Προς το περιεχόμενο

NBA 2k18 [PC]

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνεχίζουμε:

• Η περιγραφή έχει ξεφύγει κυριολεκτικά, είναι σαν να ακούς παιχνίδι μπάσκετ στην τελεόραση (ευτυχώς όχι την ελληνική με τον Χατζηπαπάρα, τον Ιωάννου, το Σκουντή και το κακό συναπάντημα). Εν ώρα αγώνα έχουμε εκτεταμένους και εξαιρετικά ζωντανούς διάλογους με την Doris Burke, τον Kevin Garnett, πιθανότητα και άλλους. Υπάρχουν άπειρα σχόλια και ατάκες για κάθε ομάδα, προπονητή και παίκτη, δεν βαριέσαι να τα απολαμβάνεις. Στο άλλο άκρο είναι κάτι Fifa και σία, που εδώ και 15 χρόνια το πρώτο πράγμα που κάνω όταν πρωτοφορτώνω το παιχνίδι είναι να κλείνω την περιγραφή δια παντός γιατί δεν αντέχεται.
  • Βελτιωμένες παρουσιάσεις κατά την είσοδο των ομάδων στο παρκέ. Απίστευτα γραφικά και textures για τους φιλάθλους στις κερκίδες.
  • Πλέον δεν υπάρχουν ομάδες Ευρωλίγδας, για πρώτη φορά από το 2014 μιας και η συμφωνία μεταξύ NBA και Μπερτομέου έληξε και δεν ανανεώθηκε. Η αλήθεια είναι πως ελάχιστη σημασία είχε εφόσον δεν υπήρχε τουρνουά και τα ρόστερ των ομάδων ήταν ό,τι να 'ναι (ή ανανεώνονταν αρκετά σπάνια). Όπως και να έχει, είναι ένα βήμα προς τα πίσω.
  • Για άλλη μια χρονιά δεν έχουμε κάποιο σοβαρό mode να μας μαθαίνει τα κουμπιά και τις κινήσεις (οι οποίες ούτως ή άλλως είναι πρακτικά ίδιες με πέρσι), παρά μόνο το 2kU που είναι για εντελώς αρχάριους. Ακόμα και το Advanced mode λέει πράγματα που είναι μέσες άκρες τετριμμένα.
  • Τα animations των παικτών πραγματικά δεν υπάρχουν. Μπορεί το NBA Live 18 να έχει βελτιωθεί αισθητά και να αποτελεί (επιτέλους) το αντίπαλο δέος, ωστόσο το 2k18 υπερέχει ξεκάθαρα σε αυτό τον τομέα.
  • Φέτος αφθονούν τα posterize καρφώματα, πιθανότατα για πρώτη φορά στην ιστορία του παιχνιδιού. Γίνεται χαμός. Χαρακτηριστική η φάση που ο Τζαμπάρι Πάρκερ σηκώθηκε μπροστά στον Πορζίνγκις και κόντεψε να κατεδαφίσει την μπασκέτα. Ο Λετονός έβαλε τα χέρια στο κεφάλι του για να προστατευθεί και γύρισε να φύγει από την άλλη μεριά.
  • Τεράστια πληγή παραμένει η άμυνα στα pick 'n' roll, το οποιοδήποτε λάθος ή ασυνεννοησία δεν συγχωρείται από το ΑΙ. Ένα πρόβλημα είναι πως το κείμενο μπορεί να λέει πχ. "switch" ή "double", ωστόσο αν δεν το εφαρμόσεις μέσα σε εκατοστά του δευτερολέπτου, ο δεύτερος αμυντικός αρχίζει πάλι τα δικά του, δεν κάνει αλλαγή, δεν κάνει παγίδα, μαρκάρει με τα μάτια, δεν κάνει hedge out, δεν κόβει προς τα μέσα κλπ.
  • Εν ολίγοις μόλις δεις "switch" πρέπει αμέσως να πάρεις τον άλλο παίκτη και να κάνεις την αλλαγή. Αν ολιγωρήσεις ελάχιστα, ο δεύτερος αμυντικός δεν πάει για αλλαγή αλλά παραμένει πάνω στον screener. Αν ο κάτοχος της μπάλας καταφέρει να περάσει από το σκριν, έχει ελεύθερο διάδρομο προς το καλάθι.
  • Σε ό,τι αφορά λοιπόν στην αμυντική λειτουργία, στον πρώτο πλήρη αγώνα που έπαιξα δεν κατάλαβα καμία διαφορά σε σχέση με πέρσι. Στο δεύτερο αγώνα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός και βάσταγα τα μπόσικα για αρκετή ώρα. Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα θα είναι μειωμένο στο 2k18.
  • Σημειωτέον ότι φέτος έχει βελτιωθεί σημαντικά το GUI που ορίζονται οι εντολές για ομαδική ή ατομική άμυνα και υπάρχουν ρυθμίσεις για ένα σωρό διαφορετικά σενάρια και περιπτώσεις (μετά από ένα σημείο έχασα το μέτρημα).
  • Ομοίως έχουμε το System Proficiency που δείχνει πόσο πολύ ταιριάζει το εκάστοτε σύστημα στον κάθε παίκτη, τα θετικά, τα αρνητικά κλπ.
  • Ξεκίνησα και ένα υποτυπώδες MyCareer, πρόλαβα να παίξω ένα δίωρο. Όπως αναμενόταν τώρα στην αρχή το 90% είναι cutscenes και το υπόλοιπο αγώνες ή προπονήσεις, αλλά φαίνεται να υπάρχουν ενδιαφέροντες αλλαγές και το gameplay δεν ήταν άσχημο. Θα δείξει.

Θα συνεχίσω να παίζω Bucks-Knicks για μερικές μέρες ακόμα μέχρι να καταλάβω περισσότερο αν και που πάσχει το παιχνίδι.

• Like 4
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα-δύο παιχνίδια online για να μας πεις αν υπάρχει lag; Υπήρχαν παράπονα τα τελευταία χρόνια και θα ήθελα να μάθω αν βελτιώθηκε η κατάσταση.

Ωραίες οι αναλύσεις που έχεις κάνει, περιμένουμε περισσότερες. Αυτό που αναφέρεις για τα tutorial είναι κάτι που έλειπε και τις προηγούμενες χρονιές, αν δεν δεις βίντεο στο δίκτυο δεν το μαθαίνεις το παιχνίδι.Πάντως για τις αμυντικές λειτουργίες έβαλαν περιγραφές, κάτι είναι και αυτό.

Δημοσ.

Θα συνεχίσω να παίζω Bucks-Knicks για μερικές μέρες ακόμα μέχρι να καταλάβω περισσότερο αν και που πάσχει το παιχνίδι.

Ωραίος και φέτος.

Δώσε info αν μπορείς τι πιάνει στο σκληρό μετά το install,επίσης στο θέμα γραφικών σε τι ανάλυση το παίζεις και με τι μηχάνημα,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

56.5 GB Μου λέει εμένα. Άργησα να ξεκινήσω το dl ~_~ έχω και σκατά γραμμή... καλά κρασιά! Ζέπο ελπίζω φέτος να είναι όντως καλύτερο όπως διαφαίνεται! Παίδες για το live κρατάτε μικρό καλάθι γιατί το demo του που το έπαιξα στο ps4 δεν με πολυ ενθουσίασε...

Επεξ/σία από omghi2u
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα-δύο παιχνίδια online για να μας πεις αν υπάρχει lag; Υπήρχαν παράπονα τα τελευταία χρόνια και θα ήθελα να μάθω αν βελτιώθηκε η κατάσταση.

Ωραίες οι αναλύσεις που έχεις κάνει, περιμένουμε περισσότερες. Αυτό που αναφέρεις για τα tutorial είναι κάτι που έλειπε και τις προηγούμενες χρονιές, αν δεν δεις βίντεο στο δίκτυο δεν το μαθαίνεις το παιχνίδι.Πάντως για τις αμυντικές λειτουργίες έβαλαν περιγραφές, κάτι είναι και αυτό.

Έχω απαντήσει κάτι σε αυτό αλλά κόπηκε το ρεύμα εκείνη την ώρα και το έχω σε ένα text editor στο laptop, θα το περάσω εδώ μόλις ευκαιρήσω.

edit: Αυτό με το tutorial το αναφέρω επειδή παλιότερα υπήρχε ξεχωριστό mode που σου μάθαινε τις κινήσεις με τον πλέον αποδοτικό τρόπο: πρώτα σου έδειχνε τι πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να πατήσεις και μετά σου ζητούσε να το κάνεις κι εσύ.

Τα video και οι χαζομάρες του 2kU δυστυχώς βοηθάνε ελάχιστα. Θα μπορούσαν να έβαζαν κάτι σαν τις ασκήσεις προπόνησης του Fifa, που μπορείς να τις επαναλάβεις όσες φορές θέλεις (σε αντίθεση με τα drills του MyCareer που έχουν συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών κάθε φορά).

Γενικά με online στο 2k προτιμώ να μην ασχολούμαι γιατί 9 στις 10 φορές, αυτό το πράγμα που παίζεται μόνο μπάσκετ δεν είναι (είτε σε κανονικούς 5vs5 αγώνες, είτε στο MyCareer). Ο καθένας κάνει τα δικά του. Θα ρίξω μια ματιά όμως και θα επανέλθω το βράδυ.

Ωραίος και φέτος.

Δώσε info αν μπορείς τι πιάνει στο σκληρό μετά το install,επίσης στο θέμα γραφικών σε τι ανάλυση το παίζεις και με τι μηχάνημα,

56,5GB είναι το κατέβασμα, αλλά μετά την εγκατάσταση πιάνει 62,5GB ακριβώς. Το παίζω στα 2560x1440. Το μηχάνημα είναι ένα χρέπι i5-2500k (επταετίας, ελαφρώς overclocked) με κάρτα R290 TriX 4GB (τριετίας) και 16GB μνήμη. Περιμένω να δω αν και πότε θα του κοπανήσω μια γερή αναβάθμιση για να πάρω επιτέλους VR (μάλλον Rift).

Το 2k18 παίζει αρκετά καλά στο high με ελάχιστα framedrops, πρακτικά τα βαστάει σταθερά τα 60fps. Είναι αρκετά optimized. Πιθανώς βοηθάει ότι παίζω σε borderless window αντί για κανονικό full screen.

56.5 GB Μου λέει εμένα. Άργησα να ξεκινήσω το dl ~_~ έχω και σκατά γραμμή... καλά κρασιά! Ζέπο ελπίζω φέτος να είναι όντως καλύτερο όπως διαφαίνεται! Παίδες για το live κρατάτε μικρό καλάθι γιατί το demo του που το έπαιξα στο ps4 δεν με πολυ ενθουσίασε...

Το 2k ήταν ένα από τα κίνητρα που με ανάγκασαν να βάλω VDSL πέρσι μιας και για διάφορους λόγους αναγκάστηκα να το κατεβάσω 3-4 φορές. Τις πρώτες 3 έφαγα σχεδόν μία μέρα για έκαστη, την τελευταία φορά όμως στα 50Mbps μόλις που χρειάστηκε λίγο παραπάνω από ένα τριωράκι.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Συνεχίζω ανεξέλεγκτος τον κυκεώνα τυχαίων παρατηρήσεων:

• Νίκη 5 πόντους επί των Νικς, σε ένα αγώνα που πήγαινε περίπου όπως ο δικός μας με τη Ρωσία τις προάλλες. Το σωστό και το δίκαιο ήταν να νικάω 15 πόντους καθ' όλη τη διάρκεια, τουναντίον όμως σε κάποια φάση κατόρθωσε και πέρασε μπροστά η Νέα Υόρκη αφού γύρισε το ματς με τα δεύτερα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, τι αμαρτίες πλερώνω...
  • Στο τέλος μίλησε η καρδιά μας και το βάρος της φανέλας, ο υπέροχος λαός των Μπακς, ο πρόεδρος που αγαπάει την ομάδα πιο πολύ κι από την κόρη του, το 150% που δώσαμε για τη νίκη, η ομαδική άμυνα και τα γνωστά. Πάμε τώρα για δέκα ώρες ανάλυση στο στούντιο.
  • Συγγνώμη, παρασύρθηκα εξαιτίας αυτού:

aBKdy6Q_700b.jpg

• Απέδωσε το deny ball στον Καρμέλο, που αν του δώσεις χώρο σου βάζει άνετα 27 πόντους σε 15 λεπτά. Το ξέρω γιατί αυτό έπαθα στον απολύτως πρώτο μου αγώνα στο φετινό 2k. Τώρα όμως τον έκλεισα τον κερατά τόσο καλά που τελείωσε με 1/7 σουτ. Τον Πορζίνγκις όμως είναι αδύνατον να τον σταματήσεις. Τόσο νέος ψηλός παίκτης με τόσο ταλέντο έχει να φανεί από την εποχή του Θύμιου του Ρεντζιά. Θα πάει μπροστά το παλικάρι.
  • Κρατάμε τα 7/12 τρίποντα. Απόρροια του ότι κατάλαβα επιτέλους τι διάολο είναι αυτό το vibration κατά το σουτ, που εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά: σημαίνει ότι αυτό είναι το ιδανικό σημείο release για τον εκάστοτε παίκτη (ανάλογα με το στιλ του), συνεπώς μόλις αρχίσει να κουδουνάει το gamepad, πρέπει να αφήσεις αμέσως το κουμπί του σουτ. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγαλειώδες και εκπληκτικό καινούριο τρίποντο σαν αυτό.
  • Δυστυχώς vibration δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον σε οποιαδήποτε επαφή με το σώμα ή στα σκριν. Κρίμας γιατί πολλές φορές αποτελούσε ένδειξη ότι έχεις κάνει αποτελεσματικό μαρκάρισμα και ότι δύσκολα θα σε περάσει ο επιτιθέμενος. Ο οποίος σε τέτοιες (εχμ) σωματικές επαφές ως γνωστόν συχνά πυκνά γλιστράει σαν χέλι πασαλειμμένο με βούτυρο Κερκύρας.
  • Για την ακρίβεια όμως, φέτος είναι η πρώτη φορά που μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε αυτό! Συχωριανοί, πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. Μέχρι πέρσι ίσχυε πως οι δικοί μας παίκτες συνήθως κολλούσαν πάνω στον αμυντικό αν προσπαθούσαμε να του ξεγλιστρήσουμε, ενώ το αντίθετο προφανώς δεν συνέβαινε σχεδόν ποτέ. Τώρα πια όμως ισχύει το ίδιο και για τις δυο πλευρές με ό,τι αυτό συνεπάγεται: πάει να πει πως φέτος είναι απείρως πιο εύκολο (και ρεαλιστικό) να κάνεις drive της προκοπής.
  • Άλλη μια ιστορική στιγμή: αν έχεις πχ. τον ταχύτατο Τζαμπάρι Πάρκερ, βγαίνεις στον αιφνιδιασμό και έχεις πλάι σου ή πίσω σου τον μη-ταχύτατο Μαριάνοβιτς, μέχρι πέρσι με κάποιο μαγικό τρόπο πολύ απλά σε έφτανε ή απλά "σκάλωνες" πάνω του με την παραμικρή επαφή (βλ. παραπάνω).
  • Φέτος, εφόσον όλοι οι φυσικοί νόμοι της οικουμένης λένε ότι ο άλλος είναι πιο αργός από σένα, τότε πολύ απλά ΔΕΝ μπορεί να σε φτάσει. Βγαίνεις μόνος σου και καρφώνεις όπως γίνεται από καταβολής μπάσκετ (εκτός αν είσαι Έλληνας διεθνής ευρωλιγκάτος τεσσαροπεντάρης, που δεν καρφώνεις ούτε με τραμπολίνο).
  • Θα θυμάστε ίσως ότι στα τελευταία 2k είχαμε ένα νέο feature με τους παίκτες να μην πιάνουν πάντα σταθερά ένα ριμπάουντ. Αυτό που γινόταν ήταν ότι η μπάλα μπορούσε να γλιστρήσει στην πρώτη επαφή, αμέσως μετά όμως το ριμπάουντ ήταν σίγουρο. Φέτος έχουμε εξαιρετικά αληθοφανείς καταστάσεις, με την μπάλα να ξεφεύγει συνεχόμενες φορές από τους πάντες και συχνά να καταλήγει άουτ. Όσες φορές το είδα, το ευχαριστήθηκα ακόμα κι αν ήμουν εγώ αυτός που έχανε κατοχή. Δεν γίνεται συχνά και φαίνεται να είναι αρκετά ρεαλιστικό.
  • Ελάχιστες έως μηδενικές δίχως λόγο και αιτία πάσες στο γάμο του Καραγκιόζη. Αν κάποιος κάνει λάθος πάσα, θα είναι μόνο επειδή πιέζεται ή επειδή κάνει τυφλή γιόμα είκοσι μέτρων.
  • Είναι αδύνατον να σταματήσεις τον Αντεντοκούμπο, τέρμα. Αξίωμα. Ο τύπος είναι χτήνος, είναι τέρας, είναι χομπίστας. Τους κάνω πλάκα σε κάθε αγώνα, στον τελευταίο είχα 17π σε 15 λεπτά, με 7/7 σουτ.
  • Ο οποίος τελευταίος αγώνας ήταν εναντίον των Πίστονς, τους εξολόθρευσα 55-32 (σε εξάλεπτα, πάντα σε All Star). Μέχρι τα τέλη της δεύτερης ήμασταν κοντά και έφτασα στο ημίχρονο στο +5.
  • Σημειωτέον ότι τα half time shows έχουν γίνει πολύ πρηξαρχι...κα και σε σκοτίζουν μέχρι να καταφέρεις να κάνεις skip. Άνετα τρως 30 δευτερόλεπτα για να ακούς πράγματα που συχνά δεν σε ενδιαφέρουν.
  • Τεσπά, στην τρίτη και παραδοσιακά τρισκατάρατη/αποφράδα περίοδο έπιασα διαφορά 10-15 πόντων, η οποία δεν έπεσε ποτέ μέχρι το τέλος. Και μάλιστα χωρίς να πιάσω καμια σούπερ απόδοση στην επίθεση. Πάει να πει ότι δεν είδα τα κλασικά ξεφτιλίκια με το ΑΙ να κλέβει με κάθε δυνατό ή αδύνατο τρόπο ώστε να γυρίσει το παιχνίδι. Και αυτό ήταν πρωτοφανές, όσο και απίστευτα ελπιδοφόρο για τη συνέχεια. Μένει να δούμε αν έτυχε ή αν είναι κανόνας στο 2k18.
  • Κάπως βελτιώθηκα στην άμυνα πάνω σε p'n'r, αυτό που πρέπει να καταλάβει κάποιος είναι ότι ο ΑΙ θα εκμεταλλευτεί πολύ γρήγορα οποιαδήποτε παρατεταμένη ανισορροπία στην άμυνα, οπότε ακόμα κι αν δεν γίνει σωστά μια αλλαγή ή ένα go over πάνω σε σκριν, θα πρέπει μετά να γίνει άμεσα κάποιου είδους recovery (έστω και double team σε κατάσταση πανικού). Δεν πετυχαίνει πάντα, αλλά συχνά σώζει την κατάσταση.
  • Επιφυλάσσομαι για περισσότερα αύριο.
  • Like 7
Δημοσ.

Δεν είχα σκοπό να το αγοράσω φέτος γιατί το 17 δεν το έπαιξα πολύ (λίγος χρονος πια). Όμως αυτά που αναφέρεις είναι πολύ θετικά και ειδικά η επίλυση προβλημάτων που με εκνεύριζαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν μπορέσεις δες και το online!

Δημοσ.

zeppo βαλε στα ++++ και το πλεον μικρο Loading. Πέρυσι πριν ξεκινησει ο αγωνας παιρνούσαν και 5 λεπτα μέχρι να φορτώσει ο αγώνας. Τσιγαρο ολοκληρο εκανα :P

Δημοσ.

Σωστός. Μικρότερο loading όχι μόνο μέχρι να ξεκινήσει το pregame show αλλά και για να φορτώσει γενικά το παιχνίδι, από τα Windows μέχρι το κύριο μενού (σημ.: δεν παίζω σε SSD).

Άλλο ένα συν που μόλις διαπίστωσα (και νομίζω δεν υπήρχε πέρσι) είναι ότι σε κάθε αγώνα έχουμε διαφορετικό team από σχολιαστές. Ο Χάρλαν που κάνει την περιγραφή είναι σταθερή αξία, όμως οι άλλοι δύο αλλάζουν. Τη μία πέτυχα Ντόρις μαζί με Γκαρνέτ, την άλλη Ουέμπερ με κάποιον άλλον, τώρα μου έκατσε ο Γκρεγκ Άντονι κλπ. Εννοείται ο καθένας όχι μόνο έχει τις δικές του ατάκες, αλλά αναφέρει και δικές του εμπειρίες από τότε που έπαιζε στο ΝΒΑ (μέχρι και η Ντόρις μιλάει κάμποση ώρα για τα παιδικά της χρόνια όταν ξεκίνησε να ασχολείται με μπάσκετ).

Πόσο μπροστά στον συγκεκριμένο τομέα ρε παιδιά, δεν υπάρχουν οι τύποι.

Δοκιμάζω τώρα ένα Bucks-Magic και μετά θα βάλω και online.

Δημοσ.

Έχω κάνα 2ωρο που τριγυρίζω στο παιχνίδι... ξεκίνησα mycareer προφανώς... το ΠΟΛΥ περίεργο είναι οτι είδα αρκετούς τυπάδες 80+ overall wtf?

Δημοσ.

Δεν είναι δύσκολο, απλώς αγοράζουν virtual coins και μετά τα σπρώχνουν για την ταχεία εξέλιξη του παίκτη τους. Φαντάζομαι ότι παράλληλα παίζουν 24 ώρες τη μέρα, επειδή... μπορούν (για να μην πω κάτι χειρότερο).

Δημοσ.

Κι εγω περιμενω για το online να μας πεις τι γινεται γιατι το περσινο δεν παλευοταν με το input lag που ειχε και μετανιωσα την ωρα και την στιγμη που το αγορασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτάξτε να δείτε, με όλο το σεβασμό θα σας το πω ωμά: για να ενδιαφέρεστε κυρίως για το online και αυτό να αποτελεί σημαντικό κριτήριο προκειμένου να παίξετε το NBA 2k, κάπως λάθος το έχετε σκεφτεί. Το παιχνίδι ΔΕΝ είναι φτιαγμένο για να παίζεται online για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που αναφέρουμε κάθε χρόνο σε αυτές εδώ τις συζητήσεις.

Ένας λόγος είναι ότι αυτό το... πράγμα που παίζεται (ειδικά με random αντιπάλους), σπανίως έχει σχέση με το πραγματικό μπάσκετ, είτε στο κανονικό 5vs5, είτε στα διάφορα modes του MyCareer.

Τεσπά, έβαλα να παίξω έναν αγώνα (πιθανότατα τον πρώτο και τελευταίο) οπότε ορίστε οι εντυπώσεις μου:

• Random game στο default Play Online mode που δεν έχω καν ιδέα για τι πράγμα πρόκειται, μου φάνηκε κάτι σαν το Seasons του Fifa. Πήρα τους Bucks, μου βρήκε τυχαίο αντίπαλο (υποτίθεται κοντά στο μηδενικό ranking μου) μέσα σε μισό λεπτό. Ο οποίος επέλεξε το Golden State. Όχι όμως όποιο κι όποιο Golden State, αλλά τους All Star του από όλες τις εποχές. Δηλαδή πεντάδα με Κάρι, Ντουράντ, Κρις Μάλιν, Τσάμπερλεν και σία. Rating 99. Εναντίον των σύγχρονων Bucks του Ντελαβεντόβα, του Μονρό και του Σνελ. Ποια είναι η λογική του matchup σε αυτό το πράγμα, θα σας γελάσω.
  • Τα παρατράγουδα άρχισαν από την οθόνη επιλογής πεντάδες και φανελών. Ενώ ο αντίπαλος είχε δει ότι εγώ θα έπαιζα με λευκή εμφάνιση, πήγε και άλλαξε τελευταία στιγμή τη δική του ώστε να είναι κι αυτή λευκή. Καταλαβαίνετε τι γινόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν ξεχώριζες τη μάνα από το παιδί...
  • Νικούσα σχετικά εύκολα στα πρώτα τρία πεντάλεπτα, αφού ο άλλος φαινόταν ότι δεν είχε ιδέα από μπάσκετ. Δεν μιλάμε για συστήματα, λέμε ότι ανάθεμα αν σε ολόκληρο τον αγώνα έκανε 2 πάσες συνεχόμενες μέσα σε μια επίθεση. Επέμενε να προσπαθεί να κλέψει την μπάλα στο κατέβασμα του PG δίχως λόγο και αιτία, οπότε φορτώθηκε με κάμποσα φάουλ. Κάποια στιγμή το πήρε χαμπάρι και σταμάτησε να μου πρήζει τα συκώτια.
  • Τελικά έχασα 2 πόντους με άφθονες βλακείες μου, κυρίως όμως επειδή προς το τέλος έκλεινε την ρακέτα, άφηνε τον Τσάμπερλεν κάτω από το καλάθι και με τρέλανε στην τάπα σε όλα τα drive. Υποψιάζομαι ότι είχε βάλει το defensive assistance στο 100%, γιατί δεν μου φάνηκε για τύπος που ξέρει καλά τα κουμπιά ή τα χειρίζεται με άνεση. Παρ' ολ' αυτά οι παγίδες του έδιναν και έπαιρναν κάθε φορά που υπήρχε ανάγκη.
  • Αναγκάστηκα δε να πηγαίνω σχεδόν αποκλειστικά σε drive για δύο λόγους: πρώτον γιατί οι Bucks ούτως ή άλλως δεν έχουν ομάδα με περιφερειακό σουτ και δεύτερον (το κυριότερο) γιατί στην επίθεση υπάρχει lag. Δεν το καταλαβαίνεις ιδιαίτερα την ώρα που τριπλάρεις ή πασάρεις, το καταλαβαίνεις την ώρα του σουτ μιας και η δόνηση του gamepad ενεργοποιείται σε διαφορετικό σημείο από τη μπάρα που γεμίζει αλλά και το animation του παίκτη. Παρότι έβλεπα το early ή late shot feedback, δεν κατόρθωσα να καταλάβω πότε ακριβώς έπρεπε να αφήνω το κουμπί, οπότε μετά από ένα σημείο δεν είχα αυτοπεποίθηση για μακρινά σουτ.
  • Δεδομένου ότι το σωστό shot release είναι κυριολεκτικά θέμα εκατοστών του δευτερολέπτου, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνει ποτέ να μην επηρεάζεται από το lag, το οποίο ακόμα και στις καλές ελληνικές συνδέσεις δύσκολα να πάει κάτω από τα 60-80ms. Στο 2k φαίνεται να είναι ακόμα υψηλότερο βέβαια. Να σημειώσω πως θεωρητικά έχω ανοίξει τις πόρτες του Steam στο router, αλλά με αυτά τα χρέπια της Cyta ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το port forwarding δουλεύει σωστά.
  • Στην άμυνα όσο ο άλλος έπαιζε εντελώς στην τύχη, το input lag δεν είχε καμια επίπτωση. Μόλις όμως άρχισε τις σβούρες με τον Κάρι στο τέλος και έπρεπε να μένεις κολλημένος πάνω του, πλέον φάνηκε ότι η κατάσταση δυσκόλευε αρκετά. Ως συνέπεια έφαγα 2-3 τρίποντα και πρακτικά εκεί ήταν που γύρισε το παιχνίδι.

Δεν νομίζω ότι η περιπέτειά μου χρίζει περαιτέρω ανάλυσης αφού όποια και να ήταν η εμπειρία, το ενδιαφέρον μου για το 2k multiplayer είναι μικρότερο από το να κάτσω να παρακολουθήσω αγώνα χάντμπολ τοπικού πρωταθλήματος. Η συμβουλή μου είναι πως αν θέλετε το 2k κυρίως για το online του, να το σκεφτείτε καλά και να διαβάσετε άφθονα reviews επί του θέματος. Διαφορετικά πηγαίνετε από τώρα πάσο να γλυτώσετε τα λεφτά σας.

ps: στο ενδιάμεσο πρόλαβα να παίξω κι άλλο ένα δοκιμαστικό offline αγώνα, Bucks-Magic 51-46 με 22π (10/12) του Γιάννη. Δεν παίχτηκε καλό μπάσκετ, έχανα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ωστόσο τελικά επικράτησα και η γεύση που πήρα είναι ότι το ΑΙ γενικά φέτος δεν κλέβει, ούτε σου σπάει τα νεύρα. Πρωτοφανές.Ελπίζω να παραμείνει αυτή μου η εντύπωση.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.

Στο MyCareer πάντως έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα. 

Εκείνη τη χαζομάρα με τη συνέντευξη τύπου μετά από κάθε ματς που ο παίκτης έλεγε τις ίδιες κοινοτυπίες με την ίδια εκνευριστική αλαζονική φωνή την έβγαλαν; Μου την έδινε απίστευτα. Συν η μεγάλη ανοησία που οι δημοσιογράφοι ήταν κλωνοποιημένοι (Battlestar Galactica...), 3-4 αντίγραφα ξανθιάς κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...