για το οποίο η Forthnet δεν προσφέρει υποστήριξη και προφανώς δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την μπακατέλα που δίνουν δωρεάν. Η συνδεσμολογία που έχω είναι κλασική: στο κεντρικό πριζακι έχω σπλιτερ το οποίο "στέλνει" ένα καλώδιο στο netgear και ένα στο τηλέφωνο. Πρέπει να αλλάξω κάτι? μήπως το παλιό splitter δεν δουλεύει με ADSL και πρέπει να συνδέσω το καινούργιο? Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του netgear?
bill2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 για αρχή δοκίμασε με της forthnet να δεις αν συχρονίσει όταν λες σου κόπηκε το ιντερνετ δεν συχρονίζεις ; ή δεν έχεις ip ;
glober Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν λέω δεν έχω internet εννοώ οτι βλεπω οτι το λαμπάκι του internet στο router είναι κόκκινο και δεν έχω πρόσβαση στο δίκτυο (δεν ξέρω αν σε βοηθάει η απάντηση μου). Το απόγευμα που θα επιστρέψω σπίτι θα δοκιμάσω και με το δικό τους router να δώ αν δουλέψει και θα σας πώ. Ευχαριστώ πολύ!
NikosKallithea Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δες το manual, κάπου έχει μια επιλογή adsl vdsl
glober Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ψάχνοντας το manual του router και μιλώντας με Fortnet βρήκα οτι αυτό που δεν έκανα είναι να βάλω στο VLANID την τιμή 835. Τώρα δουλεύει.. Με το που συνδέθηκε έκανα και μία μέτρηση ταχύτητας και πήρα το παρακάτω... μόνο εμένα μου φαίνεται πολύ αργό? Ping 30ms DL 13,69Mbps UL 4,75Mbps
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Τι line stats δείχνει το modem/router?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά. Το test έγινε ασύρματα ή ενσύρματα με modem/router? Επίσης στο speedtest.net ποιον server επέλεξες?
glober Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Το εκανα ενσυρματα εχοντας κλεισει τα δυο ΝΑS που εχω. Server δεν επελεξα... φανταζομαι το τεστ εγινε με οποιον ειχε προεπιλογη...
rafa1919 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Θα κάνεις ένα test από το PC με ethernet και server OTE, Cosmote ή Hyperhosting. Εκεί θα δεις τι πουλιά πιάνει η γραμμή σε πρώτη φάση. Έπειτα, θα πας σε έναν ωραίο τοπικό ftp και θα κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο παρακολουθώντας την ταχύτητα κατεβάσματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα