Sheogorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 πως θα πέσουν? Θα σου βαλουν παλιο χαλκο στα τηλεφωνα για να συγχρονιζεις λιγοτερο ή θα κοψουν μερικά υποθαλλασια καλωδια να μειωθει το Bandwith? Θα μοιράζεσαι το διαθέσιμο BW μαζί με όλους τους πελάτες της Wind στην περιοχή. Γενικώς σε ώρες αιχμής μπορεί να και έχεις μονοψήφιο BW. Αυτό τουλάχιστον γινόταν παλιά. 1
ZauZ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ πάλι που έχω Wind στο κινητό μου εδώ και μερικά χρόνια (χώμα τιμές) διαπίστωσα ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φτιάξει το σήμα του κινητού αλλά και η κάλυψη δικτύου 3G/4G. Καλοκαίρι στο εξοχικό που πρίν 1-2 χρόνια δεν έπιανε σχεδόν καθόλου ούτε τηλέφωνο φέτος είδα ότι έπιανα 4G. Mε 10 ευρώ στο κινητό έβαλα 15 GB bandwith και με 2 γραμμές 4G είχα γρηγορότερο δίκτυο από αυτό που έχω στο σπίτι μου με Nova/Forthnet. Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αλλά εδώ και μερικούς μήνες είμαι ευχαριστημένος από τη Wind στο κομμάτι κινητή τηλεφωνία / mobile internet (Κρήτη).
Sheogorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ίσως έφτιαξε, για να λέω την αλήθεια είναι απο ότι έχω ακούσει απο παλιά.
bill2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Σε γενικές γραμμές το 4g όλων των εταιρίων είναι καλό βέβαια cosmote και vodafone έχουν λίγο καλύτερο Επίσης παίζει ρόλο στη περιοχή σου πόσοι είναι με mb η κάνουν κλήσεις απο την ίδια κεραία
panoskir Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Αν πάει στην Wind και σας δωθεί η ευκαιρία να φύγετε, ΦΥΓΕΤΕ ΤΡΕΧΝΤΑΣ. Ίσως έφτιαξε, για να λέω την αλήθεια είναι απο ότι έχω ακούσει απο παλιά. Κορυφαίος...
panos0100 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Εμενα η cyta τους πρωτους 3 μηνες με ειχε στα ψηλα 17 επιανα μετα χαλασε το καλωδιο στο κουτι, και ειμαι ποσα χρονια μαξ στα 9 τελικη οποτε εβαλα 8 συνδεση ποσο ποιο χαμηλα να πεσει δηλαδη;
d_crazy Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Θα την εξαγοράσει κατα πάσα πιθανότητα η Wind ή Voda ,θα σου πούν οτι δεν γίνεται να ακυρώσεις το συμβόλαιο σου γιατί εχεις δεσμευτεί απλώς αυτό μεταφέρεται σε άλλη εταιρία.Και το κυριότερο,φεύγουν παίκτες και αυτοί που μένουν δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν τόσο στο να αναπτύξουν το δικτυό τους άρα αυξήσεις με χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών.Αυτά(κατα την αποψή μου πάντα) 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Και το κυριότερο,φεύγουν παίκτες και αυτοί που μένουν δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν τόσο στο να αναπτύξουν το δικτυό τους άρα αυξήσεις με χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών.Αυτά(κατα την αποψή μου πάντα) Αν δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν για ανάπτυξη δικτύου τους τότε αυτό τι είναι? https://www.adslgr.com/forum/threads/996732-Ανάθεση-στις-Vodafone-Πάναφον-ΑΕ-και-WIND-Ελλάς-Τηλεπικοινωνίες-Α-Ε-Β-Ε-συγκεκριμένων-Αστικών-Κέντρων-για-NGA Τα δεδομένα πάνω στα οποία βασίζεται η άποψή σου είναι outdated...
Sheogorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Κορυφαίος... Ψάξε στο φόρουμ, μέχρι και χθες άνοιξε θέμα με συνχές αποσυνδέσεις σε VDSL Wind. Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί είναι για τον εαυτό σου εκτός αν θες να αρχίσω και εγώ να πω τι σκέφτομαι για την πάρτη σου. Το αν βελτιώθηκε η κατάσταση έγραψα δεν γνωρίζω, αλλά σίγουρα είναι πολύ κατώτερη των άλλων εταιριών. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ψάξε στο φόρουμ, μέχρι και χθες άνοιξε θέμα με συνχές αποσυνδέσεις σε VDSL Wind. Και τι λέει αυτό ρε συ Sheogorath? Αν οι αποσυνδέσεις οφείλονται στην καλωδίωση του σπιτιού ή σε κάποιο πρόβλημα στο χάλκινο δίκτου του ΟΤΕ φταίει η Wind/Voda/Forthnet/Cyta γι' αυτό?
Sheogorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Και τι λέει αυτό ρε συ Sheogorath? Αν οι αποσυνδέσεις οφείλονται στην καλωδίωση του σπιτιού ή σε κάποιο πρόβλημα στο χάλκινο δίκτου του ΟΤΕ φταίει η Wind/Voda/Forthnet/Cyta γι' αυτό?Έχω διαβασει θέματα που δεν ευθύνονταν οι εγκαταστάσεις του σπιτιού. Μέχρι και για κόψιμο σύνδεσης σε μαγαζί για απλήρωτο... ΕΠΟΜΕΝΟ λογαριασμό. Με μια αναζήτησή θα τα βρείτε μόνοι σας, δεν θα κάτσω να δείξω τα αυτονόητα, γιατί ένας ειρωνίας εδώ μέσα δεν ξέρει ποια είναι η θέση του. Εξαλλου η Wind δεν σέβεται τίποτα, ούτε μητρώα 11, ούτε τίποτα. Παίρνει τηλέφωνο μέχρι και 4 το μεσημέρι για προώθηση υπηρεσιών. Τόσο λαμόγια και παράνομοι είναι. Η πλάκα είναι πως ξεκίνησε, νοικιάζοντας μια γραμμή του ΟΤΕ και μοιράζοντας την σε 4-5 σπίτια, για αυτό πχ τις ώρες αιχμής 19:00-22:00 πολλοί γκρίνιαζαν ότι σέρνεται το Ίντερνετ. Είναι και ο λόγος που τώρα φαγώθηκαν να διαφημίζουν ότι επιτέλους έχουν δικό τους δίκτυο/καλώδια. Συγνώμη, αλλά και ένα-δυο να διαβασω ευχαριστημένους, δεν θα μου αλλάξουν γνώμη για τους τριανταπλασιους δυσαρεστημένους κατά καιρούς. Το μόνο που δήλωσα στο μήνυμα μου παραπάνω είναι ότι κρατάω μια πισινή ότι επιτέλους έστρωσε το πράγμα τώρα που έχουν δικό τους δίκτυο. Αλλά ΑΜΦΙΒΑΛΩ. Και ναι, ο ΟΤΕ είναι συνήθως πιο ακριβός, αλλά προσωπικά δεν έχω ακούσει πάνω από ένα-δυο άτομα να κάνουν παράπονα όλα αυτά τα χρόνια. Και ακομα και 6 σχεδόν χιλιόμετρα από το κέντρο του ΟΤΕ, σε χωριό, χωρίς καφαο κοντά (μονοκατοικία), πιάνω 19-21 Mbps ενώ πληρώνω 24. Πόσους έχεις ακούσει να πιάνουν 8-9 με άλλες εταιρίες και να ψάχνουν πατέντες μπας και στρώσει; Και όχι, δεν δουλεύω σε αυτόν τον τομέα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω διαβασει θέματα που δεν ευθύνονταν οι εγκαταστάσεις του σπιτιού. Προφανώς μίλησα για το χθεσινό θέμα που ανέφερες, αλλά και πάλι το 90% των προβλημάτων χαμηλού συγχρονισμού και αποσυνδέσεων είναι θέμα χάλκινου last mile του ΟΤΕ και της εσωτερικής καλωδίωσης. Συγνώμη, αλλά και ένα-δυο να διαβασω ευχαριστημένους Ευχαριστημένοι δεν ανοίγουν θέματα, μόνο αυτοί με προβλήματα... Είναι και ο λόγος που τώρα φαγώθηκαν να διαφημίζουν ότι επιτέλους έχουν δικό τους δίκτυο/καλώδια. ότι επιτέλους έστρωσε το πράγμα τώρα που έχουν δικό τους δίκτυο. Αλλά ΑΜΦΙΒΑΛΩ. Δικό τους δίκτυο από το DSLAM και πίσω (όχι δλδ προς τα σπίτια μας) έχουν πάνω από 10ετία. Τώρα διαφημίζουν τα έργα που θα κάνουν για δίκτυα μετά το DSLAM προς τα σπίτια μας. Και ναι, ο ΟΤΕ είναι συνήθως πιο ακριβός, αλλά προσωπικά δεν έχω ακούσει πάνω από ένα-δυο άτομα να κάνουν παράπονα όλα αυτά τα χρόνια. Rofl, ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα και με ΟΤΕ, απλά λύνονται πιο γρήγορα επειδή ως συνήθως τις δικές του βλάβες τις επιδιορθώνει σχεδόν άμεσα... Και ακομα και 6 σχεδόν χιλιόμετρα από το κέντρο του ΟΤΕ, σε χωριό, χωρίς καφαο κοντά (μονοκατοικία), πιάνω 19-21 Mbps ενώ πληρώνω 24. Πόσους έχεις ακούσει να πιάνουν 8-9 με άλλες εταιρίες και να ψάχνουν πατέντες μπας και στρώσει; Χωρίς οπτικές αυτό δεν γίνεται. Ή θα έχεις κοντά το κέντρο ή θα υπάρχει κάποιο mini DSLAM σχετικά κοντά ή κάποιο Καφαο με οπτική, απλά δεν το ξέρεις. Επίσης τέτοιες ταχύτητες σε ADSL2+ δεν είναι αποκλειστικότητα του ΟΤΕ.
Sheogorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Αν είχαν από πριν δίκτυο δικό τους, δεν του φταίει το σάπιο του ΟΤΕ. Τα ίδια καλώδια έχει και αυτός στο τελευταιο κομμάτι. Το πρόβλημα είναι ότι το BW ήταν (και μάλλον ακομα είναι) dynamically shared και όχι dedicated. Που σημαίνει ότι η ταχύτητα σου είναι σαν καρδιογράφημα με αρρυθμίες, γιατί την ορίζει και ο... γείτονας. Και το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι γίνεσαι μπαλάκι μεταξύ ΟΤΕ και 3rd party εταιρίας σε περίπτωση βλάβης. Τι να σου πω, μες τα χωράφια είναι, ή είμαι τυφλός, ή είναι υπόγειο. Ναι η ταχύτητα δεν είναι αποκλειστικότητα, η σταθερότητα όμως (μάλλον) είναι. Και σίγουρα δεν υπάρχει στην Wind. Αλλά ας κάνετε ότι θέλετε, δεν θα κάτσω να μαλώσω και να χάσω τον χρόνο μου για άλλους, την γνώμη μου την είπα, τύψεις δεν θα έχω μετα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Αν είχαν από πριν δίκτυο δικό τους, δεν του φταίει το σάπιο του ΟΤΕ. Τα ίδια καλώδια έχει και αυτός στο τελευταιο κομμάτι. Το πρόβλημα είναι ότι το BW ήταν (και μάλλον ακομα είναι) dynamically shared και όχι dedicated. Που σημαίνει ότι η ταχύτητα σου είναι σαν καρδιογράφημα με αρρυθμίες, γιατί την ορίζει και ο... γείτονας. Για τις αποσυνδέσεις και το ύψος του συγχρονισμού ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά το χάλκινο last mile του ΟΤΕ. Το μπουκωμένο δίκτυο του κάθε παρόχου φταίει μόνο για την ταχύτητα κατεβάσματος, δλδ πχ να συγχρονίζεις 10Mbps αλλά να μην κατεβάζεις 1ΜΒ/sec αλλά 500ΚΒ/sec στις ώρες αιχμής. Παρόλα αυτά ΟΛΟΙ οι πάροχοι παίζουν με content ratio στα οικιακά προγράμματα, που σημαίνει ότι κανείς μας δεν πληρώνει πακέτο που εγγυάται ότι θα κατεβάζεις όλες τις ώρες/συνθήκες με 1MB/sec στα 10Mbps γραμμή/συγχρονισμό. Αν νομίζεις ότι στον ΟΤΕ πληρώνεις "dedicated" κάνεις μεγάλο λάθος, αν πλήρωνες το πάγιο θα ήταν 4ψηφιο το μήνα...
Sheogorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Όλοι το μοιράζουν, αλλά άλλο 1/2 και άλλο 1/15. Μην ξεχνάς ότι προφανώς αν τα μοίραζαν όπως ο "δικτυουχος" δεν θα είχανε κέρδη και χαμηλότερες τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα