Προς το περιεχόμενο

mnimes ram

kiriakos5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι...

Τις είχα πάρει από το πλαίσιο όταν είχαν κυκλοφορήσει οι DDR-333 και χρειάστηκε να τσακωθώ 4 φορές και να τις αλλάξω άλλες τόσες μέχρι να δουλέψουν μεταξύ τους και με την mobo... και φυσικά δεν έχουν και καμιά τρελή διαμεταγωγή, στα tests ήμουν αρκετά κάτω από το τυπικό μου σύστημα όσων αφορά τις μνήμες...

Δημοσ.

Εξαρτάται από τα chips που φοράνε πάντα οι μνήμες.

Για παράδειγμα έχω δοκιμάσει πάνω σε epox 8KRA2+ τις εν λόγω μνήμες (266) και δουλεύαν σε cas2 στα χαμηλότερα timings που σηκώνει η μητρική, αλάνθαστα.

Τώρα μην κοιτάς που ο φίλτατος jaco ήταν αρχιγκαντέμης :D εκείνη την περίοδο και διάλεξε να ψωνίσει & από το Πλ@ίσιο, που το γυροφέρνουν φήμες για αγοραπωλησίες β' διαλογής.

Σκέψου τες σαν μνήμες μεσαίας κατηγορίας πάντος, χωρίς να είναι και κάτι το τρομερό.

sc

Δημοσ.
Για απλή και normal χρήση πρέπει να είναι εξαιρετικές, κρίνοντας από τις δικές μου που τρέχουν μια χαρα σε 7-3-3-2 (ενώ είναι rated CL2.5)...
μπορεις να μου πεις τι σημαινει το 7-3-3-2; :oops:
Δημοσ.
JetRam θέλεις να πεις...

Ποιο μοντέλο έχεις;

Μήπως από την πίσω μεριά και κάτω γράφουν Transcend;

ta tsipakia grafoun PSC :roll: :roll: :roll: sou leei tipota auto ?

Δημοσ.

...μπορεις να μου πεις τι σημαινει το 7-3-3-2;

Ειναι νούμερα που αντιπροσωπεύουν χρονισμούς της μνήμης. Όσο πιο μικρά, τόσο πιο γρήγορη η λειτουργία της μνήμης. Απο τους πιο γρήγορους χρονισμούς που θα πετύχει κάποιος είναι το 6-2-2-2, οπότε μπορείς νακαταλάβεις στο περίπου τι γίνεται. Το σημαντικότερο (από πλευράς επίδρασης στις επιδόσεις) είναι το τελευταίο - το Cas Latency. Μόνο οι πολύ καλές μνήμες εγγυόνται (rated) την λειτουργία σε CL2. Αν έχεις μια μνήμη η οποία είναι rated CL2.5 ή CL3 και την δουλεύεις σε 2, τότε έχεις πέσει σε πολύ καλά κομμάτια...

Δημοσ.

To δύσκολο ποια είναι το Ras To Cas να γίνει 2άρι...

Υπάρχουν αρκετές με CL2 αλλά για να παίζουν σε 2-2-2 πολύ λίγες...

π.χ. οι εταιριές Corsair,Kingston κλπ έχουν αρκετά μοντέλα που παίζουν σε 2-3-2, αλλά 2-2-2 .... χλωμό να βρεις ποια εύκολα και είναι....€€€€!

Δημοσ.

:oops: Nα πω Spyrus?

Σε 9,5x203 και 10,5x183 τις προαναφερθείσες μνήμες τις έτρεχα σε 6-2-2-2.0...

Και για να σε προλάβω, δεν θυμάμαι πόσην ώρα prime έβγαζαν σε κάθε περίπτωση, αλλά σε κάθε overclocking που κρατάω ώς αποδεκτό, το μόνο που μπορεί να μου κολλήσει είναι το prime. Άρα prime aside, πρέπει όντως να έχω πέσει σε καλά κομμάτια... :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...