Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην προκειμενη περιπτωση κρατηστε screenshot απο την τιμη του σαιτ μαζι με το invoice του paypal γιατι υποψιαζομαι οτι ο τελωνειακος δε θα πειστει ευκολα οτι σας κοστισε 20 ευρω το φθηνο μοντελο. Για την περιπτωση της αναδασμολογησης παντα. Γιατι οσοι μπειτε τελωνειο πολυ δυσκολο να αποδεχτουν την πραγματικη αξια των 20 ευρω σε πρωτη φαση.

Καλη τυχη σε οσους ψωνισαν και μακαρι να το βρειτε στην πορτα σας να σας περιμενει.

• Like 1
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην προκειμενη περιπτωση κρατηστε screenshot απο την τιμη του σαιτ μαζι με το invoice του paypal γιατι υποψιαζομαι οτι ο τελωνειακος δε θα πειστει ευκολα οτι σας κοστισε 20 ευρω το φθηνο μοντελο. Για την περιπτωση της αναδασμολογησης παντα. Γιατι οσοι μπειτε τελωνειο πολυ δυσκολο να αποδεχτουν την πραγματικη αξια των 20 ευρω σε πρωτη φαση.

Καλη τυχη σε οσους ψωνισαν και μακαρι να το βρειτε στην πορτα σας να σας περιμενει.

Δεν είναι θέμα αν πειστεί η όχι.Ο τελωνειακός και τζάμπα όπως έγραψα παραπάνω να έχει σταλεί το προϊόν θα το φορολογήσει με την τιμή της τρέχουσας αξίας του (CIF) στην χώρα από όπου προέρχεται. Τώρα πως βρίσκουν την αξία ενός προϊόντος δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας κάνουν ότι θέλουν έχω φωτογραφίες από το site από το PayPal από το ebanking και γενικά από παντού. Πάνω από 3 ευρώ δεν πρόκειται να δώσω σε καμία περίπτωση τον κόλο τους να βαράνε κάτω

Επεξ/σία από matrixxx
Δημοσ.

Βρε ναι οκ,αλλα σου λεμε οτι δεν εχει σημασια ποσο εδωσες να το αγορασεις αλλα ποσο κανει.

Εγω πες ειμαι κινεζος και βαζω το note 8 στα 400€

Η κανονικη του αξια ειναι 1000αρικο παντου.

Το οτι το πηρες απο εμενα που ηθελα να σπρωξω κομματια/ειχες κουπονια/ποντους/ ηταν refurbished/ εβαλα λαθος τιμη/τρελαθηκα προσωρινα δεν εχει σημασια.

Σημασια εχει το αντικειμενο που αγορασες ποσο εχει αξια σε €€€ στην αγορα :)

Δημοσ.

Βρε ναι οκ,αλλα σου λεμε οτι δεν εχει σημασια ποσο εδωσες να το αγορασεις αλλα ποσο κανει.

Εγω πες ειμαι κινεζος και βαζω το note 8 στα 400€

Η κανονικη του αξια ειναι 1000αρικο παντου.

Το οτι το πηρες απο εμενα που ηθελα να σπρωξω κομματια/ειχες κουπονια/ποντους/ ηταν refurbished/ εβαλα λαθος τιμη/τρελαθηκα προσωρινα δεν εχει σημασια.

Σημασια εχει το αντικειμενο που αγορασες ποσο εχει αξια σε €€€ στην αγορα :)

Θα φανεί. Στις 200 παραγγελίες που έχω από εξωτερικό μια φορά πλήρωσα ένα 3ευρω. Δεν πρόκειται να δώσω ούτε ευρώ παραπάνω σε αυτούς τους κλέφτες.

• Like 1
Δημοσ.

Ας κάνουν ότι θέλουν έχω φωτογραφίες από το site από το PayPal από το ebanking και γενικά από παντού. Πάνω από 3 ευρώ δεν πρόκειται να δώσω σε καμία περίπτωση τον κόλο τους να βαράνε κάτω

Και πάλι δεν κατάλαβες. Και ο αδερφός σου που λέει ο λόγος να βρισκόταν στην Κίνα και να σου το έστελνε δώρο στα γενέθλια σου,θα πλήρωνες φόρο και δασμούς σαν να το είχες αγοράσει στην κανονική του αξία από εκεί και όχι από οποιαδήποτε προσφορά.

Δημοσ.

Και πάλι δεν κατάλαβες. Και ο αδερφός σου που λέει ο λόγος να βρισκόταν στην Κίνα και να σου το έστελνε δώρο στα γενέθλια σου,θα πλήρωνες φόρο και δασμούς σαν να το είχες αγοράσει στην κανονική του αξία από εκεί και όχι από οποιαδήποτε προσφορά.

Ωραία, κι αν ο αδελφός του του έστελνε ένα μεταχειρισμένο πως θα του το κοστολογούσαν;

Δημοσ.

Ωραία, κι αν ο αδελφός του του έστελνε ένα μεταχειρισμένο πως θα του το κοστολογούσαν;

Αυτο ειναι ενα θεμα.

Οντως αναρωτιεμαι κ εγω τωρα...

Το ht17 pro είναι πολύ ωραίο κινητάκι! Μακάρι να πάνε όλα καλά σε όσους το πήραν!

Που εισαι εσυ χαμενος τοσο καιρο; :) :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα αν πειστεί η όχι.Ο τελωνειακός και τζάμπα όπως έγραψα παραπάνω να έχει σταλεί το προϊόν θα το φορολογήσει με την τιμή της τρέχουσας αξίας του (CIF) στην χώρα από όπου προέρχεται. Τώρα πως βρίσκουν την αξία ενός προϊόντος δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Αφού το thread έγινε "Τι γίνεται στο τελωνείο;" να ρωτήσω κι εγώ: δηλαδή ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα εκτελωνιστεί με την τιμή cif του καινούριου;;;;!!!! Δεν είναι ποτέ δυνατόν. Είναι μεταχειρισμένο.

Επίσης αν ψάξετε λίγο σε άλλη νήματα εδώ αλλά και σε άλλα fora θα δείτε ότι συνήθως υπάρχει ένας τιμοκατάλογος fix για κάποια αντικείμενα (κινητά, κάμερες κλπ) στο τελωνείο και με βάση αυτό χρεώνουν φόρο. Πχ τα περισσότερα κινητά, ανεξαρτήτως μάρκας και δυναμικότητας έχουν χρεωθεί για 100ε.

Τέλος πάλι ψάχνοντας λίγο καλύτερα στο ινσομνια κλπ θα δείτε ότι όσοι αμφισβήτησαν το κουστούμι του τελωνείου με invoice + paypal πλήρωσαν φόρο πάνω στην αληθινή τιμή αγοράς.

Αυτά.

Δημοσ.

Αυτό δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να απαντήσω.Αλλά ρε συ ολόκληρη Κίνα που βρέχει τηλέφωνα μεταχειρισμένο θα του έστελνε :P ; 

Αφού το thread έγινε "Τι γίνεται στο τελωνείο;" να ρωτήσω κι εγώ: δηλαδή ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα εκτελωνιστεί με την τιμή cif του καινούριου;;;;!!!! Δεν είναι ποτέ δυνατόν. Είναι μεταχειρισμένο.

Επίσης αν ψάξετε λίγο σε άλλη νήματα εδώ αλλά και σε άλλα fora θα δείτε ότι συνήθως υπάρχει ένας τιμοκατάλογος fix για κάποια αντικείμενα (κινητά, κάμερες κλπ) στο τελωνείο και με βάση αυτό χρεώνουν φόρο. Πχ τα περισσότερα κινητά, ανεξαρτήτως μάρκας και δυναμικότητας έχουν χρεωθεί για 100ε.

Τέλος πάλι ψάχνοντας λίγο καλύτερα στο ινσομνια κλπ θα δείτε ότι όσοι αμφισβήτησαν το κουστούμι του τελωνείου με invoice + paypal πλήρωσαν φόρο πάνω στην αληθινή τιμή αγοράς.

Αυτά.

Αν διάβαζες στο προηγούμενο post που έκανα λέει : τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους, (μικρή) προορίζονται, χωρίς καμία αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Το αυτοκίνητο σαφώς και δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία  :P . Ανήκει στις εμπορικές συναλλαγές και προφανέστατα αν ο αδερφός μου εμένα μου στείλει μια Mustang από την Αμερική έστω και μεταχειρισμένη θα πληρώσω φόρους και δασμούς, αφού συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα.

Τώρα αν υπάρχουν πίνακες για τις τιμές των κινητών δεν το γνωρίζω αλλά αναφέρω πως στα δυο τελευταία κινητά που έφερα από Κίνα πριν κανένα μήνα,το MAZE ALPHA θεώρησαν πραγματική την αξία του 150 ευρώ (όσο ακριβώς το πήρα) και πλήρωσα  51 ευρώ κοστουμάκι και το ALLCALL RIO  σαν αξία 50 ευρώ (το είχα πάρει στα 55) και πλήρωσα 24 ευρώ. Άρα από ότι διαπιστώνω οι τελωνειακοί είναι πολύ πιο ενημερωμένοι από έναν τιμοκατάλογο fix.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Εχει εξαντληθει νομιζω η κουβεντα, εχει αναλυθει πανω απο αρκετα μεσα σε ενα θεμα προσφορας.

Κλειδωνει λοιπον, καλες παραλαβες.

Οταν παραλαβετε με το καλο, ζητηστε μου να το ανοιξω αν επιθυμειτε να γραψετε τα νεα σας.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τι ωρα θα πεσουν τα ακυρα; :P

(δεν μπαινω στην διαδικασια να κανω λογαριασμο, δεν γνωριζω και το μαγαζι, δεν γνωριζω την συσκευη-μαρκα, δεν ειμαι και "αρρωστος" με τα κινητα... Καλη τυχη στους υπολοιπους)

Αυτη την ωρα επεσαν, το ανοιγω οπως μου ζητηθηκε απο ατομο που παρηγγειλε. ;)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...