Melissa_virus Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω περάσει κανονικά τον Oracle R2.το θέμα μου είναι ότι, πρώτον όταν πάω να κάνω κάτι με sql plus εκεί έχει θέμα με την γλώσσα και τα βγάζει κινέζικα. άμα πάω από registry και αλλάξω την γλώσσα τότε δημιουργούνται άλλα προβλήματα. κάπου λένε να βάλω το εξής "/ as sysdba" αλλά στην οθόνη του sql plus με πάει απευθείας στο username οπότε κάπως αλλιώς θα το βάζω αλλά δεν ξέρω πως. όταν πάω να μπω στον sqldeveloper πάλι έχω πρόβλημα. ψάχνω ψάχνω και τίποτα δεν κάνω. Στο Localhost:1158 που μπαίνω στην κονσόλα όλα είναι UP. τώρα τουλ. άλλες φορές δεν είναι. ένα μπάχαλο επικρατεί. Προσπαθώ να το στήσω να ξεκινήσω τα διάφορα μου και δεν μπορώ! Σκέφτομαι να κάνω φορματ και να βάλω αγγλική έκδοση (τώρα έχω win 7 64bit) μήπως και αλλάξει τπτ. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ πολύ.
ss13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δες αυτό https://community.oracle.com/thread/3942150 1
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω για την oracle αλλά για αρχή πήγαινε στον πίνακα ελέγχου->ώρα γλώσσα και περιοχή->Περιοχή και γλώσσα και πάτα στην καρτέλα Διαχείριση. Εκεί πάτα στην αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων και φρόντισε να είναι Ελλάδα. Και μια ερώτηση. Μήπως το όνομα χρήστη στα windows είναι με Ελληνικά γράμματα; Αν ναι δοκίμασε να κάνεις νέο χρήστη με Αγγλικούς χαρακτήρες και στήσε εκεί την oracle.
Melissa_virus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δες αυτό https://community.oracle.com/thread/3942150 Μπα τπτ δεν έχω μέσα. το firewall κλειστό. antivirus δεν έχω καν στο συγκεκριμένο γιατί υποτίθεται το έχω μόνο για δουλειά. φρέσκο φορμαρισμένο ήταν. προγράμματα μόνο τα απαραίτητα. έκανα και δικαιόματα everyone στον φάκελο της oracle μπας και. Δεν ξέρω για την oracle αλλά για αρχή πήγαινε στον πίνακα ελέγχου->ώρα γλώσσα και περιοχή->Περιοχή και γλώσσα και πάτα στην καρτέλα Διαχείριση. Εκεί πάτα στην αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων και φρόντισε να είναι Ελλάδα. Και μια ερώτηση. Μήπως το όνομα χρήστη στα windows είναι με Ελληνικά γράμματα; Αν ναι δοκίμασε να κάνεις νέο χρήστη με Αγγλικούς χαρακτήρες και στήσε εκεί την oracle. θενξ για την γλώσσα. στα ελληνικά είναι εκεί επιλεγμένο και από εκεί πιστεύω υπάρχει θέμα. όταν πάω registry στο NLS_LANG και δώσω παράμετρο πχ αυτό που βρήκα στο google NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.WE8ISO8859P1 τότε δουλεύει μεν η γλώσσα στο sql plus, βλέπω αγγλικά αντί για κινέζικα. αλλά αρχίζει να κάνει άλλα κουλά. γενικά τπτ δεν πάει σωστά. κάθε απόγευμα αφιερώνω χρόνο και τπτ δεν κάνω. το όνομα χρήστη και computer name είναι αγγλικά όλα. Νομίζω ότι γενικά η oracle έχει θέμα με την γλώσσα. επειδή είναι η έκδοση στα Ελληνικά. Αλλά μπορεί να νομίζω και νομίσματα! thanks
Melissa_virus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 έβαλα τον oracle 11g express γιατί βαρέθηκα. και ευτυχώς δουλεύει χωρίς θέματα. έτσι και αλλιώς μέχρι να φτιάξω αυτό που σκεφτόμουν θα με καλύψει σίγουρα ο express. τώρα για μετά δεν ξέρω. τελικά θυμήθηκα ότι κατά την εγκατάσταση του 11g σε κάποια φάση είχε πετάξει κάποια σφάλματα. στο τελευταίο στάδιο. τώρα τι που πως γιατί δεν ξέρω. φρεσκοφορμαρισμένο pc χωρίς τίποτα από ασφάλεια πάνω του... είχα πατήσει να συνεχίσει όπως και να έχει. οπότε μπορεί όλα να πήγαιναν στραβά εξαιτίας των σφαλμάτων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα