pirmen56 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Θες να πεις ότι έχουν μικρή διαφορά τιμής και ο πελάτης θα προτιμήσει τα 50% παραπάνω θρεντ για λίγα ευρώ περισσότερο. Δεκτό. Βλέπεις όμως ότι σε games που μετράνε πάρα πολύ τα θρεντ, τουλάχιστον μέχρι τα 8, μόνο τα 12 θρεντ του του 1600Χ κοντράρουν τους 7600Κ. Όχι τα 8 του 1500Χ με το υποτιθέμενο 45% μπόνους clock for clock. edit: Για τα υπόλοιπα. Ας μου δείξει κάποιος ότι το scaling του CB πέφτει μετά τα 2 cores(και είναι τόσο ανάγκη να τεστάρουμε με affinity κτλ. στο ένα) και δεν ξαναγράφω εδώ μέσα. edit 2: Τώρα το είδα το δεύτερο εντιτ που έκανες.Ουσιαστικά λες ότι το κέρδος από ΗΤ δεν είναι παντού το ίδιο και το 1,45 αφορά συγκεκριμένο bench.Απλά θα πω ότι δεν βλέπω 25% κέρδος από το ΗΤ(όπως έλεγε το anandtech), αλλά 30% τουλάχιστον και σε πραγματικές εφαρμογές(το CB π.χ. και σε όλα τα games που δοκίμασα και μετράει). Αν το 45% των ryzen ισχύει για μεμονωμένες περιπτώσεις, τι αξία έχει να ασχολούμαστε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε μεγάλε, τι τρολάρεις το θέμα .......... Πας από work load σε workload, από benchάκια σε πραγματικές συνθήκες , μπερδεύεις benches που θέλουν cores με games που δεν θέλουν και κάνεις μια ΣΑΛΑΤΑ που ούτε ΣΕΦ με ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΟ δεν φτιάχνει .... Ελεος ... Παραπάνω όσοι είχαν την καλή διάθεση να προσφέρουν στο θέμα για να δούμε πως δουλεύουν οι αρχιτεκτονικές της κάθε εταιρίας, το έκαναν. Αν έχεις άλλη εφαρμογή να τεστάρουμε, εδώ θα την τεστάρουμε. Αλλά κόψε αυτό το πράγμα, Κουράζει ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε μεγάλε, τι τρολάρεις το θέμα .......... Πας από work load σε workload, από benchάκια σε πραγματικές συνθήκες , μπερδεύεις benches που θέλουν cores με games που δεν θέλουν και κάνεις μια ΣΑΛΑΤΑ που ούτε ΣΕΦ με ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΟ δεν φτιάχνει .... Ελεος ... edit: Για τα υπόλοιπα. Ας μου δείξει κάποιος ότι το scaling του CB πέφτει μετά τα 2 cores(και είναι τόσο ανάγκη να τεστάρουμε με affinity κτλ. στο ένα) και δεν ξαναγράφω εδώ μέσα. Κάντε ένα σωστό bench, please. 4c vs 4c/8t. Κάτι χωρίς affinity τέλος πάντων και ιστορίες. Αυτό θέλω να πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Κάντε ένα σωστό bench, please 4c vs 4c/8t. Κάτι χωρίς affinity και ιστορίες. Αυτό θέλω να πω. Μεχρι τώρα , όσοι ποσταραν μια χαρά νούμερα έδειξαν. Όλα είχαν λογική και συνοχή. Τα μόνα που δεν είχαν ήταν τα δικά σου .... Σε βαρέθηκα. Φτιάξε ένα νήμα να μας λες πόσο καλοί είναι οι Ι5, δικαίωμά σου και άσε μας εμάς στην άγνοιά μας .... EDIT: Το bench το έχει ορίσει ο TS. Αν θες συμμετέχεις με αυτά τα δεδομένα, αν δεν θες αποχωρείς ... Αν πάλι δεν συμφωνείς με κάτι στείλε SMS/ MMS/ MAIL στον TS να σου λύσει τις απορίες ... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Σωστό bench για τι; Τον τίτλο του θέματος τον διάβασες πριν ποστάρεις; Single core throughput βλέπεις μονο όταν συνδυάζεις 1 logical thread + 1 physical thread στο ίδιο core. Με αλλα λόγια μονο όταν μπουκώνεις το ένα core στο έπακρο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Σωστό bench για τι; Τον τίτλο του θέματος τον διάβασες πριν ποστάρεις; Single core throughput βλέπεις μονο όταν συνδυάζεις 1 logical thread + 1 physical thread στο ίδιο core. Με αλλα λόγια μονο όταν μπουκώνεις το ένα core στο έπακρο. Εμ , αντί να πέφτουν μετρήσεις στο τραπέζι από διάφορα CPU να δούμε τι γίνεται από γενιά σε γενιά και από core σε core , ασχολούμαστε με το αν είναι έτσι ή γιουβέτσι ... Δεν έχετε βαρεθεί ? Και να έλεγα πως είναι ένα γενικό θέμα συζήτησης για το Α ή Β προιόν, να πω οκ .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μεχρι τώρα , όσοι ποσταραν μια χαρά νούμερα έδειξαν. Όλα είχαν λογική και συνοχή. Τα μόνα που δεν είχαν ήταν τα δικά σου .... Έδειξα και γω αποτέλεσμα με "συνοχή", αλλά εκείνα δεν τα είδατε. 228 score. Με τις μπάρες του task manager για να φαίνονται όλα. Όπως και με το περίεργο σκορ. Στα αποτελέσματα με "συνοχή" των άλλων είδαμε από ~1,26 ratio για νέο ιντελ επεξεργαστή μέχρι και 1,33 για παλιότερο ίντελ. Στο ίδιο ακριβώς software. Πάρε και κατάλαβε. Εκεί δώσατε και likes γιατί συνέφερε. Θες να δεις και κάτι άλλο με "συνοχή"; Άρθρο για το HT. 50% πάνω το ΗΤ στο GTA για ένα core. Επειδή η μηχανή του συγκεκριμένου GTA συμπεριφερόταν περίεργα. Αλλά μετά τα 2 cores δεν έβλεπες τέτοια νούμερα. http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/archspeed-2009-4-p2.html Και άλλη μία "συνοχή": Ναι adtakhs εμένα (6700k @ 4.0ghz) έβγαλε 240 με την σύνθεση (0 και 1) και είχα και chrome, spotify, antivirus κα ανοιχτά από πίσω. Δεν νομίζω ότι όλες οι γενιές core βγάζουν τα ίδια και μόνο τα mhz αλλάζουν. Στο single 189 νομίζω, δεν θυμάμαι σίγουρα αλλά κάπου εκεί. Θα τα ξανατρέξω το βράδυ χωρίς κάτι από πίσω. Δεν ήσουν τυχερός αυτή τη φορά. Δοκίμασε και άλλες. Μπορείς και τα 280+. Εγώ έβγαλα από 228 μέχρι 341 με τον Task manager να δέιχνει τα ίδια θρεντ κάθε φορά. Φωτό πιο πίσω. Δεν κάνω πλάκα. Όσο περισσότερο το παιδεύεις τόσο πιο κουλά θα βγάζεις. Με την ίδια μέθοδο πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μου φαίνεται δεν έχεις αρκετά καθαρό setup. Εμένα είναι πολύ consistent τα αποτελέσματα που βγάζω στα benchmarks. Σπάνια θα τρέξω ξανά για να βελτιωθεί κάποιο νούμερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Το μονο που αποδεικνύεις είναι ότι είσαι ανίκανος να ακολουθήσεις τις πιο απλές οδηγίες, όπως κάνανε και αλλα άτομα στο ίδιο thread. Και απλά γραφεις wall-of-text για να κανεις compensate 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Τ Μου φαίνεται δεν έχεις αρκετά καθαρό setup. Εμένα είναι πολύ consistent τα αποτελέσματα που βγάζω στα benchmarks. Σπάνια θα τρέξω ξανά για να βελτιωθεί κάποιο νούμερο. Κλειδώνω τα θρεντς από τον task manager, ελάχιστα μετά την εκκίνηση του CB. [Με ανοικτό το παράθυρο των affinity πατάω απλώς οκ.] Πιστεύω ότι το ακριβές timing επηρεάζει πολύ τα αποτελέσματα λόγω του τρόπου που λειτουργεί το CB. Αυτή είναι η θεωρία μου. Επίσης μου έτυχε να δω αλλαγή, όταν έκλεισα και ξανάνοιξα το CB. Το πιο περίεργο είναι όταν έβγαλα ίδιο σκορ με δύο φυσικά cores. Ακόμα και αν άλλαζα affinity στα μισά από αφηρημάδα π.χ., το score θα έπρεπε να ήταν ανάμεσα σε 1 core +HT και 2 cores. Όχι το ίδιο με αυτό των δύο cores, όπως έδειξα στα σκριν πιο πίσω. Πάντως όταν τρέχω με 4 cores(ειδικά όταν όλα γίνονται από το bios) το ΗΤ δίνει συνεχώς το ~ίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Process Lasso blyat Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Το μονο που αποδεικνύεις είναι ότι είσαι ανίκανος να ακολουθήσεις τις πιο απλές οδηγίες, όπως κάνανε και αλλα άτομα στο ίδιο thread. Και απλά γραφεις wall-of-text για να κανεις compensate Στο σκριν που ανέβασα με σκορ 341 φαίνεται ξεκάθαρα να λειτουργούν μόνο τα cores 0 και 1 από τον task manager. Το είδες αυτό; Χωρίς affinity δεν γινόταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 341 είναι 2x170 που σημαίνει 2 cores. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Τα δύο φυσικά cores έχουν ένα κενό thread μεταξύ τους και είναι αυτό: Ίδιο σκορ. Κοιτάξτε τον task manager όμως(με την ίδια εικόνα στον task manager βγάζεις και ό,τι ενδιάμεσο γουστάρεις. Όπως τα 240 του gtzila): Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό είναι bug στο λειτουργικό σου(ή task manager). Το cinebench τραβάει 2 cores κανονικά και βγάζει το ίδιο score. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα